axaxouxas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Απρ 2007
- Κριτικές
- 2
- Like
- 8
- Πόντοι
- 366
ο αχαχούχας τώρα επιτίθεται πρώτος, δεν περιμένει να του επιτεθούν
ο αχαχούχας τώρα επιτίθεται πρώτος, δεν περιμένει να του επιτεθούν
Εναν τετοιο θελουμε ξανα !!!!!!!!!!!ειδατε απο τι κοπο σας γλυτωσε
δεν υπηρχαν τετοιες συζητησεις για ποιος θα πρεπει να ψηφιζει τοτε
και μετα τον βριζεται
σκιουρακι εγω λεω να εχουν δικαιωμα οσοι εχουν πουλι μεγαλο και χοντρο
αραγε γιατι καποιος που ειναι κομματοσκυλο και αποδεδειγμενα εξυπηρετει συμφεροντα μπορει να εχει δικαιωμα επειδη ειναι νεος ενω καποιος αλλος δεν μπορει λογω ηλικιας;
σκιουρακι εγω λεω να εχουν δικαιωμα οσοι εχουν πουλι μεγαλο και χοντρο
αραγε γιατι καποιος που ειναι κομματοσκυλο και αποδεδειγμενα εξυπηρετει συμφεροντα μπορει να εχει δικαιωμα επειδη ειναι νεος ενω καποιος αλλος δεν μπορει λογω ηλικιας;
αυτοι που φοροδιαφευγουν εχουν δικαιωμα ψηφου; αυτοι που δεν εχουν παιδια ;
αυτοι που φοροδιαφευγουν εχουν δικαιωμα ψηφου; αυτοι που δεν εχουν παιδια ;
μπορεί να σου φαίνεται παράλογο ή αστείο έρι,
αλλά εξίσου παράλογο είναι να μετράει το ίδιο η ψήφος ενός 18χρονου που μόλις τελείωσε το λύκειο
και ενός επιχειρηματία με 150 άτομα υπαλλήλους και τζίρο 15.000.000 ευρώ ετησίως
Ατυχέστατο παράδειγμα!Του συγκεκριμένου επιχειρηματία είναι που δεν έχει καμμία αξία η ψήφος...αφού αυτή είναι δεδομένο ότι στηρίζεται στο που έχουμε τα καλύτερα κονέ και αλισβερίσια !μπορεί να σου φαίνεται παράλογο ή αστείο έρι,
αλλά εξίσου παράλογο είναι να μετράει το ίδιο η ψήφος ενός 18χρονου που μόλις τελείωσε το λύκειο
και ενός επιχειρηματία με 150 άτομα υπαλλήλους και τζίρο 15.000.000 ευρώ ετησίως
δεν ειναι παραλογο, ειναι η επιτομη της δημοκρατίας σε μια κοινωνια που αντιμετωπίζει με βαση το συνταγμα που έχουμε και διαφυλλττει, σε αντιθεση με εμας απο οτι φαινεται και τους πολιτικους μας τις αξιες, τις ανθρωπιστικες αρχές που βασίζουν κοινωνιες δικαίου. Ειναι η αρχη της ισοτητας, της μη διακρισης, του σεβασμού στην ανθρωπινη ζωη, αξιες που εχουν υπογραφει και απο την ευρωπαικη ενωση... παναθεμα μας
Το θεμα ειναι οτι σε ενα μεταβαλλομενο κοσμο που καταρρέει και και δεν υπάρχουν πλέον σταθερες, οι κοινωνιες συζητουν απο την αρχη όσα θεωρούνταν δεδομενα. Οταν ομως ζητουν να τους αφαιρεθουν δικαιωματα και αμφισβητουν την ισοτητα των πολιτων που ειναι θεμελιο δημοκρατιας σημαινει οτι ο φασισμος εχει φωλιασει ομορφα τις ψυχες τους, με ολες τις συνεπειες
Καπου εχω κατι φλυτζανια του τσαγιου με τον βασιλια .....
πάντως πέρα από τις μαλακίες επί του θέματος ο ΈΛληνας δεν πιστεύω ότι είναι άξιος για κάτι άλλο πέρα από Παπαδόπουλο και Βασιλιά.
τουλάχιστον μέχρι να ψοφίσουν οι μη ποιοτικές γενιές των 35-40 και πάνω.(που η πλειοψηφία τους είναι ανατολικονοότροπη)
σε 50 χρόνια ίσως υπάρχει κάποια παιδεία ώστε οι Έλληνες να επιλέξουν σωστούς πολιτικούς..
προς το παρόν...
μη ποιοτικές είναι οι γενιές 40-70
από 70 και πάνω είναι ό,τι καλύτερο έχει περάσει μέχρι τώρα απ την Ελλάδα
μην τους βάζετε όλους στο ίδιο καζάνι
Και ο χαν παντως κληρονομησε την εξουσια απο τον πατερα του.
Γενικα οι απολυτες μοναρχιες συνηθως πανε κληρονομικα οπως και στα "συχρονα" κρατη με απολυτη μοναρχια.
το παραδειγμα σου σκιουρακι ειναι προβληματικο.Να στο θέσω αλλιώς.
Έστω ότι εσύ έχεις μια επιχείρηση μ έναν συνέταιρο εδώ και 40 χρόνια.
Είσαι 60 ετών, η επιχείρηση έχει αρκετά χρέη, αλλά την παλεύει καθώς τα νέα ανοίγματα που έχει κάνει έχουν πολλαπλασιάσει τα κέρδη.
Η φάση που θα περάσει είναι κρίσμη για την επιβίωση της.
Ξάφνου ο συνέταιρος αποσύρεται από την ενεργό δράση λόγω υγείας.
Και σε ρωτάει:
Θέλεις να σου αφήσω τον έναν γιο μου και να αποφασίζετε από κοινού για τα θέματα της επιχείρησης (σε περίπτωση διαφωνίας, κορώνα-γράμματα)
να σου αφήσω τους τρεις γιους μου αλλά όταν έχετε ισοψηφία να μετράει η δική σου γνώμη;
ή να σου αφήσω την πλήρη αρμοδιότητα για τη λήψη αποφάσεων;
Τι θαρρείς ότι θα επέλεγες και γιατί;
Θα δεχόσουν την άποψη ενός αδαή που αναγκαστικά βρέθηκε μες στα πόδια σου
σε θέματα ζωής και θανάτου, που γνωρίζεις ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ πως να τα αντιμετωπίσεις, να μετράει ισοβαρώς με τη δική σου;
το παραδειγμα σου σκιουρακι ειναι προβληματικο.
πες μου τι ειναι επιχειρηματιας και τι πολιτης για να ξεκινησουμε την κουβεντα γιατι για εμενα ειναι διαφορετικα πραγματα και συ τα εξομοιωνεις
Θα προχωρησουμε διαλεγοντας ενα απο τα 20 και πλεον ψηφοδελτια που παιρνεις στα χερια σου οταν ψηφιζεις. Εννοειται εκτος βεβαια απο τους δυο αποδεδειγμενα αποτυχημενους. Οποιον αλλον θελεις δοκιμαζεις, δεν ειναι σωστο να σου υποδειξει κανεις τι να ψηφισεις.και πως θα προχωρήσουμε;