Νέα

ΔΙΑΛΥΣΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ, Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Συντάξτε την άποψή σας...

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 122K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
Οι μεγαλες δυναμεις εχουν το πανω χερι σε ολα. Δεν ειναι στον εκαστοτε πολιτικο πως θα παιξει μπαλα  το καθε κρατος στην οικονομια. Και οταν λεω μεγαλες δυναμεις δεν ενοοω τους Αμερικανους τον μπουσ η τον ρηγκαν η.... την καθε μαριονετα.Ενοω αυτους που κυβερνανε πισω απο τις μαριονετες.
Το σχεδιο τους ειναι παντα το ιδιο. Οποια χωρα εχει πετρελαιο οποια χωρα θα τους δωσει δυναμη την καταστρεφουν. Εχουν στο χερι ακομα και την Ρωσσια. Αστε τι δειχνει στο παλκοσενικο η Ρωσσια. Αμα της κοψουν το νομισμα απο το τραπεζικο θα κανει πιπες ο Πουτιν για να μην λιμοκτονησουν.Η Κορεα ειναι οντως εξω απο το τραπεζικο συστημα ειναι ενα αιωνα πισω σε διανιωση ο λαος αλλα παει καλα γιατι δεν ελεγχετε απο αυτους.Απλα. Εκει ειναι και η αληθεια και το ψεμα οτι αν βγουμε απο το ευρω θα καταστραφουμε.



Ρώσος πρόεδρος είναι σε θέση να αντιμετωπίζει με επιτυχία τις επιθέσεις εναντίον του, έχοντας την πλήρη στήριξη του λαού του – ενός λαού που, σε αντίθεση με εμάς τους νεοέλληνες γνωρίζει πολύ καλά ότι, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία, ενώ δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με κόπο, με στερήσεις και με οδύνες.
.
.
«Ο νέος ψυχρός πόλεμος έχει μία μεγάλη διαφορά με τον προηγούμενο: το γεγονός ότι η Ρωσία δεν είναι πλέον σοσιαλιστική. Η σοβιετική «αυτοκρατορία του σκότους» όπως την παρουσίαζαν τα δυτικά ΜΜΕ δεν υπάρχει, ενώ δεν πρόκειται πλέον για τη σύγκρουση του καπιταλισμού με τον κομμουνισμό. Εν τούτοις, ο πρόεδρος Putin έχει αναχθεί στον εχθρό νούμερο ένα της Δύσης από τα δικά της μέσα ενημέρωσης, κατηγορείται για τις κάκιστες των προθέσεων, ενώ παρουσιάζεται ως ένα μιλιταριστικό τέρας του παρελθόντος.
Η αιτία είναι προφανώς η άρνηση του να εφαρμόσει όλα αυτά που δρομολογήθηκαν πολλά χρόνια πριν στη Χιλή, στη Νότια Αφρική, στην Πολωνία και αλλού – ακόμη και στη Νέα Ορλεάνη όπου, με τη βοήθεια του τυφώνα «Katrina», επετράπη η ελεύθερη είσοδος στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, με αποτέλεσμα την ιδιωτικοποίηση των πάντων. Ο Putin φαίνεται πως κατάλαβε έγκαιρα ότι, ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός είχε στόχο να εξασφαλίσει ένα μεγάλο κομμάτι από το γλυκό με το όνομα «Ρωσία», έχοντας αντισταθεί με επιτυχία – κάτι που όμως δεν θα του συγχωρηθεί ποτέ από τη δυτική ελίτ

Αποτελεί αναμφίβολα μέρος της φιλοσοφίας των «παιδιών του Σικάγο», της ακραίας νεοφιλελεύθερης νοοτροπίας της σχολής του Friedman, η σύναψη αγαθών σχέσεων και η συμμαχία με τους εκάστοτε δικτάτορες και ολιγάρχες. Αυτό τουλάχιστον τεκμηριώνει η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε στη Χιλή, όταν το 1971 ο δικτάτορας Pinochet ανέτρεψε τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας S. Allende – σήμερα στη Βραζιλία με την ανατροπή της προέδρου της (ανάλυση). Τα βασανιστήρια που δρομολογήθηκαν, καθώς επίσης η μαζική ιδιωτικοποίηση της Χιλής οδήγησαν στην πείνα, στη φτώχεια, στην απελπισία και στο θάνατο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους – κάτι που εφαρμόσθηκε κατά τη διάρκεια των επομένων δεκαετιών επανειλημμένα, σε αρκετές άλλες χώρες του πλανήτη και τώρα στην Ελλάδα.
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
και κατι που ενδιαφερει τους μπουδρελιαρηδες του site και από που γαμησαν μουνια ρωσσικα που ουτε στα ονειρα τους δεν εβλεπαν

Η Ρωσία της δεκαετίας του 1990
Ένα χρόνο μετά την απονομή του βραβείου Νόμπελ, ο τότε ηγέτης της Ρωσίας M. Γκορμπατσόφ προσγειώθηκε στο Λονδίνο, για να συμμετέχει στη σύσκεψη των G7 – όπου του έγινε σαφές ότι, έπρεπε να δρομολογήσει με γρήγορο ρυθμό βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα του, αφού διαφορετικά δεν θα έπαιρνε καμία βοήθεια από τη Δύση και θα κατέρρεε. Οι πιέσεις απέναντι του κλιμακώνονταν διαρκώς, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που του ζητούνταν ήταν ανάλογες με αυτές που είχαν απαιτηθεί στο παρελθόν από το δικτάτορα της Χιλής – κάτι που ο Γκορμπατσόφ δεν ήταν σε θέση να κάνει χωρίς να αντιδράσει ο λαός, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Γιέλτσιν, ο οποίος ταίριαζε περισσότερο στο νεοφιλελεύθερο σχεδιασμό.
Πράγματι ο Γιέλτσιν έκανε αυτά ακριβώς αυτά που περίμεναν οι εκπρόσωποι του ακραίου νεοφιλελευθερισμού: ξεπούλησε άπειρα περιουσιακά στοιχεία της χώρας του σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς να εξαιρούνται οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, με αποτέλεσμα να έλθουν στην εξουσία οι Ολιγάρχες και να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η δύναμη τους – ενώ την ίδια χρονική περίοδο ο υπόλοιπος πληθυσμός υπέφερε τα πάνδεινα.
Περαιτέρω, το Σεπτέμβρη του 1999 η δημοτικότητα του Γιέλτσιν είχε φτάσει στο ναδίρ, αφού ο πληθυσμός θεωρούσε πως ήταν αυτός υπεύθυνος για τα δεινά του και όχι τα παιδιά του Σικάγο, τα οποία κυβερνούσαν από το παρασκήνιο. Εκείνη ακριβώς την εποχή εμφανίζεται στο προσκήνιο ο Putin, τον οποίο εξουσιοδότησε ο Γέλτσιν να συλλάβει τους τρομοκράτες που είχαν καταστρέψει τέσσερις πολυκατοικίες – κάτι ανάλογο δηλαδή με την 11η Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη.
Ο Γιέλτσιν είχε υποθέσει πως έτσι θα παρέμενε στην εξουσία, όπως νόμιζαν επίσης τα παιδιά του Σικάγο  – κάτι που όμως δεν συνέβη, επειδή την 31η Δεκέμβρη του 1999 τον διαδέχθηκε επίσημα ο Putin, αφού προηγουμένως τον διαβεβαίωσε πως δεν θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του.
Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα βέβαια οι δυτικές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις είχαν δημιουργήσει στη Ρωσία καταστροφικές συνθήκες – αφού έως το 1998 το 80% των γαιοκτημόνων είχαν χρεοκοπήσει, 70.000 κρατικές επιχειρήσεις έκλεισαν, η ανεργία είχε εκτοξευθεί στα ύψη, η φτώχεια αυξανόταν ραγδαία, ο αλκοολισμός παρουσίασε άνοδο κατά 900%, οι αυτοκτονίες επίσης, η εγκληματικότητα μεσουρανούσε, ενώ ο πληθυσμός μειώθηκε στα 142 εκ., με το προσδόκιμο ζωής να ευρίσκεται σε ελεύθερη πτώση
.

 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
Η Ρωσία του Putin
Συνεχίζοντας, αυτό που επικρατούσε ως αντίληψη όταν ανήλθε στην εξουσία ο Putin, με τη βοήθεια της χειραγώγησης του πλήθους βέβαια ήταν το ότι, η Ρωσία είχε μία έμφυτη κουλτούρα διαφθοράς – καθώς επίσης πως η χώρα δεν ήταν ακόμη έτοιμη για να υιοθετήσει μία πραγματική Δημοκρατία. Ο Putin όμως εκμεταλλεύθηκε τη συγκεκριμένη δυτική προπαγάνδα που είχε στόχο να θυματοποιήσει τους Ρώσους, ασχολούμενος εν πρώτοις με τους Ολιγάρχες – τους οποίους κατήγγειλε για διαφθορά, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί από τη Δύση για τη χρήση μαφιόζικων μεθόδων.
Εν τούτοις δεν επηρεάσθηκε καθόλου από τις κατηγορίες και λειτούργησε μεθοδικά στο παρασκήνιο, αντιμετωπίζοντας με επιτυχία όλα τα προβλήματα – φτάνοντας έτσι στο σημείο να ανακοινώσει επίσημα τα Χριστούγεννα του 2005 ότι, η Ρωσία υπό την ηγεσία του δεν πρόκειται να δρομολογήσει κανένα ξεπούλημα των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Αντίθετα, εθνικοποίησε σε χρόνο μηδέν μία επιχείρηση φυσικού αερίου που ανήκε στον όμιλο της Yukos, ενώ εμπόδισε την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση των ρωσικών εταιρειών από τις δυτικές πολυεθνικές.
Στα πλαίσια αυτά, ήταν η πρώτη φορά που τα παιδιά του Σικάγο απέτυχαν σε τέτοιο βαθμό. Ακόμη χειρότερα, οι κατηγορίες που απεύθυναν εναντίον του Putin δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα, ούτε τα δάνεια προς τη χώρα που αναιρούσαν – κυρίως επειδή η πλειοψηφία του πληθυσμού τον στήριζε, αδιαφορώντας για το όποιο κόστος. Παρά το ότι λοιπόν η Δύση περίμενε πως θα εξελιχθεί σε έναν άλλο Pinochet, ο πρόεδρος Putin την απογοήτευσε – κάτι που φυσικά δεν θα του συγχωρηθεί ποτέ.
Όλα αυτά δεν σημαίνουν βέβαια πως ο Putin είναι ένας καλός άνθρωπος, ο οποίος θέλει μόνο το καλό του λαού του. Αντίθετα, πρόκειται για ένα άτομο που αγαπάει την εξουσία, ενώ είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να μη χάσει την επιρροή του στους Πολίτες της χώρας του – γεγονός που τεκμηριώνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους κομματικούς ανταγωνιστές του, καθώς επίσης τα ΜΜΕ.
Από την άλλη πλευρά όμως, δεν είναι καθόλου πρόθυμος να ανεχθεί τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ ή την ήττα στη γεωπολιτικά για τη Ρωσία πολύ σημαντική Ουκρανία, χωρίς να αντιδράσει – ενώ γνωρίζει πως η Δύση, υπό την ηγεσία των Η.Π.Α. και της Γερμανίας, εκβιάζουν την Ουκρανία με κάθε τρόπο, έτσι ώστε να παίζει το δικό τους παιχνίδι εξουσίας εναντίον της Ρωσίας.
Εκτός αυτού, θέλει να ανεξαρτητοποιήσει τη χώρα του από το δυτικό χρηματοπιστωτικό σύστημα του χρέους (ανάλυση), καθώς επίσης από το δολάριο, με κάθε θεμιτό ή αθέμιτο τρόπο – συνειδητοποιώντας τους αμέτρητους κινδύνους που συνεπάγονται για την εδαφική και λοιπή ακεραιότητα της Ρωσίας.
Εύλογα λοιπόν θεωρείται ως ο υπ’ αριθμόν ένα εχθρός της Δύσης – αφού είναι ο μοναδικός ηγέτης που αρνείται να αποδεχθεί την αμερικανική οικονομική και στρατιωτική ηγεμονία, έχοντας τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού του. Το γεγονός δε ότι, η Κίνα παρακολουθεί με άγρυπνο βλέμμα τη διαμάχη του με τις Η.Π.Α., δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην υπερδύναμη – η οποία φοβάται επί πλέον την «αποσκίρτηση» της Γερμανίας από τη δυτική τριάδα (Η.Π.Α., Ευρώπη και Ιαπωνία).

 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Εννοείται.Για αυτό πάντα οι Γερμανοί επιμένουν στο γερμαορωσικό άξονα αφού η μία χώρα συμπληρώνει την παραγωγή της άλλης.Δηλαδή οι Ρώσοι προσφέρουν τις πρώτες ύλες και οι Γερμανοί τα υψηλής ποιότητας προιόντα και τις μηχανές.Μοντέλο που λειτούργησε άψογα τη δεκαετία του 30 με την απογείωση Χίτλερ Στάλιν.
Εννοείται οι Αγγλοσάξονες ούτε που θέλουν να ακούσουν τέτοια για αυτό δημιουργούν συνεχώς εστίες έντασης.Αλλά γερμανορωσικός άξονας σημαίνει απόλυτη ευρωπαική και ίσως παγκόσμια ευρασιατική κυριαρχία.

Ισχυει. Γερμανορωσικος αξονας εχει υπαρξει σχεδον κατα ολο τον 19αι αιωνα . Η Ρωσια και η Πρωσια ηταν απο τα πιο φιλικα κρατη, ενω την τριαδα συμπληρωνε η Αυστροουγγαρια, η οποια ωστοσο την εβλεπαν με μια καποια καχυποψια. Η Πρωσια ειχε πολυ καλυτερες σχεσεις με τη Ρωσια, παρα με την Αυστρια.
Ακομη και η ενωμενη Αυτοκρατορικη Γερμανια μετα το 1871 εξακολουθουσε να διατηρει πολυ καλες σχεσεις με την Ρωσια.
Και οπως πολυ σωστα ειπες, οι αλλες δυναμεις, η Γαλλια , αλλα κυριως η Αγγλια προσπαθησαν
( και τα καταφεραν) να βαλουν προσκομματα στις σχεσεις των χωρων και να τις στρεψουν  τη μια εναντιον της αλλης . Οταν αυτο εγινε, τοτε ανοιξε και ο δρομος για τον Πρωτο Παγκοσμιο πολεμο.
Ακομη και στο Μεσοπολεμο, παρολο που οι δυο χωρες ειχαν αλληλοσφαγει στον Πολεμο και ειχαν καταστραφει και οι δυο και εξαιτειας της καταστροφης αυτης κατερρευσαν οι αυτοκρατορικες δυναστειες τους και αναδυθηκαν ριζοσπαστικα καθεστωτα σε καμια μια απο αυτες ( ναζισμος, κομμουνισμος), ακομη και τοτε οι δυο χωρες ηρθαν κοντα με το Συμφωνο Μολοτοφ-Ριμπεντροπ.
Ο γεωπολιτικος νομος και εδω αψηφησε ιστορικες εχθρες και ιδεολογικες διαφορες και λειτουργησε. Ωστοσο και παλι ολως περιεργως εστραφησαν η μια εναντιον της αλλης.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
H ΕΣΣΔ ιππότα, μεταξυ άλλων διαλύθηκε γιατί κοτζαμ βιομηχανία δε μπορούσε να ράψει μια κυλότα της προκοπής για να καλύψει απαλά τα τρυφερά μπουτάκια της κάθε ρωσσίδας.

Γιατί το εκει κράτος επεμενε να αντιμετωπίζει τον πολίτη σαν άτομο χωρίς τις μικρές καθημερινές αναγκες και κυρίως χωρίς ενδιαφέροντα του τυπου δημοκρατιας, ελευθεριας στην έκφραση και στη διακίνηση κτλ

Και γιατί με το τερατομορφο, υπερσυγκεντρωτικό, υδροκέφαλο τέρας της Μοσχοβίτικης γραφειοκρατίας το αχανές κράτος δεν μπορούσε να κυβερνηθεί σωστά - δεν υπήρχε καθόλου τοπικη αυτοδιοικηση με την πραγματική εννοια του όρου. Δε μπορεί ένας γραφειοκράτης στη Μοσχα να ορίσει τις ανάγκες του Βλαδιβοστόκ !

Οι ΗΠΑ έχουν 50 πολιτείες - πραγματικά αυτοδιοικούμενες, οι δημοκρατιες της ΕΣΣΔ υπήρχαν μονο για να βγαινει ο χαρτης στον τοιχο πολύχρωμος....

Ναι ακριβως, αυτη η δυσκαμψια την εκανε πολυ ευθραστη θεσμικα και η ενταση μεταξυ θεσμικης δυσκαμψιας και συγκεντρωσμου και πραγματικης πολυμορφιας στην κοινωνια και οικονομια εκανε το μοντελο απλα να καταρρευσει.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Και τι έγινε που δεν ήξεραν να φτιάχνουν κυλότες και νάυλον καλσόν ή σερβιέτες?Η Βόρεια Κορέα ζει και βασιλεύει ακόμα με μηδέν δυνατότητες και πλουτοπαραγωγικές πηγές σε σχέση με ΕΣΣΔ.Η κατάρρευση ήταν συνολικό έργο από μέσα και έξω.

Ναι αλλα αλλα τα μεγεθη και οι κλιμακες.
 

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Μηνύματα
21.594
Κριτικές
1
Like
304
Πόντοι
386
Διαφωνω κάθετα, αρκεί να αναφέρουμε την Ελλάδα που βάρεσε κανόνι μετά από μόλις 7-8 χρόνια στο ευρώ, τη στιγμή που το ίδιο κράτος με τις ιδιες παθογένειες, ακόμη και με χούντα, δεν είχε χρεοκοπήσει με τη δραχμή τα τελευταία 50 χρόνια!

Άλλο λαμπρό παράδειγμα η Κύπρος Η οποία από ανθηρή οικονομία επί κυπριακής λίρας βάρεσε στεγνά κανονι με το ευρώ!

Θα ελεγα οτι η πρωτογενης αιτια του κανονιου δεν ηταν το Ευρω. Αλλα οτι εχοντας το Ευρω οταν σου κατσει η στραβη, αυτο λειτουργει σαν το βαρυδι που σε τραβαει κατευθειαν στον πατο ( οπως αντιστροφα αν εισαι στα πανω σου, το ευρω μπορει να σε απογειωσει).
Ειναι φανερο οτι το μεγαλο πλεονεκτημα το ειχε η Γερμανια, καθως μπορουσε να εξαγει στο χωρο της, στην Ευρωπη , διχως το συναλλαγματικο εμποδιο, ενω οι αλλες χωρες εισηγαγαν, διχως τη συναλλαγματικη προστασια. Αυτο που για τον εξαγωγεα ηταν εμποδιο, για τις εισαγωγους ηταν προστασια και αυτο εφυγε. Τωρα παιζαν σε ισια φαση, το ιδιο νομισμα πλεον για τον εξαγωγεα ειναι πλεονεκτημα, για τους εισαγωγεις μειονεκτημα.

Το αντεπιχειρημα ηταν οτι δοθηκαν αρκετοι ποροι στα αλλα κρατη ωστε να αναπτυξουν τις παραγωγικες δομες τους ,να γινουν ανταγωνιστικα καιετσι να ανεβει συνολικα η Ευρωζωνη.
 

Duke Nukem

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Σεπ 2015
Μηνύματα
13.369
Like
493
Πόντοι
186
Και άντε να βγάλεις από το μυαλό του μαλάκα του Συριζαίου οτι ο πάκης δεν έχει καμία σχέση με τον Αλμπάνα.Σου λέει ο Συριζαίος όπως Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ κάνανε ανάπτυξη με μισό εκατομμύριο Αλβανούς θα κάνω και εγώ με 1 εκατομμύριο Μπαγκλαντές και πάκηδες.Δεν είναι το ίδιο φυσικά.
Οταν αυξάνει το ποσοστό των τριτοκοσμικών αποδυναμώνεσαι.
Αν η Ελλάδα εισήγαγε σλαβική δύναμη Πολωνάρες,Ρωσάρες,Σέρβους δε θα είχε κανένα πρόβλημα.Με πάκηδες κτλ μετατρέπεται σε χαβούζα στρέφεται προς στυλ Ισλαμαμπάντ.
Καλυτερα τον Πακη παρα τον Αλβανο για γειτονα.
 

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Μηνύματα
24.131
Κριτικές
7
Like
10.167
Πόντοι
1.686
και κατι που ενδιαφερει τους μπουδρελιαρηδες του site και από που γαμησαν μουνια ρωσσικα που ουτε στα ονειρα τους δεν εβλεπαν

Η Ρωσία της δεκαετίας του 1990
Ένα χρόνο μετά την απονομή του βραβείου Νόμπελ, ο τότε ηγέτης της Ρωσίας M. Γκορμπατσόφ προσγειώθηκε στο Λονδίνο, για να συμμετέχει στη σύσκεψη των G7 – όπου του έγινε σαφές ότι, έπρεπε να δρομολογήσει με γρήγορο ρυθμό βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στη χώρα του, αφού διαφορετικά δεν θα έπαιρνε καμία βοήθεια από τη Δύση και θα κατέρρεε. Οι πιέσεις απέναντι του κλιμακώνονταν διαρκώς, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που του ζητούνταν ήταν ανάλογες με αυτές που είχαν απαιτηθεί στο παρελθόν από το δικτάτορα της Χιλής – κάτι που ο Γκορμπατσόφ δεν ήταν σε θέση να κάνει χωρίς να αντιδράσει ο λαός, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Γιέλτσιν, ο οποίος ταίριαζε περισσότερο στο νεοφιλελεύθερο σχεδιασμό.
Πράγματι ο Γιέλτσιν έκανε αυτά ακριβώς αυτά που περίμεναν οι εκπρόσωποι του ακραίου νεοφιλελευθερισμού: ξεπούλησε άπειρα περιουσιακά στοιχεία της χώρας του σε εξευτελιστικές τιμές, χωρίς να εξαιρούνται οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου, με αποτέλεσμα να έλθουν στην εξουσία οι Ολιγάρχες και να αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό η δύναμη τους – ενώ την ίδια χρονική περίοδο ο υπόλοιπος πληθυσμός υπέφερε τα πάνδεινα.
Περαιτέρω, το Σεπτέμβρη του 1999 η δημοτικότητα του Γιέλτσιν είχε φτάσει στο ναδίρ, αφού ο πληθυσμός θεωρούσε πως ήταν αυτός υπεύθυνος για τα δεινά του και όχι τα παιδιά του Σικάγο, τα οποία κυβερνούσαν από το παρασκήνιο. Εκείνη ακριβώς την εποχή εμφανίζεται στο προσκήνιο ο Putin, τον οποίο εξουσιοδότησε ο Γέλτσιν να συλλάβει τους τρομοκράτες που είχαν καταστρέψει τέσσερις πολυκατοικίες – κάτι ανάλογο δηλαδή με την 11η Σεπτέμβρη στη Νέα Υόρκη.
Ο Γιέλτσιν είχε υποθέσει πως έτσι θα παρέμενε στην εξουσία, όπως νόμιζαν επίσης τα παιδιά του Σικάγο  – κάτι που όμως δεν συνέβη, επειδή την 31η Δεκέμβρη του 1999 τον διαδέχθηκε επίσημα ο Putin, αφού προηγουμένως τον διαβεβαίωσε πως δεν θα ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του.
Στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα βέβαια οι δυτικές νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις είχαν δημιουργήσει στη Ρωσία καταστροφικές συνθήκες – αφού έως το 1998 το 80% των γαιοκτημόνων είχαν χρεοκοπήσει, 70.000 κρατικές επιχειρήσεις έκλεισαν, η ανεργία είχε εκτοξευθεί στα ύψη, η φτώχεια αυξανόταν ραγδαία, ο αλκοολισμός παρουσίασε άνοδο κατά 900%, οι αυτοκτονίες επίσης, η εγκληματικότητα μεσουρανούσε, ενώ ο πληθυσμός μειώθηκε στα 142 εκ., με το προσδόκιμο ζωής να ευρίσκεται σε ελεύθερη πτώση
.

 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
φουσκα ακινητων και στον καναδα μας λεει η κεντρικη τραπεζα του καναδα


εντάξει πάικτη μου... θα πάμε σε "εθνικό" νόμισμα θα βάλουμε και ένα δελτίο τροφίμων (δες στο σχετικό νήμα του ΣΥΡΙΖΑ πόσταρα ένα από το 1953 που είχαμε εθνικό νόμισμα) και θα οδεύσομεν τάχιστα προς την Κουβανικήν επανάστασιν...

όλος ο κόσμος πάει στους συνεταιρισμούς και στις συνέργειες και εμείς κατά τον μέγιστο οικονομολόγο Βιλλάρδο θα ζήσωμεν με αυτά που παράγωμεν (ανεξάρτητα αν αυτά που παράγουμε τα παράγουν και 100 άλλες χώρες σε μεγαλύτερες ποσότητες, καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερες τιμές) .... και ΄φυσικά για να τα παράγουμε χρειαζόμαστε ύλες, υλικά και μηχανήματα τα οποία ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ αλλά θα πρέπει να τα εισάγουμε αλλά πολύ απλά δεν θα έχουμε να πληρώσουμε...

αντε ζήστε στο συννεφάκι σας...
 

Kman2

Σπουδαίος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2010
Μηνύματα
20.997
Κριτικές
1
Like
14.002
Πόντοι
2.606
Θα ελεγα οτι η πρωτογενης αιτια του κανονιου δεν ηταν το Ευρω. Αλλα οτι εχοντας το Ευρω οταν σου κατσει η στραβη, αυτο λειτουργει σαν το βαρυδι που σε τραβαει κατευθειαν στον πατο ( οπως αντιστροφα αν εισαι στα πανω σου, το ευρω μπορει να σε απογειωσει).
Ειναι φανερο οτι το μεγαλο πλεονεκτημα το ειχε η Γερμανια, καθως μπορουσε να εξαγει στο χωρο της, στην Ευρωπη , διχως το συναλλαγματικο εμποδιο, ενω οι αλλες χωρες εισηγαγαν, διχως τη συναλλαγματικη προστασια. Αυτο που για τον εξαγωγεα ηταν εμποδιο, για τις εισαγωγους ηταν προστασια και αυτο εφυγε. Τωρα παιζαν σε ισια φαση, το ιδιο νομισμα πλεον για τον εξαγωγεα ειναι πλεονεκτημα, για τους εισαγωγεις μειονεκτημα.

Το αντεπιχειρημα ηταν οτι δοθηκαν αρκετοι ποροι στα αλλα κρατη ωστε να αναπτυξουν τις παραγωγικες δομες τους ,να γινουν ανταγωνιστικα καιετσι να ανεβει συνολικα η Ευρωζωνη.

Δεν ήταν το ευρώ.Ηταν οτι δανείζονταν με πολύ χαμηλό επιτόκιο χάρη στο ευρώ και έπεσαν όλοι οι Δ.Υ. και συνταξιούχοι να μασήσουνε.Αλλά και αυτό δε θα είχε σημασία αφού με το κούρεμα διεγράφη το 70% του χρέους.Απλά όχι μόνο έφαγαν τον αγλέουρα αλλά τοποθέτησαν και κεφτέδες άχρηστους γόνους και βύσματα σε όλες τις θέσεις που πρέπει και αυτοί να φάνε.Συνεπώς συνεχώς δημιουργούν χρέος και έχουν ανάγκη δανείων.Σε 5 χρόνια ξαναδημιούργησαν χρέος 300 δις.
Και αυτό να διαγραφεί ή να κουρευτεί αν πάμε σε δραχμή οι Δ.Υ. θα παίρνουν το 30% το πολύ από όσα παίρνουν σήμερα.Για αυτό το ευρώ είναι ιερό τέρας για όλες τις κυβερνήσεις.
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
εντάξει πάικτη μου... θα πάμε σε "εθνικό" νόμισμα θα βάλουμε και ένα δελτίο τροφίμων (δες στο σχετικό νήμα του ΣΥΡΙΖΑ πόσταρα ένα από το 1953 που είχαμε εθνικό νόμισμα) και θα οδεύσομεν τάχιστα προς την Κουβανικήν επανάστασιν...

όλος ο κόσμος πάει στους συνεταιρισμούς και στις συνέργειες και εμείς κατά τον μέγιστο οικονομολόγο Βιλλάρδο θα ζήσωμεν με αυτά που παράγωμεν (ανεξάρτητα αν αυτά που παράγουμε τα παράγουν και 100 άλλες χώρες σε μεγαλύτερες ποσότητες, καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερες τιμές) .... και ΄φυσικά για να τα παράγουμε χρειαζόμαστε ύλες, υλικά και μηχανήματα τα οποία ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ αλλά θα πρέπει να τα εισάγουμε αλλά πολύ απλά δεν θα έχουμε να πληρώσουμε...

αντε ζήστε στο συννεφάκι σας...

tram ή trans ή όπως αλλιως θελεις να σε φωναζουν
εσυ αυτό καταλαβες από αυτό το κειμενο?????
αλλα τι να καταλαβει ενας τυπος που ακομα και για 1 κιλο πατατες κανει τουρκικα παζαρια στον λαικαντζα 
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
εντάξει πάικτη μου... θα πάμε σε "εθνικό" νόμισμα θα βάλουμε και ένα δελτίο τροφίμων (δες στο σχετικό νήμα του ΣΥΡΙΖΑ πόσταρα ένα από το 1953 που είχαμε εθνικό νόμισμα) και θα οδεύσομεν τάχιστα προς την Κουβανικήν επανάστασιν...

όλος ο κόσμος πάει στους συνεταιρισμούς και στις συνέργειες και εμείς κατά τον μέγιστο οικονομολόγο Βιλλάρδο θα ζήσωμεν με αυτά που παράγωμεν (ανεξάρτητα αν αυτά που παράγουμε τα παράγουν και 100 άλλες χώρες σε μεγαλύτερες ποσότητες, καλύτερη ποιότητα και χαμηλότερες τιμές) .... και ΄φυσικά για να τα παράγουμε χρειαζόμαστε ύλες, υλικά και μηχανήματα τα οποία ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ αλλά θα πρέπει να τα εισάγουμε αλλά πολύ απλά δεν θα έχουμε να πληρώσουμε...

αντε ζήστε στο συννεφάκι σας...

παντος η αγγλια της σιδηρας κυριας διαλεξε τον απομονωτισμο  :birdman: :birdman:
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
φιλε trans άλλο ένα κειμενο από το 2014 για την παγκοσμοια φουσκα ακινητων

ελα trans διαβασε


Αργά ή γρήγορα θα «εκραγούν», με το Χονγκ Κονγκ, τον  Καναδά και τη Σιγκαπούρη να θεωρούνται οι πρώτοι υποψήφιοι, χωρίς να εξαιρείται το Λονδίνο – ενώ, εάν πράγματι καταρρεύσει απότομα η Κίνα, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
ελα trans σου βρηκα και κειμενο με εικονιδιο την <δικια σου>.....



Σε σας φωνάζω οπαδοί του ωφελιμισμού: μήπως αγαπάτε ότι είναι ωφέλιμο σαν όχημα των τάσεων σας; Μήπως βρίσκετε αλήθεια αφόρητο το θόρυβο που κάνουν οι ρόδες, από αυτό το όχημα;» (F. Nietzsche).

Διαπιστώνεται πως ζούμε σε μία εποχή, η οποία διέπεται από την Οικονομία και όχι από την Πολιτική – σε έναν κόσμο καλύτερα που έχει αλλάξει εντελώς την ανθρώπινη ηθική, ενώ αμείβει πλουσιοπάροχα τα ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του εκάστοτε ατόμου. Με απλά λόγια, οι οικονομικές αλλαγές δεν έχουν επηρεάσει μόνο τις αντιλήψεις μας για τις ηθικές αξίες αλλά, επίσης, την προσωπικότητα μας – σε βαθμό που δεν μπορούμε καν να φαντασθούμε (πηγή: P. Verhaeche, σε ελεύθερη μετάφραση

trans σου αρεσει στο κρεβατι να εχει η γυναικα τον <ελεγχο>??????? :think: :think:
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
tram ή trans ή όπως αλλιως θελεις να σε φωναζουν
εσυ αυτό καταλαβες από αυτό το κειμενο?????
αλλα τι να καταλαβει ενας τυπος που ακομα και για 1 κιλο πατατες κανει τουρκικα παζαρια στον λαικαντζα   

εγώ κατάλαβα ότι είσαι ένας μαλάκας και μισός που ποστάρει μαλακίες ενός συρφετού καμένων εγκεφάλων...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
φιλε trans άλλο ένα κειμενο από το 2014 για την παγκοσμοια φουσκα ακινητων

ελα trans διαβασε


Αργά ή γρήγορα θα «εκραγούν», με το Χονγκ Κονγκ, τον  Καναδά και τη Σιγκαπούρη να θεωρούνται οι πρώτοι υποψήφιοι, χωρίς να εξαιρείται το Λονδίνο – ενώ, εάν πράγματι καταρρεύσει απότομα η Κίνα, οι εξελίξεις θα είναι καταιγιστικές

εεεε αφού το λέει ο Βιλιάρδος ....

ακόμη ένας κύριος τίποτε που προσπαθεί να το παίξει παντογνώστης...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
παντος η αγγλια της σιδηρας κυριας διαλεξε τον απομονωτισμο   :birdman: :birdman:

δεν το επέλεξε η αγγλία της σιδηράς κυρίας αλλά η αγγλία του φάρατζ και των ομοίων του βλάκα... και θα το βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο (ήδη αρχίσανε)
 

kostas8000

Μέλος
Εγγρ.
7 Μαΐ 2011
Μηνύματα
3.222
Like
181
Πόντοι
16
trans εισαι παλικαρι από τα λιγα

παλικαρος που μονο στο bou.com μπορει να ανθισει και να βρει καποιος

χα χα χα 
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom