Νέα

Αριστούργημα του μεγάλου ποιητή Ρίτσου !!!!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 150
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Δηλαδή στην ελλάδα τι σημαίνει το ότι γίνονται εκλογές; Ότι κάθε 4 χρόνια μας τάζουν τα πιο απίθανα για να τα ξεχάσουν μόλις βγουν και η επόμενη συμμετοχή του λαού είναι μετά από άλλα 4 χρόνια;

Επισκέπτης
στουντιαν δεν ειπα ποτε οτι ειμαι καλυτερος σου!!εσυ το εθεσες ετσι ,εσενα μαλλον σε ενδιαφερει να εισαι καλυτερος!!εμενα δεν με νοιαζει!!πορευομαι με αυτα που πιστευω!!κανω τατουαζ και γαμαω οποια θελω για δικια μου ευχαριστηση!!ομως δεν κοιταζω τον εαυτουλη μου μονο και γινομαι παρτακιας με οτι και αν συνεπαγεται αυτο για τον τροπο ζωης!!ειναι αυτο που ειπα πιο πανω για την κοινωνικη ευαισθησια!!

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Και άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα και φτώχεια υπήρχε (την καταπίσεη τη θεωρώ δεδομένη)..Απλά την έκρυβαν επιμελώς- γιατί νομίζεις ότι απαγορευαν σε δυτικούς να πάνε στις χώρες αυτές και όσοι πήγαιναν ήταν υπό διαρκή αστυνομική επιτήρηση μήπως και πάνε κάπου που δεν πρέπει..

Holodomor

Κατά τα λοιπά, το σύστημα υγείας ήταν πραγματικά άμεμπτο.

Έχω περίπτωση γνωστού μου, και κατά τ' άλλα μέλους του κόμματος.
Όταν βέβαια έτυχε να τον πιάσει σκωληκοειδήτις σε πλοίο έξω από την Οδησσό, και να μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο (πάντα υπό την επίβλεψη κομισάριου), ξέχασε όλες τις ιδεολογίες, και ρισκάρισε την ζωή του για να χειρουργηθεί στην χουντική (τότε) Αθήνα.

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Στη Γεωργία; Τη γνωστή Γεωργία της πρών ΕΣΣΔ; Είναι κάποια μορφή χιούμορ που δεν αντιλαμβάνομαι; Είχαν άλλο κομμουνσιμό εκεί απ' ό,τι στην Ουκρανία ή στην Εσθονία;
Και το γεγονός ότι υπάρχουν κάπου νοσταλγοί του κομμουνισμού (μαλλον πρώην υπάλληλοι του καθεστώτος) δε μου λέει τίποτα...

Και θα σε ξαναρωτήσω: Αφού ζούσαν σε τέτοιους παραδείσους πώς αυτά τα καθεστώτα κατέρρευσαν σε μια νυχτα (κυριολεκτικά) ;Πώς ο κόσμος δεν ζητά να ξανάρθει κομμουνισμός- το πολύ να ψηφίζει κανέναν πρώην κομμουνιστη νυν σοσιαλδημοκράτη αλλά τη δημοκρατία και την ελεύθερη οικονομία την θέλει...

Στην Ελλάδα κάποτε ψήφιζαν και δέντρα και νεκροί- κακώς βέβαια αλλά τουλάχιστον γίνονταν εκλογές...Στις πρώην σοβιετικές χώρες όποιος ήθελε να ψηφίσει ήταν ή νεκρός ή φυτό από το πολύ ξύλο...Αυτή είναι η διαφορά.
Στη Γεωργία; Τη γνωστή Γεωργία της πρών ΕΣΣΔ; Είναι κάποια μορφή χιούμορ που δεν αντιλαμβάνομαι; Είχαν άλλο κομμουνσιμό εκεί απ' ό,τι στην Ουκρανία ή στην Εσθονία;
Και το γεγονός ότι υπάρχουν κάπου νοσταλγοί του κομμουνισμού (μαλλον πρώην υπάλληλοι του καθεστώτος) δε μου λέει τίποτα...

Και θα σε ξαναρωτήσω: Αφού ζούσαν σε τέτοιους παραδείσους πώς αυτά τα καθεστώτα κατέρρευσαν σε μια νυχτα (κυριολεκτικά) ;Πώς ο κόσμος δεν ζητά να ξανάρθει κομμουνισμός- το πολύ να ψηφίζει κανέναν πρώην κομμουνιστη νυν σοσιαλδημοκράτη αλλά τη δημοκρατία και την ελεύθερη οικονομία την θέλει...

Στην Ελλάδα κάποτε ψήφιζαν και δέντρα και νεκροί- κακώς βέβαια αλλά τουλάχιστον γίνονταν εκλογές...Στις πρώην σοβιετικές χώρες όποιος ήθελε να ψηφίσει ήταν ή νεκρός ή φυτό από το πολύ ξύλο...Αυτή είναι η διαφορά.

Εφόσον δεν γινόντουσαν εκλογές στις ανατολικές χώρες, πως έβγαινε ο Εμβέρ Χότζα π.χ. με 99,9999%;
Θέλω να πιστεύω οτι καταλαβαίνεις τι λέω.

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6

Όχι ακριβώς.

Θα μπορούσε να ψηφίσει. Το ένα κόμμα που υπήρχε.

Επισκέπτης
στραιτ ωραια αποψη εχεις για την δημοκρατια!!λες οτι ο κομμουνισμος στερει την ελευθερια και παραλληλα οταν εδω στην ελλαδα ψηφισαν και οι νεκροι και τα δεντρα δεν ηταν στερηση της ελευθεριας του λαου?μαλλον αυτο ειναι το αστειο!!και υποθετω οτι στην χουντα οι αριστεροι δεν φυλακιστηκαν ε?ηταν μια πλανη του περισσου?η ιστορια εχει δειξει τι προσφερε στην ελλαδα ο αριστερος χωρος και τι η δεξια!!το οτι εχεις ασφαλιση δεν το χρωστας στην δεξια!!!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Holodomor

Κατά τα λοιπά, το σύστημα υγείας ήταν πραγματικά άμεμπτο.

Έχω περίπτωση γνωστού μου, και κατά τ' άλλα μέλους του κόμματος.
Όταν βέβαια έτυχε να τον πιάσει σκωληκοειδήτις σε πλοίο έξω από την Οδησσό, και να μεταφερθεί στο τοπικό νοσοκομείο (πάντα υπό την επίβλεψη κομισάριου), ξέχασε όλες τις ιδεολογίες, και ρισκάρισε την ζωή του για να χειρουργηθεί στην χουντική (τότε) Αθήνα.

Τα αποδεικτικά στοιχεία γι αυτο που λες είναι τα γνωστά που παρεχεις αφειδως;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Οκ λοιπον, ας δεχθόυμε αυτο που λες, ως υποθεση εργασιας. Οι ΗΠΑ είναι η χωρα της ελευθεριας και δημοκρατιας που μας διαφημιζουνε;

Είναι δύσκολο να κρίνεις σφαιρικά μια κοινωνία πολύ διαφορετική από τη δικιά μας..Και μην ξεχνάς ότι οι περισσότερες αναφορές που έχουμε για την αμερική είναι από .. αντιαμερικάνους δημοσιογράφους που στην ελλάδα είναι μπολικοι!
Ωστόσο στην Αμερική έχουν και τεράστια ελευθερία έκφρασης (να σου θυμίσω το κάψιμο σημαίας..) και η δημοκρατία και η δικαιοσύνη τους λειτουργεί, έστω και αργά..(δυο παραδειγματα: ΕΝΡΟΝ, εκλογές γερουσίας - κογκρέσου)
Η έλλειψη συστήματος κοινωνικής πρόνοιας οφείλεται κυρίως σε ατομιστικές ιδεοληψίες που υπάρχουν από την ίδρυση των ΗΠΑ αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια κοινωνία τελείως διαφορετική από εμάς - από τη θρησκέια έως την έννοια δεξιού- αριστερού.
Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι εκεί συγκεντώνονται τα μεγαλύτερα μυαλά του πλανήτη, ότι βοήθησε τον κόσμο να απαλλαγεί από ναζισμό και κομμουνισμό, ότι πολλά τεχνολογικά αγαθά που απολαμβλανουμε και θεωρουμε αυτονόητα υπάρχουν χάρη στην Αμερική (από αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής έως το ιντερνετ)..

Εν ολίγοις οι ΗΠΑ έχουν πολλά καλά και πολλά κακά σε όλες τους τις εκφάνσεις...Το αν εμείς βλέπουμε μόνο τα κακά τα οποία και αντιγράφουμε είναι άλλη ιστορία..

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
στουντιαν δεν ειπα ποτε οτι ειμαι καλυτερος σου!!εσυ το εθεσες ετσι ,εσενα μαλλον σε ενδιαφερει να εισαι καλυτερος!!εμενα δεν με νοιαζει!!πορευομαι με αυτα που πιστευω!!κανω τατουαζ και γαμαω οποια θελω για δικια μου ευχαριστηση!!ομως δεν κοιταζω τον εαυτουλη μου μονο και γινομαι παρτακιας με οτι και αν συνεπαγεται αυτο για τον τροπο ζωης!!ειναι αυτο που ειπα πιο πανω για την κοινωνικη ευαισθησια!!

Για κοινωνική δικαιοσύνη μίλησες πριν. Τώρα αυτή έγινε απλώς κοινωνική ευαισθησία. Κι αν κάποιος έρθει και σου πει, "κύττα σύντροφε, δεν θα κάνεις τατουάζ και θα γαμάς όποια θέλεις, γιατί αυτά είναι μπουρζουάδικες συνήθειες και υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και την εμπέδωση του σοσιαλισμού" τι θα πεις τότε εσύ φίλε μου;

Σε πληροφορώ ότι στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες άνθρωποι έμπαιναν φυλακή ή εκτελούντο για αυτούς και ακόμα γελοιότερους λόγους. Το τατουάζ στην πρώην ΕΣΣΔ διώκετο σαν αντικοινωνική συμπεριφορά. ʼντε να τους πείσεις σύ ότι είσαι κοινωνικά ευαίσθητος και δεν είσαι παρτάκιας. Αφού την ένδειξη της ατομικότητας σου την είχες χαραγμένη στο κορμί σου κακομοίρη μου!!

Επισκέπτης
ειχαπαει να ακουωσ μια ομιλια του μιχαλη λιαπη στην γλυφαδα ,σε ενα μαγαζι στην λεωφορο βουλιαγμενης!!και τι εοπε ο υπουργος της νδ?οτι τοσα χρονια πηγαιναν μπροστα τα παιδια του πασοκ!!τωρα ηρθε η ωρα να φροντισουμε και τα δικα μας παιδια!!και οταν τον ρωτησαν αν ειναι παρανομο αυτο ,απαντησε οτι οι νομοι εχουν παραθυρακια!!αυτος ο ανθρωπος εγινε υπουργος και το κομμα που πρεσβευει κυβερνηση!!!!να την χαιρεστε αυτη την κυβερνηση!!εμενα μου προκαλει αναγουλα!!!ωραια  εκλαμβανουν της εννοια της δημοκρατιας ,της ισοτητας και των ισων ευκαιριων!!απλα ντροπη!!και σταματαω εδω τα σχολια μου για αυτο το θεμα!!δεν εχω τιποτα αλλο να πω!!και για να μην πουν οτι τα εβγαλα απο το μυαλο μου,η ομιλια αυτη εγινε στις εθνικες εκλογες στο μαγαζι LIFE στην βουλιαγμενης!!

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Τα αποδεικτικά στοιχεία γι αυτο που λες είναι τα γνωστά που παρεχεις αφειδως;

Ότι είναι με κόκκινα γράμματα είναι link.
Κάνεις κλικ πάνω του, διαβάζεις τις γράφει το άρθρο, διαβάζεις τις παραπομπές και ξεστραβώνεσαι.

Το υπόλοιπο δεν το έθεσα σαν θέσφατο.
Είπα πολύ απλά ότι πρόκειται για περίπτωση γνωστού μου.
Μήπως θες να σε φέρω σε επαφή μαζί του για να τον ανακρίνεις;

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Είναι δύσκολο να κρίνεις σφαιρικά μια κοινωνία πολύ διαφορετική από τη δικιά μας..Και μην ξεχνάς ότι οι περισσότερες αναφορές που έχουμε για την αμερική είναι από .. αντιαμερικάνους δημοσιογράφους που στην ελλάδα είναι μπολικοι!
Ωστόσο στην Αμερική έχουν και τεράστια ελευθερία έκφρασης (να σου θυμίσω το κάψιμο σημαίας..) και η δημοκρατία και η δικαιοσύνη τους λειτουργεί, έστω και αργά..(δυο παραδειγματα: ΕΝΡΟΝ, εκλογές γερουσίας - κογκρέσου)
Η έλλειψη συστήματος κοινωνικής πρόνοιας οφείλεται κυρίως σε ατομιστικές ιδεοληψίες που υπάρχουν από την ίδρυση των ΗΠΑ αλλά μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια κοινωνία τελείως διαφορετική από εμάς - από τη θρησκέια έως την έννοια δεξιού- αριστερού.
Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι εκεί συγκεντώνονται τα μεγαλύτερα μυαλά του πλανήτη, ότι βοήθησε τον κόσμο να απαλλαγεί από ναζισμό και κομμουνισμό, ότι πολλά τεχνολογικά αγαθά που απολαμβλανουμε και θεωρουμε αυτονόητα υπάρχουν χάρη στην Αμερική (από αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής έως το ιντερνετ)..

Εν ολίγοις οι ΗΠΑ έχουν πολλά καλά και πολλά κακά σε όλες τους τις εκφάνσεις...Το αν εμείς βλέπουμε μόνο τα κακά τα οποία και αντιγράφουμε είναι άλλη ιστορία..

Σε ρώτησα αν η Αμερική είναι η χώρα της ελευθερίας απο ..ταξική ματιά, συγγνώμη που δεν σε προειδοποίησα. Αν δηλαδή υπάρχουν ίσες ελευθερίες (και δυνατότητες) για όλους. Φυσικά εκεί ο καπιταλισμός είναι απείρως πιο σοβαρός και όχι σαν τον γιαλαντζή δικό μας. Μην μου μιλάς όμως για το Κογκρέσο, να χαρείς!
Οι δικές μου πρώτες ύλες για την Αμερική πάντως, δεν είναι τόσο οι δημοσιογράφοι που λες, όσο οι παλιές ταινίες με τον Μπόγκαρτ, τον Κάγκνεϋ και τον Έντουαρτ Ρόμπινσον! Κάτι έμαθα γι αυτήν απο δαύτες!

Επισκέπτης
ειπα στουντιαν οτι σταματω τις αποψεις σε αυτο το θρεντ!!μια φιλικη συμβουλη!!οταν κανεις κριτικη να κανεις παντου και σε ολους!!και μην κλεινεις τα ματια σε εκεινους που εχουν την εξουσια και ταζουν ανταλλαγματα!!καλη συνεχεια στην συζητηση σας!!

petrospelekanos

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2007
Like
2
Πόντοι
6
Ότι είναι με κόκκινα γράμματα είναι link.
Κάνεις κλικ πάνω του, διαβάζεις τις γράφει το άρθρο, διαβάζεις τις παραπομπές και ξεστραβώνεσαι.

Το υπόλοιπο δεν το έθεσα σαν θέσφατο.
Είπα πολύ απλά ότι πρόκειται για περίπτωση γνωστού μου.
Μήπως θες να σε φέρω σε επαφή μαζί του για να τον ανακρίνεις;

Κι εγώ είχα ένα γνωστό λοιπόν, που ήταν να κάνει εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, είχε ασφάλεια που προέβλεπε ακόμα και Ωνάσειο, αυτός όμως, αν και ΝΔ, πήγε στην ...Αλβανία και την έκανε.
Σε έπεισα;

Επισκέπτης
:grin: :grin: Σαν τους μικρούς πιονιέρους στην πρώην ΕΣΣΔ. Να είσαι πάντα έτοιμος (σιγκντά γκατό στα Ρώσσικα) μην περάσει ο σοσιαλισμός και δεν τον δεις.
σε πληροφορω οτι εχω παει και στην πρωην ΕΣΣΔ αλλα και στην σημερινη ρωσια και οχι στην μοσχα αλλα μιλαμε για περιοχες στον καυκασο και μονο αν πας εκει νοιωθεις τι γινοτανε εκει και οχι απο αμπελοφιλολογιες

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
ειχαπαει να ακουωσ μια ομιλια του μιχαλη λιαπη στην γλυφαδα ,σε ενα μαγαζι στην λεωφορο βουλιαγμενης!!και τι εοπε ο υπουργος της νδ?οτι τοσα χρονια πηγαιναν μπροστα τα παιδια του πασοκ!!τωρα ηρθε η ωρα να φροντισουμε και τα δικα μας παιδια!!και οταν τον ρωτησαν αν ειναι παρανομο αυτο ,απαντησε οτι οι νομοι εχουν παραθυρακια!!αυτος ο ανθρωπος εγινε υπουργος και το κομμα που πρεσβευει κυβερνηση!!!!να την χαιρεστε αυτη την κυβερνηση!!εμενα μου προκαλει αναγουλα!!!ωραια  εκλαμβανουν της εννοια της δημοκρατιας ,της ισοτητας και των ισων ευκαιριων!!απλα ντροπη!!και σταματαω εδω τα σχολια μου για αυτο το θεμα!!δεν εχω τιποτα αλλο να πω!!και για να μην πουν οτι τα εβγαλα απο το μυαλο μου,η ομιλια αυτη εγινε στις εθνικες εκλογες στο μαγαζι LIFE στην βουλιαγμενης!!

Αυτό τι σχέση έχει με αυτά που είπα εγώ; Με ταυτίζεις με τον πιό κρατιστή υπουργό της παρούσας κυβέρνησης;

sxsitegr

Μέλος
Εγγρ.
28 Οκτ 2005
Like
2
Πόντοι
6
Κι εγώ είχα ένα γνωστό λοιπόν, που ήταν να κάνει εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, είχε ασφάλεια που προέβλεπε ακόμα και Ωνάσειο, αυτός όμως, αν και ΝΔ, πήγε στην ...Αλβανία και την έκανε.
Σε έπεισα;

Όχι, αλλά μετράει η προσπάθεια.
Ρίξε μια ματιά www.time.com/time/magazine/article/0,9171,836460,00.html]εδώ[/url].

democrat

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Δεκ 2006
Κριτικές
11
Like
10
Πόντοι
2.007
Περασε απο διαφορα σταδια.Στο τελος της ζωης του επαψε να ειναι στρατευμενος.Πηγαινε στις συγκεντρωσεις του κουκουε με γουνα,εγραφε κατι σεξουαλικα για τσιμπουκια και τετοια.Εγινε εξαλλος οταν ο Ελυτης πηρε το Νομπελτου στυλ τι ειναι το Νομπελ?Αμφισβητειται πλεον αν ειναι ισαξιος των Ελυτη και Σεφερη.

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom