Νέα

Απριλιανή Επανάσταση 1967-1973

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trixotos kavliaris
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 259
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Λόγω παραμονής της επετείου της Επαναστάσεως ορισμένοι ίσως αύριο εορτάζουν.

Γι'αυτό και΄γω παραθέτω το "Διάγγελμα της Χούντας".

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νιούφροι....

Συνημμένα

• thewxw21.jpg
    thewxw21.jpg
    2,6 KB · Εμφανίσεις: 15

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Ρε τριχωτέ καβλιάρη,

Τι βίτσιο είναι αυτό?
Και τι σόϊ "επαίδευση" ("να μαθαίνουν οι νέοι") είναι το να βάζεις ένα ξέμπαρκο κείμενο χωρίς καμιά αντίθετη άποψη?

Εσύ πιστεύεις καμιά λέξη απ όσα γράφει η ανακοίνωση της χούντας?

Το τι σήμαινε για τη χώρα αυτή η επταετής ύπόθεση, λίγο πολύ το ξέρουμε πια όλοι. Έχουν περάσει 40 χρόνια, και αυτό την κατατάσσει στήν ιστορία, δεν είναι τρέχον θέμα. Και η ιστορία έχει πει ότι ήταν μεγάλη ζημιά.
Τώρα: Κάθε κατάσταση έχει και καλά και κακά στοιχεία. Και την χούντα των ετών 67-74 σαν κατάσταση πρέπει να την εξετάσουμε, γιατί μια κατάσταση ήταν.
Βεβαίως είχε και καλά στοιχεία. Αλλά ήταν τόσο λίγα, και ήταν τόσο πολλά (και σοβαρά) τα κακά της στοιχεία, που κανείς (νομίζω) δεν πρέπει να νοσταλγεί την κατάσταση εκείνη σαν συνολικά θετική.
Και η σημερινή, και η πρό χούντας κατάσταση δεν έχουν μόνο καλά στοιχεία. Έχουν και πολλά κακά. Αλλά δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι η κατάσταση "χούντα", με τις άλλες δυο είναι μεγέθη συγκρίσιμα.

Ελπίζω ότι το ποστάρισμά σου έχει γίνει μόνο με διάθεση χιούμορ, και όχι τίποτ' άλλο!...

Κατα τα άλλα βεβαίως και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει εδώ μέσα. Σε αυτά τα πλαίσια να δείς και τη δική μου απάντηση, παρακαλώ!

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Ρε τριχωτέ καβλιάρη,

Τι βίτσιο είναι αυτό?
Και τι σόϊ "επαίδευση" ("να μαθαίνουν οι νέοι") είναι το να βάζεις ένα ξέμπαρκο κείμενο χωρίς καμιά αντίθετη άποψη?

Εσύ πιστεύεις καμιά λέξη απ όσα γράφει η ανακοίνωση της χούντας?

Το τι σήμαινε για τη χώρα αυτή η επταετής ύπόθεση, λίγο πολύ το ξέρουμε πια όλοι. Έχουν περάσει 40 χρόνια, και αυτό την κατατάσσει στήν ιστορία, δεν είναι τρέχον θέμα. Και η ιστορία έχει πει ότι ήταν μεγάλη ζημιά.
Τώρα: Κάθε κατάσταση έχει και καλά και κακά στοιχεία. Και την χούντα των ετών 67-74 σαν κατάσταση πρέπει να την εξετάσουμε, γιατί μια κατάσταση ήταν.
Βεβαίως είχε και καλά στοιχεία. Αλλά ήταν τόσο λίγα, και ήταν τόσο πολλά (και σοβαρά) τα κακά της στοιχεία, που κανείς (νομίζω) δεν πρέπει να νοσταλγεί την κατάσταση εκείνη σαν συνολικά θετική.
Και η σημερινή, και η πρό χούντας κατάσταση δεν έχουν μόνο καλά στοιχεία. Έχουν και πολλά κακά. Αλλά δεν είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι η κατάσταση "χούντα", με τις άλλες δυο είναι μεγέθη συγκρίσιμα.

Ελπίζω ότι το ποστάρισμά σου έχει γίνει μόνο με διάθεση χιούμορ, και όχι τίποτ' άλλο!...

Κατα τα άλλα βεβαίως και ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει εδώ μέσα. Σε αυτά τα πλαίσια να δείς και τη δική μου απάντηση, παρακαλώ!

Αγαπητε Σταύρο,

ίσως να ήμουν λίγο προκλητικός επισυνάπτοντας το Διάγγελμα της Επαναστάσεως, σκεπτόμενος οτι ίσως κάποιος έφηβος θα ήθελε να μάθει κάτι περισσότερο για την Επταετία.
Δε καταλαβαίνω όμως γιατί το θεωρείς βίτσιο;;;;
Αν ποστάριζα για αριστερούς "αγωνιστές" δε θα ξένιζε;;;;

Παραβλέπουμε οτι επι Επταετίας έγιναν έργα στην Ελλάδα σημαντικότατα;;;;
Και το σημαντικότερο κατ' εμέ είναι οτι αναχαιτίστηκε η άνοδος του κομμουνισμού, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο.
Ασφαλώς και υπήρξαν ακρότητες απο μία μερίδα. Αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν....
Και στη τελική, φίλε Σταύρο, αν δεν αρέσει το θρέντ ευτυχώς ή δυστυχώς  ( εφόσον είναι στα πλαίσια λειτουργίας που θέτουν οι κανόνες του σάϊτ ) κανείς δεν υποχρεώνεται να το διαβάσει.
Γιατί να σβηστεί;;;; Η φίμωση δεν είναι ένα είδος φασισμού;;;( εδώ βλ. τον εμπαθέστατο δοκησίσοφο sincity και τους ομοίους του )

Εκτός πια, και αν υπάρχει υποκρισία.

Και εξάλλου είτε το θέλουμε είτε όχι η Επταετία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Ας μην στρουθοκαμηλίζουμε.....

Δεν ξέρω αν σου έσωσα μια πειστική απάντηση αλλά είχα την πρόθεση.

Φιλικά

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Αγαπητε Σταύρο,

ίσως να ήμουν λίγο προκλητικός επισυνάπτοντας το Διάγγελμα της Επαναστάσεως, σκεπτόμενος οτι ίσως κάποιος έφηβος θα ήθελε να μάθει κάτι περισσότερο για την Επταετία.
Δε καταλαβαίνω όμως γιατί το θεωρείς βίτσιο;;;;
Αν ποστάριζα για αριστερούς "αγωνιστές" δε θα ξένιζε;;;;

Παραβλέπουμε οτι επι Επταετίας έγιναν έργα στην Ελλάδα σημαντικότατα;;;;
Και το σημαντικότερο κατ' εμέ είναι οτι αναχαιτίστηκε η άνοδος του κομμουνισμού, όσο και αν σου φαίνεται περίεργο.
Ασφαλώς και υπήρξαν ακρότητες απο μία μερίδα. Αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν....
Και στη τελική, φίλε Σταύρο, αν δεν αρέσει το θρέντ ευτυχώς ή δυστυχώς  ( εφόσον είναι στα πλαίσια λειτουργίας που θέτουν οι κανόνες του σάϊτ ) κανείς δεν υποχρεώνεται να το διαβάσει.
Γιατί να σβηστεί;;;; Η φίμωση δεν είναι ένα είδος φασισμού;;;( εδώ βλ. τον εμπαθέστατο δοκησίσοφο sincity και τους ομοίους του )

Εκτός πια, και αν υπάρχει υποκρισία.

Και εξάλλου είτε το θέλουμε είτε όχι η Επταετία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Ας μην στρουθοκαμηλίζουμε.....

Δεν ξέρω αν σου έσωσα μια πειστική απάντηση αλλά είχα την πρόθεση.

Φιλικά

Επι χουντας κανεις δε μπορουσε να πει τιποτα για κανενα θεμα.
Η δημοκρατια σου δινει το δικαιωμα να μιλας. Αν ημασταν σε εκεινο το καθεστως τωρα θα ησουν φυλακη και θα σε βασανιζαν....

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Επι χουντας κανεις δε μπορουσε να πει τιποτα για κανενα θεμα.
Η δημοκρατια σου δινει το δικαιωμα να μιλας. Αν ημασταν σε εκεινο το καθεστως τωρα θα ησουν φυλακη και θα σε βασανιζαν....

Πάλι αυτή η καραμέλα;;;;
Αν ήμουν νομοταγής πολίτης για ποιό λόγο;;;;;;

Εξάλλου και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δήλωσε οτι δε κατάλαβε τίποτα γιατί διάβαζε. Φαντάσου τι ησυχία επικρατούσε..( Έννομος Τάξη )...

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
Αν οι πολιτικοί δεν ήθελαν ο κόσμος να νοσταλγεί δικτατορίες θα άκουγαν τα προβλήματά του αντί να τα αγνοούν. Η στάση της αδιαφορίας όμως είναι σαν επίτηδες να ωθεί τον κόσμο να νοσταλγεί τέτοιες εποχές παρά τα μειονεκτήματα των τότε καταστάσεων.

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Εξάλλου και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος δήλωσε οτι δε κατάλαβε τίποτα γιατί διάβαζε. Φαντάσου τι ησυχία επικρατούσε..( Έννομος Τάξη )...

Σοβαρότατο επιχείρημα επιπέδου μαθητή Δημοτικού.

Προσωπικά έχω την ακόλουθη απορία

Είσαι ή όχι υπέρ της δημοκρατίας τελικά;

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Μόνο μην αρχίσετε να μας πρήζετε πάλι με τους...."εκατοντάδες νεκρούς της χούντας".

Κατά τα άλλα, αν μεν λάβει κανένας υπόψιν τη γνώμη της τότε ελληνικής επαρχίας, η 7ετία μόνο καλά έχει να επιδείξει.

Αν ακούσει τη γνώμη μερίδας του πληθυσμού της Αθήνας, μόνο κακά.

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Σοβαρότατο επιχείρημα επιπέδου μαθητή Δημοτικού.

Προσωπικά έχω την ακόλουθη απορία

Αφού εἰσαι τόσο ευφυής, βρές το απο μόνος σου...

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Αν οι πολιτικοί δεν ήθελαν ο κόσμος να νοσταλγεί δικτατορίες θα άκουγαν τα προβλήματά του αντί να τα αγνοούν. Η στάση της αδιαφορίας όμως είναι σαν επίτηδες να ωθεί τον κόσμο να νοσταλγεί τέτοιες εποχές παρά τα μειονεκτήματα των τότε καταστάσεων.

λογικη η σκεψη σου αλλα το θεμα ειναι αλλου......οτι το σχεδιο της παγκοσμιοποιησης παει μια χαρα...........εδω και αρκετα χρονια η πλειοψηφια των πολιτων ανα τον κοσμο δεν ασχολειται με τους πολιτικους γιατι ξερουν τί παιζει και εχουμε φτασει πλεον σε σημειο να αγνοουμε ηθελημενα κατα καποιον τροπο τα προβληματα του διπλανου μας γιατι ειμαστε παρτακηδες πλεον!οποτε δεν εχει νοημα αυτο που λες λογικα εσυ απο την πλευρα σου γιατι απλουστατα και εμεις οι ιδιοι οι "ψηφοφοροι" ενεργουμε σαν τους πολιτικους....κοιταμε απλα την παρτη μας...τωρα ποιος ειναι υπερμαχος και νοσταλγος της χουντας ειναι φυκια για μεταξωτες κορδελες.......αυτα αφορουν τους παππουδες μας ή τους πατεραδες που ηταν καποτε πολιτικοποιημενοι και για συζητηση ιστορικη και μονο σε καφενεια κλπ..........αλλαξανε οι εποχες.....και αυτη η χουντα της σιων δεν αστειευεται ουτε θα χαριστει σε κανεναν οσο ομορφο και αν ειναι το περιβλημα της......

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6

Τελικά είσαι εξαιρετικά κατώτερος των προσδοκιών

Βαρετός με απαντήσεις προβλέψιμες και απλοϊκές.

Κάτι που όμως αντικατοπτρίζεται στα κείμενά σου ούτως ή άλλως

Σε παρακαλώ, βρες το θάρρος να πεις την άποψή σου, αλλιώς να πάμε για ύπνο

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545

Sincity γενικα εχω παρακολουθησει διαφορα ποστ σου και πρεπει να πω οτι σε παραδεχομαι.

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057

εχω βαρεθει ρε παιδια με μερικους σαν τον τριχωτο καυλιαρη....και καποιους αλλους και στο σαιτ και γενικα στη ζωη μας εξω...που δεν εχουν ρε γαμωτο λιγο αυτοσαρκασμο,λιγη καλη "παστα"....χαρακτηρα...ρε αδερφε....για ποιο λογο ερχεσαι σε αντιπαραθεση και δινεις συνεχεια "κυνισμο" στις απαντησεις σου?μηπως σε ξερουμε?γνωριζουμε ποιος εισαι πραγματικα?εγω πριν πλακα σου εκανα και αμεσως......το εξελαβες σαν μαγκια...λες και δεν με ξερεις τοσο καιρο ποιος ειμαι...τεσπα...λιγη καλη θεληση και χιουμορ δε βλαπτει φιλε μου...να εισαι καλα!

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16

Ενώ εσύ μας έχεις συνηθίσει στα κειμενά σου με πρωτοτυπίες και διαλέξεις...
Βρές το απο μόνος σου κύριε προφέσορα (  :2funny: :2funny: )

Αλλιώς για νανάκια και τουμπέκα....

Τελικά θα μου λύσεις μια απορία; Σου έχω ξαναπεί οτι δεν ασχολούμαι με τύπους που θεωρούν εαυτόν ( δήθεν ) παντογνώστες και τέρατα μορφώσεως και το παίζουν ΜΟΥΡΕΣ σαν και σένα, αλλα συνεχίζεις´ Σ' αρέσει να σε φτύνουν και να γλύφεις;;;;;

Αν ναί, πές το δεν είναι ντροπή.... Θα δείξουμε κατανόηση στο βίτσιο σου....

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Βρές το απο μόνος σου κύριε προφέσορα (  :2funny: :2funny: )

Τελικά θα μου λύσεις μια απορία; Σου έχω ξαναπεί οτι δεν ασχολούμαι με τύπους που θεωρούν εαυτόν ( δήθεν ) παντογνώστες και τέρατα μορφώσεως και το παίζουν ΜΟΥΡΕΣ σαν και σένα, αλλα συνεχίζεις´ Σ' αρέσει να σε φτύνουν και να γλύφεις;;;;;

Ρε φιλαρακο ντρεπεσαι να πεις οτι εισαι χουντικος?
Αν δεν εισαι παλι πες μας οτι δεν εισαι.
Ντρεπεσαι για τα πιστευω σου?

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
Βρές το απο μόνος σου κύριε προφέσορα (  :2funny: :2funny: )

Εντάξει οκ

Νομίζω ότι έγινε κατανοητό το θέμα σου και τα γενικότερα περιορισμένα όρια στα οποία κινείσαι

Καλά να περνάς

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Ρε φιλαρακο ντρεπεσαι να πεις οτι εισαι χουντικος?
Αν δεν εισαι παλι πες μας οτι δεν εισαι.
Ντρεπεσαι για τα πιστευω σου?
Εδώ έχουμε ολόκληρον προφέσορα (;;;;;;) και ρωτάς εμένα;;;
Εξάλλου είμαι υποχρεωμένος να απαντώ στο κάθε εμπαθή κακοήθη;;;;

OP
OP
T

trixotos kavliaris

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2006
Like
2
Πόντοι
16
Εντάξει οκ

Νομίζω ότι έγινε κατανοητό το θέμα σου και τα γενικότερα περιορισμένα όρια στα οποία κινείσαι

Καλά να περνάς

Ελπίζω να κατάλαβες επιτέλους την αποψή μου για το ατομό σου...

Και σύ το ίδιο

Κατάσταση
Κλειδωμένο - κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom