Νέα

Απίστευτο τροχαίο στην Εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

• Μέλος που άνοιξε το νήμα dopamina
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 82K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
515
Like
71.059
Πόντοι
41.129
ωραιο αρθρο  ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Η τραγικότητα του δυστυχήματος το απόγευμα της Κυριακής στην Ε.Ε. Αθηνών Λαμίας – όπως και κάθε δυστυχήματος- δεν… αφήνει τον συντάκτη του ειδικού Τύπου, να προβεί σε περισπούδαστες αναλύσεις. Τέσσερις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο πέμπτος που έμεινε εν ζωή, αυτή καταστράφηκε.

ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Είναι ένα ακόμα δραματικό γεγονός από τα πάμπολλα που καταγράφονται στους Ελληνικούς δρόμους κάθε εβδομάδα. Δεν έχει σημασία αν ο οδηγός του φονικού οχήματος ήταν γόνος πλούσιας οικογενείας. Δεν έχει σημασία η μάρκα του αυτοκινήτου. Σημασία όμως έχει πως οι οδηγοί αυτοκινήτων 300 και 500 ίππων χειρίζονται αυτά τα όπλα που έχουν στα χέρια τους. Ναι, περί όπλων πρόκειται, τα οποία αν δεν ξέρεις να τα χειριστείς, θα σκοτώσουν εσένα και τους γύρω σου.

Εδώ είναι αυτό που έχω γράψει πολλές φορές:  η συμπεριφορά μας στους δρόμους, δεν είναι κάτι προσωπικό, αλλά κοινωνικό. Η εκπαίδευσή μας, το αν οδηγούμε με κοινωνική συνείδηση (ναι υπάρχει και αυτό), το αν το αυτοκίνητό μας είναι παμπάλαιο έτοιμο να διαλυθεί, ακόμα και το αν ρυπαίνει υπερβολικά, δεν είναι κάτι που αφορά τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά όλους μας. Ολη την κοινωνία. Κι αν δεν μπορεί κάποιος να καταλάβει το τι είναι κοινωνικά αποδεκτό ή το τι βλάπτει, τότε θα πρέπει να έρθει η πολιτεία και να το ορίσει αυτό. Ακόμα και να το επιβάλει.

Σίγουρα, αν το αυτοκίνητο ήταν ένα Golf «τσιπωμένο» από κάποιο βελτιωτικό οίκο, απόδοσης +600 ίππων, να μην έδινε κάποιος τόσο μεγάλη βαρύτητα, αφού -εκτός τους γνώστες- λίγοι θα καταλάβαιναν για το τι ακριβώς κρύβεται κάτω από το αμάξωμα του Golf. Όμως λέγοντας «Porsche», πέρα του ότι όλοι καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για ένα γρήγορο αυτοκίνητο, βάζει και το… τσίλι στην είδηση. Επι της ουσία, δεν έχει σημασία αν ήταν Porsche ή ένα… κολοφτιαγμένο Golf. Σημασία έχει το πώς εμείς συμπεριφερόμαστε έχοντας στα χέρια μας αυτά τα όπλα.

Έχουμε την ανάλογη εκπαίδευση; Τις ανάλογες δυνατότητες (σωματικές, ακόμα και ψυχικές) να ρίξουμε ένα τέτοιο θηρίο στους δρόμους; Ολοι γνωρίζουμε ότι ο μέσος Ελληνας οδηγός δεν τις έχει, αφού η μικρή διαδικασία που περνάει στα 18 χρόνια του είναι για να μάθει να ξεπερνάει τις εξετάσεις και να πάρει το πολυπόθητο δίπλωμα οδήγησης.

Αλήθεια, όλοι εσείς που διαθέτετε ένα γρήγορο αυτοκίνητο (ακόμα και +200PS) γνωρίζετε τον χειρισμό που πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε ένα  τετακέ όταν το αυτοκίνητο υπερστρέφει  (όπως συνέβη στο δυστύχημα της Ε.Ο.). Το χειρισμό στην υποστροφή;
Ξέρετε τι είναι υπερστροφή και τι υποστροφή;

Επειδή το Ελληνικό κράτος δε θέλει (γιατί μπορεί) να ορίσει μία δυναμικότερη  (δε θα την ορίσω ως αυστηρότερη) διαδικασία εκπαίδευσης, κυρίως για αυτούς που έχουν στα χέρια τους τέτοια αυτοκίνητα, ας το κάνουμε από μόνοι μας. Είτε ως οδηγοί, είτε ως γονείς που έχουμε δώσει στα παιδιά μας το αυτοκίνητό μας.

Επιτέλους, ας αποκτήσουμε την παιδεία της εξέλιξης κι ας αποβάλουμε τη νοοτροπία του «τα ξέρω όλα».

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
φίλε όταν με το καλό κατέβω Ελλάδα θα πάμε παρέα μια βόλτα στα Εξάχρεια (σωστά το γράφω) να τον πετύχουμε για να του ρίξουμε μερικές καρπαζιές μπας και ξεκολλήσει το μυαλό του...

Αντε κατέβα με το καλό και θα τα πούμε !! :rockon: :rockon: :hi: :hi:

omorfoulis

Μέλος
Εγγρ.
15 Αυγ 2007
Like
10
Πόντοι
16
δλδ είχε τέτοιο εργαλείο και δεν είχε λεφτά να αλλάξει λάστιχα;Δεν στέκει ρε τυπε

Κι ομως οι φραγκατοι ειναι και οι μεγαλυτεροι τσιγκουνιδες σε κατι τετοια και παζαρευουν το παραμικρο.  Ο αλλος παιρνει καγιεν και στα καπακια το παει για υγραεριο.

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.558
Πόντοι
506
Kανονικα η Πορσε στη Γερμανια πρεπει να μας κανει μυνηση

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.558
Πόντοι
506
Κι ομως οι φραγκατοι ειναι και οι μεγαλυτεροι τσιγκουνιδες σε κατι τετοια και παζαρευουν το παραμικρο.  Ο αλλος παιρνει καγιεν και στα καπακια το παει για υγραεριο.
15.000 κανει το καγιεν τυπε, δε κανει 80

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Κι ομως οι φραγκατοι ειναι και οι μεγαλυτεροι τσιγκουνιδες σε κατι τετοια και παζαρευουν το παραμικρο.  Ο αλλος παιρνει καγιεν και στα καπακια το παει για υγραεριο.
Δεν εχεις αδικο σε αυτο. Ημουν καποτε παρων σε μια συζητηση δυο εφοπλιστων που ασχολουνταν με το πώς θα παρουν μια προπελα μερικες χιλιαδες ευρω φθηνοτερα, ενω την προηγουμενη μερα ειχαν δωσει κατι εκατομμυρια για καινουργια καραβια.

DmtrsxXx

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
5 Αυγ 2010
Κριτικές
515
Like
71.059
Πόντοι
41.129
εγω προσπαθουσα να κανω μια πουτανα να μου κατσει με 19,90 που ειχα στο πορτοφολι μου και δε μου καθοτανε... δεν κανω για παζαρια. :headbang: :headbang:

yes.i.am

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2016
Like
204
Πόντοι
16
Δεν εχεις αδικο σε αυτο. Ημουν καποτε παρων σε μια συζητηση δυο εφοπλιστων που ασχολουνταν με το πώς θα παρουν μια προπελα μερικες χιλιαδες ευρω φθηνοτερα, ενω την προηγουμενη μερα ειχαν δωσει κατι εκατομμυρια για καινουργια καραβια.
που να σου περασει απο το μυαλο οτι εγιναν πλουσιοι επειδη ακριβως δεν πεταγανε τα λεφτα τους ε?

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.337
Πόντοι
28.786
απλα το συγκεκριμενο ητανε καλο στορυ και βγηκε στην φορα.
πλουσιοπαιδο σπειρει τον θανατο και ξεκληριζει οικογενειες.
ειπαμε 4-5 τετοια την ΗΜΕΡΑ γινονται.

Τροχαία γίνονται καθημερινά και με πολλούς τραυματισμούς.

Τροχαία με 4 νέα άτομα νεκρά, δεν γίνονται 4 -5 την ημέρα φίλε !!
Κάνεις λάθος

Ψάξε λίγο τα στατιστικά και θα δείς !!

Τα νούμερα έχουν τη σημασία τους !!
Θα το έχεις νοιώσει στο πετσί σου μια και ασχολείσαι με τις αγορές !!

Το ότι τα κωλοκάναλα χρησιμοποιούν με ''πιασάρικο'' τρόπο τέτοια τραγικά γεγονότα είναι γεγονός.
Και ιντριγκάρουν και ''ταξικής φύσεως'' αντακλαστικά σε αυτούς που δεν δουλεύουν τα κεφάλια τους.

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
που να σου περασει απο το μυαλο οτι εγιναν πλουσιοι επειδη ακριβως δεν πεταγανε τα λεφτα τους ε?
Εγω ξερω τύπε οτι τα πολλά λεφτα δεν γινονται με "οικονομια".

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
Ο Πάνος με τον μισθοφορο απο χθες ειναι οι πρωτοι που πανηγυριζουν καθε επιτυχια μαζι. Ενω πριν ειχε γίνει ό,τι εγινε. Αυτο μου λεει οτι μαλλον ειναι καλα παιδια και οι δυο.

jimy.m.

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
14 Μαΐ 2011
Κριτικές
169
Like
20.417
Πόντοι
34.612
Τροχαία γίνονται καθημερινά και με πολλούς τραυματισμούς.

Τροχαία με 4 νέα άτομα νεκρά, δεν γίνονται 4 -5 την ημέρα φίλε !!
Κάνεις λάθος

Ψάξε λίγο τα στατιστικά και θα δείς !!

Τα νούμερα έχουν τη σημασία τους !!
Θα το έχεις νοιώσει στο πετσί σου μια και ασχολείσαι με τις αγορές !!

Το ότι τα κωλοκάναλα χρησιμοποιούν με ''πιασάρικο'' τρόπο τέτοια τραγικά γεγονότα είναι γεγονός.
Και ιντριγκάρουν και ''ταξικής φύσεως'' αντακλαστικά σε αυτούς που δεν δουλεύουν τα κεφάλια τους.

καλα τα λες φιλε
να πω απλα οτι στα στατιστικα οι θανατοι αφορουν τους επιτοπου
δουλευε η μανα μου 40  χρονια σε νοσοκομειο
Αυτους που καταληγουν μερικες ωρες - μερες μετα δεν τους μετρουν
αρα πιθανων μιλαμε για πολυ μεγαλυτερο νουμερο

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.558
Πόντοι
506
ναι αλλα στη δουλεια πρεπει να σαι τσιγκουνης. Εγω εναν που ηξερα τα παιδια του τα ειχε με 5 ευρω την εβδομαδα χαρτζιλικι, στην κυριολεξια

yes.i.am

Μέλος
Εγγρ.
11 Οκτ 2016
Like
204
Πόντοι
16
που να ξερει ο Ωνασσης τοτε που ελεγε αν δε σεβεσαι η δραχμη, λεφτα δε κανεις...τι να κλασει ο μπατιρης μπροστα στον τιτανα αλεξ

Gunnar

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2013
Κριτικές
26
Like
76
Πόντοι
76
 Μην πας μακριά...θυμήσου και τον Λιάπη με τις ψεύτικες πινακίδες !

Λελέκος

Μέλος
Εγγρ.
20 Σεπ 2013
Κριτικές
2
Like
295
Πόντοι
21
Σας παρακαλώ, δείτε επίσημα στατιστικά....

γυρω στους 1000 θανάτους καθε χρόνο.

αν κάνεις την διαίρεση ειναι μέσο ορο 3 άνθρωποι κάθε μέρα.

μιλάμε μονο για αυτους που σκοτώνονται.

Αν δείτε τους τραυματίες, ειναι 10πλάσιος αριθμος, περίπου 10.000. Και σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται άνρθωποι που καταστράφηκε η ζωή τους.

Ξέρω κοπέλα πανέμορφη που ήταν τη λάθος στιγμή σε λάθος αμάξι και τωρα δεν έχει πόδια.

Συνημμένα

• Screen Shot 2017-02-27 at 03.01.12.png
    Screen Shot 2017-02-27 at 03.01.12.png
    378,3 KB · Εμφανίσεις: 44
  • Screen Shot 2017-02-27 at 22.26.14.png
    Screen Shot 2017-02-27 at 22.26.14.png
    141 KB · Εμφανίσεις: 25
  • Screen Shot 2017-02-27 at 22.26.34.png
    Screen Shot 2017-02-27 at 22.26.34.png
    96,1 KB · Εμφανίσεις: 77

Stories

Νέο!