Νέα

Τραγωδία στην Μάνδρα: 20 οι νεκροί από την κακοκαιρία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα AmoKomA
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 438
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.066
Πόντοι
11.396
Μάνδρα Οδοιπορικό στη ρημαγμένη Αττική Από τον Θοδωρή Αντωνόπουλο

Τι άλλη ιστορία θες να σου πω; Ένα σωρό δημοσιογράφοι έχετε περάσει, τα λέμε, τα ξαναλέμε και μόλις θα φύγουν τα μικρόφωνα και οι κάμερες θα μείνουμε να παλεύουμε μόνοι μας... Πηγή:
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.066
Πόντοι
11.396
Φονικές πλημμύρες: Πάνω από 1.500 τα κτήρια που χρήζουν αποζημίωσης στη δυτική Αττική

Σε 1.512 ανέρχονται σύμφωνα με νεότερο απολογισμό τα κτήρια σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο τα οποία επλήγησαν από τις πλημμύρες και χρήζουν αποζημίωσης, τη στιγμή που συνεχίζονται οι αυτοψίες στη δυτική Αττική από εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.
Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν διενεργηθεί 1.949 αυτοψίες στον δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας, στη Δ.Ε της Νέας Περάμου και στην Ελευσίνα.
Ειδικότερα:
Στον δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 1.470 αυτοψίες συνολικά. Τα 1.064  από τα κτήρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης.
Συγκεκριμένα:  794  κατοικίες, 126 επαγγελματικοί χώροι, 8 δημόσια κτήρια και 136 αποθήκες - υπόγεια.
Στον δήμο Μεγαρέων (Δ.Ε. Μεγαρέων) και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν συνολικά 470 αυτοψίες.
Τα 448 από τα κτήρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί  και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 281 κατοικίες, 38 επαγγελματικοί χώροι, 6 δημόσια κτήρια  και  123 αποθήκες - υπόγεια.

 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.066
Πόντοι
11.396
Μάνδρα Αττικής.Το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης και τα ανθρώπινα "εγκλήματα" που οδήγησαν στην τραγώδια

 

flirter

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
2.076
Like
245
Πόντοι
36
Υπεύθυνοι για την νέα καταστροφή είναι όλοι : Κάτοικοι, Βιομηχανίες, Βιοτεχνίες, Δήμος, Περιφέρεια, Υπουργοί και Πρωθυπουργοι του παρελθόντος. Η τσεπουλα τους πρέπει να ανοίξει και να βάλουνε αυτοί τα λεφτά. Δεν είμαι με κανένα κόμμα.
 

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Μηνύματα
15.705
Like
36.384
Πόντοι
9.931
Στους 23 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Μάνδρα: Κατέληξε ηλικιωμένη στο Θριάσιο

Όπως έγινε γνωστό σήμερα κατέληξε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν μια 85χρονη η οποία ειχε μεταφερθεί βαρύτατα τραυματισμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από την πρώτη ημέρα της τραγωδίας.
Παράλληλα όπως έγινε γνωστό αναγωρίστηκε η σορός του 22ου νεκρού, που εντοπίστηκε δίπλα στο αμαξοστάσιο Μάνδρας.
Πρόκειται για τον 70χρονο κυνηγό Χρήστο Γεωργακόπουλο που ήταν μόνιμος κάτοικος Αθήνας με καταγωγή από το Σανταμέρι Αχαΐας.
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.066
Πόντοι
11.396
Εντοπίστηκε 23ος νεκρός στη Μάνδρα - Εξετάζεται αν πρόκειται για αγνοούμενο
Το Σάββατο πέθανε η 82χρονη που είχε τραυματιστεί σοβαρά από τη θεομηνία.

Στους 23 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, υπέκυψε το Σάββατο στο Θριάσιο νοσοκομείο η 82χρονη που είχε τραυματιστεί σοβαρά από τη θεομηνία.

Παράλληλα το πτώμα ενός ανθρώπου, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί από άνδρες της πυροσβεστικής και ανασύρθηκε από εξωτερικό χώρο κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας Αττικής.

Μεταφέρεται στο Θριάσιο για ταυτοποίηση προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τον τελευταίο αγνοούμενο των καταστροφών ή για κάποιον άλλον άνθρωπο.

Πηγή: Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Πηγή:
 
OP
OP
AmoKomA

AmoKomA

Ανώτατος
Εγγρ.
7 Νοε 2017
Μηνύματα
2.164
Κριτικές
77
Like
4.066
Πόντοι
11.396
Μέσω Twitter δηλώνει «ψύχραιμη» στις απειλές
Δύο εβδομάδες μετά την τραγωδία στη Μάνδρα, η Δούρου ανέλαβε την «ποινική ευθύνη»

«Η Δούρου δεν έχει καταλάβει τίποτα από ό,τι συνέβη, δεν έχει ξεκινήσει τίποτα» δηλώνει στο ΘΕΜΑ 104,6 κάτοικος της Μάνδρας - Ξεκινάει η κατάθεση αιτήσεων για το επίδομα των 5.000 ευρώ στους πληγέντες

Συντάξεις για τις χήρες και διορισμό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα παιδιά των θυμάτων της τραγωδίας στη Μάνδρα προτείνει η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, τη στιγμή που η οργή των κατοίκων της πληγείσας περιοχής για την αδράνεια και τις παραλείψεις της περιφέρειας στην αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής ξεχειλίζει.


Η κυρία Δούρου δύο ολόκληρες εβδομάδες μετά το φονικό πέρασμα της πλημμύρας, που άφησε πίσω της 23 νεκρούς, δηλώνει για πρώτη φορά έτοιμη να αναλάβει και την «ποινική ευθύνη» για όσα έγιναν εν μέσω του εκρηκτικού κλίματος της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου όπου είχε εντονότατη λεκτική αντιπαράθεση με αγανακτισμένους κατοίκους και επαγγελματίες της Μάνδρας. Μιας πόλης που έχει καταστραφεί ολοσχερώς με τους πληγέντες να αναμένουν ότι μπορεί τελικά να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος των 586,94 ευρώ στους πρώτους δικαιούχους σήμερα, ημέρα κατά την οποία ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση του επιδόματος των 5.000 ευρώ. 
«Θα είμαι πάντα ψύχραιμη στις απειλές. Δεν ρίξαμε κροκοδείλια δάκρυα. Δεν ευχηθήκαμε υποκριτικά συλλυπητήρια. Δεν ζητήσαμε ψεύτικες συγγνώμες. Δεν αναζητήσαμε εξιλαστήρια θύματα προς παραίτηση όπως έκαναν με το πρόσωπό μου. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη και την... ποινική».

 

Digweed

Μέγας
Εγγρ.
26 Ιουν 2016
Μηνύματα
6.034
Κριτικές
1
Like
16.294
Πόντοι
3.836
Πώς οι Πακιστανοί της Αθήνας βοήθησαν με αυτοθυσία στις πλημμύρες της Μάνδρας Μιλήσαμε με τον πρόεδρο της κοινότητας, Σάχιντ Ναβάζ, που οργάνωσε ολόκληρη επιχείρηση μαζί με μια ομάδα Πακιστανών για να βοηθήσουν τους ανθρώπους της Μάνδρας που είχαν την ανάγκη τους

Μπορεί πολλοί να μην πίστευαν στα μάτια τους όταν τρέξαμε να βοηθήσουμε, αλλά πήραμε μεγάλη χαρά που μπορέσαμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο.

Στο γραφείο και στην αίθουσα συνεδριάσεων της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδας στην οδό Σατωβριάνδου υπάρχουν παντού σημαίες ελληνικές.
«Μετά από δεκαεπτά χρόνια στην Ελλάδα αισθάνομαι πιο πολύ Έλληνας» λέει ο Σάχιντ Ναβάζ, ο τριαντατριάχρονος πρόεδρος της κοινότητας.
«Οι Έλληνες μου έχουν φερθεί καλά, μου έχουν δώσει δουλειά, έχω μια άψογη επαγγελματική συνεργασία μαζί τους, τους συναναστρέφομαι καθημερινά, είναι οι φίλοι μου».

Από τη στιγμή που έφτασε στην Αθήνα ο Σάχιντ εργάζεται στην ίδια εταιρεία, «μια ελληνική εταιρεία που φτιάχνει πίτες για σουβλάκια στο Μενίδι», και πάντα δούλευε με Έλληνες. Γι' αυτό και τα ελληνικά του είναι τόσο καλά.
«Τη γλώσσα την έμαθα γιατί πήγα δύο χρόνια στο σχολείο.
Ήθελα να τη μάθω καλά για να μπορώ να μιλάω αλλά και λόγω της δουλειάς μου, επειδή επικοινωνώ με πολύ κόσμο κάθε μέρα, μιλάω με Έλληνες στο τηλέφωνο, πηγαίνουμε μαζί για καφέ και φαγητό.  

Από την πρώτη στιγμή που είδαμε την καταστροφή από τις πλημμύρες στη Μάνδρα εγώ και όλα τα μέλη του συλλόγου αποφασίσαμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν. Οργάνωσα όλο αυτό γιατί ήταν πολύ σκληρό να βλέπεις ανθρώπους να χάνουν το σπίτι τους, να πεθαίνουν στη λάσπη.
Ήταν η πρώτη φορά που έβλεπα τόσο μεγάλη καταστροφή στην Αθήνα τα δεκαεπτά χρόνια χρόνια που είμαι εδώ.
Και τρέξαμε να βοηθήσουμε όσο μπορούσαμε.
Το κάναμε αυθόρμητα, κανείς δεν μας ανάγκασε.  
Όλοι έχουμε την ανάγκη του διπλανού μας. Είμαστε όλοι άνθρωποι και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, δεν αντέχεται αλλιώς η ζωή. Αν βοηθήσεις, περιμένεις να σε βοηθήσουν, περιμένεις να σε βοηθήσει ο Θεός.
Αν δώσεις, θα πάρεις.
Η κατάσταση που ζήσαμε ήταν πολύ σκληρή, οι εικόνες πολύ πιο δραματικές από αυτές που βλέπεις στην τηλεόραση και οι άνθρωποι ήταν στενοχωρημένοι επειδή είχαν χάσει τα πάντα, τα πράγματά τους, όλο τους το νοικοκυριό, ολόκληρα σπίτια, έβλεπες παντού νερά και λάσπες.
Οι κόποι μιας ζωής χάθηκαν στο νερό. Τους βοηθήσαμε να βγάλουν τα πράγματα και να καθαρίσει η λάσπη ‒δεν μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα‒ κι αυτοί μας ευχαριστούσαν.  

Ήταν πολλοί παππούδες και γιαγιάδες με μεγάλα προβλήματα, χωρίς σπίτι, και όλοι κλαίγανε.
Πώς να ξεκινήσουν αυτοί οι άνθωποι πάλι από την αρχή;
Μια γιαγιά που μας είδε να βγάζουμε τα πράγματά της από τη λάσπη ευχαριστούσε εμάς και τον Θεό.
Πήγαμε είκοσι άτομα την πρώτη μέρα και είκοσι πέντε τη δεύτερη, κάναμε ό,τι μπορούσαμε, αλλά η κατάσταση ήταν απελπιστική.
Ακόμα έτσι είναι.
Ακούσαμε πολλά "μπράβο" και χαρήκαμε κι εμείς, αλλά σημασία έχει να καταλάβει ο κόσμος ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίδιοι μπροστά στον πόνο και στην καταστροφή, δεν αλλάζει ο άνθρωπος με το χρώμα.
Ότι τα πιο πολλά πράγματα μας ενώνουν, δεν μας χωρίζουν, ότι όλοι έχουμε την ανάγκη του διπλανού μας.
Είμαστε όλοι άνθρωποι και πρέπει να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, δεν αντέχεται αλλιώς η ζωή. Αν βοηθήσεις, περιμένεις να σε βοηθήσουν, περιμένεις να σε βοηθήσει ο Θεός, αν δώσεις, θα πάρεις.

Δεν έχω κανένα παράπονο από τους Έλληνες, δεν έχω πετύχει ούτε έναν κακό Έλληνα, ίσως κι επειδή από τη στιγμή που ήρθα πάντα είχα τη δουλειά μου και είμαι εργατικός, δεν έχω μπλέξει ποτέ με κακούς.
Όλοι οι άνθρωποι που συναναστρέφομαι κάθε μέρα είναι σαν εμένα, τους ενδιαφέρει κυρίως η δουλειά τους, έρχονται να αγοράσουν πίτες για να φτιάξουν σουβλάκια και αγωνίζονται να ζήσουν, όπως κι εγώ.

Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας έχει αλλάξει από το 2000 που ήρθα, τότε ήταν καλύτερα τα πράγματα και δεν είχε τόσα προβλήματα. Υπήρχε χρήμα, δουλειές.
Τώρα έχει τόσο πολλά να αντιμετωπίσει, κυρίως οικονομικά, που του φταίνε οι ξένοι. Δεν υπήρχαν τόσο πολλοί πρόσφυγες τότε για να αισθάνεται ότι θα του πάρουν τη δουλειά και δεν ήταν ίδια η κατάσταση στην Αθήνα. Έχουν γίνει καχύποπτοι οι άνθρωποι.
Από την άλλη, δεν ήταν ποτέ εχθρικοί οι Έλληνες με τους Πακιστανούς γιατί είμαστε εργατικοί και δουλεύουμε σκληρά.
Είμαστε πολύ καλοί εργάτες, δεν κάνουμε φασαρίες ούτε παρατηρήσεις, σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας.  
Οι άνθρωποι δεν αλλάζουν με το χρώμα, ούτε με τη θρησκεία, ο καθένας έχει τη δική του, αλλά, πάνω απ' όλα, είμαστε άνθρωποι.
Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο, κυρίως γι' αυτό.
Καλοί και κακοί υπάρχουν παντού, δεν έχει σημασία αν είσαι Πακιστανός ή Έλληνας, ο καθένας έχει το μυαλό και τη σκέψη του, σημασία έχει να αγαπάς τους ανθρώπους και να τους σέβεσαι όπως είναι.

Στην Ελλάδα ήρθα 16 χρονών κι έτσι έχω ζήσει πιο πολλά χρόνια στην Αθήνα απ' ό,τι στο Πακιστάν.
Η αλήθεια είναι ότι πάω μόνο έναν μήνα κάθε χρόνο εκεί, οπότε πιο πολύ είμαι Έλληνας.
Σε έναν χρόνο θα πάρω ελληνική υπηκοότητα. Εδώ ήρθα για βγάλω μεροκάματο και να ζήσω την οικογένειά μου, τους γονείς και και τ' αδέλφια μου.
Τώρα έχω σύζυγο και τέσσερα παιδιά και προσπαθώ να τους φέρω στην Ελλάδα.
Χρόνια αγωνίζομαι, αλλά είναι δύσκολο γιατί κολλάνε στη γραφειοκρατία.
Δεν θέλω να φύγω ποτέ από την Ελλάδα, αισθάνομαι σχεδόν Έλληνας, θέλω μόνο να φέρω τη γυναίκα και τα παιδιά μου.  

Δεν είναι καλή η κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά όποιος έχει δουλειά, Έλληνας ή Πακιστανός, είναι καλά και, ευτυχώς, δουλειά έχω.
Δεν καταλαβαίνει το κράτος ότι ένας άνθρωπος που έχει αποφασίσει να μείνει στην Ελλάδα κι έχει αλλού οικογένεια στέλνει όλα του τα λεφτά στο εξωτερικό για να ζήσουν, ενώ αν έρθουν κι αυτοί εδώ όλα τα λεφτά θα μένουν στην Ελλάδα.
Ξέρω ανθρώπους που δούλεψαν για χρόνια στην Αθήνα και γύρισαν στο Πακιστάν, αλλά τα παιδιά τους έχουν μείνει εδώ γιατί σπουδάζουν και τώρα τους στέλνουν λεφτά από το Πακιστάν.
Πρέπει κάποιος υπεύθυνος να ασχοληθεί με αυτά.  

Η αλήθεια είναι ότι ο Έλληνας έχει αλλάξει από το 2000 που ήρθα, τότε ήταν καλύτερα τα πράγματα και δεν είχε τόσα προβλήματα. Υπήρχε χρήμα, δουλειές. Τώρα έχει τόσο πολλά να αντιμετωπίσει, κυρίως οικονομικά, που του φταίνε οι ξένοι.

Έχω έναν φάκελο που τον κουβαλάω πάντα μαζί μου και δείχνω τα χαρτιά μου παντού.
Τα καταθέτω στο υπουργείο και δεν μου έχουν απαντήσει ούτε μία φορά, εδώ και οκτώ χρόνια περιμένω μια απάντηση.
Δεν μου έχουν απαντήσει ούτε από το υπουργείο ούτε από τον πρέσβη του Πακιστάν. Γι' αυτό προχθές πήγα στον πρόεδρο της Βουλής μετά από ραντεβού, γιατί είναι πολλοί άνθρωποι στη δική μου θέση.

Έχουμε πρόβλημα στις ελληνικές πρεσβείες στο Πακιστάν και στο Ισλαμαμπάντ γιατί καθυστερούν πάρα πολύ να βάλουν σφραγίδες και να επικυρώσουν τις άδειες στα διαβατήριά μας.
Του ζητήσαμε να μας βοηθήσει.
Στο κέντρο της Αθήνας πρέπει να ζουν 35.000 Πακιστανοί, στο Μενίδι είναι περίπου 2,5-3.000.
Κι ενώ στην αρχή είχαν στο μυαλό τους να γίνουν μόνο εργάτες, τώρα κάνουν επιχειρήσεις.

Όποιος έχει χρήμα κάνει δικό του μαγαζί: κουρείο, παντοπωλείο, εστιατόριο.  
Έχουμε μπει στη ζωή των Ελλήνων εδώ και χρόνια κι αυτοί στη δική μας, τους αγαπάμε τους Έλληνες.
Μπορεί πολλοί να μην πίστευαν στα μάτια τους όταν τρέξαμε να βοηθήσουμε, αλλά πήραμε μεγάλη χαρά που μπορέσαμε να βοηθήσουμε έστω και λίγο. Όταν, στο τέλος της μέρας, είδαμε αυτά τα μάτια ευχαριστημένα, αυτό για μας ήταν το μεγαλύτερο κέρδος.
Και θα το ξανακάνουμε, αν χρειαστεί». Πηγή: 
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom