Νέα

Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από την έκρηξη στην Κυπρο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bobas
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 305
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Η κοτα εκανε το αυγο η το αυγο την κοτα?

Γιατι απο οσα λεει ο συνταγματαρχης βγαινει το συμπερασμα οτι η φωτια δεν ειναι αιτια αλλα αποτελεσμα.

Λοιπόν, όπως το καταλαβαίνω εγώ από ότι διαβάζω:

Παρουσιάζονται μικρο-εκρήξεις και φωτιά στο διογκωμένο άνω κοντέϊνερ. Από τις εκρήξεις αυτές η φωτιά μεταδίδεται στα ξερόχορτα. Ανεβαίνει η θερμοκρασία και γίνεται το μεγάλο μπαμ.

Είναι σαφές ότι η έκρηξη δεν έγινε άμεσα και ότι υπήρξε αρκετός χρόνος από την στιγμή που αντιλήφθηκαν τις μικρο-εκρήξεις: έπεσαν τηλεφωνήματα, πήγε ο αρχηγός, ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική, πήγε η Πυροσβεστική.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα το άνω κιβώτιο δεν μπορεί να έκαιγε γιατί θα είχε σκάσει αν είχε μόνον εκρηκτικά (εδώ υπάρχει και μία σημαντική υπόθεση, δηλαδή μπορεί το κοντέϊνερ αυτό να μην περιείχε εκρηκτικά αλλά κάποιες άλλες εύφλεκτες ουσίες).
Επομένως η θεωρία μου είναι ότι η φωτιά που επεκτάθηκε στον γύρω χώρο έπαιξε ρόλο στην άνοδο της θερμοκρασίας και στην δημιουργία των συνθηκών για να γίνει έκρηξη.

Μπορεί και η θεωρία να είναι λάθος και η μοναδική αιτία να είναι το άνω εμπορευματοκιβώτιο.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση πάλι δεν υφίσταται δολιοφθορά διότι οι φωτογραφίες σαφέστατα δείχνουν ότι υπήρχε διόγκωση των τοιχωμάτων.

Από εκεί και πέρα αυτό που θα μπορούσαν να κάνουν άμεσα μόλις είδαν την διόγκωση θα ήταν να ανοίξουν το κοντέϊνερ ή να το απομακρύνουν. Αλλά φαντάζομαι ότι κανένας δεν είχε τα @@ να το κάνει......

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ρε γαμώ το σοσιαλησμό σου είναι δυνατόν να παίρνεις στα σοβαρά τις δηλώσεις αξιωματούχου που ετοιμάζεται για πειθαρχικό και ποινικό ξεκώλιασμα;

Ρε παπάρα έλεος.

Διαβάζεις καθόλου αυτά που γράφονται;

Γιατί ο συγκεκριμένος συνταγματάρχης έχει ευθύνες;;;;;

1) Απλώς είχε κάνει την καταγραφή του περιεχομένου των Ε/Κ
2) Υπηρετούσε σε άλλη μονάδα

Τέλος απλά μεταφέρει ότι του είπε ο διοικητής της βάσης στο τηλέφωνο.
Ποιό είναι το όφελος του να πει ψέματα στην συγκεκριμένη περίπτωση; Τι θα κέρδιζε αυτός ο ίδιος ακόμη και αν εμπλέκονταν άμεσα και είχε ο ίδιος ευθύνη;

Επισκέπτης
Παρουσιάζονται μικρο-εκρήξεις και φωτιά στο διογκωμένο άνω κοντέϊνερ. Από τις εκρήξεις αυτές η φωτιά μεταδίδεται στα ξερόχορτα. Ανεβαίνει η θερμοκρασία και γίνεται το μεγάλο μπαμ.
OK,ουτε και εγω ειμαι της περιπτωσης δολιοφθορας,αλλωστε μπορει οντως να υπηρχαν και αλλου ειδους ουσιες(περαν των εκρηκτικων δηλαδη).

Μενει το ζητημα των χορτων,της αποψιλωσης που ο Γεωργιαδης ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ οτι ειτε δεν εγινε,ειτε εγινε πλημελλως...Και που ο υπευθυνος για το θεμα"αποψιλωση"ειναι πλεον νεκρος-ο Γεωργιαδης ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ τα οσα του ειπε ο μακαριτης στο τηλεφωνο,πιας'τ' αυγο και κουρευτο δλδ..

Τωρα το γιατι θα ειχε συμφερον να κανει κατι τετοιο και να ριξει τις ευθυνες στον νεκρο πλεον συναδελφο του(μανουλες σε κατι τετοια οι ΔΥ,και ειδικα τα καραβανια)αυτο ειναι αλλο θεμα:Συμφωνα με το αρθρο του"Π"εμπλεκοταν παντως στο θεμα"κοντεινερ γεματα μπαρουτι".

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ποιό είναι το όφελος του να πει ψέματα στην συγκεκριμένη περίπτωση; Τι θα κέρδιζε αυτός ο ίδιος ακόμη και αν εμπλέκονταν άμεσα και είχε ο ίδιος ευθύνη;

το να πει ό,τι χρειάζεται για να καλύψει τον κώλο του στην ΕΔΕ.
κλασσική τακτική ευθυνόφοβψν καραβανάδων.
εγώ τα κανα όλα σωστά ψάχτε αλλού τον ένοχο.

aigeas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουλ 2009
Like
19
Πόντοι
166
το να πει ό,τι χρειάζεται για να καλύψει τον κώλο του στην ΕΔΕ.
κλασσική τακτική ευθυνόφοβψν καραβανάδων.
εγώ τα κανα όλα σωστά ψάχτε αλλού τον ένοχο.
πες μας για την μανιτσα  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
OK,ουτε και εγω ειμαι της περιπτωσης δολιοφθορας,αλλωστε μπορει οντως να υπηρχαν και αλλου ειδους ουσιες(περαν των εκρηκτικων δηλαδη).

Μενει το ζητημα των χορτων,της αποψιλωσης που ο Γεωργιαδης ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ οτι ειτε δεν εγινε,ειτε εγινε πλημελλως...Και που ο υπευθυνος για το θεμα"αποψιλωση"ειναι πλεον νεκρος-ο Γεωργιαδης ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ τα οσα του ειπε ο μακαριτης στο τηλεφωνο,πιας'τ' αυγο και κουρευτο δλδ..

Τωρα το γιατι θα ειχε συμφερον να κανει κατι τετοιο και να ριξει τις ευθυνες στον νεκρο πλεον συναδελφο του[size=24pt](μανουλες σε κατι τετοια οι ΔΥ,και ειδικα τα καραβανια)[/size]αυτο ειναι αλλο θεμα:Συμφωνα με το αρθρο του"Π"εμπλεκοταν παντως στο θεμα"κοντεινερ γεματα μπαρουτι".

ερωτώ και τους δύο.

πάντα όταν γίνεται έρευνα για κάτι που πήγε στραβά ΠΑΝΤΑ αναζητείται το root cause.

ας πάρω λοιπόν το συλλογισμό σας ως σωστό, δλδ ΔΕΝ υπήρξε δολιοφθορά.
α.
υπερθέρμανση 4 η ώρα χαράματα ΔΕΝ παίζει.
β.
φωτιά εξωγενής απο χόρτα λόγω ήλιου ΔΕΝ παίζει.
γ.
ταρακούνημα κιβωτίων και άρα πρόκληση αστάθειας περιεχομένου ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.

αρα,
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ στισ 4 η ώρα τα ξημερώματα σε κοντέινερ που ψηνόταν στον ήλιο μεχρι τη Δύση που έλαβε χώρα στις 20:00;
τι μεσολάβησε 8 ολάκερες ώρες χωρίς ακραίες καιρικές συνθήκες;

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Τωρα το γιατι θα ειχε συμφερον να κανει κατι τετοιο και να ριξει τις ευθυνες στον νεκρο πλεον συναδελφο του(μανουλες σε κατι τετοια οι ΔΥ,και ειδικα τα καραβανια)αυτο ειναι αλλο θεμα:Συμφωνα με το αρθρο του"Π"εμπλεκοταν παντως στο θεμα"κοντεινερ γεματα μπαρουτι".

Δεν ξέρουμε αν επέζησε κανένας.

Πχ αν επέζησε κάποιος πυροσβέστης.

Στην περίπτωση αυτή εύκολα μπορεί να διασταυρωθεί το τι πραγματικά έγινε.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Δεν ξέρουμε αν επέζησε κανένας.

Πχ αν επέζησε κάποιος πυροσβέστης.

αυτός που έχει επιζήσει σε κρίσιμη κατάσταση είναι χωρίς πρόσωπο και χωρίς μάτια και δεν έχει αναγνωριστεί ακόμα ποιός είναι. θα γίνει έλεγχος DNA.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

χαχαχαχα

όπως με τους ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥΣ το 74 που τους είχαν απαγορέψει να πουν τι γινόταν στο νησί όταν γύρισαν ελλάδα.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
ερωτώ και τους δύο.

πάντα όταν γίνεται έρευνα για κάτι που πήγε στραβά ΠΑΝΤΑ αναζητείται το root cause.

ας πάρω λοιπόν το συλλογισμό σας ως σωστό, δλδ ΔΕΝ υπήρξε δολιοφθορά.
α.
υπερθέρμανση 4 η ώρα χαράματα ΔΕΝ παίζει.
β.
φωτιά εξωγενής απο χόρτα λόγω ήλιου ΔΕΝ παίζει.
γ.
ταρακούνημα κιβωτίων και άρα πρόκληση αστάθειας περιεχομένου ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ.

αρα,
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ στισ 4 η ώρα τα ξημερώματα σε κοντέινερ που ψηνόταν στον ήλιο μεχρι τη Δύση που έλαβε χώρα στις 20:00;

:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

α. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς περιείχε το Ε/Κ. Μπορεί η χημική αντίδραση να άρχισε νωρίτερα και να πήρε τόσο χρονικό διάστημα για να παράγει πχ μία κρίσιμη μάζα αερίων. Επί πλέον υπάρχει και μία πουτάνα φυσική ιδιότητα που λέγεται θερμοχωρητικότητα.

β. Φωτιά στα χόρατα μπορεί να έπιασε από κάποια αβλεψία, πχ τσιγάρο

γ. Διαστολή και συστολή δεν παίζει; Είναι προφανές και φαίνεται στην φωτογραφία ότι το Ε/Κ είχε διογκωθεί.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366

Bastounovlaxos

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2007
Like
21
Πόντοι
16
Καλά ρε πουστη, ολόκληρη βάση δεν είχε ένα τέτοιο εργαλείο να καθαρίσουν τα χόρτα?

stihl_trimmers.jpg

Ότι να 'ναι θα πούνε μου φαίνεται, για να γλυτώσουν μερικοι....  :jerking:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ο Κύπριος πυροσβέστης είναι Ελδυκάριος;

ε και;
δεν έχουν διαφορά στην εθνική φρουρά......

Ύστατο χαίρε στον ήρωα διοικητή της ναυτικής βάσης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2011, 19:48

Πλήθος κόσμου, με παρατεταμένο χειροκρότημα και φωνάζοντας «Άξιος- Άξιος», είπε σήμερα το ύστατο χαίρε στον διοικητή της ναυτικής βάσης της Εθνικής Φρουράς αντιπλοίαρχο Λάμπρο Λάμπρου, που έχασε τη ζωή του στην προχθεσινή τραγωδία.

Στον εκλιπόντα απονεμήθηκε μετά θάνατο ο βαθμός του πλοιάρχου.

Η σορός του αδικοχαμένου διοικητή ήταν σκεπασμένη με τις σημαίες της Κύπρου [size=18pt]και της Ελλάδος[/size], την μετέφεραν αξιωματικοί του Ναυτικού και άγημα της Εθνικής Φρουράς απέδιδε τιμές.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166

δικιο εχεις,ειναι απολυτα λογικο δηλαδη να καπνιζει καποιος διπλα σε 40 κοντεινερ με φουρνελα
 ασε που διπλα δεν φυτρωνε ουτε μαιντανος,ποια ξεροχορτα μιλαμε??

και σαν πολυ γρηγορα δεν αποκλειστηκε η περιπτωση δολιοφθορας?
 εδω δεν ξεραν ποσοι ειναι οι νεκροι ακριβως,αποφανθησαν οτι δεν ειναι δολιοφθορα...
 μυστηρια πραματα

ventuzator

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2011
Like
0
Πόντοι
16
α. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς περιείχε το Ε/Κ. Μπορεί η χημική αντίδραση να άρχισε νωρίτερα και να πήρε τόσο χρονικό διάστημα για να παράγει πχ μία κρίσιμη μάζα αερίων. Επί πλέον υπάρχει και μία πουτάνα φυσική ιδιότητα που λέγεται θερμοχωρητικότητα.

γ. Διαστολή και συστολή δεν παίζει; Είναι προφανές και φαίνεται στην φωτογραφία ότι το Ε/Κ είχε διογκωθεί.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Λάστιχο λεμεεεεεεεεεεεεεε  :grin:

:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:  (  :jerking: :jerking: :jerking: )

Αχαχαχαχα

Δεν σου λέω εγώ ... ζυγίσεις όσο 10.000 καλαμάρια  :cheesy:

Τόσο μαλάκιο είσαι :uglystupid:

πως λέμε fuzzy Logic εσύ εχεις Savra Logic..

Η πυροσβεστική αφού υπηρξε φωτιά θα πήγαινε ρε "έξυπνε" (  :jerking: ).. το θέμα είναι πόσο τυχαία προκλήθηκε...

τώρα με τις αυταναφλέξεις μην μπλέκεις γιατί δεν είναι δουλειά σου..και εγώ λέω ότι μπορεί να υπήρχε και "κάτι άλλο" εκτός από την αυτανάφλεξη.. αλλά εσένα μεχρι να πάρει μπρος η καρβουνιασμένη σου ΓΚΛΑΒΑ... εγω θα πάω 7 φορές στην ΛΑΡΝΑΚΑ..  :uglystupid:

και εσύ θα γράφεις σενάρια με Savra Logic..  :2funny: :2funny:

Υ.Γ..για τις βολές μην είσαι τόσο σίγουρος εκτός αν θέλεις να κάνεις την ΜΠΕΚΑΤΣΑ, για τα σου κανω το κωλαράκι χιλιοτρύπητο...μπουαχαχαχαχαχα

μόνο που εχω κάνει ένα λαθάκι...  :grin:

ζυγίσεις τελικά όσο 20.000 καλαμάρια  :cheesy:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
  δικιο εχεις,ειναι απολυτα λογικο δηλαδη να καπνιζει καποιος διπλα σε 40 κοντεινερ με φουρνελα
  ασε που διπλα δεν φυτρωνε ουτε μαιντανος,ποια ξεροχορτα μιλαμε??

και σαν πολυ γρηγορα δεν αποκλειστηκε η περιπτωση δολιοφθορας?
  εδω δεν ξεραν ποσοι ειναι οι νεκροι ακριβως,αποφανθησαν οτι δεν ειναι δολιοφθορα...
  μυστηρια πραματα

πάλι ρε μαλάκα σοδομίζεις την απλή λογική;

Υ.Γ.
όταν θα ρθεις θα σε πάω βόλτα γύρω γύρω να δεις τι φυτρώνει κει πέρα.
ααααααααααααχαχαχαχαχαχαχααχαχχαχαχαχα

Επισκέπτης
Η κατσαρολα/κοντεινερ μαγειρευε το μιγμα.
Και ΕΚΑΤΣΕ το"καπακι"να σκασει την ακυρη στιγμη,στις 4 το πρωι.
Υποθεση,ε?
ΥΓ Συν οτι γενικα αποφευγω την πρακτορολογια.
Καλά ρε πουστη, ολόκληρη βάση δεν είχε ένα τέτοιο εργαλείο να καθαρίσουν τα χόρτα?

stihl_trimmers.jpg

Ότι να 'ναι θα πούνε μου φαίνεται, για να γλυτώσουν μερικοι....  :jerking:
Μονο πτυοσκαπανο επαιζε στα mid-90's.

YΓ2 Τα περι χορταρικων που οι καραχυμαλεοι ναυτες τα αφηναν να υψωνονται γυρω απο ενα οικοδομικο τετραγωνο γεματο πυρομαχικα ειναι τελειως ακυρα ΙΜΟ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom