Νέα

Αλλαγή εργασίας και καριέρας

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Danky88
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 26
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Danky88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2020
Μηνύματα
207
Κριτικές
1
Like
1.207
Πόντοι
201
Καλημέρα σε όλους , θα ήθελα την γνώμη σας σε κάτι , είμαι 27 και εργάζομαι σχεδόν μια δεκαετία σε κρεωπολειο , είναι μια δουλειά που την αγαπαγα από παιδί και μου αρέσει να την κάνω, έχει κάποια αρνητικά βέβαια όπως το ωράριο ( δεν υπάρχει ωράριο ) φυσικά δεν μιλάω για γιορτές όπου όλοι ξέρετε τι γίνεται αυτές τις μέρες , Σάββατα εννοείται πάντα δούλευα δεν είχα ποτέ σουκου , πλέον όλα τα παραπάνω τα έχω συνηθίσει και ούτε με ενοχλούν , εάν ρωτάτε από μισθοι τι παίζουν το ταβάνι που έχω συναντήσει είναι 1500 και γενικά μισθοι ξεκινάνε από 850 και άνω , οι ώρες δεν αλλάζουν για κανέναν , εννοείται ανάλογα το μαγαζί που είσαι παίζουν δώρα ακόμα και εκτός Χριστουγέννων ή Πάσχα ( πχ ένα δυνατό Σάββατο με πολύ δυνατό τζίρο συνήθως κάτι μπορεί να δώσουν )

Και τώρα η εξής απορία
Αξίζει να φύγω από αυτό το επάγγελμα που εντάξει όσο δίνεις παίρνεις , και να το αλλάξω με μαγειρική? Είδη ξεκίνησα να μπω σε σχολή μαγειρικής ) γιατί μου αρέσει η πίεση στην εργασία και να αντιμετωπίζω βουνά εργασίας , απλά πιστεύω ότι αυτή η δουλειά έχει περισσότερα να μου δώσει και από εμπειρίες και από λεφτά , αλλά και ""κοινωνικό στάτους "" δεν βλέπω τις μαλακίες που παίζουν στην τιβι για μαγειρικές βλακείες εγώ βλέπω καθαρά ως νέο επάγγελμα
Τα θετικά είναι ότι δεν θα βρεθω προεκπληξεως , και Σαββατοκύριακα δουλεύω και θα δουλεύω και γιορτές θα φτύνω το γάλα της μάνας μου κτλπα , επίσης το βλέπω ως ένα "μέσο" για να φυγω πιο εύκολα από την Ελλάδα και να δουλέψω και εξωτερικό
Έχετε γνωστούς στον χώρο της εστίασης ? Πιστεύετε αξίζει η αλλαγή αυτή ?
 
OP
OP
Danky88

Danky88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2020
Μηνύματα
207
Κριτικές
1
Like
1.207
Πόντοι
201
Επίσης γνωρίζω πρώτου μου γράψετε ότι τελειώνοντας ένα ΙΕΚ δεν σημαίνει απολύτως τίποτα , για να μάθεις οποιοδήποτε επάγγελμα που έχει να κάνει με τα χέρια σου θέλει να φας πολύ ξύλο και γενικά είμαι διαθετιμενος να το φάω , το έχω είδη ξαναπεράσει σαν χασάπης που έπιασα μαχαίρι στην αρχή για να καθαρίσω κόκαλα που πέταγαν οι μάστορες και εγώ πλέον με την σειρά μου τα πετάω τα κόκαλα στους νέους ..
 

thelastpm

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Φεβ 2009
Μηνύματα
1.903
Κριτικές
1
Like
3.408
Πόντοι
456
Κανένας καλός μάγειρας δεν είναι άνεργος αυτό τον καιρό.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Αρκεί να μην έχεις πρόβλημα με τις μετακινήσεις. Πρόβλημα λόγω υποχρεώσεων εννοώ.
 
OP
OP
Danky88

Danky88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2020
Μηνύματα
207
Κριτικές
1
Like
1.207
Πόντοι
201
Κανένας καλός μάγειρας δεν είναι άνεργος αυτό τον καιρό.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Αρκεί να μην έχεις πρόβλημα με τις μετακινήσεις. Πρόβλημα λόγω υποχρεώσεων εννοώ.
Δεν έχω κανέναν αυτή την στιγμή που να με κρατάει πίσω
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.934
Κριτικές
90
Like
37.459
Πόντοι
25.467
Ήδη υπάρχουν πολλοί "φρέσκοι" μάγειρες που αναζητούν εργασία, και με τους ρυθμούς που βγαίνουν από τις σχολές το επάγγελμα θα υπερκορεστεί σύντομα με τα γνωστά επακόλουθα.

Αυτό που λείπει (και εσείς έχετε ήδη καλύψει το μεγαλύτερο μέρος) είναι οι χασαπομάγειρες. Στην Ελλάδα όμως υπάρχουν λιγοστές θέσεις προς το παρόν, και αυτές βρίσκονται κυρίως σε Βάρη, Κουβαρά και Χασιά.
 
OP
OP
Danky88

Danky88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2020
Μηνύματα
207
Κριτικές
1
Like
1.207
Πόντοι
201
Ήδη υπάρχουν πολλοί "φρέσκοι" μάγειρες που αναζητούν εργασία, και με τους ρυθμούς που βγαίνουν από τις σχολές το επάγγελμα θα υπερκορεστεί σύντομα με τα γνωστά επακόλουθα.

Αυτό που λείπει (και εσείς έχετε ήδη καλύψει το μεγαλύτερο μέρος) είναι οι χασαπομάγειρες. Στην Ελλάδα όμως υπάρχουν λιγοστές θέσεις προς το παρόν, και αυτές βρίσκονται κυρίως σε Βάρη, Κουβαρά και Χασιά.
Η αλήθεια είναι πως ορδές μαγείρων και χασαπηδων βγαίνουν στον χώρο της εργασίας το θέμα είναι πόσοι "στέκονται", προσωπικά στα μαγαζί που έχω εργαστεί έχουν έρθει και έχουν εξαφανιστεί ωκ ολίγου φορές διάφορα χασαπακια ..
 

The Saint*

Τιμημένος
Εγγρ.
28 Ιουλ 2010
Μηνύματα
56.934
Κριτικές
90
Like
37.459
Πόντοι
25.467
Η αλήθεια είναι πως ορδές μαγείρων και χασαπηδων βγαίνουν στον χώρο της εργασίας το θέμα είναι πόσοι "στέκονται", προσωπικά στα μαγαζί που έχω εργαστεί έχουν έρθει και έχουν εξαφανιστεί ωκ ολίγου φορές διάφορα χασαπακια ..

Δεν διαφωνώ καθόλου. Τουναντίον συμμερίζομαι την άποψή σας. Ο χασαπομάγειρας για να σταθεί σε μαγαζί πρέπει να ξέρει καλά τις κοπές που δουλεύουν αυτά τα μαγαζιά, και να τις εκτελεί τέλεια, τόσο σαν κοπές, όσο και σαν ψήσιμο.
 
Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Μηνύματα
12.029
Κριτικές
4
Like
16.676
Πόντοι
3.936
Η αλήθεια είναι πως ορδές μαγείρων και χασαπηδων βγαίνουν στον χώρο της εργασίας το θέμα είναι πόσοι "στέκονται", προσωπικά στα μαγαζί που έχω εργαστεί έχουν έρθει και έχουν εξαφανιστεί ωκ ολίγου φορές διάφορα χασαπακια ..
Πάρε το ρίσκο σου τώρα που είσαι και στην καταλληλότερη ηλικία, ψάξε τις επιδοτήσεις που δίνουν για νέα επιχειρηματικότητα και άνοιξε το δικό σου κρεοπωλείο.

Τη δουλειά την ξέρεις, θα σου φύγει ο πάτος στην αρχή και ίσως αποτύχεις αλλά αν σου κάτσει θα ανέβεις επίπεδο.
 
Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Εγω θα σε συμβουλευα να μεινεις στο κρεας.
Θα εχεις παντοτε δουλεια, αν μπορεις μπες και σε κανα Σουπερ Μαρκετ πχ Σκλαβενιτη και θα εισαι σαν Δημοσιος Υπαλληλος
Τα ωραρια των μαγειρων και η πιεση ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτη του κρεοπωλη και η δουλεια πολυ πιο πολυπλοκη (αν και αυτο δεν ειναι οπωσδηποτε αρνητικο)
Επισης, οπως ειπε και ο συναγωνιστης, μπορεις να ανοιξεις αμεσα κατι δικο σου και να δουλεψεις με το καλημερα. Ενω μαγειρας για να στησεις μαγαζι θελει πολλα περισσοτερα.
Αφου εχεις τοσα χρονια σε μια τοσο επιδεξια δουλεια, θα σου προτεινα να παραμεινεις.
Τελος μην ξεχνας πως, λεπτομερεια μεν σημαντικη δε, κρεοπωληδες θα δεις 99,99% αντρες, ενω σε μαγειρες μπορει να δεις και 25-30% γυναικες. Αυτο ειναι μια ενδειξη οτι θα εχεις παντοτε μικροτερο ανταγωνισμο στο επαγγελμα σου
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Πάρε το ρίσκο σου τώρα που είσαι και στην καταλληλότερη ηλικία, ψάξε τις επιδοτήσεις που δίνουν για νέα επιχειρηματικότητα και άνοιξε το δικό σου κρεοπωλείο.

Τη δουλειά την ξέρεις, θα σου φύγει ο πάτος στην αρχή και ίσως αποτύχεις αλλά αν σου κάτσει θα ανέβεις επίπεδο.
Γιατι να του φυγει ο πατος; Αν εχει παρα πολλη δουλεια, σημαινει οτι θα κονομαει και χοντρα.
 
Εγγρ.
9 Μαρ 2008
Μηνύματα
12.029
Κριτικές
4
Like
16.676
Πόντοι
3.936
Γιατι να του φυγει ο πατος; Αν εχει παρα πολλη δουλεια, σημαινει οτι θα κονομαει και χοντρα.
Θα βάλει κάποιους μπελάδες στο κεφάλι του που δεν τους έχει τώρα ως υπάλληλος.
Η πίεση που θα πρέπει να διαχειριστεί δεν θα είναι η εύκολη της σωματικής κόπωσης.
 
OP
OP
Danky88

Danky88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2020
Μηνύματα
207
Κριτικές
1
Like
1.207
Πόντοι
201
Έχω αναλογιστεί την ιδέα να ανοίξω δικό μου κρεωπολειο, αλλά για να πεις ότι θα μπεις στον ανταγωνισμό του σύγχρονου κρεωπολειου πρέπει να υπολογίζεις ότι θέλεις περίπου 120 χιλιάρικα για βιτρίνα και συναφή, θες αλλά 20κ για κάψιμο που να μην τα υπολογίζεις καν , θες ΕΝΑΝ ακόμα σωστό άνθρωπο για συνεργάτη γιατί απλά δεν θα βγαίνει
 
OP
OP
Danky88

Danky88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2020
Μηνύματα
207
Κριτικές
1
Like
1.207
Πόντοι
201
Εγω θα σε συμβουλευα να μεινεις στο κρεας.
Θα εχεις παντοτε δουλεια, αν μπορεις μπες και σε κανα Σουπερ Μαρκετ πχ Σκλαβενιτη και θα εισαι σαν Δημοσιος Υπαλληλος
Τα ωραρια των μαγειρων και η πιεση ειναι πολυ μεγαλυτερη απο αυτη του κρεοπωλη και η δουλεια πολυ πιο πολυπλοκη (αν και αυτο δεν ειναι οπωσδηποτε αρνητικο)
Επισης, οπως ειπε και ο συναγωνιστης, μπορεις να ανοιξεις αμεσα κατι δικο σου και να δουλεψεις με το καλημερα. Ενω μαγειρας για να στησεις μαγαζι θελει πολλα περισσοτερα.
Αφου εχεις τοσα χρονια σε μια τοσο επιδεξια δουλεια, θα σου προτεινα να παραμεινεις.
Τελος μην ξεχνας πως, λεπτομερεια μεν σημαντικη δε, κρεοπωληδες θα δεις 99,99% αντρες, ενω σε μαγειρες μπορει να δεις και 25-30% γυναικες. Αυτο ειναι μια ενδειξη οτι θα εχεις παντοτε μικροτερο ανταγωνισμο στο επαγγελμα σου
Το να είμαι κρεωπολης σε σούπερ όπως το λες εσύ και όπως είναι απλά με ανταριχιαζει εκτός ότι τα λεφτά είναι πολύ λίγα για εμένα και το όλο κλίμα σε κάνει αχριστο
 
OP
OP
Danky88

Danky88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2020
Μηνύματα
207
Κριτικές
1
Like
1.207
Πόντοι
201
Έχω αναλογιστεί την ιδέα να ανοίξω δικό μου κρεωπολειο, αλλά για να πεις ότι θα μπεις στον ανταγωνισμό του σύγχρονου κρεωπολειου πρέπει να υπολογίζεις ότι θέλεις περίπου 120 χιλιάρικα για βιτρίνα και συναφή, θες αλλά 20κ για κάψιμο που να μην τα υπολογίζεις καν , θες ΕΝΑΝ ακόμα σωστό άνθρωπο για συνεργάτη γιατί απλά δεν θα βγαίνει
Και επίσης δεν συναινεί ότι πλέον είσαι επιχειρηματίας πχ και κάθεσε και κοιτας κάμερες , πρέπει να είσαι και εσύ στον χορό και να γαμιεσαι ,και να έχεις άγχος , και να χάνεις τον ύπνο σου , δεν είναι ότι με φοβίζει αυτό αλλά πιστεύω ότι με 150κ κάνεις και κάτι άλλο , προσωπικά και έχοντας και μια άλφα οικονα της αγοράς , η μπαίνεις μέσα με τα 1000 ή μην μπεις καθόλου , συνοικιακό κρεωπολειο ο κυρ λεφτερης δεν θα υπάρξει στην σύγχρονη Αθήνα τουλάχιστον
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Το να είμαι κρεωπολης σε σούπερ όπως το λες εσύ και όπως είναι απλά με ανταριχιαζει εκτός ότι τα λεφτά είναι πολύ λίγα για εμένα και το όλο κλίμα σε κάνει αχριστο
Αυτο σε τιμα παντως να ξερεις.
Μαγκια σου που εισαι αποφασισμενος να ζησεις τα ονειρα σου οπως εσυ γουσταρεις, χωρις να ακολουθεις πεπατημενες οδους βολεψης
 
OP
OP
Danky88

Danky88

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Μαρ 2020
Μηνύματα
207
Κριτικές
1
Like
1.207
Πόντοι
201
Αυτο σε τιμα παντως να ξερεις.
Μαγκια σου που εισαι αποφασισμενος να ζησεις τα ονειρα σου οπως εσυ γουσταρεις, χωρις να ακολουθεις πεπατημενες οδους βολεψης
Γενικά μου αρέσει το χρήμα χαχα
 

MARIOS32

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Νοε 2009
Μηνύματα
620
Κριτικές
15
Like
2.064
Πόντοι
3.415
Χωρίς να είμαι ειδικός , εκτιμώ ότι κάθε χρόνο - λόγω τον τηλεπαιχνιδιών - όλο και περισσότεροι θέλουν να γίνουν σεφ. Σύντομα , όλο αυτό θα προκαλέσει κορεσμό με μείωση στους μισθούς τους. αντίθετα , λόγω status , όλο και λιγότεροι νέοι επιθυμούν να γίνουν χασάπηδες ! Αν τα παραπάνω είναι σωστά και με την προϋπόθεση ότι σου αρέσει η δουλειά , εκτιμώ οτι δεν πρέπει να φύγεις. Πρέπει όμως να εξελιχθείς ! Να ψάξεις για μια εξειδίκευση πάνω σε αυτο που κάνεις 10 χρόνια ( δεν γνωρίζω τι θα μπορούσε να είναι ) οπότε να έχεις την δυνατότητα να αναζητήσεις εργασία σε καλύτερα - εξειδικευμένα - μαγαζιά ή φάρμες . Φυσικά , τα πολλά χρήματα ή οι πολλές ζημιές μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από την επιχειρηματικότητα ! Όμως καλός χασάπης δεν είναι και καλός επιχειρηματίας , όπως και το αντίστροφο . Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι : " μπορώ στα 55 μου να κάνω αυτή την δουλειά; ψυχικά; Σωματικά; στα 62 μου; Υπάρχουν σήμερα χασάπηδες 62 ετών "
 

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Μηνύματα
27.296
Κριτικές
184
Like
45.324
Πόντοι
22.266
Καλημέρα σε όλους , θα ήθελα την γνώμη σας σε κάτι , είμαι 27 και εργάζομαι σχεδόν μια δεκαετία σε κρεωπολειο , είναι μια δουλειά που την αγαπαγα από παιδί και μου αρέσει να την κάνω, έχει κάποια αρνητικά βέβαια όπως το ωράριο ( δεν υπάρχει ωράριο ) φυσικά δεν μιλάω για γιορτές όπου όλοι ξέρετε τι γίνεται αυτές τις μέρες , Σάββατα εννοείται πάντα δούλευα δεν είχα ποτέ σουκου , πλέον όλα τα παραπάνω τα έχω συνηθίσει και ούτε με ενοχλούν , εάν ρωτάτε από μισθοι τι παίζουν το ταβάνι που έχω συναντήσει είναι 1500 και γενικά μισθοι ξεκινάνε από 850 και άνω , οι ώρες δεν αλλάζουν για κανέναν , εννοείται ανάλογα το μαγαζί που είσαι παίζουν δώρα ακόμα και εκτός Χριστουγέννων ή Πάσχα ( πχ ένα δυνατό Σάββατο με πολύ δυνατό τζίρο συνήθως κάτι μπορεί να δώσουν )

Και τώρα η εξής απορία
Αξίζει να φύγω από αυτό το επάγγελμα που εντάξει όσο δίνεις παίρνεις , και να το αλλάξω με μαγειρική? Είδη ξεκίνησα να μπω σε σχολή μαγειρικής ) γιατί μου αρέσει η πίεση στην εργασία και να αντιμετωπίζω βουνά εργασίας , απλά πιστεύω ότι αυτή η δουλειά έχει περισσότερα να μου δώσει και από εμπειρίες και από λεφτά , αλλά και ""κοινωνικό στάτους "" δεν βλέπω τις μαλακίες που παίζουν στην τιβι για μαγειρικές βλακείες εγώ βλέπω καθαρά ως νέο επάγγελμα
Τα θετικά είναι ότι δεν θα βρεθω προεκπληξεως , και Σαββατοκύριακα δουλεύω και θα δουλεύω και γιορτές θα φτύνω το γάλα της μάνας μου κτλπα , επίσης το βλέπω ως ένα "μέσο" για να φυγω πιο εύκολα από την Ελλάδα και να δουλέψω και εξωτερικό
Έχετε γνωστούς στον χώρο της εστίασης ? Πιστεύετε αξίζει η αλλαγή αυτή ?
Και εγώ είμαι σε δίλημμα φίλε επαγγελματικό και όταν πήρα ένα φίλο μου επιχειρηματία γνωστό διακεκριμένος στο χώρο μού είπε τρεις λέξεις.....
Ακόλουθα το ένστικτο σου
 
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
8.385
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Χωρίς να είμαι ειδικός , εκτιμώ ότι κάθε χρόνο - λόγω τον τηλεπαιχνιδιών - όλο και περισσότεροι θέλουν να γίνουν σεφ. Σύντομα , όλο αυτό θα προκαλέσει κορεσμό με μείωση στους μισθούς τους. αντίθετα , λόγω status , όλο και λιγότεροι νέοι επιθυμούν να γίνουν χασάπηδες ! Αν τα παραπάνω είναι σωστά και με την προϋπόθεση ότι σου αρέσει η δουλειά , εκτιμώ οτι δεν πρέπει να φύγεις. Πρέπει όμως να εξελιχθείς ! Να ψάξεις για μια εξειδίκευση πάνω σε αυτο που κάνεις 10 χρόνια ( δεν γνωρίζω τι θα μπορούσε να είναι ) οπότε να έχεις την δυνατότητα να αναζητήσεις εργασία σε καλύτερα - εξειδικευμένα - μαγαζιά ή φάρμες . Φυσικά , τα πολλά χρήματα ή οι πολλές ζημιές μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από την επιχειρηματικότητα ! Όμως καλός χασάπης δεν είναι και καλός επιχειρηματίας , όπως και το αντίστροφο . Αυτό που πρέπει να σε απασχολεί είναι : " μπορώ στα 55 μου να κάνω αυτή την δουλειά; ψυχικά; Σωματικά; στα 62 μου; Υπάρχουν σήμερα χασάπηδες 62 ετών "
Ο δικος μου χασαπης πηρε το μαγαζι απο το μπαμπα του. 9 φορες στις 10 οποτε παω, ειναι και ο μπαμπας εκει και εξυπηρετει. Ηλικια σιγουρα πανω απο 80
Οπως ειπα και σε αλλο μου ποστ στη δουλεια δεν υπαρχει ηλικια.
 

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Μηνύματα
5.114
Κριτικές
10
Like
13.230
Πόντοι
3.846
Παίκτη το ζήτημα δεν είναι αν είσαι εργατικος και αντέχεις (δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω) αλλά αν σου αρέσει αυτό που κάνεις. Σαν μάγειρας μπορείς να δουλέψεις σεζόν σε τουριστικό και μετά ή ταμείο ανεργίας ή χασάπης. Επίσης υπάρχουν και εστιατόρια, στο Ηράκλειο που ήμουν το καλοκαίρι μαγαζιά (ταβέρνες - ψησταριές) έψαχναν μάγειρα και δεν έβρισκαν.

Αν θες να πας έξω ,το σημαντικότερο είναι τα κονέ και το διαρκές ψάξιμο. Μπορεί να βρεις ελληνικό εστιατόριο στο εξωτερικό ή να ειδικευτείς σε κάποια ξένη κουζίνα. Πάντως τα τουριστικά είναι μια καλή διέξοδος για το έξω, γιατί μαθαίνεις τη δουλειά και μετά μπορείς να παίξεις μπάλα και σε ξενοδοχεία άλλων χωρών. Επίσης ψάξτη μήπως ζαχαροπλάστης έχει πιο καλές προοπτικές.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom