Νέα

Αληθινή φιλία... στις μέρες μας υπάρχει;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα psix_fan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 662
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Spieler

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2024
Κριτικές
26
Like
2.410
Πόντοι
1.196
Οι φιλίες είναι time-tested και distance-tested σχέσεις και τέτοιος φίλος δε θα χαθεί επειδή βρήκε γκόμενα ή παντρεύτηκε. Και είναι και δύσκολο πράγμα, γι' αυτό όσοι λένε ότι έχουν 30 και 50 φίλους είναι βλάκες. Παλιά ένας Αμερικάνος αρκετά μεγαλύτερος μου είπε ότι αν μεγαλώνοντας έχεις καταφέρει να έχεις πέντε φίλους είσαι πολύ ευτυχισμένος άνθρωπος. ΟΚ, όταν μπεις σε σοβαρή σχέση ή κάνεις οικογένεια κάποιες νεανικές ανδρικές συνήθειες, όπως βλέπουμε ποδόσφαιρο και μετά πάμε και για φαγητό και είμαστε μαζί 7-8 ώρες, κόβονται γιατί δεν υπάρχει τόσος χρόνος. Αλλά τον καλό φίλο και πιο αραιά να τον δεις η επαφή και η επικοινωνία το ίδιο είναι, δε χάνεται και at the end of the day αυτό έχει σημασία.

james tiberius kirk

Σπουδαίος
Εγγρ.
4 Φεβ 2013
Κριτικές
5
Like
8.212
Πόντοι
2.356
Καταθέτω τη δική μου εμπειρία:
Όταν ξεκίνησα τις σχέσεις (23 ετών) έκανα παρέα με φίλες και συγγενείς των σχέσεών μου. Είτε γιατί οι σχέσεις ήταν "σοβαρές" απ' την αρχή, είτε γιατί ήμασταν συντοπίτες, είτε γιατί γινόταν το κονέ μέσα από κοινή παρέα ή συγγενή της.
ΚΥΡΙΩΣ όμως, γιατί δεν είχα φίλους (με εξαίρεση έναν τύπο και τον αδελφό μου).
Οπότε, έτρωγα στη μάπα τους δικούς της. Όχι όμως γιατί τους επέβαλε. Ήταν άτομα που θα μπορούσα και μόνος να κάνω παρέα.
Φυσικά, με τη λήξη κάθε σχέσης, έκανα πέρα οτιδήποτε μας συνέδεε, οπότε ξέκοβα κι από παρέες. Εκείνα τα χρόνια λοιπόν παρατηρούσα ότι οι ζευγαρωμένοι / ζευγαρωμένες δύσκολα έκαναν παρέα με ελεύθερους.
Τώρα, που είμαι χρόνια μπακούρι, έχω μια παρέα τεσσάρων ατόμων. Σας πληροφορώ ότι οι παντρεμένοι βγαίνουν πιο εύκολα μαζί μου σε σχέση με τους άλλους δύο, τους ελεύθερους. Φυσικά, εξακολουθεί να υπάρχει η απέχθεια και ο φόβος από την πλευρά των συζύγων τους, ότι μπορεί να τους παρασύρω, ότι έχουν υποχρέωση πρώτα προς την οικογένειά τους και μετά προς την παρέα τους.
Επειδή όμως είναι αληθινοί φίλοι, θα γράψουν τη γυναίκα στα παπάρια τους και θα έρθουν.

paixnidi_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2017
Like
4.353
Πόντοι
456

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.479
Πόντοι
12.756
Ξέρει αλλά δηλώνει πιστή. Γουστάρει πάντως σαν φαντασίωση. Αλλά μέχρι εκεί όπως οι πιο πολλές νομίζω.
αν οντως λες αληθεια και ξερει οτι το θες πρεπει να το κουβενυιαζεις σε καθε ευκαιρια,να της λες ποσο το θες κλπ

paixnidi_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2017
Like
4.353
Πόντοι
456
Το νήμα αφορά την αληθινή φιλία. Αν θέλεις να το κουβεντιάσουμε στειλε μου προσωπικο μηνυμα. ευχαρίστως

Magi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2023
Κριτικές
4
Like
2.757
Πόντοι
736
Ολοι μας ζουμε σε καιρους που τα παντα ρέουν προς καθε κατεύθυνση και με ταχύτητες ποιο γρηγορες απο τους παλμους μας..

Οποτε ρωτησα τον εαυτο μου αν θελω τη φιλια στη ζωη μου σε ενα τοσο πολυμορφικο περιβαλλον και η απαντηση ειναι ναι θελω ...

Αυτο σημαίνει οτι μαζι με το φιλο /φιλη εχω και τη δυναμη να ειμαι στο πλευρο του (και δεν μιλαω για χρημα μονο) οταν κατι θα στραβώσει διότι φιλος δεν ειναι ο πασατεμπος για να περνάει η ωρα αλλα μια συνθηματική επένδυση...

Τωρα αν αρχίσουν τα έκτροπα εκει μετα καταλαβαίνεις οτι φορτώθηκες και αναλογα πράττεις...

Η φιλια ειναι ενα πεδιο για ανθρωπους που θελουν να καλλιεργούν τα στοιχεια της ζωης ...

patsav0

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2024
Κριτικές
7
Like
780
Πόντοι
301
Να ακούσω κάτι διαφορετικό στη συνάντηση, κάτι που θα με κάνει σοφότερο... ειδάλλως το θεωρώ πεταμένο χρόνο και λεφτά.

Οι συνήθεις συζητήσεις σε καφετέριες είναι ποδόσφαιρο/στοίχημα για τους άντρες και νύχια/κουρτίνες για τις γυναίκες.
Ναι συμφωνώ απόλυτα, πιστεύω πωε δεν μας μαθαίνουν στο σχολείο την πραγματική αξία της φιλοσοφίας. Είναι και η τηλεόραση που προβάλει όλα αυτά που αναφέρεις και έτσι όλοι ασχολούνται με μαλακίες αντί με την ουσία. Πάντως μέχρι Δευτέρα ΠΑΟΚΑΡΑ και από Τρίτη συζητάμε ξανά σοβαρά:grin:

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.957
Πόντοι
3.506

Mpratan

Μέγας
Εγγρ.
29 Δεκ 2019
Κριτικές
21
Like
11.315
Πόντοι
4.546
Ολοι μας ζουμε σε καιρους που τα παντα ρέουν προς καθε κατεύθυνση και με ταχύτητες ποιο γρηγορες απο τους παλμους μας..

Οποτε ρωτησα τον εαυτο μου αν θελω τη φιλια στη ζωη μου σε ενα τοσο πολυμορφικο περιβαλλον και η απαντηση ειναι ναι θελω ...

Αυτο σημαίνει οτι μαζι με το φιλο /φιλη εχω και τη δυναμη να ειμαι στο πλευρο του (και δεν μιλαω για χρημα μονο) οταν κατι θα στραβώσει διότι φιλος δεν ειναι ο πασατεμπος για να περνάει η ωρα αλλα μια συνθηματική επένδυση...

Τωρα αν αρχίσουν τα έκτροπα εκει μετα καταλαβαίνεις οτι φορτώθηκες και αναλογα πράττεις...

Η φιλια ειναι ενα πεδιο για ανθρωπους που θελουν να καλλιεργούν τα στοιχεια της ζωης ...
:hi::hi::hi::hi:

• Αγάπη
Αντιδράσεις: Magi

athinaios44

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Μαΐ 2018
Like
52.479
Πόντοι
12.756
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.957
Πόντοι
3.506

ftoxos ergatis

Σεβαστός
Εγγρ.
3 Ιαν 2020
Like
7.039
Πόντοι
1.056
Πάρε καινούριο με περίπου 150€.
Δεν χρειάζεται να πουλήσεις νεφρό για i -phone.Kατι απλο ,για να μπαίνεις και στο bou.χρειαζεσαι.
εχω αυτη την εφαρμογη για κρυφη βιντεοσκοπιση και δε τη βρησκω πλεον στο play store. γιαυτο δε παιρνω καινουριο. υπαρχει τροπος να τη κανω μετακινηση στη καινουρια συσκευη?

argyrotoxos

Ανώτερος
Εγγρ.
16 Σεπ 2010
Κριτικές
63
Like
46.854
Πόντοι
9.297
εχω αυτη την εφαρμογη για κρυφη βιντεοσκοπιση και δε τη βρησκω πλεον στο play store. γιαυτο δε παιρνω καινουριο. υπαρχει τροπος να τη κανω μετακινηση στη καινουρια συσκευη?
Ρώτα κάποιο μέλος στην ενότητα των τεχνικών θεμάτων.

Kraken

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2019
Like
611
Πόντοι
80
Οι φιλίες με άντρες μπορούν να κρατήσουν και νά έιναι ατόφιες , μόνο που συμβαίνει με ελάχιστα άτομα σε όλη μας την ζωή, όλοι οι άλλοι είναι απλώς γνωστοί, απ την άλλη δεν πιστεύωσ την φιλία με γυναίκες, έχω γαμήσει δυό φίλες στην ζωή μου και το μετάνοιωσα γιατί "χάλασε" 'έστω και αυτό που νομίζαμε ως "φιλία" για διάφορούς λόγους.

BIG_BIG_BEN

Μέγας
Εγγρ.
28 Φεβ 2024
Like
11.606
Πόντοι
3.556

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom