Νέα

Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα redmanftw
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 231
  • Εμφανίσεις 16K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Skilopnixtis

Μέλος
Εγγρ.
20 Μαρ 2008
Κριτικές
4
Like
0
Πόντοι
1
Οι δύο σπουδαστές, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με το pamepreveza.gr αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σε έλεγχο που έγινε έξω από τη σχολή, σε άτομα που βρίσκονταν μέσα σε αυτοκίνητο,

βρέθηκε στην κατοχή του ενός, σπουδαστή της σχολής, χασίς βάρους τριών γραμμαρίων.

Ακολούθησε έρευνα και μέσα στον χώρο της σχολής παρουσία δικαστικού λειτουργού όπου βρέθηκαν σε δωμάτιο άλλου σπουδαστή υπολείμματα καπνού καθώς και σπόροι για χασίς.

Συνελήφθησαν και οι δύο σπουδαστές και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα...

George103

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2019
Like
196
Πόντοι
6
Επάγγελμα σαν αυτό δεν υπάρχει. Έχω όλη μου την οικογένεια ναυτικούς και τα χρήματα είναι υπερβολικά μιλάμε για 10.000-12.000 το μήνα

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Επάγγελμα σαν αυτό δεν υπάρχει. Έχω όλη μου την οικογένεια ναυτικούς και τα χρήματα είναι υπερβολικά μιλάμε για 10.000-12.000 το μήνα

Ξέθαψες ένα θέμα μετά από 5 χρόνια και πετάς έτσι ξεκάρφωτα νούμερα;Ποιος παίρνει 10-12000/μήνα;Μήπως ο καπετάνιος σε Aframax αφού έχει καμιά 25αρια χρόνια στα καράβια;Έτσι όπως το έγραψε θα νομίζει κανείς ότι θα βγει δόκιμος ανθυποπλοίαρχος και θα παίρνει τόσα...

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
23
Like
3.216
Πόντοι
3.820
Ξέθαψες ένα θέμα μετά από 5 χρόνια και πετάς έτσι ξεκάρφωτα νούμερα;Ποιος παίρνει 10-12000/μήνα;Μήπως ο καπετάνιος σε Aframax αφού έχει καμιά 25αρια χρόνια στα καράβια;Έτσι όπως το έγραψε θα νομίζει κανείς ότι θα βγει δόκιμος ανθυποπλοίαρχος και θα παίρνει τόσα...
τα νουμερα ισχυουν και παραπανω ,για εξωτερικο βεβαια,οχι για πλοια της γραμμης εδω...αν εισαι καλος στα 40 εχεις παρει πτυχιο πρωτου...αλλα και οι ανθυποπλοιαρχοι ενα 6αρακι πανε ευκολα...

madrach

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Σεπ 2015
Κριτικές
10
Like
1.604
Πόντοι
506
ειχα ακουσει οτι καποιος καθηγητης εκει μεσα παιζει βρωμικα, τωρα εαν συνταξ ή ψωφισε..

George103

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2019
Like
196
Πόντοι
6
Εννοείται φίλε μου ότι μιλάω για τον καπετάνιο. Έχω στην οικογένεια μου 5 καπετανιους στο εμπορικό οπότε ξέρω ακριβώς τα νούμερα. Ένας ανθυποπλοιαρχος 25 ετών σε δεξαμενόπλοιο χτυπάει 5.000 το μήνα και ένας αντίστοιχος που δουλεύει στην Ελλάδα παίρνει 600 ευρώ 

George103

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2019
Like
196
Πόντοι
6
τα νουμερα ισχυουν και παραπανω ,για εξωτερικο βεβαια,οχι για πλοια της γραμμης εδω...αν εισαι καλος στα 40 εχεις παρει πτυχιο πρωτου...αλλα και οι ανθυποπλοιαρχοι ενα 6αρακι πανε ευκολα...
Συγκεκριμένα ο ξάδερφος μου είναι 40 χρονών και παίρνει 12.000 το μήνα

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696

Στα 40 Α'Μηχανικός;Καλά...Ίσως στη Σιέρα Λεόνε...Στα 40 σου στην καλύτερη περίπτωση να είσαι Β΄Μηχανικός,και πάνω από 3-4000€ με όλα τα έξτρα δεν υπάρχει περίπτωση.Όταν έγραψα για Aframax προφανώς και δεν εννοούσα πλοία της γραμμής αλλά δεξαμενόπλοια και φορτηγά ποντοπόρα...Οι βαθμοί δε δίδονται έτσι...Πρέπει να κάνεις ταξίδια,και πλέον τα ταξίδια είναι 6-7 μηνών,πάνε τα χρόνια που έκανε κάποιος 2 χρόνια σερί.

George103

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2019
Like
196
Πόντοι
6
Αν ξεκινήσεις από τα 18 στα 30 σου είσαι καπετάνιος με την προϋπόθεση να ταξιδεύεις και να μην χάσεις χρόνο στην αρχή

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
23
Like
3.216
Πόντοι
3.820
Στα 40 Α'Μηχανικός;Καλά...Ίσως στη Σιέρα Λεόνε...Στα 40 σου στην καλύτερη περίπτωση να είσαι Β΄Μηχανικός,και πάνω από 3-4000€ με όλα τα έξτρα δεν υπάρχει περίπτωση.Όταν έγραψα για Aframax προφανώς και δεν εννοούσα πλοία της γραμμής αλλά δεξαμενόπλοια και φορτηγά ποντοπόρα...Οι βαθμοί δε δίδονται έτσι...Πρέπει να κάνεις ταξίδια,και πλέον τα ταξίδια είναι 6-7 μηνών,πάνε τα χρόνια που έκανε κάποιος 2 χρόνια σερί.
υποθετεις  τωρα η γνωριζεις?γιατι εχω καμμια 20αρια ατομα φιλους συγγενεις κτλ και ξερω τι σου λεω...ολοι ειναι πολυ καλα πιασμενοι..με αυτοκινητα σπιταρωνες και σου μιλαω για ηλικιες απο 30 εως 45..ρωτα και θα δεις..

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
23
Like
3.216
Πόντοι
3.820
Αν ξεκινήσεις από τα 18 στα 30 σου είσαι καπετάνιος με την προϋπόθεση να ταξιδεύεις και να μην χάσεις χρόνο στην αρχή

18 πας σχολειο ακομα και 4 χρονια η σχολη συν το στρατο...δεν υπαρχει καπετανιος 30 χρονων...

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
υποθετεις  τωρα η γνωριζεις?γιατι εχω καμμια 20αρια ατομα φιλους συγγενεις κτλ και ξερω τι σου λεω...ολοι ειναι πολυ καλα πιασμενοι..με αυτοκινητα σπιταρωνες και σου μιλαω για ηλικιες απο 30 εως 45..ρωτα και θα δεις..

Άστο ρε άνθρωπε.Αυτά που λες δεν ισχύουν.45 ετών καπετάνιος δε γίνεσαι.Οι περισσότεροι από τις Α.Ε.Ν δε βρίσκουν να κάνουν τα υποχρεωτικά εκπαιδευτικά ταξίδια.Μετά είναι τόση η ανεργία που αν βρεις καράβι σε Ελληνική σημαία είναι σαν να κέρδισες το τζόκερ.Στα καράβια με ξένη σημαία σπάνια παίρνουν Έλληνες.Για παράδειγμα ο Μαρινάκης,όλα τα πλοία στη σημαία Λιβερίας και δεν έχει ούτε έναν Έλληνα.Πώς θα βρει κάποιος την προϋπηρεσία για να φτάσει στα 45 του να είναι καπετάνιος;Έτσι δίνουν οι εταιρείες τις πλοιαρχείες;

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
23
Like
3.216
Πόντοι
3.820
Άστο ρε άνθρωπε.Αυτά που λες δεν ισχύουν.45 ετών καπετάνιος δε γίνεσαι.Οι περισσότεροι από τις Α.Ε.Ν δε βρίσκουν να κάνουν τα υποχρεωτικά εκπαιδευτικά ταξίδια.Μετά είναι τόση η ανεργία που αν βρεις καράβι σε Ελληνική σημαία είναι σαν να κέρδισες το τζόκερ.Στα καράβια με ξένη σημαία σπάνια παίρνουν Έλληνες.Για παράδειγμα ο Μαρινάκης,όλα τα πλοία στη σημαία Λιβερίας και δεν έχει ούτε έναν Έλληνα.Πώς θα βρει κάποιος την προϋπηρεσία για να φτάσει στα 45 του να είναι καπετάνιος;Έτσι δίνουν οι εταιρείες τις πλοιαρχείες;

σιγα ρε τυπε μη κατσω να σου αποδειξω οτι δεν ειμαι ελεφαντας..φαινεται οτι δεν γνωριζεις..απλα υποθετεις..στο οτι πρεπει να χεις γνωριμιες ναι ισχυει..αλλα αν κανεις τα ταξιδια και εισαι καλος 38-40 γινεσαι 1ος..παρε στη σχολη και ρωτα να σου πουνε να σου φυγει η απορια.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Εγώ θα προτιμούσα,αφού λες ότι ξέρεις,να μου βρεις τη νομοθεσία που λέει αυτό που ισχυρίζεσαι.

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Κι επειδή δεν πρόκειται να βρεις τίποτα,πάρε τη νομοθεσία.Άθροισε τους μήνες,υπολόγισε ότι πλέον ο IMO υποχρεώνει σε 6μηνα συμβόλαια μόνο,και υπολόγησε πόσα χρόνια θέλει κάποιος να πάρει τη νόμιμη προαγωγή.Χωρίς να σημαίνει ότι θα πάρει πλοιαρχία...

callahan

Μέγας
Εγγρ.
14 Δεκ 2010
Κριτικές
23
Like
3.216
Πόντοι
3.820
Κι επειδή δεν πρόκειται να βρεις τίποτα,πάρε τη νομοθεσία.Άθροισε τους μήνες,υπολόγισε ότι πλέον ο IMO υποχρεώνει σε 6μηνα συμβόλαια μόνο,και υπολόγησε πόσα χρόνια θέλει κάποιος να πάρει τη νόμιμη προαγωγή.Χωρίς να σημαίνει ότι θα πάρει πλοιαρχία...

και μετα απο αυτο που εβαλες θες να μου πεις απο τα 22-23 που τελειωνεις την σχολη οτι στα 40 δεν μπορεις να εισαι πλοιαρχος..

rantanplangr30

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Σεπ 2013
Κριτικές
39
Like
5.050
Πόντοι
2.696
Όχι δεν μπορεί να είσαι.Πριν κλείσεις 50 ετών πλοιαρχία δε σου δίνει καμία εταιρεία.Και με την προϋπόθεση ότι δουλεύεις στην εταιρεία εκεί πάνω από 5ετία.Και να είσαι σίγουρος ότι δεν παίρνουν όλοι πλοιαρχία

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom