fylobios30
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Δεκ 2012
- Κριτικές
- 2
- Like
- 2.211
- Πόντοι
- 606
Έτσι ακριβώς είναι!!
Απλά ο χρόνος του , με τα 10 χιλιάρικα το μήνα, δεν μπορεί να είναι χρόνος των 12 μηνών.
Γιατί δεν έχει ζωή.
Έτσι ακριβώς είναι!!
για ενα εκανε τοσο φραγκσ μσλλον ειναι το δεξι χερι του εργοδοτη στα τσιγαρα και το πετρελαιο.Μακρυνός μου συγγενής, είναι μηχανικός. Ήταν πρώτος όταν ταξίδευε.
Τώρα είναι 45, τον στέλνουν για 1-2 μήνες σε πλοία του εργοδότη του (δεν ξέρω τι σκατά είναιο εργοδότης)
και τον υπόλοιπο καιρό , είναι στην έδρα της εταιρείας, στην αττική.
Τα 20+ χρόνια που δουλεύει , ξέρω ότι ξόδεψε σε αυτοκίνητα 350 χιλιάρικα
και απέκτησε ακίνητα αντικειμενικής άνω των 700 χιλιάδων .
Δεν πιστεύω να τσόνταραν γονείς , γιατί και να ήθελαν , ήταν ρέστοι .
Είναι απίθανο λες, να έβγαλε 1 μύριο χονδρικά, ως πρώτος μηχανικός στα 20 χρόνια ;;;
Ταξίδευε στου διαόλου τη μάνα και πρέπει να πήγαινε σε ό,τι να'ναι σκυλοπνίχτρα,
δεν μάσαγε τον κώλο του. Ούτε είχε αράξει ποτέ σπίτι τα πρώτα 10+ χρόνια.
Συγγενής μου έκανε 10 μήνες μπαρκο καθόταν 2 εδώ και ξαναεφευγε 10Απλά ο χρόνος του , με τα 10 χιλιάρικα το μήνα, δεν μπορεί να είναι χρόνος των 12 μηνών.
Γιατί δεν έχει ζωή.
Ρε τύπε, για να δω λίγο κάτι, ποιό είναι δυσκολότερο για τον καπετάνιοκαι την εταιρεία, το ΦΓ/ΔΞ ή το επιβατηγό;
Τύποι μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν ανέφερε ότι το χρήμα των πλοιαρχαίων μπορεί να μην προέρχεται μόνο απ το μισθό τους..
Κουβαλανε ναρκωτικα λαθραια τσιγαρα και άλλα λαθραια ειδη.Aλλά;;;
Αυτο ισχυει!!Τύποι μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν ανέφερε ότι το χρήμα των πλοιαρχαίων μπορεί να μην προέρχεται μόνο απ το μισθό τους..
για ενα εκανε τοσο φραγκσ μσλλον ειναι το δεξι χερι του εργοδοτη στα τσιγαρα και το πετρελαιο.
πετρελαια,σε μεγαλο βαθμοAλλά;;;
Τρελά κέρδη με τα <φαγωματα> πετρελαίουπετρελαια,σε μεγαλο βαθμο
Τα είδαμε και τα καράβια του... Το ότι όντως δεν πάνε, δεν πάνε αλλά όχι επειδή θέλουν να κάθονται αλλά επειδή δεν το λέει πλέον η καρδούλα τους.![]()
Χάρης Βαφειάς: Ο Έλληνας δεν έρχεται στα καράβια για να μην χαλάσει τη ζαχαρένια του, θέλει να είναι στο σπίτι του και να παίρνει 1.500 ευρώ
«Οταν ξεκίνησα, είχα μεγάλο πρόβλημα με τους ανταγωνιστές μου και θέλανε να με βγάλουν από τη μέση» δήλωσε ο Έλληνας εφοπλιστής και κριτής του Dragons Denwww.protothema.gr
...«Δεν υπάρχουν ελληνικά πληρώματα. Ο κόσμος δεν πάει στη θάλασσα παρότι το διαφημίζουμε. Αυτοί οι μισθοί δεν υπάρχουν πουθενά στην ξηρά και θυμίζω ότι ο φόρος είναι για τον εργοδότη, αλλά δεν πάνε. Όταν ο μέσος μισθός στην Ελλάδα είναι 1.500€ και εσύ δίνεις σε έναν καπετάνιο 14.000€ καθαρά τον μήνα, πες μου εσύ έναν λόγο για να μην πας να το κάνεις. Έχουν μείνει με την παλιά αντίληψη ότι τα πλοία είναι σαπιοκάραβα και ότι εξαφανίζονται από την οικογένειά τους για έξι μήνες. Δεν ισχύει αυτό. Είναι όλα καινούργια, έχουν τα πλοία τα τελευταία συστήματα επικοινωνίας. Είσαι σε λιμάνι κάθε μια εβδομάδα, έξι μήνες κάθεσαι και έξι μήνες δουλεύεις. Ο Έλληνας δεν θέλει να χαλάσει τη ζαχαρένια του, θέλει να είναι στο σπίτι του και να παίρνει τα 1.500 ευρώ. Να πίνει τον καφέ του κάθε απόγευμα, να του μαγειρεύει η μάνα του. Οκ, εγώ δεν έχω θέμα, αλλά μετά μην λέτε, γιατί δεν έχουμε Έλληνες ναυτικούς. Αφού δεν πάνε! Κάθε πλοίο θέλει 25 άτομα πλήρωμα και έχουμε σαν χώρα πεντέμισι χιλιάδες πλοία στόλο, σκέψου ότι έτσι θα μηδενιζόταν η ανεργία εντελώς»...
Κατάντια! Να σου λενε οτι στα 22 σου θα παίρνεις 4-5 χιλιαρικα το μηνα και στην 10ετια να εχει φτάσει τα 15 και εσυ να λες θα γινω deliveras γιατι θα βγαζω 1500 το μηνα τρώγοντας στην μαπα καύσωνες, κρυο και βροχή και παίζοντας την ζωη σου κορώνα γράμματα πάνω σε ενα μηχανάκιΜε άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και καλά χρήματα ! Μιλάω εκ πείρας !εδώ στην Κορινθία που ζώ, το όνειρο και ο στόχος, ΚΑΛΟ delivery, σε ένα από τα δεκάδες, ναί δεκάδες καφέ ! Αυτό.