Νέα

Αγορά καλού χύμα κρασιού-τσίπουρου-ρακής στην Αθήνα

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Jybe
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 9 άτομα (0 μέλη και 9 επισκέπτες)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
και κάτι που διάβασα στις αρχικές σελίδες και μου έκανε εντύπωση.
Άμα ψάχνετε ρακή ή τσίπουρο και να περιμένετε να πείτε τη μαλακία σας για ξυλόπνευμα είστε τελείως ανίδεοι και θα πρέπει να πίνετε μόνο νερό.
Ακόμα και αν το σουρώσει ο παραγωγός το χαρμάνι πριν το βάλει στο καζάνι, άμα σου πουλήσει το πρώτο απόσταγμα, θα του πεις ευχαριστώ και θα πας στο σπίτι σου να ξεκινήσεις την κύρωση του συκωτιού σου.
το, και καλά, ξυλόπνευμα το έχουν όλα τα spirits.
το γαρύφαλο που είναι παλούκι ή το μοσχοκάρυδο, όπως και άλλα αρρωματικά που πετάνε μέσα κατά την απόσταξη, επειδή αποτελούνται από ξύλο κάνουν τα αρωματικά ποτά, βότκες, ρακιές, τσίπουρα, ούζα, κ.ο.κ., να έχουν ξυλόπνευμα.
Μην κάνετε σαν γκόμενες, και σε αυτό υπάρχει όριο που μπορείς να το μετρήσεις και αν κάνει, μπορεί να το πιεις.
Αν περιμένετε να βρείτε κάτι καθαρό, μόνο αποσταγμένο νερό από χρυσές κατσαρόλες να πίνετε.
 
Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Μηνύματα
386
Like
40
Πόντοι
1
ναι ρε ενώ το εμφιαλωμένο δε χρειάζεται!

κάθεστε και πίνετε είτε αποσταγμένο νιτρικό(βλ. λίπασμα), είτε κρασιά με φάρμακα και χαλάτε τα συκώτια σας και μας λέτε ότι είναι και ωραίο.

Λοιπόν. είτε χύμα είτε εμφιαλωμένο, το ίδιο πράγμα είναι. Το καλό κρασί και το καλό τσίπουρο, άμα το ξέρεις το ποτό, ξέρεις και να το ξεχωρίσεις.
Η άποψη ότι πρέπει να ξέρεις τον παραγωγό είναι μόνο για τους αστοιχείωτους που δεν ξέρουν που πάνε τα 4 και πάνε μόνο σε όποιον εμπιστεύονται, άρα δεν πίνουν το κρασί γιατί τους αρέσει, αλλά γιατί εμπιστεύονται τον παραγωγό.
Όπως και το εμφιαλωμένο, έτσι και το χύμα θέλει δοκιμές σε διάφορες ποικιλίες και μάρκες ή παραγωγούς για να καταλήξεις σε κάποιο καλό.
Σχεδόν όλα τα κρασιά εμφιαλώσεως που έχει πιει, μου κάνει μπαμ ένα γαμημένο συντηρητικό που βάζουνε ή ακόμα και το ρετσίνι που αλλοιώνει τη γεύση. Αυτό το πούστικο το συντηρητικό το έχουν όλα τα κρασιά με ετικέτα, γιατί πουλάνε το ίδιο κρασί που πουλάγανε και πέρυσι και πρόπερσι και πρέπει να βάλουνε τα σκατά μέσα για να το φτιάξουνε *ίδιο*.
Ίδιο κρασί και ίδια μπύρα δε βγάζεις, εκτός και αν το έχεις γυρίσει σε χημικός, βλέπε για παράδειγμα όλες τις μεγάλες ζυθοποιίες, που μπροστά στο χρώμα, αφρό, πικράδα και "ανθρακικό" κάνουν τα *πάντα* για να βγάλουν το ίδιο αντίγραφο.

Μην σταματάτε να πίνετε κρασί που από τη μια χρονιά(σοδιά) στην άλλη έχει αλλάξει η γεύση του.
Μάθετε να ξεχωρίζετε τα καλά ποτά, γενικότερα, δεν είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ένα κρασί που έχει πάρα πολλές χημείες και μην είστε παράλογοι στις απαιτήσεις σας. Ένας παραγωγός ποτέ δεν θα βγάζει πάντα "καλό" κρασί.
Άλλες φορές μπορεί να του ξινίζει λίγο, άλλες φορές να του γίνει πιο ελαφρύ, άλλες φορές να έχει πιο φρουτώδη γεύση ή να είναι περισσότερο στυφό από άλλες φορές που έχετε πάρει αλλά εάν η γλώσσα σας και οι γνώσεις σας πάνω στο κρασί σας λένε ότι δεν γεύεστε συντηρητικά, τότε συνεχίσετε να το πίνετε. Θα είναι βέβαια κατώτερης ποιότητας γευστικά, αλλά ποιοτικά θα είναι διαμάντι.
φιλε μου,σε βρισκω πολυ σωστο,πως γινεται καθε χρονο ιδιο κρασι? μονο με συντηρητικα...το συντηρητικο που κανει μπαμ σε ολα τα εμφιαλωμενα ειναι ο θειωδης ανυδριτης..συντηρητικο για να μην χαλαει το κρασι...νομιζω βαζουν και σε καθε μπουκαλι που εμφιαλωνουν για να μην χαλαει....εμενα αρκετα λευκα κρασια,μου φαινονται σαν να εχουν ανθρωκικο να το πω,δεν ξερω...προσεχε,δεν μιλαω για αφρωδη οινο...αλλα στη γευση εχουν μια καυστικοτητα,μιλαω για εμφιαωλμενα παντα...
 

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Μηνύματα
76.754
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
και κάτι που διάβασα στις αρχικές σελίδες και μου έκανε εντύπωση.
Άμα ψάχνετε ρακή ή τσίπουρο και να περιμένετε να πείτε τη μαλακία σας για ξυλόπνευμα είστε τελείως ανίδεοι και θα πρέπει να πίνετε μόνο νερό.
Ακόμα και αν το σουρώσει ο παραγωγός το χαρμάνι πριν το βάλει στο καζάνι, άμα σου πουλήσει το πρώτο απόσταγμα, θα του πεις ευχαριστώ και θα πας στο σπίτι σου να ξεκινήσεις την κύρωση του συκωτιού σου.
το, και καλά, ξυλόπνευμα το έχουν όλα τα spirits.
το γαρύφαλο που είναι παλούκι ή το μοσχοκάρυδο, όπως και άλλα αρρωματικά που πετάνε μέσα κατά την απόσταξη, επειδή αποτελούνται από ξύλο κάνουν τα αρωματικά ποτά, βότκες, ρακιές, τσίπουρα, ούζα, κ.ο.κ., να έχουν ξυλόπνευμα.
Μην κάνετε σαν γκόμενες, και σε αυτό υπάρχει όριο που μπορείς να το μετρήσεις και αν κάνει, μπορεί να το πιεις.
Αν περιμένετε να βρείτε κάτι καθαρό, μόνο αποσταγμένο νερό από χρυσές κατσαρόλες να πίνετε.

ρε συ το ίδιο είναι να αναμιγνύεις 1 κιλό αρωματικά (κανέλες, γαρύφαλα) με 500 κιλά τσίπουρα με το να αναμιγνύεις 500 κιλά τσίπουρα με 500 κιλα τσάμπουρα ???
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
φιλε μου,σε βρισκω πολυ σωστο,πως γινεται καθε χρονο ιδιο κρασι? μονο με συντηρητικα...το συντηρητικο που κανει μπαμ σε ολα τα εμφιαλωμενα ειναι ο θειωδης ανυδριτης..συντηρητικο για να μην χαλαει το κρασι...νομιζω βαζουν και σε καθε μπουκαλι που εμφιαλωνουν για να μην χαλαει....εμενα αρκετα λευκα κρασια,μου φαινονται σαν να εχουν ανθρωκικο να το πω,δεν ξερω...προσεχε,δεν μιλαω για αφρωδη οινο...αλλα στη γευση εχουν μια καυστικοτητα,μιλαω για εμφιαωλμενα παντα...
ερασιτεχνικά ο πατέρας μου και εγώ παράγουμε κρασί και βγάζουμε τσίπουρο και πάρα πολλά από τα προβλήματα της παραγωγής τα έχω αντιμετωπίσει.
επειδή ο πατέρας μου το κάνει 25-30 χρόνια τώρα, θυμάμαι πάρα πολλές φορές, κάποιοι πιο εξυγχρονισμένοι χομπίστες παραγωγοί να του τη λένε όταν το κρασί του δεν είναι το τέλειο, ενώ αυτοί βγάζουν κάθε χρόνο γαμάτο κρασί.

Τα κρασιά λοιπόν όλων αυτών, χύμα ή μη, είναι πειραγμένα. Εκτός των κλασσικών γιατροσοφιών που κάνουνε, βράζοντας μούστο και κρατώντας τον στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσουν αργότερα για να ταΐσουν τους μύκητες και να φτιάξουν την περιεκτικότητα του αλκοόλ, είναι και αυτοί που βάζουν ζάχαρη(αλλοιώνει το κρασί, γεύση, άρωμα), βάζουνε διάφορους σταθεροποιητές οξύτητας του οποίους δεν τους ξέρω με το όνομα που γράφουν στο μπουκάλι και χρησιμοποιούν και πολλοί ρετσίνι που καταστρέφει τελείως το τη γεύση.
Όπως σου είπα για τα θειώδη δεν ξέρω και πολλά, αλλά ξέρω ότι βάζουν σορβικό οξύ, δηλαδή φτιάχνεις ένα προιόν με λάθος τρόπο και για να το σώσεις, του χώνεις συντηρητικό που βάζουν στις κονσέρβες. Εάν θέλουν κάποιοι να πίνουν τέτοια κρασιά, δικαίωμά τους, αλλά το καθαρό κρασί δεν γίνεται πάντα κρασί, γίνεται και ξύδι.

Για τις αλλοιώσεις που λες, υπάρχουν πολλά που επηρεάζουν τα κρασιά και τις μπύρες.
Για εμένα αυτό που θα έπρεπε να απαγορευτεί από τη διαδικασία παραγωγής των ανωτέρω είναι το φιλτράρισμα.
Πολλά φίλτρα που χρησιμοποιούν, ειδικά στα πεντακάθαρα κρυστάλλινα λευκά κρασιά, που ακόμα και νερό να έβαζες μέσα από το φίλτρο θα του άλλαζε τη γεύση, αλλοιώνουν τη γεύση με τα στοιχεία που φεύγουν από το φίλτρο και κολλάνε στο κρασί, αλλά φιλτράρουν και στοιχεία τα οποία προσφέρουν επιπλέον άρωμα και γεύση στο κρασί.
Θολό κρασί και θολή μπύρα == πιο γευστικά ποτά.

Τέλος πάντων, αυτό που λες ότι μοιάζει σαν να είναι αφρίζον το κρασί είναι επειδή τα συντηρητικά που βάζουν και σε κάθε μπουκάλι, ενεργοποιούν και απενεργοποιούν τους μύκητες είτε παίζοντας με το ph είτε με τη γλυκύτητα του κρασιού. πιο πολλές πληροφορίες δεν ξέρω να σου πω.

εμένα με ενοχλεί το εξής. Στη γερμανία η μπύρα, οποιαδήποτε μπύρα, πρέπει να παρασκευαστεί χωρίς την προσθήκη φαρμάκων. Αυτό για παράδειγμα δεν ισχυει σε όλες τις χώρες όπως δεν ισχύει και σε εμάς. Για τη μπύρα όμως θα πεις, δε γαμιέται. Για το κρασί  όμως γιατί δεν αναγκάζεις όλους να φτιάχνουν κρασί καθαρό, χωρις συντηρητικά, αντί για κονσέρβες; Δυστυχώς, μόνο η φορολογία είναι αυτό που σκέφτεται το κράτος και όχι η ποιότητα και η προστασία των παραδοσιακών μας προιόντων.
 
Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Μηνύματα
386
Like
40
Πόντοι
1
ερασιτεχνικά ο πατέρας μου και εγώ παράγουμε κρασί και βγάζουμε τσίπουρο και πάρα πολλά από τα προβλήματα της παραγωγής τα έχω αντιμετωπίσει.
επειδή ο πατέρας μου το κάνει 25-30 χρόνια τώρα, θυμάμαι πάρα πολλές φορές, κάποιοι πιο εξυγχρονισμένοι χομπίστες παραγωγοί να του τη λένε όταν το κρασί του δεν είναι το τέλειο, ενώ αυτοί βγάζουν κάθε χρόνο γαμάτο κρασί.

Τα κρασιά λοιπόν όλων αυτών, χύμα ή μη, είναι πειραγμένα. Εκτός των κλασσικών γιατροσοφιών που κάνουνε, βράζοντας μούστο και κρατώντας τον στην κατάψυξη για να το χρησιμοποιήσουν αργότερα για να ταΐσουν τους μύκητες και να φτιάξουν την περιεκτικότητα του αλκοόλ, είναι και αυτοί που βάζουν ζάχαρη(αλλοιώνει το κρασί, γεύση, άρωμα), βάζουνε διάφορους σταθεροποιητές οξύτητας του οποίους δεν τους ξέρω με το όνομα που γράφουν στο μπουκάλι και χρησιμοποιούν και πολλοί ρετσίνι που καταστρέφει τελείως το τη γεύση.
Όπως σου είπα για τα θειώδη δεν ξέρω και πολλά, αλλά ξέρω ότι βάζουν σορβικό οξύ, δηλαδή φτιάχνεις ένα προιόν με λάθος τρόπο και για να το σώσεις, του χώνεις συντηρητικό που βάζουν στις κονσέρβες. Εάν θέλουν κάποιοι να πίνουν τέτοια κρασιά, δικαίωμά τους, αλλά το καθαρό κρασί δεν γίνεται πάντα κρασί, γίνεται και ξύδι.

Για τις αλλοιώσεις που λες, υπάρχουν πολλά που επηρεάζουν τα κρασιά και τις μπύρες.
Για εμένα αυτό που θα έπρεπε να απαγορευτεί από τη διαδικασία παραγωγής των ανωτέρω είναι το φιλτράρισμα.
Πολλά φίλτρα που χρησιμοποιούν, ειδικά στα πεντακάθαρα κρυστάλλινα λευκά κρασιά, που ακόμα και νερό να έβαζες μέσα από το φίλτρο θα του άλλαζε τη γεύση, αλλοιώνουν τη γεύση με τα στοιχεία που φεύγουν από το φίλτρο και κολλάνε στο κρασί, αλλά φιλτράρουν και στοιχεία τα οποία προσφέρουν επιπλέον άρωμα και γεύση στο κρασί.
Θολό κρασί και θολή μπύρα == πιο γευστικά ποτά.

Τέλος πάντων, αυτό που λες ότι μοιάζει σαν να είναι αφρίζον το κρασί είναι επειδή τα συντηρητικά που βάζουν και σε κάθε μπουκάλι, ενεργοποιούν και απενεργοποιούν τους μύκητες είτε παίζοντας με το ph είτε με τη γλυκύτητα του κρασιού. πιο πολλές πληροφορίες δεν ξέρω να σου πω.

εμένα με ενοχλεί το εξής. Στη γερμανία η μπύρα, οποιαδήποτε μπύρα, πρέπει να παρασκευαστεί χωρίς την προσθήκη φαρμάκων. Αυτό για παράδειγμα δεν ισχυει σε όλες τις χώρες όπως δεν ισχύει και σε εμάς. Για τη μπύρα όμως θα πεις, δε γαμιέται. Για το κρασί  όμως γιατί δεν αναγκάζεις όλους να φτιάχνουν κρασί καθαρό, χωρις συντηρητικά, αντί για κονσέρβες; Δυστυχώς, μόνο η φορολογία είναι αυτό που σκέφτεται το κράτος και όχι η ποιότητα και η προστασία των παραδοσιακών μας προιόντων.
ακριβως,μονο να εισπραχθει ο φορος..εγω ειχα παρει κρασι απο εναν παραγωγο,που το φτιαχνει χωρις καθολου φαρμακα,ουτε καν θειωδη που θεωρειται απαραιτητο διοτι αλλιως θα ξινισει γρηγορα(αν και ειμαι κατα,οποιουδηποτε συντηρητικου στο κρασι),τελειως αλλη γευση,κυριως εμοιαζε σαν να επινεις χυμο σταφυλλιου μπορω να πω,αλλα ειχε βαθμους αλκοολικους,γυρω στους 14...αυτο απο την στιγμη που θα το βγαλει απο το βαρελι και θα φυγει απο τον τοπο που το φτιαχνει,πρεπει οταν το παρεις να το πιεις γρηγροα,σε 2-3μερες,μετα ξινισε τελος,ετσι την πατησα,δεν το ηξερα..
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
ρε συ το ίδιο είναι να αναμιγνύεις 1 κιλό αρωματικά (κανέλες, γαρύφαλα) με 500 κιλά τσίπουρα με το να αναμιγνύεις 500 κιλά τσίπουρα με 500 κιλα τσάμπουρα ???
κανένας δεν έχει παλούκια μετά το πάτημα των σταφυλιών, τα κουκούτσια περνάνε και άντε να περάσει κανένα τσαμπί. Η αναλογία όλων των τσαμπιών, ως προς τον παραγόμενο μούστο, το σώμα της ρώγας και τις φλούδες, είναι αμελητέα.
Πρέπει να πας να μαζέψεις ξύλα για να έχεις τόση μεγάλη αναλογία που λες.
Επίσης μην ξεχνάς και αυτό που είπα για το πρώτο απόσταγμα.
Το ξυλόπνευμα με το τσίπουρο, διαφέρουν, έχουν διαφορετικούς βαθμούς εξάτμισης και γι' αυτό πετιέται η αρχική απόσταξη κάθε καζανιού γιατί η φωτιά είναι πιο έντονη τότε.
Ακόμα και ξύλα από τα τσαμπιά να βγάλεις και να σουρώσεις και τα κουκούτσια, οι φλούδες έχουν και αυτές τη δυνατότητα να σου βγάλουν το ίδιο αλκοόλ που βγάζει το ξύλο(λόγω ίδιων ζακχάρων που έχουν), και έτσι με κατάλληλες συνθήκες στο καζάνι μπορείς να αποστάζεις μόνο αυτό το ξυλόπνευμα και λιγότερο το υπόλοιπο.
Μην ξεχνάς ότι η μεγαλύτερη διαφορά στα κύτταρα του αμπελιού είναι η κυτταρική μεμβράνη, στη φλούδα είναι μαλακή, στον κορμό σκληρή, τα ζάκχαρα που κάνουν τη ζημιά, υπάρχουν σε όλο το δέντρο.
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
ακριβως,μονο να εισπραχθει ο φορος..εγω ειχα παρει κρασι απο εναν παραγωγο,που το φτιαχνει χωρις καθολου φαρμακα,ουτε καν θειωδη που θεωρειται απαραιτητο διοτι αλλιως θα ξινισει γρηγορα(αν και ειμαι κατα,οποιουδηποτε συντηρητικου στο κρασι),τελειως αλλη γευση,κυριως εμοιαζε σαν να επινεις χυμο σταφυλλιου μπορω να πω,αλλα ειχε βαθμους αλκοολικους,γυρω στους 14...αυτο απο την στιγμη που θα το βγαλει απο το βαρελι και θα φυγει απο τον τοπο που το φτιαχνει,πρεπει οταν το παρεις να το πιεις γρηγροα,σε 2-3μερες,μετα ξινισε τελος,ετσι την πατησα,δεν το ηξερα..
το κρασί, εάν πετύχει κρατάει δεκαετίες και χωρίς φάρμακα.
Άμα δε χαλάσει μόνο του τον πρώτο χρόνο, πρέπει να βάλεις χέρι για να χαλάσει.

Το χειρότερο για το κρασί, είναι το οξυγόνο. Εάν κατά τη μεταφορά έχει θύλακα αέρα το δοχείο και αρχίσει να ανακατεύεται το κρασί, τότε είναι σίγουρο ότι θα ξινίσει. Πρέπει να είναι σε δροσερό και σκιερό μέρος, πάντα, πρέπει να είναι το μπουκάλι ή η νταμιτζάνα γεμάτη έτσι ώστε να ΜΗΝ έχει αέρα το μπουκάλι και χορεύει το κρασί και τα βαρέλια θα πρέπει να ανοίγονται μετά το 2ο έτος για να γίνει η αφαίρεση του κρασιού. Ο παραγωγός βέβαια ανοίγει και 2 και 3 φορές το χρόνο το κρασί που βράζει για να ελέγξει τη διαδικασία.

Το κρασί δεν είναι μπύρα, να το παράξεις σήμερα και σε 3 βδομάδες να κάνεις τη διανομή. Θέλει το χρόνο του, θέλει την ησυχία του και θέλει και τη δροσούλα του για να γίνει.

εάν βέβαια, το κρασί βγαίνει από το βαρέλι προδιάθεση να ξινίσει, π.χ. είναι λίγο ξινό, έχει παρα πολλούς βαθμούς για την ποικιλία σταφυλιών που χρησιμοποιήθηκε, ό,τι και να κάνεις στη μεταφορά, δεν το σώζεις, είτε στο βαρέλι, είτε στο μπουκάλι μετά από 500 χιλιόμετρα θα ξινίσει.

Επίσης, για το κρασί, ακόμα και τα καλύτερα σταφύλια να έχεις, τα καλύτερα βαρέλια, τις καλύτερες συνθήκες, πρέπει να ξέρεις ότι παίζεις με _άγρια_ μαγιά, η οποία είναι απρόβλεπτο πως θα αντιδράσει, πόσο δε μάλλον όταν έχεις να κάνεις με παρα πολλά είδη μαγιάς που βρίσκονται πάνω στη φλούδα.
Στη μπύρα τα πράγματα είναι πιο ελεγμένα, τα πάντα είναι αποστειρωμένα και ο μύκητας βγαίνει από εργαστηριακό σωλήνα.
 

girl_hunter

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2006
Μηνύματα
1.497
Κριτικές
9
Like
1.321
Πόντοι
216
Εχω αρκετα κιλα τσίπουρο. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το συντηρησω;
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
Εχω αρκετα κιλα τσίπουρο. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να το συντηρησω;
γυάλινο δοχείο, αεροστεγές για να μη σου δραπετεύσει σιγά σιγά το αλκοόλ και βάλτο είτε σε ένα υπόγειο είτε σε κάποιο ντουλάπι/ντουλάπα.
αν μπορείς να βρεις inox με καπάκι και κάνουλα, αν και θα κοστίσει πιο ακριβά από το γυάλινο, do it.
γενικώς τα spirits εν καταλαβαίνουνε χριστό, ούτε από θερμοκρασίες, ούτε από ήλιο και ειδικά τα καθαρά, βότκες, ρακοειδή/τσιπουροειδή.
 

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Μηνύματα
3.677
Like
843
Πόντοι
96
Μέχρι πριν μερικά χρόνια προτιμούσα κι εγώ κρασί/τσίπουρα σε μπουκάλι από σούπερμαρκετ κλπ. Από όταν άρχισα να αγοράζω χύμα (δηλαδή σε πλαστικά μπουκάλια του 1,5 λίτρου συνήθως, με τιμή 3-4 ευρώ το 1,5 λίτρο) έχω εντυπωσιαστεί από την ποικιλία των κρασιών που παράγουμε οι Έλληνες. Πραγματικά τα πιο πολλά μπακάλικα, μίνι μάρκετ κλπ έχουν κρασιά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Τώρα για το ποιο είναι καλό κλπ είναι και θέμα γούστου και διάθεσης.

Όσον αφορά το τσίπουρο, πάλι παίζουν αρκετά αν και όχι τόσα πολλά όσα κρασια. Τελευταία είχα αγοράσει από Ν. Ιωνία με 8 ευρώ το λίτρο αν θυμάμαι καλά.

Ευκολότερα θα επαιρνα μια καποτα χυμα απο χύμα κρασια και τσικουδιες. Ειδικα αν ειναι και μεσα σε πλαστικο μπουκάλι της κοκα κολα....
 

vagabond

Μέλος
Εγγρ.
22 Σεπ 2005
Μηνύματα
502
Κριτικές
1
Like
109
Πόντοι
6
ψάξτε να βρείτε αξιόλογα οινοποιεία ανά την Ελλάδα, πολλά από αυτά πωλούν το κρασί τους σε ασκούς απευθείας, όπως το πωλούν στις ταβέρνες. Προσωπικά αγοράζω αυτή τη στιγμή κρασί σε 20λιτρο ασκό προς 1,5 ευρώ το λίτρο...Κάντε τα μαθηματικά και βγάλτε κόστος. Και μην πει κανείς για ποιότητα. Το οινοποιείο μου προτάθηκε από διάφορες πλευρές ως αξιόπιστο και ποιοτικό. Όποιος ψάχνει βρίσκει.....
 

ANTONISBASILEIOU

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2015
Μηνύματα
409
Κριτικές
6
Like
20
Πόντοι
1
Το γούστο είναι προσωπική υπόθεση.
 

an1th1kos94

Νέο Μέλος
Εγγρ.
15 Νοε 2015
Μηνύματα
4
Like
0
Πόντοι
0
ουτε εγω θα αγοραζα χυμα ... ετσι χυμα. Μονο αν ηξερα τον παραγωγο. Ειδικα τσιπουρο σε πλαστικα μπουκαλια
 

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Μηνύματα
15.747
Like
1.426
Πόντοι
366
μιας και το νημα αναφερεται σε αγορα στην Αθηνα, να πω κι εγω οτι προμηθευομαι χύμα τσικουδια (6 ευρω το λιτρο) απο εδω ειναι στα εξαρχεια
 
Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Μηνύματα
386
Like
40
Πόντοι
1
μιας και το νημα αναφερεται σε αγορα στην Αθηνα, να πω κι εγω οτι προμηθευομαι χύμα τσικουδια (6 ευρω το λιτρο) απο εδω ειναι στα εξαρχεια
πολυ καλο μαγαζι με αποκλειστικα κρητικα προιοντα...εχει μεχρι και τσικουδια ωριμασμενη
 
OP
OP
Jybe

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Μηνύματα
732
Like
2
Πόντοι
6
δυστυχως ολα τα χυμα τσιπουρα,τα βαζουν σε πλαστικο...

πλαστκό δεν είπαμε και σε κοκα κολας. ενα σοβαρο μαγαζι φυλαει τη ρακη ή το τσιπουρο σε ανοξειδωτα βαρελια και την ιδια στγμη που το ζητας σου το βαζει σε πλαστικο μπουκαλι ΡΕΤ ειδικο για τροφιμα απο τη κανουλα. αυτα τα μμπουκαλια ειναι ΟΚ
 

gari10

Σεβαστός
Εγγρ.
15 Δεκ 2010
Μηνύματα
4.430
Κριτικές
10
Like
2.331
Πόντοι
1.720
το κρασί, εάν πετύχει κρατάει δεκαετίες και χωρίς φάρμακα.
Άμα δε χαλάσει μόνο του τον πρώτο χρόνο, πρέπει να βάλεις χέρι για να χαλάσει.

Το χειρότερο για το κρασί, είναι το οξυγόνο. Εάν κατά τη μεταφορά έχει θύλακα αέρα το δοχείο και αρχίσει να ανακατεύεται το κρασί, τότε είναι σίγουρο ότι θα ξινίσει. Πρέπει να είναι σε δροσερό και σκιερό μέρος, πάντα, πρέπει να είναι το μπουκάλι ή η νταμιτζάνα γεμάτη έτσι ώστε να ΜΗΝ έχει αέρα το μπουκάλι και χορεύει το κρασί και τα βαρέλια θα πρέπει να ανοίγονται μετά το 2ο έτος για να γίνει η αφαίρεση του κρασιού. Ο παραγωγός βέβαια ανοίγει και 2 και 3 φορές το χρόνο το κρασί που βράζει για να ελέγξει τη διαδικασία.

Το κρασί δεν είναι μπύρα, να το παράξεις σήμερα και σε 3 βδομάδες να κάνεις τη διανομή. Θέλει το χρόνο του, θέλει την ησυχία του και θέλει και τη δροσούλα του για να γίνει.

εάν βέβαια, το κρασί βγαίνει από το βαρέλι προδιάθεση να ξινίσει, π.χ. είναι λίγο ξινό, έχει παρα πολλούς βαθμούς για την ποικιλία σταφυλιών που χρησιμοποιήθηκε, ό,τι και να κάνεις στη μεταφορά, δεν το σώζεις, είτε στο βαρέλι, είτε στο μπουκάλι μετά από 500 χιλιόμετρα θα ξινίσει.

Επίσης, για το κρασί, ακόμα και τα καλύτερα σταφύλια να έχεις, τα καλύτερα βαρέλια, τις καλύτερες συνθήκες, πρέπει να ξέρεις ότι παίζεις με _άγρια_ μαγιά, η οποία είναι απρόβλεπτο πως θα αντιδράσει, πόσο δε μάλλον όταν έχεις να κάνεις με παρα πολλά είδη μαγιάς που βρίσκονται πάνω στη φλούδα.
Στη μπύρα τα πράγματα είναι πιο ελεγμένα, τα πάντα είναι αποστειρωμένα και ο μύκητας βγαίνει από εργαστηριακό σωλήνα.
ολα αυτα τα πολυ χρησιμα που εγραψες δεν αναιρουν αυτο που εγραψα για τον παραγωγο και το χυμα
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom