Νέα

Αγορά καλού χύμα κρασιού-τσίπουρου-ρακής στην Αθήνα

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jybe
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 103
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Έχεις ένα δίκιο... Απλά δε μου πάει το μυαλό, γιατί ο κάθε μικρός παραγωγός θα μπορούσε να κάνει τις αλχημείες που λες... Εν πάσει περιπτώσει, μπορεί κανείς "απλός καταναλωτής" να καταλάβει αν το τσίπουρο είναι νοθευμένο; Αν ναι, με ποιο τρόπο;

δεν γνωρίζω κανέναν τρόπο...

ο μοναδικός ασφλαής τρόπος είναι να βλέπεις τον παραγωγό να πίνει από το ίδιο ακριβώς τσίπουρο που σου πουλάει...

OP
OP
Jybe

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Like
2
Πόντοι
6
ακριβως,αλλαα εγω πηρα 5κιλο...οποτε :grin:, επισης με το που ξεκινησεις και πινεις,αμεσως ψυγειο μετα,ειναι πολυ ευαισθητο διοτι δεν εχει συντηρητικα...πχ να ειστε παρεα φιλων να το πιειτε τα Χριστουγεννα επιτοπου

ακριβώς. επίσης πάει άψογα μετά την μπουρδελότσαρκα παρασκευή βράδυ με πιτόγυρα  :grin:

OP
OP
Jybe

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Like
2
Πόντοι
6
Με 5 ευρω το κιλο τη ρακη ή το τσίπουρο, και μάλιστα καλής ποιότητας, όλο και περισσότεροι παραγωγοί χωρίζουν τα κοτσάνια από τα στράφυλα, γιατί να πληρώνω τα ακριβά ξένα ουίσκια ? προτιμώ την εγχώρια παραγωγή, όταν εντοπίσω την ποιότητα την προτιμώ !

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Με 5 ευρω το κιλο τη ρακη ή το τσίπουρο, και μάλιστα καλής ποιότητας, όλο και περισσότεροι παραγωγοί χωρίζουν τα κοτσάνια από τα στράφυλα, γιατί να πληρώνω τα ακριβά ξένα ουίσκια ? προτιμώ την εγχώρια παραγωγή, όταν εντοπίσω την ποιότητα την προτιμώ !

το πρόβλημα είναι ότι είναι ολο και περισσότεροι και όχι όλοι... δυστυχώς στο θέμα κρασί, τσίπουρο, λάδι χύμα πέφτει μεγάλη νοθεία γαμώ την κωλοφάρα μας... και ο κάθε αληταράς για να βγάλει 20 σεντ στο λίτρο παραπάνω μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο...

Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Like
40
Πόντοι
1
ακριβψως ρε φιλεεε,εχουμε κανει θεο μας το ουισκι,που φτιαχνεται απο σιταρι?κριθαρι?ουτε ξερω...και δεν προτιμαμε το δικο μας Ελληνικο ποτο,απο αγνο σταφυλλι...750ml ουισκι,20ευρω - 750ml τσιπουρο 11-12ευρω, εμφιαλωμενα εννοω

OP
OP
Jybe

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Like
2
Πόντοι
6
το πρόβλημα είναι ότι είναι ολο και περισσότεροι και όχι όλοι... δυστυχώς στο θέμα κρασί, τσίπουρο, λάδι χύμα πέφτει μεγάλη νοθεία γαμώ την κωλοφάρα μας... και ο κάθε αληταράς για να βγάλει 20 σεντ στο λίτρο παραπάνω μπορεί να σε στείλει αδιάβαστο...

για αυτό κάναμε το θέμα αυτό, μήπως και εντοπίσουμε τα ''καθαρά''. Για να περνάμε καλά, βαρύς χειμώνας έρχεται... :grin:

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
ακριβψως ρε φιλεεε,εχουμε κανει θεο μας το ουισκι,που φτιαχνεται απο σιταρι?κριθαρι?ουτε ξερω...και δεν προτιμαμε το δικο μας Ελληνικο ποτο,απο αγνο σταφυλλι...750ml ουισκι,20ευρω - 750ml τσιπουρο 11-12ευρω, εμφιαλωμενα εννοω

από κριθάρι φτιάχνεται το ουίσκι όπως και η μπύρα...

και σαφώς το τσίπουρο είναι πολυ καλύτερο από το ουίσκι... ειδικά τώρα βγάλανε κάτι τσίπουρα παλαιωμένα μέσα σε βαρέλια που έχουν το χρώμα του ουίσκι και γεύση θεική...

το θέμα είναι ότι έχουμε συνδυάσει το τσίπουρο με μεζέ και το ουίσκι με ξηροκάρπια (πολύ κακώς γιατί και το ουίσκι είναι και πίνεται ακριβώς όπως το τσίπουρο με μεζεδάκι)...

OP
OP
Jybe

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Like
2
Πόντοι
6

σωστά. έχουμε τόσους ντόποιους παραδοσιακούς θησαυρούς τύπε

OP
OP
Jybe

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Like
2
Πόντοι
6
από κριθάρι φτιάχνεται το ουίσκι όπως και η μπύρα...

και σαφώς το τσίπουρο είναι πολυ καλύτερο από το ουίσκι... ειδικά τώρα βγάλανε κάτι τσίπουρα παλαιωμένα μέσα σε βαρέλια που έχουν το χρώμα του ουίσκι και γεύση θεική...

το θέμα είναι ότι έχουμε συνδυάσει το τσίπουρο με μεζέ και το ουίσκι με ξηροκάρπια (πολύ κακώς γιατί και το ουίσκι είναι και πίνεται ακριβώς όπως το τσίπουρο με μεζεδάκι)...

νομίζω το τσίπουρο δεν επιδέχεται παλαίωση. Τα χρωματα είναι τεχνητά

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
για αυτό κάναμε το θέμα αυτό, μήπως και εντοπίσουμε τα ''καθαρά''. Για να περνάμε καλά, βαρύς χειμώνας έρχεται... :grin:

είπαμε.... γνωριμία με τον πραγματικό παραγωγό και μόνον αυτή... και αγορά του χύμα απευθείας από την πηγή και όχι μέσω ενδιάμεσων...

ΥΓ εδώ που είμαι να δεις χειμώνα που έχει και δεν υπάρχει τσίπουρο εδώ... ευτυχώς έχω κάνει προμήθειες από την Ελλάδα και η κόρη στο δεκαπενθήμερο δέμα που στέλνει με διάφορα καλούδια (φέτα, κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο σεν μιχάλη, παστουρμά κλπ κλπ κλπ) βάζει και ένα δίλιτρο τσίπουρο μέσα (τρία μπουκάλια τα αδειάζει σε ένα πλαστικό από κόκα κόλα για να μην έχουν βάρος).... κοστίζει βέβαια ο κούκος αηδόνι (34 λίρες δηλαδή κοντά στα 42 ευρώ) η μεταφορά αλλά τι σκατά μια ζωή την έχουμε...

φυσικά δεν φτάνει αλλά συμπληρώνεται με κρασί (που και πάλι δεν βρίσκω ελληνικό τουλάχιστον εύκολα)... .

Εγγρ.
8 Οκτ 2015
Like
40
Πόντοι
1
είπαμε.... γνωριμία με τον πραγματικό παραγωγό και μόνον αυτή... και αγορά του χύμα απευθείας από την πηγή και όχι μέσω ενδιάμεσων...

ΥΓ εδώ που είμαι να δεις χειμώνα που έχει και δεν υπάρχει τσίπουρο εδώ... ευτυχώς έχω κάνει προμήθειες από την Ελλάδα και η κόρη στο δεκαπενθήμερο δέμα που στέλνει με διάφορα καλούδια (φέτα, κεφαλογραβιέρα, πεκορίνο σεν μιχάλη, παστουρμά κλπ κλπ κλπ) βάζει και ένα δίλιτρο τσίπουρο μέσα (τρία μπουκάλια τα αδειάζει σε ένα πλαστικό από κόκα κόλα για να μην έχουν βάρος).... κοστίζει βέβαια ο κούκος αηδόνι (34 λίρες δηλαδή κοντά στα 42 ευρώ) η μεταφορά αλλά τι σκατά μια ζωή την έχουμε...

φυσικά δεν φτάνει αλλά συμπληρώνεται με κρασί (που και πάλι δεν βρίσκω ελληνικό τουλάχιστον εύκολα)... .
φιλε μου εξωτερικο μενεις?

OP
OP
Jybe

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Like
2
Πόντοι
6

είδες τύπε τι χάνεις ? σαν την ελλάδα ....πουθενά

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
νομίζω το τσίπουρο δεν επιδέχεται παλαίωση. Τα χρωματα είναι τεχνητά

ποιός το είπε ???

απόσταγμα είναι κρατάει πολύ... και ειδικά σε βαρέλι γίνεται άλλο πράγμα...

ρίξε μια ματιά εδώ

βέβαια από τιμές κόβουν αυτιά...

OP
OP
Jybe

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Like
2
Πόντοι
6

κάνε ένα ταξίδι ελλάδα, βάλε 20,κιλά τσίπουρο στη βαλίτσα στην επιστροφή...μια χαρά....

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
είδες τύπε τι χάνεις ? σαν την ελλάδα ....πουθενά

ναι ρε παίκτη αλλά εδώ που είμαι δεν έχω συνεταίρο τον τρύφτονα αλεξιάδη στην τσέπη μου...

ο συνεταίρος εδώ είναι συγκαταβατικός, ζητάει μεν αρκετά αλλά δίνει και πολλά πίσω....

γιαυτό μένουν και αρκετά για να κάνω τα θέλω μου...

ο Θεός να κόβει χρόνια από τον Τσίπρα και την συμμορία του και να τα δίνει σε μέρες στην Βασίλισσα...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
κάνε ένα ταξίδι ελλάδα, βάλε 20,κιλά τσίπουρο στη βαλίτσα στην επιστροφή...μια χαρά....

δεν αφήνουν ρε τόσα πολλά υγρα στην βαλίτσα... αλλιώς το ήξερα ... με 20 ευρώ παίρνεις δεύτερη βαλίτσα στο αεροπλάνο μέχρι 23 κιλά... μια χαρά αλλά το πρόβλημα είναι ότι αν καταλάβουν ότι έχει μέσα υγρά δεν σε αφήνουν να την ανεβάσεις...

OP
OP
Jybe

Jybe

Μέλος
Εγγρ.
28 Απρ 2011
Like
2
Πόντοι
6
δεν αφήνουν ρε τόσα πολλά υγρα στην βαλίτσα... αλλιώς το ήξερα ... με 20 ευρώ παίρνεις δεύτερη βαλίτσα στο αεροπλάνο μέχρι 23 κιλά... μια χαρά αλλά το πρόβλημα είναι ότι αν καταλάβουν ότι έχει μέσα υγρά δεν σε αφήνουν να την ανεβάσεις...

δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom