Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 198K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

  • Πολύ Καλή

    Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

    Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

    Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

    Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

    Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

    Ψήφοι: 20 6,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.138
Κριτικές
26
Like
11.035
Πόντοι
4.746
ΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στις 16 Ιουνίου λίγο πριν από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών είχαμε δημοσιεύσει ένα άρθρο με το τίτλο : «ΣΚΟΠΙΑΝΟ : ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» για το παρασκήνιο του όλου ζητήματος.

Οι σημερινές εξελίξεις με την ένταση μεταξύ Αλβανών και Σκοπιανών καθώς και Αλβανών και Σέρβων δείχνουν ότι δικαιωνόμαστε και ότι το πρόβλημα ήταν αλλού και όχι το θέμα του ονόματος.

16/6/2018

«Μέσα στον ορυμαγδό και την θύελλα που ξεσήκωσε το θέμα των Σκοπίων, ένα μεγάλο ερώτημα που μπαίνει είναι πως μπορεί κανείς να δει την αλήθεια του καυτού αυτού ζητήματος και να αναγνωρίσει τους βασικούς παράγοντες που βρίσκονται πίσω από όλη αυτή την υπόθεση.

Το πιο σημαντικό είναι πως κανείς δεν μας εξήγησε πως προέκυψε ξαφνικά αυτό το μεγάλο ζήτημα, πλην από διάφορες εικασίες για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τις υποτιθέμενες υποσχέσεις που είχε δώσει στην αμερικανική ηγεσία. Πως όμως πρόεκυψε στην άλλη πλευρά ο Ζάεφ, γιατί ο «γάμος» θέλει δυο και όχι ένα ;

Ποιος γνωρίζει ότι ο περίφημος «μακεδονάρχης» Γκρουέφσκυ, ελληνικής καταγωγής γενίτσαρος, τα τελευταία χρόνια είχε κάνει μια μεγάλη στροφή προς το Βελιγράδι και ήθελε να στήσει γέφυρες με την σερβική ηγεσία προς κάποια ανασύσταση της χαμένης Γιουγκοσλαβίας, πιεζόμενος από τον αλβανικό επεκτατισμό.

Ενώ μέχρι τότε ο Γκρουέφσκυ δεν ενοχλούσε κανένα, αυτό δεν μπορούσαν να το αφήσουν έτσι οι «πλανητάρχες». Έτσι αποφάσισαν να φύγει, γιατί η Σερβία εξακολουθεί είναι το τελευταίο κόκκινο πανί της Ευρώπης και από την άλλη να στηθεί μια μεγάλη νατοϊκή έδρα στο κέντρο της Βαλκανικής, ανάχωμα στην όποια ρωσική επέκταση στην περιοχή. Περιττό να πούμε ότι μια ενοποίηση Σερβίας – Σκοπίων έναντι κυρίως του αλβανικού επεκτατισμού, θα έλυνε και το αγκάθι του ονόματος χωρίς καμία ελληνική υποχώρηση.

Έτσι έπεσε ο Γκρουέφσκι, παρά του ότι είχε κερδίσει τις τελευταίες εκλογές καθώς οι Αλβανοί μουσουλμάνοι, (και όχι οι Ορθόδοξοι), πιστοί υπηρέτες του παγκοσμίου συστήματος και γνωστοί εχθροί της Σερβίας, (παλαιά στηρίγματα των Οθωμανών σφαγέων στα Βαλκάνια), συμμάχησαν με τον άλλο γενίτσαρο, τον Ζάεφ, και σχημάτισαν νέα κυβέρνηση έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα.

Από εδώ και πέρα το θέατρο συμπληρώθηκε με όλους τους παίκτες και ποιος μπορούσε να φανταστεί ότι το πρόβλημα δεν ήταν το όνομα των Σκοπίων, αλλά αυτή η ίδια η Σερβία και ο αλβανικός επεκτατισμός.

Ίσως πολλοί να θεωρήσουν όλα αυτά υποθέσεις αλλά δυστυχώς για άλλη μια φορά το «παιχνίδι» παίζεται από το σύστημα έξω από τους υποτιθέμενους πρωταγωνιστές και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ.»
 

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.138
Κριτικές
26
Like
11.035
Πόντοι
4.746
:hi:
 

Συνημμένα

  • 38528646_952941361579326_7968174549042724864_n.jpg
    38528646_952941361579326_7968174549042724864_n.jpg
    108,6 KB · Εμφανίσεις: 20

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.138
Κριτικές
26
Like
11.035
Πόντοι
4.746
Φωναζουμε για το ξεπουλημα της μακεδονιας μας
Τρίτη, 21 Αυγούστου στις 9 μ.μ.
Πλατεία Ελευθερίας, Σέρρες
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.734
Πόντοι
1.306
Φωναζουμε για το ξεπουλημα της μακεδονιας μας
Τρίτη, 21 Αυγούστου στις 9 μ.μ.
Πλατεία Ελευθερίας, Σέρρες

οσο και να φωναζετε την ξεπουλησαν οι κατσαπλιαδες

γιαυτο δεν τους ψηφισατε να τα ξεπουλησουν ολα;

αν θελατε πραγματικα να φωναζετε επρεπε καθε μερα σε καθε πλατεια

δεν χαμπιαριαζουν οι ανθελληνες τσυριζαιοι απο φωνες "καθε 9 του μηνος"




 

Rififis

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2017
Μηνύματα
216
Κριτικές
1
Like
64
Πόντοι
1
Μόνος σου έμεινες τύπε. Οι άλλοι νοικιάζουν δωμάτια και ταΐζουν τους βορειομακεδόνες στα μαγαζιά τους στη Χαλκιδική, χωρίς απόδειξη!
Από τέλη Σεπτέμβρη κανονίστε πάλι καμιά συνάντηση, που θα έχουν μαζέψει το χρήμα και θα πάνε να το σκρολάρουν στα καζίνο και τις αγορές των Σκοπίων!
 

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.138
Κριτικές
26
Like
11.035
Πόντοι
4.746
οσο και να φωναζετε την ξεπουλησαν οι κατσαπλιαδες

γιαυτο δεν τους ψηφισατε να τα ξεπουλησουν ολα;

αν θελατε πραγματικα να φωναζετε επρεπε καθε μερα σε καθε πλατεια

δεν χαμπιαριαζουν οι ανθελληνες τσυριζαιοι απο φωνες "καθε 9 του μηνος"
Δεν τελείωσε τίποτα συλλαλητήρια μέχρι  να μαυρίσει ο ήλιος . Δεν τους αφήνουμε σε χλωρό κλαρί ,να μην περάσει από την βουλή το όνομα. Ήταν να γίνουν κάποια τις προηγούμενες μέρες άλλα είχαμε τους εκαντοταδεσ  νεκρούς Συνεχίζεται ο αγώνας και συμφωνώ ότι θέλει πιο εντατικά  Το ψηφίζατε σ έμενα δεν ισχύει 
:hi:
 

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.138
Κριτικές
26
Like
11.035
Πόντοι
4.746
Θεσσαλονίκη 8 Σεπτ. 2018
ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η επονείδιστη συνθήκη των Πρεσπών μαζί με τα μνημόνια, την δημογραφική, πολιτιστική και οικονομική κατάρρευση του Ελληνικού λαού, με τον διωγμό εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων από την Ελλάδα, και προσφάτως με τους απανθρακωμένους Έλληνες των τυχαίων ή μη πυρκαγιών στην Αττική μας αναγκάζουν σε αντίσταση με κάθε νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο τρόπο, πριν εξαφανιστούμε ως Μακεδόνες και ως Έλληνες.
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 την ημέρα εγκαινίων τής Διεθνούς Έκθεσης τής Θεσσαλονίκης πλημμυρίζουμε την Θεσσαλονίκη με εκατομμύρια Ελλήνων και απαγορεύουμε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, τον Πάνο Καμμένο και όλη την ενδοτική κυβέρνησή τους που τεμαχίζει την Ελλάδα και την Μακεδονία, να προσβάλλουν με την παρουσία τους την Μακεδονία.
Στις 8 Σεπτεμβρίου 2018 στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Ελληνικός λαός θα δείξει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Εξωτερικών Νικόλας Κοτζιάς, ο συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος, το σύνολο του Υπουργικού Συμβουλίου και όσοι πολιτικοί στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ στην Θεσσαλονίκη και στην Μακεδονία, καθώς με αυτήν ολοκλήρωσαν το ιστορικό έγκλημα που οδηγεί στο διαμελισμό της χώρας και είναι εναντίον του Ελληνικού λαού. Αυτό το έργο εγκαινίασαν οι προκάτοχοί τους από το 2009 μέσω των Μνημονίων και συμβάλει με την σιωπηλή του συγκατάθεση και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος. Αν δεν ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών δε θα υπάρχει πλέον ελεύθερη Ελλάδα, δε θα υπάρχουν ελεύθεροι Έλληνες. Με αυτήν την Συμφωνία υπέγραψαν το θάνατο τής Μακεδονίας και τής Ελλάδος. Η Θεσσαλονίκη και η Μακεδονία είναι η καρδιά και το ιστορικό κέντρο του Ελληνικού και Ορθοδόξου Ελληνισμού εδώ και χιλιετηρίδες. Για αυτό δεν παραιτούμαστε από την Ιστορία μας. Δεν παραιτούμαστε από την Μακεδονία. Η Μακεδονία είναι η ιστορική μας αυτοσυνειδησία εδώ και χιλιετηρίδες.
Η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας που διαβιβάζει διαταγές για χρήση βίας εναντίων των Ελλήνων που αγωνίζονται για την Μακεδονία καθίσταται συνένοχη στην ιστορική παραχάραξη που οδηγεί στον διαμελισμό της χώρας και στη γενοκτονία του αρχαιότερου και ιστορικότερου λαού της Ευρώπης.
Η υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών προκάλεσε δυναμικές κινητοποιήσεις από όλους τους Έλληνες, όπως φάνηκε με τα μαζικά συλλαλητήρια του Ελληνικού λαού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος και στο Εξωτερικό. Αμέσως μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών δημιουργήθηκαν αυτοτελείς Επιτροπές Αγώνα, τις οποίες απαρτίζουν αγνοί πατριώτες σε κάθε άκρη της Ελλάδας και έδρασαν για να δείξουν την αντίθεσή τους προς αυτήν. Μόνον τον μήνα Ιούλιο διοργάνωσαν περίπου 70 συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Αυτές οι Επιτροπές ενώνουν τις δυνάμεις τους και με την υποστήριξη των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, Χριστιανικών Σωματείων, Συνδέσμων, Ομοσπονδιών, Ενώσεων Πολιτιστικών Συλλόγων και κοινωνικών φορέων απευθύνουν κάλεσμα προς ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες πολίτες που επιθυμούν να στηρίξουν τα δίκαια του Μακεδονικού Ελληνισμού να παρευρεθούν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 19:00.

Έλληνες και Ελληνίδες απανταχού της γης ας μην επιτρέψουμε την δολοφονία της Μακεδονίας, τον διαμελισμό της Ελλάδος και την γενοκτονία του Ελληνικού λαού. Όλοι μας θα κριθούμε από την Ιστορία, τον Θεό και τα παιδιά μας εάν σήμερα δεν αντισταθούμε και αφήσουμε την Ελλάδα στα χέρια πολιτικών που είναι εχθροί της Δημοκρατίας και καθοδηγούνται από αντεθνικά συμφέροντα.

Στις 8 Σεπτέμβρη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης εκατομμύρια Ελλήνων πρέπει να αντισταθούν με ένα στόμα, μία καρδιά και μία ψυχή στη δολοφονία της Μακεδονίας και στη δολοφονία τής Ελληνικής Δημοκρατίας για την ακύρωση της εγκληματικής συνθήκης των Πρεσπών.

Έλληνες και Ελληνίδες απανταχού της Ελλάδος και απανταχού της γης στις 8 Σεπτέμβρη στην Θεσσαλονίκη αγωνιζόμαστε για να μην διαμελιστεί η Ελλάδα. Αγωνιζόμαστε για να αποτρέψουμε την ολοκλήρωση τής γενοκτονίας των Μακεδόνων και όλων των Ελλήνων.

Έλληνες και Ελληνίδες απανταχού τής Ελλάδος και απανταχού της γης αντιστεκόμαστε και δεν παραιτούμαστε από την Ιστορία μας, τη Γλώσσα μας, τον Πολιτισμό μας, την Μακεδονική, Ελληνική και Ορθόδοξη ταυτότητά μας.


 

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.138
Κριτικές
26
Like
11.035
Πόντοι
4.746
Θεσσαλονίκη 8 Σεπτ. 2018


Η Εθνική Αλληλεγγύη βάζει πούλμαν από Αθήνα για Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο. Ήδη τα δύο πρώτα έχουν κλείσει και προχωράμε για το τρίτο. Ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε τα 11 πούλμαν που είχαμε ανεβάσει στο τελευταίο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη.
Για κρατήσεις θέσεων 6909733272
 

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.138
Κριτικές
26
Like
11.035
Πόντοι
4.746
Σκόπια: «Το υπουργείο Άμυνας θα δαπανήσει 1 εκατ ευρώ για προπαγάνδα στο δημοψήφισμα»
Με ένα εκατομμύριο ευρώ, χρήματα των πολιτών, το υπουργείο Άμυνας θα συμμετάσχει στη δημόσια προπαγάνδα στο δημοψήφισμα για το όνομα», σημειώνει στην ηλεκτρονική της σελίδα η τηλεόραση ‘Sitel’ των Σκοπίων.
Η αναπληρωτής πρωθυπουργός , Ραμντμίλα Σεκερίνσκα, ανακοίνωσε σήμερα (χθες) ότι ο προϋπολογισμός αυτού του οργάνου θα δαπανήσει το ίδιο ποσό με εκείνο που το κόμμα του δαπάνησε στις κοινοβουλευτικές εκλογές το 2016, όταν ανέλαβε την εξουσία.

Εάν τα υπόλοιπα 14 υπουργεία μιμηθούν την Σεκερίνσκα, σημειώνει το δημοσίευμα, με κατανομές ποσών από τα εισφορές των πολιτών, είναι βέβαιο ότι η εκστρατεία για το δημοψήφισμα θα θέσει ένα νέο ρεκόρ στις κρατικές εκταμιεύσεις που πιθανόν ποτέ δεν πρόκειται να ξεπερασθούν.

Τα ποσά που θα δαπανήσουν τα υπόλοιπα υπουργεία δεν έγιναν, ακόμη, γνωστά.

(Στοιχεία από sitel.com.mk)
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.734
Πόντοι
1.306
Βερολίνο: «Η Μέρκελ στηρίζει τη συμφωνία ανάμεσα στη «Μακεδονία» και την Ελλάδα»!

Η Γερμανίδα καγκελάριος είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Ζαεφ και στη σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης υπογραμμίζεται το έντονο ενδιαφέρον της Γερμανίας για την ευρωπαϊκή και ατλαντική προοπτική της χώρας - Ενημερώθηκε για την πορεία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος
Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε εχθές ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

Σύμφωνα την σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της γείτονος, η Καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε υποστήριξη στις προσπάθειες της κυβέρνησης της πΓΔΜ για ενίσχυση της ευρωπαϊκής και ατλαντικής προοπτικής της χώρας.

"Η Καγκελάριος Μέρκελ επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Γερμανίας στην επιτευχθείσα συμφωνία ανάμεσα στην "Μακεδονία” και την Ελλάδα, η οποία επιλύει την πολυετή διαφορά που αποτελούσε το βασικό εμπόδιο για την ένταξη της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας” στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, υπογραμμίστηκε από κοινού ότι το δημοψήφισμα αποτελεί κορυφαία δημοκρατική πράξη και αντανάκλαση της απόφασης των πολιτών για το μέλλον της χώρας", αναφέρεται στην ανακοίνωση.


μας τελειωσε το βορειος

ο προδοτης ειναι ελευθερος
 

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.138
Κριτικές
26
Like
11.035
Πόντοι
4.746
:hi:
 

Συνημμένα

  • μακεδον.jpg
    μακεδον.jpg
    148,2 KB · Εμφανίσεις: 10

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.734
Πόντοι
1.306
χ@στηκε η μανταμ μερκελ απο τον φοβο της

 

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.138
Κριτικές
26
Like
11.035
Πόντοι
4.746
Όλοι στην Θεσσαλονίκη  !
Στο πρώτο συλλαλητήριο  !
Για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ
1 Σεπτεμβρίου  7.30 ΜΜ
στο ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ !

 

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.138
Κριτικές
26
Like
11.035
Πόντοι
4.746
Την Κυριακή το βράδυ στις 8, ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, στον Λευκό Πύργο, υπάρχει κάλεσμα και συγκέντρωση ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ στην πόλη... Το κάλεσμα κάνει η Ακομμάτιστη Αυτοοργάνωση Ελλήνων Πατριωτών, που τους περασμένους μήνες ξεσήκωσε την Θεσσαλονίκη!
 

Συνημμένα

  • ωωωωωωωωωωωωωωωωω.jpg
    ωωωωωωωωωωωωωωωωω.jpg
    82,9 KB · Εμφανίσεις: 26

KALLIMAXOS

Μέγας
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Μηνύματα
6.138
Κριτικές
26
Like
11.035
Πόντοι
4.746
Έχω μια τίγρη μέσα μου, άγρια λιμασμένη
π' όλο με περιμένει
κι όλο την καρτερώ,
τηνε μισώ και με μισεί, θέλει να με σκοτώσει,
μα ελπίζω να φιλιώσει
καιρό με τον καιρό.

Έχει τα δόντια στην καρδιά, τα νύχια στο μυαλό μου
κι εγώ για το καλό μου
για κείνη πολεμώ
κι όλου του κόσμου τα καλά με κάνει να μισήσω,
για να της τραγουδήσω τον πιο βαρύ καημό.

όρη, λαγκάδια και γκρεμνά με σπρώχνει να περάσω,
για να την αγκαλιάσω
στον πιο τρελό χορό,
κι όταν τις κρύες τις βραδιές θυμάται τα κλουβιά της,
μου δίνει την προβιά της
για να τηνε φορώ.

Καμιά φορά απ' το πιοτό πέφτομε μεθυσμένοι,
σχεδόν αγαπημένοι,
καθείς να κοιμηθεί
και μοιάζει ετούτη η σιωπή με λίγο πριν την μπόρα,
σαν τη στερνή την ώρα
που θα επιτεθεί

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom