Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 202K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

«Το όνομά μου είναι Αχεντ Ταμίμι, είμαι 16 ετών, Παλαιστίνια. Με έχουν απαγάγει οι Ισραηλινές αρχές από τις 19 Δεκεμβρίου, εισβάλλοντας στο σπίτι μου, χτυπώντας τη μητέρα και τα αδέρφια μου γιατί από παιδί αγωνίζομαι ενάντια στην στρατιωτική κατοχή.»

«Το όνομά μου είναι Ιμπραχίμ Αμπού Τουράγια, και με εκτέλεσε ένας ελεύθερος σκοπευτής του Ισραηλινού στρατού στις 15 Δεκεμβρίου, γιατί αν και έχασα τα πόδια μου σε επίθεσή τους προ δεκαετίας, δεν έχασα ποτέ του κουράγιο να διαδηλώνω ακόμα και με το αναπηρικό μου καροτσάκι.»

αυτοι πολεμανε οψιμοι μακεδονομαχοι του κωλου

τραβατε σε κανα ευχελαιο με τον κλεομενη γκαουδια

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

«Το όνομά μου είναι Αχεντ Ταμίμι, είμαι 16 ετών, Παλαιστίνια. Με έχουν απαγάγει οι Ισραηλινές αρχές από τις 19 Δεκεμβρίου, εισβάλλοντας στο σπίτι μου, χτυπώντας τη μητέρα και τα αδέρφια μου γιατί από παιδί αγωνίζομαι ενάντια στην στρατιωτική κατοχή.»

«Το όνομά μου είναι Ιμπραχίμ Αμπού Τουράγια, και με εκτέλεσε ένας ελεύθερος σκοπευτής του Ισραηλινού στρατού στις 15 Δεκεμβρίου, γιατί αν και έχασα τα πόδια μου σε επίθεσή τους προ δεκαετίας, δεν έχασα ποτέ του κουράγιο να διαδηλώνω ακόμα και με το αναπηρικό μου καροτσάκι.»

αυτοι πολεμανε οψιμοι μακεδονομαχοι του κωλου

τραβατε σε κανα ευχελαιο με τον κλεομενη γκαουδια
αυτοι πολεμανε γιατι μπηεκαν στην χωρα τους.
και εμεις πολεμάγαμε πριν 60 χρονια που μπηκαν στην χωρα μας.
το θεμα είναι ότι δεν ειμαστε αρκετα επιθετικοι να παρουμε το αιμα μας πισω τωρα που είναι αυτοι αδυναμοι.
ο φιλειρηνισμος από τα αριστερα επιασε τοπο και προστατευει τους συμμαχους σας βουλγαρους. πριν 100 χρονια με την μεγαλη ιδεα θα είχαμε μπει σκοπια, τοτε δεν είχαμε κομμουνιστες και ειρηνιστες, είχαμε μονο πατριωτες που ηθελαν την κωνσταντινουπολη ειτε με βασιλια ειτε με βενιζελο.

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
26805268_1723424474391051_1381221564543561301_n.jpg

Αλήθεια, αυτοί εδώ πως ονομάστηκαν "Νέα Ελβετία" χωρίς να ρωτήσουν τους Ελβετούς;

:2funny: :2funny:

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
26907040_10213802622438539_5197085209370325776_n.jpg

Η Μακεδονία είναι αμερικανική

:2funny: :2funny: :2funny:

mars_ch

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Απρ 2012
Κριτικές
7
Like
508
Πόντοι
316
ωχ, κάποιος είναι από τις φιλιππίνες

Συνημμένα

• malakas.png
    malakas.png
    624,7 KB · Εμφανίσεις: 20

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Την αλλαγή του ονόματος της Νέας Ελβετίας ζητάει η Ελβετία

Αναστάτωση στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η ξαφνική απαίτηση της Ελβετίας να αλλάξει το όνομα της Νέας Ελβετίας, καθώς όπως ισχυρίζεται θεωρεί τη γειτονιά αυτή της Αθήνας απειλή για την εδαφική της ακεραιότητα.

Σε επιστολή του προς τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, εν μέσω μάλιστα των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης για την ονομασία των Σκοπίων, ο Ελβετός ομόλογος του Αλπεν Μούζλι, χαρακτήρισε ‘αλυτρωτική’ την ύπαρξη γειτονιάς με όνομα Νέα Ελβετία, με κίνδυνο να υπάρξει σύγχυση ως προς το ποια είναι η πραγματική Ελβετία.
«Διεμύνησα στον συνάδελφο μου ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος όποιος μετακομίζει στη Νέα Ελβετία να νομίζει ότι πηγαίνει στην Ελβετία. Επίσης, ότι οι κάτοικοι κάποια στιγμή μπορεί να αποφασίσουν να αρχίσουν να φτιάχνουν τρυπητό τυρί, σοκολάτες ή ρολόγια, προκαλώντας ανυπολόγιστη ζημιά στην εθνική μας οικονομία» δήλωσε ο κ. Μούζλι.

«Ποιος μας εγγυάται ότι οι κάτοικοι της Νέας Ελβετίας δεν θα πάρουν το τρόλει νούμερο 11 μέχρι τη Γενεύη να διεκδικήσουν δικά μας εδάφη;»

Ο Ελβετός υπουργός δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Νέα Ελβετία να εγείρει ζήτημα εδαφικών διεκδικήσεων στη χώρα του. «Ποιος μας εγγυάται ότι οι κάτοικοι της Νέας Ελβετίας δεν θα πάρουν το τρόλει νούμερο 11 μέχρι τη Γενεύη να διεκδικήσουν δικά μας εδάφη;» είπε χαρακτηριστικά.

«Εμείς δεν έχουμε τρόπο να αμυνθούμε. Ακόμα προσπαθούμε να καταλάβουμε πώς δουλεύουν αυτοί οι ελβετικοί σουγιάδες που φτιάχνουμε» κατέληξε ο Ελβετός υπουργός.

Αναλυτές εκτιμούν ότι το αίτημα της Ελβετίας είναι πιθανό να έχει παγκόσμιες διπλωματικές προεκτάσεις, με ορατό το ενδεχόμενο η Υόρκη να ζητήσει αλλαγή ονομασίας από τη Νέα Υόρκη, το Δελχί από το Νέο Δελχί, και η Ζηλανδία από τη Νέα Ζηλανδία, με απρόβλεπτες συνέπειες για τη διεθνή σταθερότητα.

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
γελατε αλλα ενας που εφτιαξε ομοίωμα πυργου του αηφελ εφαγε μηνυση από γαλλια και τρεχει.
αλλα οι γαλλοι δεν είναι κοτες να σηκωνουν αγαλματα με φιλιππο και μεγαλεξανδρο και να κανουν  την παπια

Gotham

Μέλος
Εγγρ.
4 Αυγ 2011
Like
10
Πόντοι
6
26805268_1723424474391051_1381221564543561301_n.jpg

Αλήθεια, αυτοί εδώ πως ονομάστηκαν "Νέα Ελβετία" χωρίς να ρωτήσουν τους Ελβετούς;

:2funny: :2funny:

Η Νεα Ελβετια ειναι περιοχη, οχι ΚΡΑΤΟΣ, ουτε ΕΘΝΟΣ. Δεν χρειαζονται αδεια απο κανεναν. Ακομη κι ενας βλακας καταλαβαινει τη διαφορα αναμεσα στο εθνος/γλωσσα/χωρα της "Μακεδονιας" και σε εναν συνοικισμο...

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Τουρίστες πάνε Τουρκία για να δουν πού γυρίστηκαν σίριαλ και ταινίες

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περιοχή του Τσανακαλέ, όπου εδώ και λίγο καιρό έχει τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο ένα τεράστιο ξύλινο άλογο, σκηνικό από την ταινία «Τροία» με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ. Εξαιτίας αυτού του Δούρειου Ιππου, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικέ Αρχές, οι αφίξεις τουριστών στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αυξηθεί κατά 73%.

μας πηραν και τον δουρειο ιππο

τι αλλο μενει;

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
μενουν πολλα που δυστυχως οι μπουταριδες και οι τσιπρες τα αφηνουν αναξιοποίητα γιατι τα θεωρουν κιτς ενώ είναι φολκλορ που θα τραβουσαν τουρίστες.

στο παρισι εφτιαξε ο ναπολεων αψιδα θριαμβου ρωμαικου τυπου, και ναο ελληνικου τυπου.

στην θεσσαλονικη εχουμε ετοιμη αυθεντικη ρωμαικη αψιδα θριαμβου του γαλεριου.
ναο προς τιμην του ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ.
ρωμαικο ανακτορο του αυτοκρατορα του γαλεριου.

αντι να αναστηλώσουμε τα 2 τελευταια και να γεμισουμε με ιταλους και γαλλους τουρίστες,
μας εφερε ο μπουταρης τουρκους και ισραηλινους τουρίστες,
ετσι για να ανπτυχθει με λιγοτερο τουρισμο η πολη και να το παιζει ειρηνιστης.

ILIAS1339

Σεβαστός
Εγγρ.
27 Σεπ 2017
Κριτικές
21
Like
1.110
Πόντοι
1.016
Άρθρο Ν.Μαρκάτου: «Μακεδονοσκόπια»
Του Νίκου Μαρκάτου, Ομοτ.Καθηγητή ΕΜΠ, π. Πρύτανη, Επισκέπτη Καθηγητή Πανεπιστημίου Texas A&M

Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ ο χρόνος αποδεδειγμένα έδρασε και θα δρα υπέρ των Σκοπίων, επειδή η ελληνική πλευρά ουδέποτε εμφανίστηκε με μια συμβιβαστική, ξεκάθαρη, και επιστημονικά τεκμηριωμένη πρόταση. Η Ελλάδα δεν μπόρεσε να πείσει τη διεθνή κοινή γνώμη επειδή οι θέσεις της διαρκώς μεταβάλλονταν. Οι αρχικές απόλυτες ελληνικές αρνήσεις, όπως «καμία χρήση του όρου Μακεδονία ή παραγώγου του» άνοιγαν δρόμους για τη Σκοπιανή αυθαιρεσία. Οι εκάστοτε ελληνικές προτάσεις είναι άλλοτε ακραίες, άλλοτε ασαφείς και ατεκμηρίωτες. Πάντως, όμως, με περισσότερες κάθε φορά παραχωρήσεις υπέρ των Σκοπίων, χωρίς ποτέ πραγματική απειλή κυρώσεων ή αντίστοιχη έμφαση σε επωφελείς για τη γειτονική χώρα παροχές ή σε στέρηση υπαρχουσών διευκολύνσεων. Δηλαδή, απλώς επιβεβαίωναν στους γείτονές μας ότι ήταν συμφέρον γι’ αυτούς να μη κλείσουν οποιαδήποτε συμφωνία.

Υποστηρίζω από το 1996 την πρόταση «να δεχθούμε μονολεκτική σύνθετη ονομασία όπου ο όρος Μακεδο- ή Μακεδονο- να περιλαμβάνεται μόνον ως επιθετικός προσδιορισμός και πρώτο συνθετικό». Σε δημοσίευμά μου το 1995 με τίτλο «Διάλογος με τα Σκόπια» είχα τότε αποστείλει προς όλους τους βουλευτές και τα μέσα ενημέρωσης προτάσεις. Εκεί προτεινόταν ενδεικτικά ο όρος «Μακεδονοσλαβία» κατά το Γιουγκοσλαβία, και τεκμηριωνόταν γιατί η αντίστροφη σύνθεση «Σλαβομακεδονία» πρέπει να θεωρηθεί απαράδεκτη για την Ελλάδα. Και τούτο επειδή οποιαδήποτε σύνθεση με αυτούσιο δεύτερο συνθετικό τη λέξη «Μακεδονία» θα κατέληγε σύντομα στο να εκπέσει το πρώτο συνθετικό και να καθιερωθεί πια οριστικά για την ΠΓΔΜ ο όρος Μακεδονία.
Σήμερα, με την μη πρακτική πρόταση του κ. Νίμιτς για ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας – Σκόπια», είναι ευκαιρία να υιοθετηθεί παράλληλα και η πρόταση του αείμνηστου ιστορικού Ρηγόπουλου ως η μοναδική ελληνική απαίτηση για την ονομασία. Μπορεί και πρέπει τώρα να προταθεί ως αποδεκτή από την ελληνική πλευρά η βασισμένη στην πρόταση Νίμιτς ονομασία «Μακεδονοσκόπια». Έχει το πλεονέκτημα ότι είναι ονομασία μονολεκτική και αδιαχώριστη και αποδίδεται πρακτικά αυτούσια στις διάφορες γλώσσες (Macedonoskopia, Macedonoskopie). Επίσης, έχει απλό και σαφές παράγωγο επίθετο για τους κατοίκους και τα προϊόντα της χώρας (Macedonoskopian) και ικανοποιεί την προτεινόμενη ελληνική απαίτηση να περιέχει τον όρο Μακεδονία ως επίθετο και πρώτο συνθετικό.
Ο σύνθετος αυτός όρος συμφιλιώνει τις απαιτήσεις και των δύο λαών, εξασφαλίζει την αδιατάρακτη φιλία και συνεργασία τους και ικανοποιεί τα εθνικά τους αισθήματα. Για μεν τους Σκοπιανούς επειδή αναφέρει ότι η πατρίδα τους είναι σε χώρο μακεδονικό, όπως το αισθάνονται από το τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου που ονομάζουν τον τόπο τους Μακεδονία, για δε τους Έλληνες γιατί κανείς δεν εμφανίζεται να σφετερίζεται τον τόπο της αρχαίας Μακεδονίας τους, με την παλιά πρωτεύουσα και τις πόλεις και τους θησαυρούς των βασιλέων της και το πλήθος των μνημείων της με τις ελληνικές επιγραφές.
Αν ούτε και σήμερα, που το θέμα αναζωπυρώθηκε, καταστήσουμε σαφές προς τους γείτονές μας και τη διεθνή κοινότητα ότι η παραπάνω ξεκάθαρη τεκμηριωμένη αρχή αποτελεί την τελική μας παραχώρηση, θα πρέπει να θεωρήσουμε την εθνική αυτή υπόθεση οριστικά χαμένη.
Ήδη η ΠΓΔΜ περιλαμβάνει στα σχολικά της βιβλία χάρτες που δείχνουν την ελληνική Μακεδονία ως δικά τους κατεχόμενα εδάφη. Αν αυτό γίνεται σήμερα, που τα Σκόπια βρίσκονται ακόμη σε αδύναμη θέση και επιδιώκουν να προσεγγίσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι κινδύνους επωάζει η απερίσκεπτη και ευμετάβλητη ελληνική στάση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Συνημμένα

• μαρκ720_556273_c0f84de3f7-9e19114ca4a3b197.jpg
    μαρκ720_556273_c0f84de3f7-9e19114ca4a3b197.jpg
    48,9 KB · Εμφανίσεις: 21
Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
διπλωματικες παπαριες του μαρκατου.
τετοια θεματα δεν λυνονται με διπλωματια.
και μακεδονοσκοπια να  το βγαλουνε θα λενε υστερα οτι ο μεγαλεξενδρος δεν ηταν ελληνας και αυτοι παλι ειναι οι κληρονομοι του ως μακεδονοσκοπιανοι.
η ουσια ειναι οτι για αυτο που θελουν την μακεδονια του αιγαιου οποιοδηποτε πραγωγο συνθετο κλπ περιεχει τον ορο μακεδονια τους κανει.
τετοια θεματα εχουν λυθει μονο με οπλα, αλλα απο κρατη με αρχιδια οχι απο αρχιδια κρατος οπως ειμαστε εμεις τωρα.

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.738
Πόντοι
1.306
οι τουρκοι παντως μπουκαραν στην συρια

δεν το εψαξαν πολυ

Stories

Νέο!