BAKALIS74
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 28 Ιουν 2012
- Μηνύματα
- 4.757
- Like
- 2.039
- Πόντοι
- 456
Κι επειδή το πε αυτός τί έγινε? Κι ο γκλικγκόροφ είπε είμαστε σλάβοι που δεν έχουν σχέση με τη μακεδονία
Το ξέρεις ότι πρέπει να γίνει:
1) δημοψήφισμα στα Σκόπια
2) Αναθεώρηση Συντάγματος
3) Ψήφιση συμφωνίας από τα Σκόπια
4) Ψήφιση Συμφωνίας από την Ελλάδα
Από αυτά, μέχρι το τέλος του '18 μόνο το 1) θα χει προχωρήσει.
O Άρειος Πάγος μπλοκάρει την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας στα Σκόπια
Απόφαση-βόμβα του Αρείου Πάγου, η οποία αδειάζει την κυβέρνηση για το Σκοπιανό, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.Σύμφωνα με τηναπόφαση το ανώτατο δικαστήριο της χώρας κρίνει πως«δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και κατά συνέπεια μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα».Ωστόσο, η κυβέρνηση με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ παραβιάζει την απόφαση της Δικαιοσύνης και τα«βαφτίζει» ως υπαρκτά και τα εκχωρεί στη γειτονική χώρα!
Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, όλα ξεκίνησαν το 2003 όταν ένα Σωματείο στη Δυτική Μακεδονία θέλησε να αναγνωριστεί (απαιτείται δικαστική απόφαση). Το Πρωτοδικείο απέρριψε την αίτηση εγγραφής του.
Τότε υπέβαλε έφεση και το Εφετείο με μία ιστορική απόφαση την απέρριψε, διότι έκρινε ότι ο σκοπός τού υπό αναγνώριση Σωματείου «αντίκειται προς τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, αφού θέτει σε κίνδυνο τους θεσμούς του Ελληνικού Κράτους» και«προκαλεί σύγχυση τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και διεθνώς, στα Κράτη και στους λοιπούς φορείς, με τους οποίους θα συναλλαχθεί αυτό, καθώς και ότι η αναγνώριση του Σωματείου προσκρούει στην ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης των πολιτών της περιοχής και κατ’ επέκταση της γαλήνης της χώρας».
Επειτα ασκήθηκε αναίρεση, την οποία και απέρριψε, τελικά, ο Α.Π. το 2009, επικυρώνοντας την απόφαση του Εφετείου.Αξιοσημείωτο είναι, δε, πως στη σύνθεση του Α.Π., και μάλιστα ως εισηγήτρια, συμμετείχε τότε και η κ. Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου, πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός της Ελλάδας (27.8.2015-21.9.2015) και πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου (1.7.2015-30.6.2017), η οποία ανέλαβε τη θέση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, 10 μόλις ημέρες μετά τη συνταξιοδότησή της (η σύμβασή της λήγει στις 10.7.2019).
Τα βασικά σημεία της απόφασης την οποία επικύρωσε ο Α.Π. που καίνε την κυβέρνηση για το Σκοπιανό:– Η απόφαση εκκινεί με το σκεπτικό ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το κράτος των Σκοπίων (FYROM), εξαιτίας της αυθαίρετης και ιστορικά ατεκμηρίωτης αξιώσεως του τελευταίου να αναγνωρισθεί διεθνώς ως κράτος με το όνομα «Μακεδονία» και στη συνέχεια, προκειμένου να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια ως προς το σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από το νεοσυσταθέν κράτος των Σκοπίων (FYROM), το οποίο επιχειρεί να αποκτήσει εθνική ταυτότητα με όνομα που αποτελεί ιστορική, πολιτιστική και εθνική κληρονομιά της Ελλάδας, επισημαίνει συνοπτικά τα ακόλουθα ιστορικά δεδομένα:
– O όρος Μακεδονία, από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι όρος ιστορικός και γεωγραφικός και όχι εθνολογικός. Οι Μακεδόνες δεν είναι, ούτε υπήρξαν κατά το πρόσφατο και το απώτερο παρελθόν, ιδιαίτερος εθνολογικός σχηματισμός.
Απλώς, ως Μακεδόνες ονομάζονται ανέκαθεν οι κάτοικοι της γνωστής από την αρχαιότητα περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, όπως αντίστοιχα ονομάζονται Θράκες οι κάτοικοι της Θράκης, Θεσσαλοί οι κάτοικοι της Θεσσαλίας κ.ο.κ., χωρίς να υπάρχει αντίστοιχα θρακική ή θεσσαλική εθνικότητα. Επομένως, Μακεδόνες κατά την εθνικότητα δεν υπάρχουν και ούτε μπορούν να «δημιουργηθούν», στο πλαίσιο του συλλογικού αυτοπροσδιορισμού των κατοίκων της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας.
– Ως Ελληνες, οι αρχαίοι Μακεδόνες χρησιμοποιούσαν την ίδια με τους Ελληνες της νομίμου Ελλάδας γλώσσα, πίστευαν στους ίδιους θεούς και είχαν τον ίδιο (ελληνικό) πολιτισμό.
Ο αρχαίος Ελληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης υπήρξε δάσκαλος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τα ευρήματα της Βεργίνας αποτελούν σταθμούς της παγκόσμιας Ιστορίας και στοιχεία του παγκόσμιου πολιτισμού που αποδεικνύουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Αντίθετα, οι Σλάβοι, δηλαδή τα διάφορα σλαβικά φύλα που εμφανίσθηκαν στην περιοχή των Βαλκανίων, βορείως της Μακεδονίας, κατά τον 7ο μ.Χ. αιώνα, δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους ΕΕλληνες Μακεδόνες.
– Λόγω της ελευθέρας διακίνησης των πληθυσμών, κατά τους χρόνους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, είχαν εγκατασταθεί στην Ελλάδα, ιδίως στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, Βούλγαροι, σλαβόφωνοι, που είχαν σλαβική εθνική συνείδηση. Μετά την οριστικοποίηση των συνόρων, κατά τα προεκτεθέντα, οι περισσότεροι απ’ αυτούς διασκορπίσθηκαν στην περιοχή των Σκοπίων ή μετανάστευσαν σε διάφορα κράτη.
– Οι ολίγοι εναπομείναντες στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στους Νομούς Φλώρινας και Εδεσσας εδήλωσαν ελληνική εθνικότητα και έτσι από την εποχή εκείνη έπαυσε να υπάρχει θέμα σλαβικής μειονότητας. Πριν από το 1944 «Μακεδονία» ως σλαβικό κράτος και «μακεδονικό έθνος» ως ιδιαίτερη εθνότητα ήταν έννοιες παντελώς άγνωστες.
Εως τότε, οι κάτοικοι της περιοχής των Σκοπίων δεν είχαν ούτε σερβική ούτε βουλγαρική, παρά τα φιλοβουλγαρικά αισθήματα των περισσότερων κατοίκων της, και πολύ περισσότερο δεν είχαν «μακεδονική» εθνική συνείδηση. Την τελευταία, τους έπεισε να την αποκτήσουν ο Τίτο, προκειμένου να αποκολλήσει τους Σκοπιανούς από το άρμα των Βουλγάρων, έχοντας ως απώτερο σκοπό τη σύσταση ενιαίου μακεδονικού κράτους, υπό σλαβικό μανδύα, και την έξοδο της χώρας του στο Αιγαίο.
– Ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του. Στην προσπάθεια αυτή των Σκοπίων που άρχισε μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας, αφότου το κράτος των Σκοπίων απέκτησε οντότητα, το έτος 1991, εντάσσεται η διάδοση ιδεών από διάφορους εθνικιστές μετανάστες, οι οποίοι, μέσω οργανώσεων και σωματείων, που δρουν κυρίως στο εξωτερικό (Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ), με ομιλίες, συγκεντρώσεις, εκδηλώσεις πολιτιστικές κ.λπ. παραπληροφορούν το κοινό, δημιουργώντας εσφαλμένες περί υπάρξεως «μακεδονικού» έθνους και πολιτισμού, «μακεδονικής» γλώσσας και συνείδησης.
Παράλληλα, καλλιεργούν και την ιδέα του «αλυτρωτισμού», όπως προεκτέθηκε, επιχειρώντας να δημιουργήσουν αποσχιστικές τάσεις, θέτοντας και το ανύπαρκτο θέμα της λεγόμενης «μακεδονικής μειονότητας» που ζει στην Ελλάδα.
– Η απόφαση καταλήγει αναφέροντας πως, σύμφωνα με όλα όσα προεκτέθηκαν, δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και, κατά συνέπεια, μακεδονικός πολιτισμός και μακεδονική γλώσσα «MAKEDONCKI». Ούτε φυσικά υφίσταται στην Ελλάδα «μακεδονική μειονότητα». Είναι αυτονόητο ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία.
Στο μεταξύ, τα πρόσωπα του υπό ίδρυση σωματείου μπορεί να δικαιώθηκαν από το Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αποφάνθηκε ότι η άρνηση εγγραφής του Σωματείου στις εθνικές αρχές έρχεται σε αντίθεση με την αρχή της ελευθερίας του συνεταιρίζεσθαι αλλά κυρίωςδιότι δεν είχαν ακόμη αναπτύξει δράση για να μπορεί να κριθεί ότι απειλεί τη δημόσια ειρήνη και ασφάλεια.
Σε κάθε, δε, περίπτωση, υποστήριξε πως αν ανέπτυσσε τέτοια δράση, οι εθνικές αρχές θα μπορούσαν να αποφασίσουν τη διάλυσή του.Ιδιαίτερης σημασίας χρήζει η διαπίστωση του Ευρωπαϊκού Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου ότι δεν εντοπίστηκαν ενδείξεις αυθαιρεσίας κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας, όπως επικαλούνταν οι προσφεύγοντες, και επιπλέον ότι οι αποφάσεις του Α.Π. και του Εφετείου ήταν πλήρως αιτιολογημένες και του Α.Π. πλήρως αμερόληπτη.
Επισημαίνεται δε ότι η Πολιτεία δεν προσέβαλε την απόφαση, υποβάλλοντας αίτημα επανεξέτασης, όπως ανακοινώθηκε την 9η.10.2015.
Η δικηγόρος που έφερε στο φως της δημοσιότητας την εν λόγω απόφαση κ. Αριάδνη Νούκα δήλωσε στον «Ε.Τ.»:«Οι αποφάσεις τόσο του Α.Π. όσο και του Εφετείου είναι ιστορικές και εκδόθηκαν από εξαιρετικούς δικαστές.
Τα ελληνικά δικαστήρια επικύρωσαν τη μοναδική ιστορική αλήθεια, που δεν είναι άλλη από την ελληνικότητα της Μακεδονίας και την ανυπαρξία ιδιαίτερης “μακεδονικής” γλώσσας και “μακεδονικού” έθνους που προωθούσαν προπαγανδιστικά όλα αυτά τα χρόνια οι Σκοπιανοί.
Η χαρακτηριστική δικανική παραδοχή ότι ένα μωσαϊκό εθνοτήτων δεν μπορεί, σε εξήντα χρόνια, να αποκτήσει εθνολογική οντότητα, στηριζόμενο σε χαλκευμένα ιστορικά στοιχεία, είναι απόλυτα ακριβής.
Στο σημείο αυτό συνάδει και η υπενθύμιση της επιστολής των 373 ακαδημαϊκών εγνωσμένου κύρους ανά τον κόσμο προς τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, οι οποίοι έκαναν λόγο για ιστορική αταξία και του επισήμαναν ότι οι Σκοπιανοί διεκδικούν το όνομα για να σφετεριστούν την Ιστορία και τον Μέγα Αλέξανδρο και ότι αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.
Θεωρώ ότι αν θέλουμε με μία φράση να δώσουμε τη διάσταση των πραγμάτων, αυτή δεν θα ήταν άλλη από τη δικανική κρίση ότι ουδείς πολιτισμένος λαός μπορεί να ανεχθεί την πλαστογράφηση της Ιστορίας του».
ποναει η αληθειαΕσύ υποτίθεται ότι είσαι δεξιός, ε;
Μάλλον το 0,40 € (πάει το 0,60) του Παππά είσαι.
Αλήθεια από το 2016 προβλέπεις σύντομη διάλυση της ΝΔ και ακόμα να διαλυθεί.
το μεροκαματο να πεφτει και παντα το μισθδοδικιο να κοιταει τα συμφεροντα τους εναντι στον ελληνικο λαοΈχουν αρχίδια οι Αρειοπαγίτες να κατηγορήσουν τον Αλέξη Τσίπρα για εσχάτη προδοσία; Άλλα λόγια να’γαπιόμαστε.
ποναει η αληθεια
τον ειχατε αγιοποιησει και αυτον μαντεψε ποσοι ακομα θα αποκαλυφθουν οτι φανηκαν "υπερπατριωτες" του κωλου και δηθεν δημοκρατες
Πολυ σκληρος εισαι, γινονται και ατοπηματα. Ο Ευαγγελος Αβερωφ θεωρειτο στην εποχη του σκληρος δεξιος, ειχε καλες σχεσεις με το στρατευμα μετα τη Δικτατορια στο διαστημα προς Μεταπολιτευση που τα πραγματα ηταν ακομα ρευστα, οπως ειχα δει σε εκπομπη στη τηλεοραση και επισης καθοριστικη ηταν η συμβολη του στο Βλαχικο ζητημα στα δυσκολα χρονια της κατοχης οπου ο Αβερωφ ως επιφανης βλαχικης καταγωγης , πηρε θεση και δραστηριοποιηθηκε εναντια στις αποσχιστικες διχαστικες ενεργειες λιγων Βλαχων ρουμανιζοντων στη περιοχη της Πινδου (βλεπε Πριγκηπατο Πινδου). Με αποτελεσμα την ανεπιστρεπτι συμπορευση Βλαχων οπως και Αρβανιτων με τον ελληνισμο. Γι αυτο και η αναφορα σε 150.000 ελληνικη βλαχικη μειονοτητα στα Σκοπια.ποναει η αληθεια
τον ειχατε αγιοποιησει και αυτον μαντεψε ποσοι ακομα θα αποκαλυφθουν οτι φανηκαν "υπερπατριωτες" του κωλου και δηθεν δημοκρατες
Αυτοι ηταν στα πραματα, αυτοι και κανονιζαν τι θα βγει προς τα εξω και τι οχι, ακομα και αν προκειται για πρακτικα της Βουλης. Αν εχεις παρακολουθησει τελευταια, ο Κοτζιας εχοντας στη κατοχη του ως επικεφαλης του υπουργειου Εξωτερικων της χωρας, ολα τα αρχεια και ντοκουμεντα, παρουσιαζει εγγραφα που εκθετουν τη πολιτικη της Μπακογιαννη και αλλων στο μακεδονικο, (μη ξεχναμε τη καταδικη της Ελλαδας στο διεθνες δικαστηριο εξαιτιας κακων χειρισμων στο θεμα). Και δεν υπαρχει αντιλογος, τους ξεφτιλισε, μιλανε τα εγγραφα. Αν και προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι ουτε το ατοπημα Αβερωφ, ουτε της Μπακογιαννη δικαιολογουν τη μακεδονικη εθνοτητα και γλωσσα, εργο αποκλειστικα Τσιπρα και Κοτζια, την υπογραφη τους θα φερει, μπορουσαν να καταφερουν περισσοτερα.την κουτσουλια του νεαρχε την μαθαμε μετα απο δεκαετιες
Ναι αλλά οφειλεις να αντιληφθεις οτι επιχειρηματα τύπου "και ο Αβερωφ τα ιδια ελεγε το 1959" ριχνουν απλως νερο στο μυλο του Συριζα, που στο κατω κατω αυτος υπεγραψε, ουτε ο Καραμανλης, ούτε ο Μητσοτακης, ούτε ο Αβερωφ, ούτε ο Παπανδρεου.νεαρχε συμγωνω μαζι σου
καποτε βγαινουν τα εγγραφα η μαρτυριες για γεγονοτα του παρελθοντος
το κακο σε αυτη την χωρα ειναι οτι η αληθεια οποτε και αν βγει δικαιολογειται ως αντιδημοκρατικη εως φασιστικη
Εγώ θέλω η ΝΔ να δεσμευτεί πως αν γίνει κυβέρνηση θα καταγγείλει τη συμφωνία και δε θα την εφαρμόσει.
Γίνεται;
Γραικομάνος ο προπαππους τύπε?ουτε ο βουλγαροφωνος προππαπους μου ηταν διπλωματης και διεθνολογος αλλα οποιος βουλγαρος του ελεγε για μακεδονια του εστηνε καραουλι στο βουνο και τον σκοτωνε.
για αυτο του δωσανε παρασημο μετα την απελευθερωση.
αλεξΝαι αλλά οφειλεις να αντιληφθεις οτι επιχειρηματα τύπου "και ο Αβερωφ τα ιδια ελεγε το 1959" ριχνουν απλως νερο στο μυλο του Συριζα, που στο κατω κατω αυτος υπεγραψε, ουτε ο Καραμανλης, ούτε ο Μητσοτακης, ούτε ο Αβερωφ, ούτε ο Παπανδρεου.
Συμφωνώ και γω ότι η συμφωνία δεν είναι με το συμφέρον της ελλάδας και έγινε βίαια και πρόχειρα και μελλοντικά θα οδηγήσει σε περίεργα μονοπάτια την ελλάδα.
Αλλά επαναλαμβάνω, δεν είμαι διπλωμάτης ούτε διεθνολόγος ούτε ειδικός σε τέτοια θέματα.
Μετά απο 20 με 30 χρόνια θα δούμε τα αποτελέσματα.
μετταλειο β ταξης, μακεδονικου αγωνα, αυτο με το κλαδι δαφνης στο υφασμα.Γραικομάνος ο προπαππους τύπε?