Ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι ο πολιτισμός των ηλιθίων.
Γεμίσαμε λαϊκιστές, ελληναράδες, μακεδομομάχους πατριώτες αλλα και φασίστες που στήνουν στα 8 μέτρα τους προδότες και φυσικά είναι ειδήμονες επί παντός του επιστητού.
Θυμίζω ότι όταν ο Τίτο συνέστησε την Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας αυτή αποτελείτο από τις δημοκρατίες της Σερβίας, της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου, της Σλοβενίας, και της Μακεδονίας. Κανείς από την Ελληνική πλευρά δεν έθεσε τότε θέμα. Περνάνε τα χρόνια και οι Κροάτες γενιούνται και μεγαλώνουν ώς Κροάτες, οι Σέρβοι ώς Σέρβοι και οι καθ΄ημάς Σκοπίανοί ως Μακεδόνες. Απλά επειδή όλα αυτά λάμβαναν χώρα εντός της Γιουγκοσλαβίας εμείς εξακολουθούσαμε να μην δίνουμε σημασία.
Όταν λοιπόν διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία και τα ομοσπονδα κράτη έγιναν ανεξάρτητα κράτη μείναμε με τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" στο χέρι. Το παιχνίδι είχε πλέον χαθεί. Η αντιφατική πολιτική του Κων/νου Μητσοτάκη, κυρίως λόγω των ισχυρών αντιδράσεων στη ΝΔ, παραπέμπει τη λύση στις ελληνικές καλένδες, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος καταλάβαινε ότι ο χρόνος δεν δουλεύει υπέρ μας.
Τα χρόνια περνούν η "μακεδονική γλώσσα" είναι πλέον γεγονός (ψαχτείτε λίγο παραπάνω και όχι εύκολη αναμάσηση του internet), 120 και πλέον χώρες αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία (η Μέρκελ πρόσφατα προσφώνησε τον Ζαεφ ως Μακεδόνα πρωθυπουργό) και εμείς κάνουμε συλλαλητήρια με διοργανωτές παπάδες, και πατριδοκάπηλους με το φασισταριό να σιγοντάρει. Ψαχτε σε sites του εξωτερικού και δείτε εάν αναφέρονται τα Σκόπια ώς FYROM ή ως Macedonia. Πηγαίντε στο εξωτερικο και πείτε ότι είμαι Μακεδόνας για να διαπιστώσετε με έκπληξη ως τι θα σας θεωρήσουν.
Το status quo εδραιώνεται υπέρ των Σκοπίων. Δεύτερη γενιά Σκοπιανών γαλουχείται ως πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Το μόνο που μας έχει μείνει είναι ένα βέτο στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ τα οποία είναι χαρτιά που δεν κρατάνε για πάντα και σιγοκαίγονται κάτω από αλλότριες πιέσεις.
Οσο πιο αργά λυθεί το πρόβλημα τόσο χειρότερη θα είναι η λύση.
Προσωπικά ως Ελληνας δεν επιθυμώ να υπάρχει καμία αναφορά, ή ύποψια αναφοράς του όρου Μακεδονία στο κράτος των Σκοπίων. Επίσης θα ήθελα να ήμουν πλούσιος και να πάρει ο Θρύλος 5 φορές το Champions League την ερχόμενη 10ετία. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι οι επιθυμίες μου αυτές έχουν πιθανότητα υλοποίησης κάτω 0,0000000000001%
Η συμφωνία με τα Σκόπια δεν είναι αυτή που θα θέλαμε είναι όμως το καλύτερο που μπορούμε να έχουμε και σίγουρα καλύτερη από μια διαιώνηση του προβλήματος.
Ο Τσιπράκος είναι προφανές ότι θα προσπαθήσει (κακώς) να καρπωθεί πολιτικά ωφέλη από τη συμφωνία, αλλα ή σταση της ΝΔ και ειδικότερα του Μητσοτάκη υποδηλώνει μικρό κόμμα με μικρό και λίγο ηγέτη που δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το ΚΚΕ όπως πάντα αξιοθρήνητο, ο Καμμένος σε ρόλο πόντιου πιλάτου για δεν τον Λεβέντη δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνεται λόγος μιας και αυτό είναι αρμοδιότητα ψυχιάτρου. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει κάποια ίχνη σοβαρότητας ενώ το Ποτάμι και η Δημαρ τηρούν σχετικά υπεύθυνη στάση και μάλλον θα τους βγει σε καλό.
Αυτή η συμφωνία είναι η τελευταία ευκαιρία και πρέπει να την αξιοποιήσουμε και να πάμε παρακάτω. Ανοίχτε τα μυαλουδάκια σας αφελείς υπερπατριώτες ελληναράδες μου και διαβάστε και λίγο ιστορία. Θα διαπιστώσετε με έκπληξη ότι ο εθνικισμός, ο λαικισμός και η πατριδοκαπηλεία ήταν πάντοτε προπομποί εθνικών ηττών.