Νέα

4 Φεβρουαρίου! Η τελικη μαχη για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας!!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΦΑΚΙΡΗΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 203K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 21 άτομα (0 μέλη και 21 επισκέπτες)

Πως κρίνεται την συμφωνία ?

• Πολύ Καλή

Ψήφοι: 36 11,9%
  • Καλή

Ψήφοι: 30 9,9%
  • Μέτρια

Ψήφοι: 26 8,6%
  • Κακή

Ψήφοι: 34 11,3%
  • Πολύ Κακή

Ψήφοι: 156 51,7%
  • Δεν μου καίγεται καρφάκι

Ψήφοι: 20 6,6%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    302

koolis

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
182
Πόντοι
1
...θαύμα επίσης είναι ο τίτλος του νήματος :blahblah1:

koolis

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
182
Πόντοι
1
<<νομιζει ότι θεραπευτηκε από καρκινο γιατι τον βοηθησε ο θεος ενώ πατησε γκαζια το ανοσοποιητικο του στα τελευταια 100 μετρα του αγωνα>>

Μια μικρη παρεμβαση ... Σε ενα τοσο δα, πολυ μικρο αλλα εξαιρετικο παραδειγμα !
..υποθετικό παράδειγμα

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Αυτο περι της απεραντοσυνης του συμπαντος.. Ειναι μεν απεραντο απο οτι φαινεται αλλα υπαρχουν ενα σωρο περιεργα κολπα μεσα του.. Πχ τα wormholes.. Μπαινεις εδω κ βγαινεις στην αλλη ακρη του συμπαντος οπου με συμβατικα μεσα κινουμενα με την ταχυτητα του φωτως θα ηθεκες 15 ζωες για να φτασεις πχ

πολλες ταινιες βλεπεις και δεν κανει

το συμπαν πρωτα απολα ειναι πεπερασμενο (εχει αρχη και τελος) και οχι απεραντο (α-περας, χωρις τελος)

κανενας σωρος απο περιεργα κολπα δεν συμβαινουν μεσα του - η επιστημη μπορει να σου εξηγησει ολα οσα συνεβησαν και συμβαινουν μεσα του απο το πρωτο εκατοστο του δευτερολεπτου της αρχης (απο το big bang και μετα) μεχρι τωρα - με την εξαιρεση των singularities (sorry αλλα δεν ξερω την ακριβη ελληνικη ορολογια) οπου απλα δεν ξερουμε τι γινεται - υπαρχουν διαφορες θεωριες για το τι συμβαινει σε αυτα τα σημεια αλλα καμια ακομα δεν εχει επαληθευτει πειραματικα - wormholes, μπαινω σε ενα σημειο και βγαινω καπου αλλου κλπ κλπ ειναι ακομα μονο σε θεωρητικο επιπεδο και ομορφα σεναρια για ταινιες επιστημονικης φαντασιας αλλα οχι να λεμε και οτι υπαρχουν

klasobanieras

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2017
Like
1
Πόντοι
1
Το οτι ολα αυτα ειξαι σε θεωρητικο επιπεδο σημαινει οτι δεν υπαρχουν? Η μηπως δεν υπαρχουν μεχρι να τα ανακαλυψουμε και να θεωρησουμε οτι υπαρχουν? Κβαντικο κολπο το τελευταιο (συνηθως ετσι γινεται καποιος συλλαμβανει μια θεωρια και αυτη σε δευτερο χρονο αποδυκνειεται)

Πολυ σιγουρο σε βρισκο για πραγματα για τα οποια ουτε ο μεγαλυτερος φυσικος δεν εχει βεβαιοτητα..

Το οτι ξερεις τι εγινε στο συμπαν απο το 1 δευτερολεπτο και μετα (λεμε τωρα) δεν ειναι και τοσο σημαντικο.. Το σημαντικο ειναι να ξερεις απο που προηλθε το singularity.. Γιατι δεν ξερεις και λες αυτο ηταν αυθεραιτα ενα σημειο απειρως μεγαλης μαζας (οπα? Πως κ οχι πεπερασμενης??)

Επισης πως εισαι τοσο σιγουρος οτι το συμπαν ειναι πεπερασμενο? Για πηγαινε στην ακρη του και κοιτα? Θα εχει διασταλει μεχρι να κοιταξεις.. Αυτο ειναι ο ορισμος του απειρου.. Τελοσπαντων αυτα δεν εχουν να κανουν με την μακεδονια ουτε εχω εγω κανεναν λογο να πεισω τον κυριο ξερολα αντονακη

klasobanieras

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2017
Like
1
Πόντοι
1
πηγουλα ?

και με βαση ποια ακριβως στατιστικη ? προσεξε τη λεξη : ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ !

Ρε κακομοιρη. Αν η πιθανοτητα να εχουν διαταχτει τα ατομα με τετοιο τροπο ωστε να δημιουργησουν ολη την ανθρωπινη προιστορια και εσενα τον κουραδα ειναι 1/10^1000000000000000000000000000000000000000000^9999999999999999 (δηλαδη σχεδον 0 αλλα οχι 0) τοτε στο πολυυυ μεγαλο συμπαν ειναι σχεδον σιγουρο οτι υπαρχεις και καπου αλλου με αλλη συνειδηση ενδεχομενως.. Στο απειρο συμπαν ειναι 100% βεβαιο... Αν τωρα βαλεις και τις εξτρα διαστασεις που ενδεχομενως υπαρχουν (απο οτι φαινεται) τοτε αντε γεια...

Δ

Διαγραμμένο μέλος 172663

Επισκέπτης
πηγουλα ?

και με βαση ποια ακριβως στατιστικη ? προσεξε τη λεξη : ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ !
ψαξε τι λεει η νασα για το ποσοι κατοικισιμοι πλανητες υπαρχουν και ποιοι είναι οι πιο κοντινοι και ποια η πιθανοτητα να εχουν προχωρησει περισσοτερο από εμας τεχνολογικα.
δεν εχω ορεξη να κανω περισσοτερο τον δασκαλο, δεν είμαι καν φυσικος, φυσικος επιστήμονας είμαι όχι υπηρέτης σου να σου αραδιασω πηγες, υπαρχουν αφθονες στο ιντερνετ γοογλαρε, και που γοογλαρα για να δειξω στον αλλον ποιο είναι το πραγματικο πιθανο προσωπο πατερας του χριστου πολύ ηταν,
συνεχιστε να πιστευετε αντι να ερευνατε και να μαθαίνετε.
εγω διαλεγω τον δρομο της γνωσης όχι της πιστης

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Το οτι ολα αυτα ειξαι σε θεωρητικο επιπεδο σημαινει οτι δεν υπαρχουν?

ακριβως οπως τα λες ειναι - για την επιστημη οτι δεν εχει αποδειχτει πειραματικα σημαινει οτι δεν υπαρχει - μονο σαν θεωρια ή νοητικη ασκηση

για να στο πω πιο απλα : υπαρχει η θεωρια της ιπταμενης τσαγιερας - δεν εχει αποδειχτει - αυτο τι σημαινει οτι υπαρχει η ιπταμενη τσαγιερα ή οτι δεν υπαρχει ?

Το σημαντικο ειναι να ξερεις απο που προηλθε το singularity.. Γιατι δεν ξερεις και λες αυτο ηταν αυθεραιτα ενα σημειο απειρως μεγαλης μαζας (οπα? Πως κ οχι πεπερασμενης??)

γιατι δεν ξερω και λεω απλα δεν ξερω - κανενας σοβαρος δεν λεει σημειο απειρως μεγαλης μαζας (που το βρηκες αυτο αληθεια ?) - ολοι δεν ξερω λενε

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Επισης πως εισαι τοσο σιγουρος οτι το συμπαν ειναι πεπερασμενο? Για πηγαινε στην ακρη του και κοιτα? Θα εχει διασταλει μεχρι να κοιταξεις.. Αυτο ειναι ο ορισμος του απειρου.. Τελοσπαντων αυτα δεν εχουν να κανουν με την μακεδονια ουτε εχω εγω κανεναν λογο να πεισω τον κυριο ξερολα αντονακη

γιατι τα πειραματα αυτο δειχνουν - οτι εχει ακρη (τουλαχιστον προς το παρον -αν εχεις κανενα αλλο πειραμα που να δειχνει το αντιθετο να μου το δειξεις)

παλι τα μπερδευεις : ο ορισμος του απειρου δεν ειναι "υπαρχει μια ακρη και κουνιεται ή διαστελλεται" - ειναι "δεν υπαρχει ακρη"

με επιχειρηματα του τυπου "πας στη γωνια να δεις αν ερχομαι" προσπαθεις να μου πεις οτι το συμπαν ειναι απειρο ?

klasobanieras

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2017
Like
1
Πόντοι
1
Για τα υπολοιπα που εγραψες με σιγουρια δηλαδη ξερεις για αυτο μας τα γραφεις με τη βεβαιοτητα αυτου που τα διαβασε σε ενα βιβλιο που ηδη οταν το διαβασε ηταν απαρχαιωμενο?

Ετσι παρουσιαζοταν το singularity οταν το εμαθα στα βιβοια.. Ως ενα σημειο απειρης μαζας (και απειρα μικρο - ως σημειο).

Αν μου δωσεις στοιχεια που να κανουν την ιπταμενη τσαγιερα καπως plausible μεχρι να αποδειχθει οτι δεν υπαρχε δε θα σου πω οτι δεν υπαρχει... Και βασικα αν το συμπαν ειναι απειρο ειναι πιθανο να υπαρχουν και ιπταμενες τσαγιερες.. Προφανως εχεις προβλημα στην κατανοηση του απειρου... Λογικο εδω ειναι δυσκολο να κατανοηθει το απειρο συνολο στους φυσικους αριθμους που ξερεις τι περιεχει... Ποσο μαλλον σε ενα συμπαν που εκτως απο αριθμους μπορει να περιεχει απειρα αλλα πραγματα και οντοτητες γνωστα και μη...

Τελοσπαντων πιστευε κ μη, ερευνα

Αν σε ενα συνολο φυσικων 1,2,3... Η ακρη ειναι το 10 αλλα μεχρι να το γραψεις η ακρη εχει γινει το 11 κλπ και αυτο φαινεται να ισχυει διαχρονικα τοτε μεχρι νεοτερας το συνολο αυτ ειναι απειρο...

AntonisAnt2

Μέλος
Εγγρ.
19 Αυγ 2017
Κριτικές
1
Like
531
Πόντοι
96
Αν σε ενα συνολο φυσικων 1,2,3... Η ακρη ειναι το 10 αλλα μεχρι να το γραψεις η ακρη εχει γινει το 11 κλπ και αυτο φαινεται να ισχυει διαχρονικα τοτε μεχρι νεοτερας το συνολο αυτ ειναι απειρο...

αν τη χρονικη στιγμη Α η ακρη ειναι το 10 και τη χρονικη στιγμη Β η ακρη ειναι το 11 τοτε το συνολο ειναι πεπερασμενο

απειρο ειναι οταν δεν εχει ακρη - το λεει και η λεξη α - περας = χωρις τελος, χωρις ακρη

klasobanieras

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2017
Like
1
Πόντοι
1
αν τη χρονικη στιγμη Α η ακρη ειναι το 10 και τη χρονικη στιγμη Β η ακρη ειναι το 11 τοτε το συνολο ειναι πεπερασμενο

απειρο ειναι οταν δεν εχει ακρη - το λεει και η λεξη α - περας = χωρις τελος, χωρις ακρη

Αν αυτό συμβαίνει για κάθε χρονική στιγμή επόμενη του Β να είναι μεγαλύτερο του ότι ήταν στο Β τότε είναι άπειρο. Σου ξαναλέω αυτά είναι ο ορισμός του απείρου...

Αλλα ξεχνάς ότι ακόμα και "πολύ μεγάλος να είναι και όχι άπειρο η πιθανότητα να υπάρχεις κάπου αλλού με ένα καρότο στον κωλο αυτή τη στιγμή είναι υπαρκτή..

Τέλος πάντων Τέλος από εμένα σχετικά με αυτα

koolis

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2015
Κριτικές
2
Like
182
Πόντοι
1
ψευδομακεδονική τύπε..

Επισκέπτης
Έχω ΑΛΛΗ ΜΙΑ πρωτοποριακή προταση να καταθέσω , απορώ πώς κανείς δε σκέφτηκε τόσο βριλλιαντ αιδία :

Αντί για ΜΑ-ΚΕ-ΔΟ-ΝΙΑ , να λέγονται : ΚΕ-ΔΟ-ΜΑ-ΝΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:heavymetalbig:              :orchestra:             

Υ.Γ.
Έχω πει
για το φεγγάρι ,
σωστά ;

pussy wagon

Σεβαστός
Εγγρ.
13 Οκτ 2010
Κριτικές
18
Like
5.571
Πόντοι
1.796
Έχω ΑΛΛΗ ΜΙΑ πρωτοποριακή προταση να καταθέσω , απορώ πώς κανείς δε σκέφτηκε τόσο βριλλιαντ αιδία :

Αντί για ΜΑ-ΚΕ-ΔΟ-ΝΙΑ , να λέγονται : ΚΕ-ΔΟ-ΜΑ-ΝΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Υ.Γ.
Έχω πει
για το φεγγάρι ,
σωστά ;

σε παω να ξερεις  :grin:

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.284
Πόντοι
8.006

Υ.Γ.
Έχω πει
για το φεγγάρι ,
σωστά ;
Εγω πραγματικα εκπλησσομαι που υπαρχει ανθρωπος που κατεβαζει τοσες μαλακιες μαζεμενες το μυαλο του.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom