Νέα

28 Οκτώβρη 1940: για να μαθαίνουμε

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tkinaliss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 375
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
1)Iσπανία:οι διώξεις-εκκαθαρίσεις των νικητών κομμουνιστών οδήγησαν στον εμφύλιο

Sorry, φίλε, αλλά μόνο από αυτό το συγκεκριμένο σημείο που μου επισημαίνεις, νομίζω ότι μπορείς μόνο να ασχοληθείς με συνωμοσίες επιπέδου λ.χ. αν ο Λάκης κατηγόρησε συμπαίκτες του ή όχι. Μπορείς να αισθάνεσαι ήσυχος, δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ μαζί σου.

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟ ΠΩ.

Ξέρετε γιατί δεν μπορούν να δεχτούν τις αποψεις της δεξιάς;
Γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν 60χρόνια μετά ότι ο αγώνας του ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν ένας αγώνας για την κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση κομμουνιστικού καθεστώτος κατά τα πρότυπα της Γ' Διεθνούς.

γιατί εκτός από μια μικρή καθοδηγητική ομάδα του ΚΚΕ (τότε και τώρα) και κάποια κοινωνικά κατακάθια, όλοι οι άλλοι αγνοί ιδεολόγοι μιας αντίληψης της ζωής βασισμένης στην συλλογικότητα, πίστευαν ότι παλεύαν για έναν καλύτερο κόσμο απαλλαγμένο από την 'εκμετάλευση'

Ψυχολογικά λοιπόν τους είναι φοβερά δύσκολο να δεχθούν ότι κάποιος σκοτώθηκε (ή σκότωσε) για να γίνει η Ελλάδα σοσιαλιστική δημοκρατία. Τώρα που ξέρουμε τι πραγματικά ήταν οι σοσιαλιστικές δημοκρατίες δεν μπορούν να δεχθούν ότι το αίμα χύθηκε για μια μαλακία. Για μια δικτατορία αισχρή.

Και ενώ μέσα τους το ξέρουν ότι ευτυχώς δεν γίναμε σοσιαλιστική χώρα δεν μπορούν να πουν ότι ο αγώνας ήταν λάθος και "τι πήγαν να κάνουν ρε παιδιά οι μαλάκες".

Αυτά και συγγνώμη για το έντονο ύφος.
+1

και προσθετω και τον περιφημο Δημοκρατικό Στρατό... !

Sincity

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιαν 2006
Like
6
Πόντοι
6
ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ.ΛΕΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ & ΦΑΣΙΣΤΑΣ

Darksideofthemoon, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όσα γράφεις αποτελούν ακλόνητες αλήθειες; Το λές με τόση σιγουριά και τόσες πολλές φορές που μου κάνει εντύπωση.

Καταλαβαίνετε ότι εδώ και κάποιες σελίδες γράφετε οι ίδιοι και οι ίδιοι. Το πλέον αυνανιστικό thread.

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Sorry, φίλε, αλλά μόνο από αυτό το συγκεκριμένο σημείο που μου επισημαίνεις, νομίζω ότι μπορείς μόνο να ασχοληθείς με συνωμοσίες επιπέδου λ.χ. αν ο Λάκης κατηγόρησε συμπαίκτες του ή όχι. Μπορείς να αισθάνεσαι ήσυχος, δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ μαζί σου.

ʼνοιξε κ κανά βιβλιο δεν είναι κακό :).Να μάθεις πως ξεκίνησε ο Ισπανικός εμφύλιος.Θα εκπλαγείς.Κ προφανώς δεν θα με πειράξει αν δεν ασχοληθείς μαζί μου.Όταν ειπώνονται αλήθειες,προτιμάμε τη σιωπή...
Τώρα τη δουλεία έχει ο Λάκης σε αυτη΄τη συζήτηση απορώ.Αλλά μιας κ μου το έθεσες:ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΣΤΙΣ 9.

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Darksideofthemoon, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι όσα γράφεις αποτελούν ακλόνητες αλήθειες; Το λές με τόση σιγουριά και τόσες πολλές φορές που μου κάνει εντύπωση.

Καταλαβαίνετε ότι εδώ και κάποιες σελίδες γράφετε οι ίδιοι και οι ίδιοι. Το πλέον αυνανιστικό thread.

Αναφέρω τις γενικότερες αλήθειες που η ιστορία έχει βγάλει προς τα έξω.Δεν είναι δυνατόν να μην γνωρίζει η πλειοψηφια του κόσμου τα αίσχη του Στάλιν,του Μαό & του Κάστρο κ τόσων άλλων.Συγνώμη ξέχασα κ τις δημοκρατικές πυρηνικές δοκιμές της Β.Κορέας.Τις αναφέρουν φασίστικα ειδησεογραφικά κανάλια.

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1

ειναι ανοιχτο σε ολους. Οποιος θελει να γραψει, συζητησει, διαφωνησει καλοδεχουμενος!

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
φιλε-συνάδελφε-συνχάνουμο-συναεκτζή-αδερφε dark αυριο ειναι μεγαλη μερα! 28η και ΑΕΚαρα!
ειμαι κ'εγω οπαδοφασιστομουτρο - οεοεοε οεοεοε

:cheesy:

LeoKnight7

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Χρόνια πολλά για την αυριανή μέρα και μονάχα μία προσθήκη που μου κάνει εντύπωση μια και την ακούω κάθε χρόνο...

Ακούω σε διάφορους πανηγυρικούς και λογίδρια και όλα τα συναφή, που θέλουν και καλά να τοπαίξουν υπερδημοκράτες, ότι ..

"...τα ξημερώματα της 28ης Οκτ 1940 ο ελληνικός λαός βροντοφώναξε το ΟΧΙ στην πρόκληση κλπ κλπ."

Καλά δε λέω, σε πολλούς χαλάει η σούπα με το πολιτικό παρελθόν του Μεταξά και δικαίωμά τους.

Γιατί αποκρύπτουν όμως το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός, ο φασίστας αν προτιμάτε, στάθηκε εκείνη τη στιγμή πολύ πιο ψηλά από όλους τους δημοκράτες του 20ου αιώνα της Ελλάδας, βλ. Σημίτης-Ίμια, Μητσοτάκης-Μακεδονία κλπ που θα είχαν ξεπουλήσει τα πάντα;

Γιατί δε λένε ότι ο ελληνικός λαός εκείνη την ώρα απλά κοιμόταν-κυριολεκτικά-και μετά την απάντηση του Μεταξά βροντοφώναξε και αυτός το ΟΧΙ;

Τροφή για σκέψη...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Ίσως δίοτι κάποιοι φίλε Leoknight δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη πώς ο Μεταξάς γύρισε την πλάτη στους υποτίθεται ομοϊδεάτες του Χίτλερ και Μουσολίνι και έβαλε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και την τιμή των Ελλήνων τη στιγμή που οι ίδιοι έδωσαν ως και εθνικό έδαφος στο όνομα της ιδεολογικής συγγένειας και μερικών κιβωτίων πυρομαχικών...

Μια πιθανή εξήγηση δίνω και τροφή για σκέψη...

P.S. Ποια ήταν η στάση των ΚΚ πανευρωπαικώς στη χιτλερική επιθετική πολιτική έως και την εισβολή των Γερμανών στη Ρωσία; Δεν είμαι σίγουρος, γι' αυτό και ρωτάω...

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
για να θυμηθούν οι φίλοι κομμουνιστές το pourquoi του γαλλικού ΚΚ

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Ίσως δίοτι κάποιοι φίλε Leoknight δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμη πώς ο Μεταξάς γύρισε την πλάτη στους υποτίθεται ομοϊδεάτες του Χίτλερ και Μουσολίνι και έβαλε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και την τιμή των Ελλήνων τη στιγμή που οι ίδιοι έδωσαν ως και εθνικό έδαφος στο όνομα της ιδεολογικής συγγένειας και μερικών κιβωτίων πυρομαχικών...

Μια πιθανή εξήγηση δίνω και τροφή για σκέψη...

P.S. Ποια ήταν η στάση των ΚΚ πανευρωπαικώς στη χιτλερική επιθετική πολιτική έως και την εισβολή των Γερμανών στη Ρωσία; Δεν είμαι σίγουρος, γι' αυτό και ρωτάω...

η θεση της ΜΑΜΑΣ ΕΣΣΔ τους ηταν αυτη  (επαναληψη), φιλε:

τι λεει το Κομμα:

''Το "σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ" έχει δεχτεί πυρά από τους υποκριτικού ς υπερασπιστέ ς των ελευθεριών και από τους οπορτουνιστ ές. Αποκρύπτουν το αδιαμφισβήτ ητο γεγονός ότι τα καπιταλιστι κά κράτη, τόσο αυτά με αστικά δημοκρατικά πολιτεύματα όσο και τα άλλα με φασιστικά, ενεργούσαν έχοντας στόχο την ανατροπή της σοβιετικής εξουσίας.

Το "σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ" εξυπηρετούσ ε τη Σοβιετική Ένωση. Χρειαζόταν χρόνο για να προετοιμαστ εί καλύτερα μπροστά στην επικείμενη αναπόφευκτη πολεμική επίθεση.

Το "σύμφωνο" χρειαζόταν και στη Γερμανία, επειδή δεν μπορούσε να αποδυθεί σε πόλεμο με τη Σοβιετική Ένωση, δίχως να έχει προηγουμένω ς εξασφαλίσει την απαραίτητη οικονομική δύναμη. Διαφορετικά, έστω κι αν νικούσε, θα αποδυναμωνό ταν κατά πολύ, με αποτέλεσμα να γίνει προβληματικ ή έως αδύνατη η αντιμετώπισ η από την πλευρά της των άλλων ανταγωνιστι κών της καπιταλιστι κών δυνάμεων με αξιώσεις νίκης.

Το σοβιετογερμ ανικό "σύμφωνο μη επίθεσης" διήρκεσε μέχρι την 22 Ιουνίου 1941, οπότε η Γερμανία το παραβίασε και επιτέθηκε κατά της ΕΣΣΔ''

και η ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜ ΕΝΗ απο τους κωλοΙΜΠΕΡΙΑ ΛΙΣΤΕΣ αληθεια:

"Τα ξημερώματα της 1 Σεπτεμβρίου 1939, η Γερμανία εξαπέλυσε επίθεση στην Πολωνία. Ο Γερμανικός στρατός εφαρμόζοντα ς μια νέα τακτική, τον κεραυνοβόλο πόλεμο (blitzkrieg), που περιλάμβανε σαρωτικούς βομβαρδισμο ύς και ταχεία προέλαση τεθωρακισμέ νων και μηχανοκίνητων δυνάμεων, αιφνιδίασε τους Πολωνούς και σε πολύ σύντομο διάστημα κατέλαβε την Βαρσοβία και την μισή Πολωνία. Στις 17 Σεπτεμβρίου η Σοβιετική Ένωση εισέβαλε στην Πολωνία από ανατολικά και κατέλαβε την υπόλοιπη μισή. Μέχρι τις 6 Οκτωβρίου ολόκληρη η Πολωνία είχε καταληφθεί.

Στις 13 Οκτωβρίου 1939, η ΕΣΣΔ κήρυξε τον πόλεμο στην Φινλανδία μετά την άρνησή της να δεχτεί σοβιετικά στρατεύματα όπως αυτά που είχαν εγκατασταθε ί στις Λιθουανία, Λεττονία και Εσθονία. Οι Ρώσοι εισέβαλαν αλλά η αντίσταση που πρόβαλαν οι Φιλανδοί στην γραμμή Μανερχάϊμ στον ισθμό της Καρελίας, ανάγκασε τον Στάλιν να τερματίσει τον πόλεμο λαμβάνοντας ορισμένα εδαφικά ανταλλάγματ α με την Συνθήκη της Μόσχας στις 12 Μαρτίου."

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
και ελπιζω οτι ο φιλος ljsilver δεν θα με κατηγορησει για επαναληψη παπαρολογιας!!

:)

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
η απο κοινου εισβολη στην Πολωνια και κατοπιν η εισβολη στην φινλαδια εγινε στα πλασια της προπονησης των Σοβιετικων Προλεταριων για την συνολικη απελευθερωση του κοσμου απο τα δεσμα του οπορτουνιστικου καπιταλισμου!!

:jerking:

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Σιγά μωρέ, καλή καρδιά! :) Στο φινάλε, την Αυστρία και την Τσεχοσλοβακία οι Δυτικοί 'φιλελεύθεροι' δεν τις είχανε δώσει στεγνά στον Αδόλφο μπας και τους λυπηθεί και δεν ξεκινήσει πόλεμο? Ευτυχώς ο Μαρξ γεννήθηκε μετά την ʼλωση της Πόλης. Έτσι και υπήρχαν κομμουνιστές από την εποχή του Βυζαντίου... ούτε που θέλω να σκέφτομαι τι θα είχαμε ακούσει εδώ μέσα! ;)

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Παντως φιλε ljsilver να εισαι σιγουρος οτι ο Καρολος ολο και κατι θα σκαρφιζοταν για να διαλυσει τους πολιορκητες...μια απεργιουλα, μια καταληψη, μια διαδηλωσουλα θα την γλυτωνε την Πολη.....

:)

MAXIM

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
1
ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟ ΠΩ.

Ξέρετε γιατί δεν μπορούν να δεχτούν τις αποψεις της δεξιάς;
Γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν 60χρόνια μετά ότι ο αγώνας του ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν ένας αγώνας για την κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση κομμουνιστικού καθεστώτος κατά τα πρότυπα της Γ' Διεθνούς.

γιατί εκτός από μια μικρή καθοδηγητική ομάδα του ΚΚΕ (τότε και τώρα) και κάποια κοινωνικά κατακάθια, όλοι οι άλλοι αγνοί ιδεολόγοι μιας αντίληψης της ζωής βασισμένης στην συλλογικότητα, πίστευαν ότι παλεύαν για έναν καλύτερο κόσμο απαλλαγμένο από την 'εκμετάλευση'

Ψυχολογικά λοιπόν τους είναι φοβερά δύσκολο να δεχθούν ότι κάποιος σκοτώθηκε (ή σκότωσε) για να γίνει η Ελλάδα σοσιαλιστική δημοκρατία. Τώρα που ξέρουμε τι πραγματικά ήταν οι σοσιαλιστικές δημοκρατίες δεν μπορούν να δεχθούν ότι το αίμα χύθηκε για μια μαλακία. Για μια δικτατορία αισχρή.

Και ενώ μέσα τους το ξέρουν ότι ευτυχώς δεν γίναμε σοσιαλιστική χώρα δεν μπορούν να πουν ότι ο αγώνας ήταν λάθος και "τι πήγαν να κάνουν ρε παιδιά οι μαλάκες".

Αυτά και συγγνώμη για το έντονο ύφος.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.....και ολα αυτα το 2006....ακομα κρατα αυτη η μποχα....απο τη μια οι ξεφτιλες της Μοσχας και απο την αλλη οι σκυφτοκολληδες του Λονδινου.....ΠΕΡΑΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ ΜΑΛΑΚΕΣ.....ΟΧΙ ολοι φυσικα

kakoslikos

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2005
Like
7
Πόντοι
1
Ρε πούστη μου απορώ πολλές φορές γιατί διαβάζω τα γαμημένα thread ιστορίας εδώ μέσα. Πρώτη φορά βλέπω ανθρώπους με μυαλό να ξεχνούν τη βασική αρετή των ελλήνων το 1940 που ήταν η (έστω και κουτσουρεμένη) πολιτική ενότητα (επιστολή Ζαχαριάδη κλπ.) και να ρέπουν προς τη μαλακία του "ήταν άραγε συμμοριτοπόλεμος ή εμφύλιος " λες και όταν αδελφός έσφαζε αδελφό αυτό έχει σημασία .......

MAXIM

Μέλος
Εγγρ.
13 Οκτ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Ρε πούστη μου απορώ πολλές φορές γιατί διαβάζω τα γαμημένα thread ιστορίας εδώ μέσα. Πρώτη φορά βλέπω ανθρώπους με μυαλό να ξεχνούν τη βασική αρετή των ελλήνων το 1940 που ήταν η (έστω και κουτσουρεμένη) πολιτική ενότητα (επιστολή Ζαχαριάδη κλπ.) και να ρέπουν προς τη μαλακία του "ήταν άραγε συμμοριτοπόλεμος ή εμφύλιος " λες και όταν αδελφός έσφαζε αδελφό αυτό έχει σημασία .......

ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ πως χωριστηκαμε στα 2 η μαλλον στα δεκα δυο....το πηραν χαμπαρι οι ξενοι  και μας γαμησαν........

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Like
12
Πόντοι
16
H ουσία του 1940 είναι ότι άλλοι πολέμησαν και σκοτώθηκαν και άλλοι εκμεταλεύτηκαν τις περιστάσεις με αποτελέσματα που βλέπουμε και σήμερα.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom