Νέα

28 Οκτώβρη 1940: για να μαθαίνουμε

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tkinaliss
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 375
  • Εμφανίσεις 19K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 7 άτομα (0 μέλη και 7 επισκέπτες)

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Κρίμα που οι κάτοικοι του ΜΕΛΙΓΑΛΑ δεν πρόλαβαν να ανεβούνε στο βουνό γιατί δεν διακήρυξαν τη πίστη τους στο ''πατριωτικο-δημοκρατικο'' ΚΚΕ

Επειδή συνεχίζεις να απαντάς με τα ίδια ποιηματάκια, να στα γράψω πιο αναλυτικά μπας και πάρεις μπρος.

1. Πες μου ρε φίλε, ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ? Όχι. Ούτε κι εγώ ξέρω. Ξέρεις την άποψη αυτών που σε εκφράζουν. Ξέρω κι εγώ την άποψη αυτών που με εκφράζουν. ΠΟΤΕ δεν κάθισε κανείς σοβαρά σε αυτό το μπουρδελότοπο να γράψει την ιστορία αυτών των χρόνων χωρίς να τη χρωματίζει με τα χρώματα των δικών του απόψεων. ΠΟΤΕ! Το τελευταίο που θυμάμαι να είδα γύρω από αυτό το θέμα ήταν ένα ντοκυμαντέρ του BBC που αναμετέδωσε ο Κούλογλου στη ΝΕΤ. Ήταν δοσίλογοι? Καλά τους κάνανε. Ήταν απλά 'δεξιοί'? Κακώς του σκοτώσανε. Σε ικανοποιεί αυτό?

2.  Θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου που πολεμάει για τη λευτεριά της πατρίδας του να έχει λόγο μετά για το πώς τη θέλει. Θεωρώ δε ότι, αν η πατρίδα σου πριν την κατοχή σε εκτόπιζε στα ξερονήσια ή σε φυλάκιζε επειδή εσύ, ο πατέρας σου ή ο κολλητός σου ήσασταν ενάντια στην επίσημη ιδεολογία, ότι έχεια αναφαίρετο δικαίωμα να θέλεις, μετά την απελευθέρωση της πατρίδας σου απ'τον κατακτητή, να ΜΗ θέλεις να ξαναγυρίσεις στο ξερονήσι. Ο,τιδήποτε άλλο είναι μόνο για ηλίθιους. Από πού κι ως πού, λοιπόν, αρνείσαι εσύ και ο οποιοσδήποτε άλλος σε κάποιον που ανέβηκε στο βουνό για να αντιμετωπίσει τον κατακτητή - αντί να κάτσει στ'αυγά του ή να κάνει κομπόδεμα ως μαυραγορίτης - το δικαίωμά του να έχει άποψη για το πώς θέλει τον τόπο του?

3. Στον εμφύλιο πόλεμο πάντοτε, εκτός από τους ιδεολόγους, βρίσκουν ευκαιρία να ξεσαλώσουν και οι εγκληματίες. Πρέπει να είσαι τουλάχιστον αφελής αν νομίζεις ότι, στο όνομα της 'ιδεολογίας', και από τις δύο πλευρές, δεν υπήρξαν περιπτώσεις που ξεκαθαρίστηκαν προσωπικοί λογαριασμοί. Αμφιβάλλω ότι δεν υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που κάποιος έφαγε στεγνά τον άλλον για προσωπικές διαφορές, γκομενοδουλειές, περιουσίες κ.λπ. και μετά βρήκε την αφορμή να γίνει 'ήρωας' της μιας ή της άλλης πλευράς τυλίγοντας το έγκλημα με 'ιδεολογία'. Θεωρώ ηλίθιο όμως από μεριάς σου μια τέτοια περίοδο, με τέτοιες σιχαμένες και τραγικές λεπτομέρειες, να τη βρίσκεις αφορμή για 'ντέρμπυ'

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
επαναλαμβάνω το προηγούμενο ποστ μου.

Μια φιλική συμβουλή Dark side. Τα ίδια πράγματα που λες μπορείς να τα πεις με πιό μαλακό τρόπο, αποφεύγοντα ς ακρότητες όπως χθες. Μερικές φορές όταν κολλάμε τον άλλο στον τοίχο τον αναγκάζουμε να πάρει μια πιο ακραία θέση από αυτή που θα ήθελε. Έτσι όμως χάνουμε κάθε πιθανότητα να τον φέρουμε κοντύτερα στις δικές μας θέσεις.

Μια φιλική παρατήρηση μόνο. Δεν στη λέω για τίποτα.

Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν διαφορετικές προσλαμβάνουσες παραστάσεις από τις δικές σου και εμμένουν σε αυτές γιατί δεν τους βοηθάς (νηφάλια) να δουν τις δικές σου.

Δυστυχώς στην Ελλάδα βρισκόμαστε.Όταν λες τις αλήθειες,όσο κ ωμές κ αν είναι,θεωρείσαι ακραίος.Δεν προβαίνω σε ακραίες δηλώσεις.Παραθέτω τα ''ακραία'' γεγονότα της εποχής.Δεν παραθέτω τίποτα παραπάνω από όσα έγραψε η ίδια η ιστορία.Εάν σου φταίνε αυτά που γράφω,τότε σου ζητώ συγνώμη.ίσως θα πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία χωρίς να βάλουμε μέσα τα ακραία γεγονότα,γιατί όπως κ να το κάνουμε είναι ακραία.Είναι σαν να λες στους Εβραίους να μην αναφέρετε το Ολοκαύτωμα,γιατί προβαίνετε σε ακρότητες που αναμοχλεύουν τα πάθη.Δυστυχώς στην Ελλάδα η μνήμη είναι επιλεκτική...
Δεν φταίω εγώ εάν κάποιοι στο παρελθόν προτίμησαν να επιβάλουν τα πιστεύω τους με ακραίους τρόπους...συγνώμη.
Φιλικά πάντα...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
για να παραθέσω σαν αρκετά μεγαλύτερος μερικές εμπειρίες πρίν από περίπου 9 χρόνια ο γιός μου ήταν στην 3η δημοτικού.. παρμονές 28ης λοιπόν θα κάνανε γιορτή στο σχολείο.. βλέπω στα χέρια του μία φωτοτυπία από ποιήματα και τραγούδια που θα λέγαν τα πιτσιρίκια στην γιορτή.. διαβάξω λοιπόν τους στίχους του τραγουδιού "Κοροιδο Μουσολίνι" (ξέρετε της τραγουδίστριας της Νίκης της μεγάλης Σοφίας Βεμπο)

.. και σύ και η πατρίδα σου η φασιστική Ιταλία..

βρε γαμώτο λέω ξέχασα τους στίχους .. κάνω λοιπόν έρευνα στην βάση του μυαλού μου και μου έρχονται οι στίχοι του τραγουδιού ..

κορόιδο μουσολίνι κανείς σας δεν θα μείνει.. και σύ και η Ιταλία η πατρίδα σου η γελοία...

βουρ λοιπόν στον δάσκαλο (αα ήμουν και μέλος του ΔΣ συλλόγου γονέων).."Ρε μανώλη λάθος έγραψες το τραγούδι που θα πούνε τα παιδιά του λέω".. "Οχι μου λέει αυτή την εντολή έχουμε".. "Μη λες ρε λαλακίες " του απαντώ.."Πάρε να δείς την εγκύκλιο" μου λέει

και πραγματικά βλέπω ότι το τότε υπουργείο Παιδείας (η μαλακίας) είχε εκδώσει εγκύκλιο για αλλαγή των στοίχων του τραγουδιού... "με σκοπό να γνωρίσουν τα παιδιά την πραγματική διάσταση του πολέμου και να ξεχωρίσουν τον πραγματικό εχθρο" (το κείμενο δεν το θυμάμαι καλά το νόημα του ήταν αυτό)

βουρ εγώ στον προιστάμενο Α!θμιας εκπαίδευσης ...
"τι μαλακίες είναι αυτές".. του λέω
"γιατί κύριε τι πρόβλημα υπάρχει"..μου απαντά
"ρε συ ποιός είσαι και αλλάζεις την ιστορία".. του λέω
"η ιστορία δεν είναι ακριβώς όπως την έγραψε η συντήρηση" .. μου απαντά ο πρασινομαλάκας
"ρε κωλόπαιδο καταλαβαίνεις τι κάνεις".. του λέω
"εξω παλιοφασίστα μου απαντά"...
κρατήθηκα και δεν του έριξα μπάτσα να γεμίσει το βρακί του κόκαλα..
συνέχεια στο υπουργείο παιδείας.. συνάντηση με ειδικό σύμβουλο υπουργού (αρχικόπανου Ευθυμίου)

"ρε σείς τι μαλακίες είναι αυτές?".. (πολιτικό πρόσωπο ο τύπος τον φτύνεις και λέει ψιχαλίζει)
"κύριε μου θα πρέπει τα παιδιά να μάθουν ότι εχθρός δεν ήταν ο ιταλικός λαός αλλά ο φασιμός"
"ρε τι λές του λέω είστε σοβαροί? 90% των ιταλών ήταν εκείν ητην εποχή με τον μουσολίνι"
"έτσι είναι η πολιτική γραμμή της κυβέρνησης" .. μου απαντά
"καλά ήξερα ότι η κυβέρνηση αποτελείται από μαλάκες αλλά δεν περίμενα οτι είναι ΤΟΣΟ μαλάκες" του απαντώ με σκοπό να μου κάνει κάποιος μήνυση για εξύβριση . .. έτσι να γίνει σόου στο δικαστήριο με τα κανάλια..
"εξω φασίστα από εδώ" μου λέει
"αντε γαμίσου" του απαντώ και φέυγω..

27 Οκτ γιορτή σχολείου, θα μιλούσε ένας δάσκαλος και είχα κανονίσει να βγάλω και γώ ενα λογο από τον σύλλογο (μαλακίες αλλά να τηρείται το τυπικό)..

και σκάει μύτη ο μαλάκας ο ειδικός σύμβουλος..

κρύβομαι για να μη με δεί και όταν ήρθε η σειρά μου μετά τον δασκαλο εμφανίζομαι (ο τύπος χλώμιασε μόλις με είδε) και λεώ το εξής αμίμητο..

" ο σύλλογος γονέων δεν θα μιλήσει για να μην νομιμοποιήσει με την πράξη του την παρουσία των συγχρόνων γερμανοτσολιάδων που σήμερα απρόσκλητοι εμφανίστηκαν στο σχολείο μας"

και την κοπανάω..

ΑΞΙΟΣ!

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΤΟ ΠΩ.

Ξέρετε γιατί δεν μπορούν να δεχτούν τις αποψεις της δεξιάς;
Γιατί δεν μπορούν να πιστέψουν 60χρόνια μετά ότι ο αγώνας του ΚΚΕ-ΕΑΜ-ΕΛΑΣ ήταν ένας αγώνας για την κατάληψη της εξουσίας και την εγκαθίδρυση κομμουνιστικού καθεστώτος κατά τα πρότυπα της Γ' Διεθνούς.

γιατί εκτός από μια μικρή καθοδηγητική ομάδα του ΚΚΕ (τότε και τώρα) και κάποια κοινωνικά κατακάθια, όλοι οι άλλοι αγνοί ιδεολόγοι μιας αντίληψης της ζωής βασισμένης στην συλλογικότητα, πίστευαν ότι παλεύαν για έναν καλύτερο κόσμο απαλλαγμένο από την 'εκμετάλευση'

Ψυχολογικά λοιπόν τους είναι φοβερά δύσκολο να δεχθούν ότι κάποιος σκοτώθηκε (ή σκότωσε) για να γίνει η Ελλάδα σοσιαλιστική δημοκρατία. Τώρα που ξέρουμε τι πραγματικά ήταν οι σοσιαλιστικές δημοκρατίες δεν μπορούν να δεχθούν ότι το αίμα χύθηκε για μια μαλακία. Για μια δικτατορία αισχρή.

Και ενώ μέσα τους το ξέρουν ότι ευτυχώς δεν γίναμε σοσιαλιστική χώρα δεν μπορούν να πουν ότι ο αγώνας ήταν λάθος και "τι πήγαν να κάνουν ρε παιδιά οι μαλάκες".

Αυτά και συγγνώμη για το έντονο ύφος.

Δεκτό το έντονο ύφος. Συμπληρωματικά με το post που έκανα για απάντηση στον Dark (στο οποίο ίσως δεις την άποψή μου γι αυτό που επισημαίνεις), μια παρατήρηση. Κάθε φορά μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 'σωστό-λάθος'. Μόνο η ιστορία κρίνει αν η απόφασή σου ήταν πετυχημένη ή όχι.

Αν θέλεις, κατά την ταπεινή μου γνώμη, αυτό που πλήγωσε αυτή τη χώρα και τους ανθρώπους της δεν ήταν το 'what if...' Ήταν η διαχείριση της ελληνικής πραγματικότητας μετά τον εμφύλιο. Ξέρω ανθρώπους οι οποίοι, αν και πολέμησαν τους Γερμανούς, κρίνονταν αναφορικά με τον 'πατριωτισμό' τους από άλλους, οι οποίοι στην Κατοχή συνεργάστηκαν με τον κατακτητή.Αυτό, φίλε studian, το θεωρώ άδικο. Ό,τι και να μου λες, σε πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους δεν άξιζε τέτοια αντιμετώπιση.

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Να θέσω το αυτονόητο, όμως? Εκείνη την εποχή αν δήλωνες κομμουνιστής, πήγαινες ή φυλακή ή στον Αη Στράτη. Δεν τραυματίζεται λίγο η αγάπη προς την πατρίδα σου, αν νιώθεις ότι η πατρίδα σου σε έχει απορρίψει? Δεν εξετάζω πόσο σωστό ή λάθος είναι αυτό, απλά το θέτω ως ενδεχόμενο.
Και, να θέσω και κάτι άλλο. Αν ο Ζαχαριάδης τότε έλεγε 'μην πολεμήσετε' (το οποίο ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση να το πει), τώρα θα ήταν αιώνια στιγματισμένος ως προδότης. Το γεγονός ότι, όντας φυλακισμένος στην Κέρκυρα με αιτία απλά ότι ήταν ΓΓ του ΚΚΕ - ούτε έκλεψε, ούτε σκότωσε, ούτε βίασε... - έβγαλε την ανακοίνωση υποστήριξης του αγώνα ενάντια στους Ιταλούς περνιέται πάλι από τους υπερπατριώτες από 40 κύματα. Με τη λογική Ζαχαριάδη διαφωνούσα πάντα. Αλλά, με απλά λόγια: το ένα σας μυρίζει, το άλλο σας βρωμάει. Τι στο διάολο θα σας ικανοποιούσε? ;)

Φιλικά πάντα.

φιλε jsilver χαιρομαι ιδιαιτερα που δεν συμφωνεις με την πολιτικη ζαχαριαδη. Το γεγονος οτι φυλακιστηκε για τις ιδεες του ειναι απαραδεχτο οπως επισης οτι παραδωθηκε στην Γκεσταπο.
Ισως, υπο φυσιολογικες συνθηκες, ο ζαχαριαδης να μην χρειαζοταν να γραψει την περιφημη επιστολη του. Το εκανε ομως απο την Γενική Ασφάλεια Αθήνων (οχι απο τις Φ.Κερκυρας) για εναν και μονο λογο. Φυλακισμενος και στενα παρακολουθουμενος απο την ασφαλεια εχοντας χασει την πολιτικη επιβολη του στο ΚΟΜΜΑ και κινδυνευοντας να αναγνωριστει η ισχυ της
«Προσωρινής Διοίκησης» υποχρεωθηκε ουσιαστικα να το κανει για να υποδηλωσει την ουσιαστικη παρουσια του. Ολα ηταν ενα τεχνασμα του (πολυ καλου παιδιου - αν θελετε την γνωμη μου) υφυπουργου Δημοσίας Ασφαλείας Ι. Μανιαδάκη ο οποιος μεσω χαφιεδων ηλεγχε πληρως την «Προσωρινή Διοίκηση» . Η κυβερνηση του Ι.Μεταξα ηθελε την δηλωση Ζαχαριαδη για να εξασφαλισει την συμβολη των ΚΚ αλλα και να διαφυλαξει τα νωτα της σε περιπτωση που το Κομμα θεωρουσε ευκαιρια τον Πολεμο για την επιβουλη του. Ο ζαχαριαδης επισης ηθελε την δηλωση για τους λογους που προανεφερα. Το οτι ειχε την κρατικη ευλογια ειναι σιγουρο γιατι η επιστολη δημοσιεύτηκε στις 2 Νοεμβρίου του 1940, σ' όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες .
Το δυστηχημα ειναι οτι το απλο κομματικο οργανο ηθελε την επιστολη-επρεπε να δει επισημως το μέλλει γενέσθαι.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
ljsilver

Συμφωνώ μαζί σου στα εξής

1. Ήταν δοσίλογοι? Καλά τους κάνανε. Ήταν απλά 'δεξιοί'? Κακώς του σκοτώσανε.
2. Στον εμφύλιο πόλεμο πάντοτε, εκτός από τους ιδεολόγους, βρίσκουν ευκαιρία να ξεσαλώσουν και οι εγκληματίες .

Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να έχει όποια άποψη θέλει για το μέλλον του τόπου του. Εγώ για παράδειγμα δεν θέλω τον βασιλιά παρόλο που ανήκω στην δεξιά. ΄Και δεν πρέπει να τιμωρήσαι για τις απόψεις σου. Αλλά όταν προσπαθείς να επιβάλεις τις απόψεις σου με το ζόρι μην διαμαρτύρεσαι μετά για τις συνέπειες της μάχης και της τυχόν ήττας.

Αυτά και πιστεύω ότι ήταν ολέθριο λάθος οι εκτοπίσεις και οι φυλακίσεις αθώων. Ο ρεβανσισμός δεν αρμόζει στον έξυπνο νικητή.

Νομίζω ότι σου απαντώ.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
ελπίζω μόνο οι σύντροφοι συναγωνιστές να βοηθήσουν...

Και όχι βέβαια αυτούς που θα με βαράνε!!!

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Έκανα ένα ποστ χθες στο Ιμια ΠΝ για μια ταινία που παίχτηκε χθες στην ΕΤ1. Για να μην επαναλαμβάνω εδώ ας μπει όποιος ενδιαφέρεται στον κόπο να το διαβάσει. Στο φιλμ ο σκηνοθέτης παρουσιάζει όλη την αντίληψη και ανάγνωση της αριστεράς για τα γεγονότα της κατοχής (κακοί δοσίλογοι και ταγματασφαλίτες, πατριώτες ΕΑΜίτες, μέχρι και αγωνιστές με λαθεμένη συνείδηση είχε). Μου την δίνει όμως όταν ξέρουμε ότι ο σκηνοθέτης είχε διατάξει στην κατοχή την εν ψυχρώ δολοφονία ενός αθώου. Του Κίτσου Μαλτέζου.

Για περισσότερα δείτε το ποστ.

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Like
14
Πόντοι
6
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να έχει όποια άποψη θέλει για το μέλλον του τόπου του. Εγώ για παράδειγμα δεν θέλω τον βασιλιά παρόλο που ανήκω στην δεξιά. ΄Και δεν πρέπει να τιμωρήσαι για τις απόψεις σου. Αλλά όταν προσπαθείς να επιβάλεις τις απόψεις σου με το ζόρι μην διαμαρτύρεσαι μετά για τις συνέπειες της μάχης και της τυχόν ήττας.

Αυτά και πιστεύω ότι ήταν ολέθριο λάθος οι εκτοπίσεις και οι φυλακίσεις αθώων. Ο ρεβανσισμός δεν αρμόζει στον έξυπνο νικητή.

Νομίζω ότι σου απαντώ.

Μια χαρά μου απαντάς.

Το πρόβλημα είναι ότι, μέσα στον 20ο αιώνα, χάθηκαν τα όρια στις αντιπαραθεσεις. Η αντιπαράθεση (πολιτική διαπάλη, πόλεμος, κ.λπ.) πλέον στοχεύει στην ολοκληρωτική εξόντωση του αντίπαλου. Είναι επιστροφή στη βαρβαρότητα. Θεωρώ τίμιο ο νικητής να απολαμβάνει το νέκταρ της νίκης, και ο χαμένος γα νιώθει την πίκρα της ήττας. Είναι δίκαιο. Αυτό που είναι πέρα από την έννοια του πολιτισμού, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, είναι ο νικητής να θέλει να εξαφανίζει τον χαμένο από προσώπου γης. Και δεν το λέω ως κομμουνιστής, άρα από τη μεριά του χαμένου, άρα με συμφέρον να μη με λιώσει ο νικητής. Το λέω γιατί έτσι γίνεται τίμια το παιγνίδι.

studian

Μέλος
Εγγρ.
24 Αυγ 2006
Like
9
Πόντοι
16
Δεν είναι προς το συμφέρον της εύρυθμης και ανεμπόδιστης λειτουργίας της αγοράς να αποκλείεις δυνάμεις από αυτή (παραγωγούς και/ή καταναλωτές).

Η αγορά για να λειτουργεί σωστά έχει ανάγκη τη μίνιμουμ παρέμβαση του κράτους. Και οι φυλακές, οι εξορίες, (όταν σκοπεύουν να καταπνίξουν απόψεις και φρονήματα και όχι παράνομες πράξεις) είναι παρέμβαση του κράτους στην οικονομία και κοινωνία.

Ξέρεις, αντίθετα με αυτά που πιστεύουν πολλοί αριστεροί, η πλειψηφία των φιλελεύθερων δεξιών είναι ειρηνικοί άνθρωποι και απεχθάνονται τη βία ως μέσο επίτευξης σκοπών.

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
11
Πόντοι
16
Ξέρεις, αντίθετα με αυτά που πιστεύουν πολλοί αριστεροί, η πλειψηφία των φιλελεύθερων δεξιών είναι ειρηνικοί άνθρωποι και απεχθάνονται τη βία ως μέσο επίτευξης σκοπών.

σε αντίθεση με ορισμένους "προοδευτικούς" οι οποίοι πιστεύουν στην ρήση "η βία είναι μαμή της ιστορίας"

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
στρατιες αδελφων και εξαδελφων ειναι ετοιμες να σε προστατευσουν φιλε (αρρωστουλη)  tomito ! don't worry!

DARKSIDEOFTHEMOON

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Like
31
Πόντοι
166
Μια χαρά μου απαντάς.

Το πρόβλημα είναι ότι, μέσα στον 20ο αιώνα, χάθηκαν τα όρια στις αντιπαραθεσεις. Η αντιπαράθεση (πολιτική διαπάλη, πόλεμος, κ.λπ.) πλέον στοχεύει στην ολοκληρωτική εξόντωση του αντίπαλου. Είναι επιστροφή στη βαρβαρότητα. Θεωρώ τίμιο ο νικητής να απολαμβάνει το νέκταρ της νίκης, και ο χαμένος γα νιώθει την πίκρα της ήττας. Είναι δίκαιο. Αυτό που είναι πέρα από την έννοια του πολιτισμού, όπως εγώ την αντιλαμβάνομαι, είναι ο νικητής να θέλει να εξαφανίζει τον χαμένο από προσώπου γης. Και δεν το λέω ως κομμουνιστής, άρα από τη μεριά του χαμένου, άρα με συμφέρον να μη με λιώσει ο νικητής. Το λέω γιατί έτσι γίνεται τίμια το παιγνίδι.

Γι αυτό όπου νίκησε ο κομμουνισμός δεν έμεινε τίποτα όρθιο:
1)Iσπανία:οι διώξεις-εκκαθαρίσεις των νικητών κομμουνιστών οδήγησαν στον εμφύλιο
2)Στάλιν:γκούλαγκ
3)Μάο Τσε Τουνγκ:oι λίγοι εθνικόφρονες που σώθηκαν από τον εξανδραποδισμό ίδρυσαν την Ταιβάν
4)Καμπότζη-Πολ Ποτ:ίδρυσε την αγροτική νομεκλατούρα-αποκέντρωση κ φόνευσε γι αυτό 3.000.000 Καμποτζιανούς.
5)Βιετνάμ:όσοι τελευταίοι δεξιοί δεν πήγαν στην Αμερική να σωθούν ακόμα σαπίζουν στις Βιετναμέζικες φυλακές.
6)Ρουμανία:Τσαουσέσκου,γνώστα κ μη εξαιρετέα για τους καημένους τους Ρουμάνους.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ.ΛΕΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ & ΦΑΣΙΣΤΑΣ

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
στρατιες αδελφων και εξαδελφων ειναι ετοιμες να σε προστατευσουν φιλε (αρρωστουλη)  tomito ! don't worry!

Ευτυχώς η δυστυχώς εγώ δεν έχω τίποτε να χάσω φίλε williams (πάντως ευχαριστώ :)).
Εκτός ίσως από τις αλυσίδες μου (Αθάνατε Hrys γύρνα πίσω)
Πάντως για να το σοβαρέψουμε ξανά νομίζω ότι διακρίνω μια φασιστοφοβία που δεν βλέπω να έχει και ιδιαίτερη βάση(προσωπική γνώμη).
Αυτή η "ποινικοποίηση" του πατριωτισμού φίλοι μου με ενοχλεί ιδιαίτερα(λυπαμαι αλλά έτσι είναι).
Αυτό το "ρε αυτός μάλλον φασίστας είναι" απο κάπου εκπορεύεται και κάπου αποβλέπει.
Για να μην πω ότι κάνουμε δίκες προθέσεων...
Έτσι το βλεπω εγώ

williams

Μέλος
Εγγρ.
27 Σεπ 2006
Like
6
Πόντοι
1
Ευτυχώς η δυστυχώς εγώ δεν έχω τίποτε να χάσω φίλε williams (πάντως ευχαριστώ :)).
Εκτός ίσως από τις αλυσίδες μου (Αθάνατε Hrys γύρνα πίσω)
Πάντως για να το σοβαρέψουμε ξανά νομίζω ότι διακρίνω μια φασιστοφοβία που δεν βλέπω να έχει και ιδιαίτερη βάση(προσωπική γνώμη).
Αυτή η "ποινικοποίηση" του πατριωτισμού φίλοι μου με ενοχλεί ιδιαίτερα(λυπαμαι αλλά έτσι είναι).
Αυτό το "ρε αυτός μάλλον φασίστας είναι" απο κάπου εκπορεύεται και κάπου αποβλέπει.
Για να μην πω ότι κάνουμε δίκες προθέσεων...
Έτσι το βλεπω εγώ

και εχεις δικιο!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom