Κρίμα που οι κάτοικοι του ΜΕΛΙΓΑΛΑ δεν πρόλαβαν να ανεβούνε στο βουνό γιατί δεν διακήρυξαν τη πίστη τους στο ''πατριωτικο-δημοκρατικο'' ΚΚΕ
Επειδή συνεχίζεις να απαντάς με τα ίδια ποιηματάκια, να στα γράψω πιο αναλυτικά μπας και πάρεις μπρος.
1. Πες μου ρε φίλε, ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΜΕΛΙΓΑΛΑ? Όχι. Ούτε κι εγώ ξέρω. Ξέρεις την άποψη αυτών που σε εκφράζουν. Ξέρω κι εγώ την άποψη αυτών που με εκφράζουν. ΠΟΤΕ δεν κάθισε κανείς σοβαρά σε αυτό το μπουρδελότοπο να γράψει την ιστορία αυτών των χρόνων χωρίς να τη χρωματίζει με τα χρώματα των δικών του απόψεων. ΠΟΤΕ! Το τελευταίο που θυμάμαι να είδα γύρω από αυτό το θέμα ήταν ένα ντοκυμαντέρ του BBC που αναμετέδωσε ο Κούλογλου στη ΝΕΤ. Ήταν δοσίλογοι? Καλά τους κάνανε. Ήταν απλά 'δεξιοί'? Κακώς του σκοτώσανε. Σε ικανοποιεί αυτό?
2. Θεωρώ αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου που πολεμάει για τη λευτεριά της πατρίδας του να έχει λόγο μετά για το πώς τη θέλει. Θεωρώ δε ότι, αν η πατρίδα σου πριν την κατοχή σε εκτόπιζε στα ξερονήσια ή σε φυλάκιζε επειδή εσύ, ο πατέρας σου ή ο κολλητός σου ήσασταν ενάντια στην επίσημη ιδεολογία, ότι έχεια αναφαίρετο δικαίωμα να θέλεις, μετά την απελευθέρωση της πατρίδας σου απ'τον κατακτητή, να ΜΗ θέλεις να ξαναγυρίσεις στο ξερονήσι. Ο,τιδήποτε άλλο είναι μόνο για ηλίθιους. Από πού κι ως πού, λοιπόν, αρνείσαι εσύ και ο οποιοσδήποτε άλλος σε κάποιον που ανέβηκε στο βουνό για να αντιμετωπίσει τον κατακτητή - αντί να κάτσει στ'αυγά του ή να κάνει κομπόδεμα ως μαυραγορίτης - το δικαίωμά του να έχει άποψη για το πώς θέλει τον τόπο του?
3. Στον εμφύλιο πόλεμο πάντοτε, εκτός από τους ιδεολόγους, βρίσκουν ευκαιρία να ξεσαλώσουν και οι εγκληματίες. Πρέπει να είσαι τουλάχιστον αφελής αν νομίζεις ότι, στο όνομα της 'ιδεολογίας', και από τις δύο πλευρές, δεν υπήρξαν περιπτώσεις που ξεκαθαρίστηκαν προσωπικοί λογαριασμοί. Αμφιβάλλω ότι δεν υπήρξαν πολλές περιπτώσεις που κάποιος έφαγε στεγνά τον άλλον για προσωπικές διαφορές, γκομενοδουλειές, περιουσίες κ.λπ. και μετά βρήκε την αφορμή να γίνει 'ήρωας' της μιας ή της άλλης πλευράς τυλίγοντας το έγκλημα με 'ιδεολογία'. Θεωρώ ηλίθιο όμως από μεριάς σου μια τέτοια περίοδο, με τέτοιες σιχαμένες και τραγικές λεπτομέρειες, να τη βρίσκεις αφορμή για 'ντέρμπυ'