Νέα

Υπερβολικό κόστος σε εστιατόρια και ταβέρνες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Σαλονικιος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 501
  • Εμφανίσεις 22K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Τι είδους φαγητό προτιμάτε

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    94

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
13.326
Πόντοι
3.786
Εύκολα του αντιστρέφουν τα ψηφία .... να γίνει 14% .
Όπως το ΠΑΣΟΚ με την αλαζονεία του.Όλοι θυμούνται πιστεύω τον θρίαμβο του Γιωργάκη το 2009 με 44% που αργότερα έπεσε σε μονοψήφιο.Δεν έμαθε η ΝΔ από το πάθημα του γείτονα και με την αλαζονεία της θα πέσει κατακόρυφα

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.215
Πόντοι
6.186
το σούσι είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ μπορεί να διαλέξει κάποιος για να φάει σε έξοδό
του! κατεψυγμένα είτε ωμά ψάρια αγνώστου προέλευσης , φύκια και σάλτσες που καταστρέφουν το στομάχι... και οι γκόμενες το έχουν και για γκουρμεδιά και ανεβάζουν 150 φωτό όποτε πάνε σε σουσάδικο
υπάρχει κ με μαγειρεμένο ψάρι, εδώ στην ελλαδα το έχουμε για γκουρμέ κ είναι σχετικά ακριβό, γενικά στον κόσμο κ κυρίως στην Ασία θεωρείτε street food κ ειναι πάμφθηνο

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.215
Πόντοι
6.186
Η μαλακία είναι ότι μπορεί να έχει κάποιος κρέας άλφα με τόνο και δέκα αστέρια και να τα ψήσει σε χάλια συνθήκες και με άθλιο τρόπο και να κατέβει σε ποιότητα και γ διαλογή όταν φτάσει στο πιάτο. Ενώ ένας μαλάκας με εμπειρία και γνώση στο αντικείμενο να σου πάρει γ' διαλογή κρέας από αποθήκες με ληγμένα στην ομόνοια και να το πάει απο δω να στο φέρει απο κει και να είναι πολύ κοντά σε α' διαλογή. Ναι. Κι όμως ο κόσμος είναι αναίσθητος τρώει και σκατά τηγανητά. Τραννή απόδειξη όλοι οι πουστηδες που θα πρεπε να ειναι κλειστοί. Αλλά όχι απλά συνεχίζουν, έχουν και 40 άτομα προσωπικό μερικοί. Αλλά αυτοί είμαστε. Συχαίνομαι τον εαυτό μου για όλο αυτό. Μπαίνει τέλος δεν ξαναστηρίζω κανέναν. Λίγα ή πολλά ας πάρουν το καυλί μας
Στο γυμνάσιο κ το λύκειο δούλευα σε ταβέρνες σε ορεινό προορισμό της Ευβοίας, οι ταβέρνες άνοιγαν μόνο Σαββατοκύριακο, κάθε σαββατο πήγαινα στο ψυγείο με τα κρέατα που είχαν περισσέψει από το προηγούμενο ΣΚ κ τα έπλενα με κρασί για να φύγει η βρώμα από την σαπίλα που είχαν, ''μήπως εμείς θα τα φάμε έλεγαν τα αφεντικά''!
Πλάκωναν το μεσημέρι οι Αθηναίοι κ έτρωγαν παϊδάκι ψητό κ έγλειφαν τα δάχτυλα τους κ εγώ να θέλω να ξεράσω!

Εγγρ.
24 Νοε 2021
Like
3.709
Πόντοι
456
2 ερωτήσεις έχω
1ον το να μαγειρεύεις σπίτι,αγοραάζοντας υλικά από το πλέον πανάκριβο σούπερ,χασάπικο,μανάβικο ή και την λαική,μαζί με το ρεύμα που καις,είναι σιγουρα φτηνότερο σε κόστος από το ντελίβερι που ειναι εύκολη λυση;εγώ βλέπω ότι 1 στους 2 τρώει σχεδόν κάθε μέρα απ'εξω και θα γεμίσουμε σύντομα ανθρώπους με βουλωμένες αρτηρίες στα 40 μας
2ον είστε σίγουροι ότι μετά από 13 χρόνια μνημόνια έχουν κλείσει τόσες πολλές επιχειρήσεις εστίασης;στην θεσσαλονίκη ακόμα της μουρλής γίνεται στον κλάδο,επίσης μην ξεχνάτε πόσους κλείσανε στα μέσα της δεκαετίας και ξαναάνοιξαν τα πρόσφατα χρόνια.τον κορονοιό δεν τον πολυμετράω γτ πολλοί πήρανε επιστρεπτέες για να κρατηθούν τα μαγαζιά τους,είτε γυράδικα είτε εστιατόρια είτε ταβερνάκια κλπ.

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
13.326
Πόντοι
3.786
Τι λες ρε τύπε.... Τελικά επιβεβαιώνονται κάποια γεγονότα καθώς ενώνω σημεία στο κεφάλι μου.

Και γνωστός κομμωτής που πηγαίναν διάφοροι και του έλεγαν όσο να ναι τα πάντα, μου είχε πει πατέντα που είχε κάνει πολύ διάσημη ταβέρνα και δε το πίστευα. Πάντα κάτι με χαλούσε όταν έφευγα αλλά όλη η προσέγγιση και η διακόσμηση σε έκανε να πεις, ναι πάλι είμαι παρανοικός ψυχάκιας και πάλι εμένα κάτι μου φταίει ως συνήθως. Εν τέλει μου είχε πει ότι είχε επιστρατεύσει κρεοπώλες να του δίνουν προς λήξη και σήψη κρέατα μιας και αυτός είχε σταθερή πελατεία και φεύγαν κατευθείαν, σε χαμηλότερες έως τζάμπα τιμές. Με τις πατέντες του βουτήγματος σε μαρινάδες και υγρά κοκτέιλ ξαναερχόντουσαν λίγο στα ίσια τους. Να γιατί αυτός στα 5 χρόνια που έχει την ταβέρνα έχει 10 εξοχικά, και 3 αμάξια.
Του αξίζει να τα χάσει όλα και να δουλεύει για 3 και 60 ο καριόλης

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.948
Πόντοι
3.656
2 ερωτήσεις έχω
1ον το να μαγειρεύεις σπίτι,αγοραάζοντας υλικά από το πλέον πανάκριβο σούπερ,χασάπικο,μανάβικο ή και την λαική,μαζί με το ρεύμα που καις,είναι σιγουρα φτηνότερο σε κόστος από το ντελίβερι που ειναι εύκολη λυση;εγώ βλέπω ότι 1 στους 2 τρώει σχεδόν κάθε μέρα απ'εξω και θα γεμίσουμε σύντομα ανθρώπους με βουλωμένες αρτηρίες στα 40 μας
2ον είστε σίγουροι ότι μετά από 13 χρόνια μνημόνια έχουν κλείσει τόσες πολλές επιχειρήσεις εστίασης;στην θεσσαλονίκη ακόμα της μουρλής γίνεται στον κλάδο,επίσης μην ξεχνάτε πόσους κλείσανε στα μέσα της δεκαετίας και ξαναάνοιξαν τα πρόσφατα χρόνια.τον κορονοιό δεν τον πολυμετράω γτ πολλοί πήρανε επιστρεπτέες για να κρατηθούν τα μαγαζιά τους,είτε γυράδικα είτε εστιατόρια είτε ταβερνάκια κλπ.
Αν φτιάξεις μια τεράστια κατσαρόλα με φακές και τρως 3 μέρες είναι πιο φτηνό.

Αν θες να μαγειρεύεις κανονικά φαγητά το σούπερ σε συνδυασμό με το ρεύμα και τα διάφορα....σαλάτες, τυροσαλάτες...μαλακίες....είναι πιο ακριβό...πας πχ στο κρεοπωλείο παίρνεις με 40-50 ευρώ κρεάτα για 1 βδομάδα ίσως και παραπάνω....και μετά θες άλλα 50-60 ευρώ για σούπερ μάρκετ και οπωροπωλείο.

Από την άλλη με 15-20 ευρώ παίρνεις μια χαρά πλήρες γεύμα με σαλάτα κτλπ. και δε καις ρεύμα ούτε ασχολείσαι με μαγείρεμα.

Τα ίδια σου βγαίνουν πάνω κάτω....παλιά το σούπερ ήταν σίγουρα πιο φτηνό.

Εγγρ.
24 Νοε 2021
Like
3.709
Πόντοι
456
Αν φτιάξεις μια τεράστια κατσαρόλα με φακές και τρως 3 μέρες είναι πιο φτηνό.

Αν θες να μαγειρεύεις κανονικά φαγητά το σούπερ σε συνδυασμό με το ρεύμα και τα διάφορα....σαλάτες, τυροσαλάτες...μαλακίες....είναι πιο ακριβό...πας πχ στο κρεοπωλείο παίρνεις με 40-50 ευρώ κρεάτα για 1 βδομάδα ίσως και παραπάνω....και μετά θες άλλα 50-60 ευρώ για σούπερ μάρκετ και οπωροπωλείο.

Από την άλλη με 15-20 ευρώ παίρνεις μια χαρά πλήρες γεύμα με σαλάτα κτλπ. και δε καις ρεύμα ούτε ασχολείσαι με μαγείρεμα.

Τα ίδια σου βγαίνουν πάνω κάτω....παλιά το σούπερ ήταν σίγουρα πιο φτηνό.
και εγώ αυτή την εντύπωση έχω,επίσης στα μαγαζιά που κάνουν μαγειρευτό για εργένηδες κλπ δεν νομίζω να υπάρχει η ίδια ελεεινή ποιότητα με μπεργκεράδικα του ποδιού,γυράδικα κλπ,σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο ασφαλή.
γενικά το μαγείρεμα λόγω της ακρίβειας των τροφίμων ειναι και αυτό ακριβό πια.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.948
Πόντοι
3.656
και εγώ αυτή την εντύπωση έχω,επίσης στα μαγαζιά που κάνουν μαγειρευτό για εργένηδες κλπ δεν νομίζω να υπάρχει η ίδια ελεεινή ποιότητα με μπεργκεράδικα του ποδιού,γυράδικα κλπ,σίγουρα τα πράγματα θα είναι πιο ασφαλή.
γενικά το μαγείρεμα λόγω της ακρίβειας των τροφίμων ειναι και αυτό ακριβό πια.
Τα ίδια και χειρότερα είναι...πάρτο απόφαση όταν τρως απέξω τρως μαλακίες και βρωμιές.

Εγγρ.
24 Νοε 2021
Like
3.709
Πόντοι
456
εντάξει έχεις κάνει εμβόλια στο στρατό δε παθαίνεις τίποτα :confused:
θα αρχίσουν και τα φαλάφελ σε λίγο ... για εκείνα το τι εμβόλια σε σώζουν δεν το ξέρεις χαχα

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.209
Πόντοι
3.656
πας πχ στο κρεοπωλείο παίρνεις με 40-50 ευρώ κρεάτα για 1 βδομάδα ίσως και παραπάνω....
Αν είσαι μοντέλα των 90s εννοείς.
Και τρως κρέας μέρα παρα μέρα.
3 μοσχαρίσια φιλέτα σήμερα, τα πιο φθηνά , εισαγώμενα κάνουν 70€ . Στο 1.5 κιλό .

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.948
Πόντοι
3.656
Αν είσαι μοντέλα των 90s εννοείς.
Και τρως κρέας μέρα παρα μέρα.
3 μοσχαρίσια φιλέτα σήμερα, τα πιο φθηνά , εισαγώμενα κάνουν 70€ . Στο 1.5 κιλό .
είσαι και άρχοντας εσύ και θες φιλέτα και μπλάκ άνγκους και ριμπάι για να τρως μετά τη δουλειά πριν πας για ύπνο.....

πάρε μπιφτέκια και ψαρονέφρι και κοτόπουλο, κεπμπαπ...σνίτσελ...τόσες μαλακίες έχει να φας και φτηνά

μήπως θα κάτσεις να το σιγοβράσεις κιόλας 10 το βράδυ μετά τη δουλειά? έλα ρε μαν....

• Like
Αντιδράσεις: vril

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.209
Πόντοι
3.656
είσαι και άρχοντας εσύ και θες φιλέτα και μπλάκ άνγκους και ριμπάι
Ρε μαλάκα σου είπα για μπλακ άνγκους και ... ιαπωνέζικα μοσχάρια ;;;;;
Το πιο φθηνό μπον φιλέ .... δεν ξέρω αν είναι γερμανίας ... ολλανδίας .... γαλλίας .... ΚΑΝΕΙ 45€ το κιλό τώρα.
Και το ψαρονέφρι έχει ξεπεράσει τα 25€ . Το πιο φθηνό σου λέω σε σούπερ μάρκετ κρεάτων κτλ !
Όχι .... μπουτίκ χασάπικα και τα @@ μου.

Αν μου λες για μπριζόλες χοιρινές λαιμού με κόκκαλο ......... αυτές παίρνεις με 14€ το κιλό ΕΙΧΑΝ 9€ αρχές 2022 .
Κάτι χοιρινές μεγάλες τι μπόουν , παντα της σειράς, είναι σχεδόν 20€ πλέον .

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.948
Πόντοι
3.656
Ρε μαλάκα σου είπα για μπλακ άνγκους και ... ιαπωνέζικα μοσχάρια ;;;;;
Το πιο φθηνό μπον φιλέ .... δεν ξέρω αν είναι γερμανίας ... ολλανδίας .... γαλλίας .... ΚΑΝΕΙ 45€ το κιλό τώρα.
Και το ψαρονέφρι έχει ξεπεράσει τα 25€ . Το πιο φθηνό σου λέω σε σούπερ μάρκετ κρεάτων κτλ !
Όχι .... μπουτίκ χασάπικα και τα @@ μου.

Αν μου λες για μπριζόλες χοιρινές λαιμού με κόκκαλο ......... αυτές παίρνεις με 14€ το κιλό ΕΙΧΑΝ 9€ αρχές 2022 .
Κάτι χοιρινές μεγάλες τι μπόουν , παντα της σειράς, είναι σχεδόν 20€ πλέον .
δεν ψωνίζω από το χασάπικο του αβ είναι γτπ

σε κρεοπολείο λεω εγώ....

παίρνω μπιφτέκια κεμπάπ αυτά που σου είπα παραπάνω...πάνω από 50-60 δεν δίνω γεμίζει δεν έχω τι να τα κάνω.

μπριζόλες δεν παίρνω αν είναι προτιμώ όντως να τις φάω έξω φτιαγμένες ωραία και σωστά. Αν είναι για κάνα bbq με παρέα μπύρες ουίσκια κτλπ παίρνω από αυτά που λες...αλλά εκεί τα πληρώνω εν γνώση μου ότι είναι για ΄΄ψυχαγωγία''

Δεν ψωνίζω για οικογένεια πρέπει να ασημωθεί και αυτό. Δεν θα πάρω 2 κιλά ψαρονέφρι θα πάρω μισό κιλό.

• Like
Αντιδράσεις: alex71

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.273
Πόντοι
8.006
είσαι και άρχοντας εσύ και θες φιλέτα και μπλάκ άνγκους και ριμπάι για να τρως μετά τη δουλειά πριν πας για ύπνο.....

πάρε μπιφτέκια και ψαρονέφρι και κοτόπουλο, κεπμπαπ...σνίτσελ...τόσες μαλακίες έχει να φας και φτηνά

μήπως θα κάτσεις να το σιγοβράσεις κιόλας 10 το βράδυ μετά τη δουλειά? έλα ρε μαν....
Tι να παρει τρομαρα του ο αφραγκος.
Καθεται και κλαιγεται για την τιμη του παστουρμά και μετά το παιζει και αρχοντας, μας λεει για πανακριβα ποτα, αυτοκινητα και κρεατα και γελαει ο κοσμος.
Και τα δυο δεν γινονται. Είτε θα κλαίγεσαι, είτε θα εισαι αρχοντας.
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

δεν ψωνίζω από το χασάπικο του αβ είναι γτπ

σε κρεοπολείο λεω εγώ....

παίρνω μπιφτέκια κεμπάπ αυτά που σου είπα παραπάνω...πάνω από 50-60 δεν δίνω γεμίζει δεν έχω τι να τα κάνω.

μπριζόλες δεν παίρνω αν είναι προτιμώ όντως να τις φάω έξω φτιαγμένες ωραία και σωστά. Αν είναι για κάνα bbq με παρέα μπύρες ουίσκια κτλπ παίρνω από αυτά που λες...αλλά εκεί τα πληρώνω εν γνώση μου ότι είναι για ΄΄ψυχαγωγία''

Δεν ψωνίζω για οικογένεια πρέπει να ασημωθεί και αυτό. Δεν θα πάρω 2 κιλά ψαρονέφρι θα πάρω μισό κιλό.
Ωραιος.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom