Θα διαφωνησω ριζικα με το θεμα του DNA και της γονιδιακης προελευσεως της σεξουαλικοτητας οσον αφορα τη συμπεριφορα. Ειναι ενα κατα 80-90% κοινωνικο φαινομενο που προερχεται απο το... γυναικα στο σπιτι και αντρας εξω προς αναζητηση τροφης κλπ. Ο σεξουαλικος ρολος και συμπεριφορα δινεται απο την κοινωνια και οχι απο τα γονιδια.
Όταν είπα «το έχουμε στο DNA μας» εννοούσα ότι το έχουμε μέσα μας, ήταν μεταφορικό το νόημα και όχι κυριολεκτικό.
Παρόλα αυτά να διαφωνήσεις ριζικά δεν σου επιτρέπεται. Η έρευνα πάνω στο ανθρώπινο γονιδίωμα είναι σε εξέλιξη και μετά την αποκωδικοποίηση έπεται η κατανόηση των μηχανισμών δράσης. Κατά συνέπεια έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μέχρι να ξέρουμε με σιγουριά το τι συμβαίνει.
Όσων αφορά το ρόλο της κοινωνίας που όπως λες ευθύνεται για το 80-90% της σεξουαλικής μας συμπεριφοράς, εδώ δεν έχεις καμία επαφή με τη πραγματικότητα. Αυτή την κοινωνία την έχουμε θεοποιήσει πολλές φορές νομίζοντας ότι μας ορίζει. Εμείς την ορίζουμε και τη διαμορφώνουμε όπως θέλουμε όμως, και όχι το αντίθετο.
Η κοινωνία λοιπόν επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό τη σεξουαλικότητα (βλέπε Ισλαμικές χώρες), αλλά όχι και ορίζει τη σεξουαλικότητα. Η σεξουαλικότητα σχετίζεται άμεσα με την αναπαραγωγή και άρα με την επιβίωση και επικράτηση του Homo Sapiens, και δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να σχετίζεται με πράγματα μικρά και ασταθή όπως η κοινωνία. Σε αυτά τα ζητήματα η φύση δε παίζει.
Η έκφραση της σεξουαλικότητας είναι θέμα εγκεφαλικής και ορμονικής λειτουργίας. Είναι θέμα ψυχοσύνθεσης, βιωμάτων και εμπειριών στην παιδική ηλικία και όχι μόνο, και είναι θέμα βιοχημείας και ορμονών. Επειδή λοιπόν τις ορμόνες κάποια γονίδια τις εκφράζουν, τότε μπορούμε από τώρα να πούμε ότι ναι, το DNA παίζει ρόλο. Το αν υπάρχουν ειδικά γονίδια που σχετίζονται με την έκφραση της σεξουαλικότητας αυτό είναι πολύ πιθανό, και μένει στους ειδικούς να το αποσαφηνίσουν αν ισχύει ή όχι.