Νέα

Ξηροκαρπάδικο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Gojiberry
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 817
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 11 άτομα (2 μέλη και 9 επισκέπτες)

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
21.854
Πόντοι
12.946
Το θέμα δεν είναι να τα δώσουμε έτοιμα στον κόσμο,
αλλά να κινήσουμε το ενδιαφέρον να βρει ο καθένας τι είναι ωφέλιμο.

quote-give-a-man-a-fish-feed-home-for-a-day-teach-a-man-to-fish-feed-for-a-lifetime-confucius-...jpg

Philanderer

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2021
Κριτικές
6
Like
2.252
Πόντοι
481
είχε σαν θέμα το κυνήγι των μαγισσών κατά τον 16ο - 17ο αιώνα. Διάβασα ένα άρθρο και έγραψα μια ιστορία για μια από αυτές και την ζωή που ακολούθησε η κόρη της

Φίλτατε Αγράμματε,
Ο Αντ1 αναζητά επειγόντως σεναριογράφο για τη δεύτερη σεζόν της σειράς "Μάγισσα - Φλεγόμενη Καρδιά"
--spoiler-- θα ονομάζεται "Φλεγόμενη Μήτρα" :buck2:

Νομίζω είναι η ευκαιρία σου να αναδειχθείς -- αντε και στο Hollywood (αν δεν καεί κι αυτό...):confused:

Τελευταία τροποποίηση:

Philanderer

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2021
Κριτικές
6
Like
2.252
Πόντοι
481
Σε ευχαριστώ!
Από τότε και μετά δεν έγραψα τίποτα, απλώς ήρθε κι έφυγε δυστυχώς...Τίποτα δεν σκεφτόμουν από όλα αυτά και δεν με απασχολούσε κι όλας να σου πω την αλήθεια, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως όταν κρατούσα το μολύβι ήταν πολύ έντονη η επιθυμία να γράψω και μου έβγαζε μεγάλη ευχαρίστηση όλο αυτό, δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσα να το περιγράψω, ήταν ωραία εμπειρία πάντως!
Και πέρα από την πλάκα με το προηγούμενο ποστ, σου εύχομαι να βρεις και πάλι την έμπνευση -- πολλοί θα ήθελαν να διαβάσουν τις μυθοπλασίες σου.:hi:

Τελευταία τροποποίηση:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.043
Πόντοι
3.846
Mια ιστορία επιτυχίας που μου τη διηγήθηκε ο παπούς μου

Τη δεκαετία του 1940 ένα παιδί σε ορεινό χωριό της Κρήτης ρωτούσε τη δασκάλα του (Τρίτη Δημοτικού)
- Κυρία το χρυσάφι πού το βρίσκουμε;
- Πρέπει να σκάψεις πολύ βαθιά στη γη
- Δηλαδή αν σκάψω στο χωράφι μας θα βρω χρυσάφι;
- Όχι το χρυσάφι το βρίσκουμε μόνο σε συγκεκριμένες χώρες
- Δηλαδή;
- Ε να, στη Νότια Αφρική ας πούμε.

Το παιδί αυτό όταν έγινε 20 ετών, πήγε στη Νότια Αφρική, έγινε χρυσωρύχος και μετά ίδρυσε στην Κρήτη βιοτεχνία γαλακτοκομικών και τακτοποίησε όλο του το σόι.

OP
OP
Gojiberry

Gojiberry

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2024
Like
2.250
Πόντοι
446
Σε ευχαριστώ!
Από τότε και μετά δεν έγραψα τίποτα, απλώς ήρθε κι έφυγε δυστυχώς...Τίποτα δεν σκεφτόμουν από όλα αυτά και δεν με απασχολούσε κι όλας να σου πω την αλήθεια, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως όταν κρατούσα το μολύβι ήταν πολύ έντονη η επιθυμία να γράψω και μου έβγαζε μεγάλη ευχαρίστηση όλο αυτό, δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσα να το περιγράψω, ήταν ωραία εμπειρία πάντως!
Να γράψεις φίλε αγγραμματε..όλοι περιμένουμε τις ιστορίες σου , να δούμε τι κρύβεται στα άδυτα της φαντασίας σου

OP
OP
Gojiberry

Gojiberry

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2024
Like
2.250
Πόντοι
446
Μπράβο στον @Ωρίων , τη νέα γενιά του νήματος..εγώ τότε τις παλιές εποχές ( πριν είκοσι μέρες) με τα πενιχρά μέσα που είχα επιχείρησα να δώσω ώθηση και πνοή..
Τώρα εσείς οι νέοι ανθρώποι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, τα καταφέρνετε πολλοί καλύτερα..

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.043
Πόντοι
3.846
οι ιστορίες θέλουν και ποτό εκτός απο ξηροκάρπιο, οπότε Ωρίωνα προμηθεύσου κανένα κονιακάκι για το κρύο, ουίσκι ,τζιν για τους mainstream, κανένα κρασί για τους μερακλήδες και καμιά βότκα για τους παραδοσιακούς.

Loukoum4s

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
23 Μαΐ 2019
Like
1.444
Πόντοι
206
OP
OP
Gojiberry

Gojiberry

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2024
Like
2.250
Πόντοι
446
Λοιπόν φίλοι μου,

σε συνέχεια του μεγάλου οράματος του μοναδικού και θρυλικού ιδρυτή του ξηροκαρπάδικου, Γκότζιμπέρυ (με δύο τόνους) και αφού, όπως είχε προβλέψει ο Nubic, ως άλλος Νοστράδαμος, πριν από καιρό, το κατάστημα αυτό περιήλθε στα χέρια μου και κατ΄ επέκταση, στον όμιλο της Orion Shipping and more Company, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το δικό μου όραμα για αυτό το νήμα.

Θα ήθελα εκτός από το βασικό σας προμηθευτή ξηρών καρπών και καφέ, αυτό το νήμα να είναι ένα νήμα διδακτικό, ένας χώρος έμπνευσης αλλά και διασκέδασης.

Γιατί το ξηροκαρπάδικο και όχι κάποιο άλλο νήμα; Γιατί βαριέμαι να ανοίγω άλλο ένα νήμα που να πηγαίνει άπατο ο ξηρός καρπός είναι κάτι παραπάνω από μια τροφή. Είναι ένα από τα ώριμα μέρη του φυτού, που έχει πάρα πολλές πληροφορίες. Γιατί ο ξηρός καρπός είναι πολύ ανθεκτικός και είναι συνήθως, το μέρος του φυτού που μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε στον κόσμο, αποφέροντας μεγάλο κέρδος. Με τον ίδιο τρόπο, οι ιστορίες που μοιραζόμαστε μπορούν να ταξιδέψουν, να εμπνεύσουν και να προσφέρουν αξία.

Ας έρθω στο ψητό. Λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε τις πραγματικές ιστορίες των ανθρώπων του κύκλου μας. Το bou είναι μια ευκαιρία να μάθουμε και ιστορίες ανθρώπων, εκτός του κοινωνικού μας κύκλου. Τι είδους ιστορίες εννοώ; Ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας.

Θα μπορούσαν να είναι ιστορίες απλές, για παράδειγμα, όταν πριν δύο χρόνια ήθελα να χάσω 5 κιλά, έβαλα στοίχημα με έναν φίλο μου ότι θα τα καταφέρω. Καθώς δε μου αρέσει καθόλου να χάνω, το κέρδισα. Δεν ήταν το χρηματικό ποσό που θα έχανα, αυτό που με έκανε να πετύχω αλλά η αίσθηση της νίκης. Το κίνητρό μου σταμάτησε να είναι η απώλεια των κιλών, η οποία δεν ήταν τόσο ισχυρή παρακίνηση για μένα αλλά η νίκη ενός στοιχήματος. Από τότε, συνειδητοποίησα ότι αυτά τα "στοιχήματα" λειτουργούν ως πολύ καλή "ώθηση" για μένα και τα "χρησιμοποιώ" συχνά για την επίτευξη κάποιου στόχου μου.

Θα μπορούσαν να είναι ιστορίες πιο πολύπλοκες, για παράδειγμα πώς πέτυχα να γίνω πλούσιος ή πώς κατάφερα να ζω σε παγκάκι. Θα μπορούσαν να είναι ιστορίες θετικές ή αρνητικές, παραδείγματα προς μίμηση ή προς αποφυγή. Από όλα, μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα που μπορεί σε κάποιους από εμάς να φανεί χρήσιμο.

Ποιο είναι το success story μας; Ποιο στόχο μας πετύχαμε; Ποιον δεν πετύχαμε; Ποια ήταν τα κίνητρά μας; Ποια ήταν τα εμπόδια; Πώς τα ξεπεράσαμε; Πώς διαχειριστήκαμε την αποτυχία; Ξαναπροσπαθήσαμε; Ζήσαμε μια ζωή με το βάρος της αποτυχίας; Νιώθουμε ότι σταθήκαμε τυχεροί ή άτυχοι;
Πώς έρχεται η επιτυχία; Μόνο με τύχη; Επιμονή; Αφοσίωση; Οργάνωση;

Σίγουρα, μέσω μιας τέτοιας διήγησης εδώ, δε θα πρέπει να αποκαλύπτεται η ταυτότητά μας, οπότε, σε αυτό το πλαίσιο, η ιστορία που θα γράψουμε μπορεί να είναι αλληγορική ή με αρκετά παραποιημένα στοιχεία αλλά δε βρίσκω κανένα νόημα οι ιστορίες αυτές, να είναι αποκύημα της φαντασίας. Θα μπορούσαν, επίσης, να είναι ιστορίες κάποιων γνωστών μας για τις οποίες τυχαίνει να γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες.

Αφιερώστε λίγο χρόνο να γράψετε και γίνετε εσείς ο "ξηρός καρπός"! Διαδώστε τις πληροφορίες σας παντού και απόφερετε "κέρδος"!
Μανιφέστο

xxx_male

Σεβαστός
Εγγρ.
25 Σεπ 2022
Like
8.519
Πόντοι
1.056
Μπράβο Ωρίωνα ,θεωρώ ότι εδώ στο μπου πέρα από τους φιδέμπορες που προσπαθούν να αναπληρώσουν την αδιάφορη ζωής τους, στο αυθόρμητο έχουν ειπωθεί φοβερές ιστορίες, από αυτές που λέγανε στα καφενεία οι παλιοί όταν δεν υπήρχαν οθόνες να σε απορροφήσουν.

Θα γράψω 2 ιστορίες από τη θητεία μου στο στρατό:

1. Τι σου είναι οι συμπτώσεις

Η τελευταία μου μετάθεση (έχω κάνει Πεζικό 12 μήνες) ήταν σε μια μονάδα χαμηλής ετοιμότητας που σχεδόν όλοι οι φαντάροι είμαστε Κρητικοί. Ενώ όλοι από την ίδια σειρά είχαμε έρθει στη μονάδα την ίδια περίοδο (μέσα σε μία εβδομάδα) υπήρξε φαντάρος από τη σειρά μας που ήρθε από την παραμεθόριο περίπου ένα μήνα μετά. Μας είπε ότι είχαν αργήσει πολύ να του εγκρίνουν τη μετάθεση γιατί είχε χαθεί στη γραφειοκρατία.
Φυσικά έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όλοι "έλα ρε σειρά τι σου κάνανε οι μαλάκες, και που υπηρετούσες ρε φίλε ,από πού είσαι και τέτοια".
Αργότερα το βράδυ ήμουν με κάτι φιλαράκια και τα λέγαμε και μπαίνει μέσα ένας άλλος φαντάρος επίσης από τη σειρά μας και αρχίζει πανικόβλητος.
'Ρε γαμώτο τι έπαθε το παιδί που ήρθε σήμερα, βρε τον καημένο"
Τι είχε πάθει ο δύσμοιρος φαντάρος;
Διασταυρώνοντας τα στοιχεία αποκαλύφθηκε ότι ο φαντάρος που ήρθε με καθυστέρηση στη μονάδα τα είχε με μια κοπέλα από την πόλη του. Μόνο που όσο έλειπε η κοπέλα του τον κεράτωνε με ένα φίλο του φαντάρου που ήρθε και μας τα είπε.
Όπως καταλαβαίνετε επαληθεύτηκε το ρητό "ο κερατάς τα μαθαίνει τελευταίος". Δηλαδή το παιδί αυτό ζούσε μέσα στην καλή χαρά ,ενώ όλοι οι υπόλοιποι ξέραμε ότι τον είχε κάνει να μη χωράει στο θάλαμο η δικιά του. Τώρα αν χωρίσανε ή αν έγινε μανούρα δε μάθαμε, χαθήκαμε μετά το απολυτήριο.

Παρόμοια ιστορία...

Είμαστε στρατό, σκληρή εκπαίδευση, αποκομμένοι από την έξω ζωή...

Ένας φιλαράκος μου, σειρά μου, όλο μου έλεγε για την κοπέλα του, και τα όνειρα που έκανε για αυτήν, όταν τελειώσει το στρατό!

Έχουμε φτάσει 15 μήνες, παλιοί πλέον και έχουμε μαζέψει τα μόρια που χρειάζονταν για να πάρουμε μετάθεση στην πόλη μας, για τους 3 τελευταίους μήνες της θητείας μας...

Αθηναίοι οι περισσότεροι, δηλώσαμε μετάθεση Αθήνα, όπως και έγινε...

Ο φιλαράκος μου, αν και Αθηναίος, δήλωσε να πάει Θεσσαλονίκη γιατί εκεί σπούδαζε η κοπέλα του.!

Δεν είπε στην κοπέλα του ότι κατάφερε να πάρει μετάθεση, γιατί ήθελε να της κάνει έκπληξη, ότι πλέον θα είναι μαζί στην ίδια πόλη...

Έφτασε Θεσσαλονίκη, πήγε σπίτι της, να της κάνει έκπληξη, και του είπαν οι φίλες της, (νομίζω συγκάτοικοι):

- Η Μαρία λείπει διακοπές με το αγόρι της στην Χαλκιδική...

Γάματα...!!
Με έπαιρνε τηλέφωνο και έκλεγε, να μου λέει την ιστορία και πως τώρα πρέπει να περάσει το υπόλοιπο της θητείας του εκεί, ενώ μπορούσε να έρθει Αθήνα...!!

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
26.114
Πόντοι
6.236
Ζμπεεέρα.

:coffee:

Ποιός είναι ο υπεύθυνος του καταστήματος ?

:cheesy:
Ο Γκοτζιμπέρις.

Ένα κιλό φουντούκια παρακαλώ.

Ένα κιλό φουντούκια και μισό κιλό καρύδια φετινά, δώρο.

Μου είπε ο Γκοτζιμπέρις να σας πω ότι εσείς ειδικά, μπορείτε να πληρώσετε με φωτογραφίες!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom