Λοιπόν φίλοι μου,
σε συνέχεια του μεγάλου οράματος του μοναδικού και θρυλικού ιδρυτή του ξηροκαρπάδικου, Γκότζιμπέρυ (με δύο τόνους) και αφού, όπως είχε προβλέψει ο Nubic, ως άλλος Νοστράδαμος, πριν από καιρό, το κατάστημα αυτό περιήλθε στα χέρια μου και κατ΄ επέκταση, στον όμιλο της Orion Shipping and more Company, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το δικό μου όραμα για αυτό το νήμα.
Θα ήθελα εκτός από το βασικό σας προμηθευτή ξηρών καρπών και καφέ, αυτό το νήμα να είναι ένα νήμα διδακτικό, ένας χώρος έμπνευσης αλλά και διασκέδασης.
Γιατί το ξηροκαρπάδικο και όχι κάποιο άλλο νήμα; Γιατί βαριέμαι να ανοίγω άλλο ένα νήμα που να πηγαίνει άπατο ο ξηρός καρπός είναι κάτι παραπάνω από μια τροφή. Είναι ένα από τα ώριμα μέρη του φυτού, που έχει πάρα πολλές πληροφορίες. Γιατί ο ξηρός καρπός είναι πολύ ανθεκτικός και είναι συνήθως, το μέρος του φυτού που μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε στον κόσμο, αποφέροντας μεγάλο κέρδος. Με τον ίδιο τρόπο, οι ιστορίες που μοιραζόμαστε μπορούν να ταξιδέψουν, να εμπνεύσουν και να προσφέρουν αξία.
Ας έρθω στο ψητό. Λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε τις πραγματικές ιστορίες των ανθρώπων του κύκλου μας. Το bou είναι μια ευκαιρία να μάθουμε και ιστορίες ανθρώπων, εκτός του κοινωνικού μας κύκλου. Τι είδους ιστορίες εννοώ; Ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας.
Θα μπορούσαν να είναι ιστορίες απλές, για παράδειγμα, όταν πριν δύο χρόνια ήθελα να χάσω 5 κιλά, έβαλα στοίχημα με έναν φίλο μου ότι θα τα καταφέρω. Καθώς δε μου αρέσει καθόλου να χάνω, το κέρδισα. Δεν ήταν το χρηματικό ποσό που θα έχανα, αυτό που με έκανε να πετύχω αλλά η αίσθηση της νίκης. Το κίνητρό μου σταμάτησε να είναι η απώλεια των κιλών, η οποία δεν ήταν τόσο ισχυρή παρακίνηση για μένα αλλά η νίκη ενός στοιχήματος. Από τότε, συνειδητοποίησα ότι αυτά τα "στοιχήματα" λειτουργούν ως πολύ καλή "ώθηση" για μένα και τα "χρησιμοποιώ" συχνά για την επίτευξη κάποιου στόχου μου.
Θα μπορούσαν να είναι ιστορίες πιο πολύπλοκες, για παράδειγμα πώς πέτυχα να γίνω πλούσιος ή πώς κατάφερα να ζω σε παγκάκι. Θα μπορούσαν να είναι ιστορίες θετικές ή αρνητικές, παραδείγματα προς μίμηση ή προς αποφυγή. Από όλα, μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα που μπορεί σε κάποιους από εμάς να φανεί χρήσιμο.
Ποιο είναι το success story μας; Ποιο στόχο μας πετύχαμε; Ποιον δεν πετύχαμε; Ποια ήταν τα κίνητρά μας; Ποια ήταν τα εμπόδια; Πώς τα ξεπεράσαμε; Πώς διαχειριστήκαμε την αποτυχία; Ξαναπροσπαθήσαμε; Ζήσαμε μια ζωή με το βάρος της αποτυχίας; Νιώθουμε ότι σταθήκαμε τυχεροί ή άτυχοι;
Πώς έρχεται η επιτυχία; Μόνο με τύχη; Επιμονή; Αφοσίωση; Οργάνωση;
Σίγουρα, μέσω μιας τέτοιας διήγησης εδώ, δε θα πρέπει να αποκαλύπτεται η ταυτότητά μας, οπότε, σε αυτό το πλαίσιο, η ιστορία που θα γράψουμε μπορεί να είναι αλληγορική ή με αρκετά παραποιημένα στοιχεία αλλά δε βρίσκω κανένα νόημα οι ιστορίες αυτές, να είναι αποκύημα της φαντασίας. Θα μπορούσαν, επίσης, να είναι ιστορίες κάποιων γνωστών μας για τις οποίες τυχαίνει να γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες.
Αφιερώστε λίγο χρόνο να γράψετε και γίνετε εσείς ο "ξηρός καρπός"! Διαδώστε τις πληροφορίες σας παντού και απόφερετε "κέρδος"!