Νέα

Ξηροκαρπάδικο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Gojiberry
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 810
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 8 άτομα (2 μέλη και 6 επισκέπτες)

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
26.104
Πόντοι
6.236
Ειδικά για τον Ναύαρχο @rodriguez96 , κουλουράκια εντελώς άγλυκα (ούτε ζάχαρη ούτε γλυκαντικά), ζυμωμένα από τα χεράκια της κοκκινομάλλας φουρνάρισσας, απέναντι!

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
15.879
Πόντοι
3.556
Ειδικά για τον Ναύαρχο @rodriguez96 , κουλουράκια εντελώς άγλυκα (ούτε ζάχαρη ούτε γλυκαντικά), ζυμωμένα από τα χεράκια της κοκκινομάλλας φουρνάρισσας, απέναντι!
Ωπ, ποία είναι η κοκκινομάλλα φουρνάρισα, για πες :coffee:

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
21.854
Πόντοι
12.946

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
26.104
Πόντοι
6.236
Φανταστείτε ένα μαγαζί ξηρών καρπών. Ακούγεται μουσική, καθημερινές συζητήσεις, όλοι περνανε κάποια στιγμή από το μαγαζί, όλοι που και που παίρνουν ξηρούς καρπούς
Λοιπόν φίλοι μου,

σε συνέχεια του μεγάλου οράματος του μοναδικού και θρυλικού ιδρυτή του ξηροκαρπάδικου, Γκότζιμπέρυ (με δύο τόνους) και αφού, όπως είχε προβλέψει ο Nubic, ως άλλος Νοστράδαμος, πριν από καιρό, το κατάστημα αυτό περιήλθε στα χέρια μου και κατ΄ επέκταση, στον όμιλο της Orion Shipping and more Company, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το δικό μου όραμα για αυτό το νήμα.

Θα ήθελα εκτός από το βασικό σας προμηθευτή ξηρών καρπών και καφέ, αυτό το νήμα να είναι ένα νήμα διδακτικό, ένας χώρος έμπνευσης αλλά και διασκέδασης.

Γιατί το ξηροκαρπάδικο και όχι κάποιο άλλο νήμα; Γιατί βαριέμαι να ανοίγω άλλο ένα νήμα που να πηγαίνει άπατο ο ξηρός καρπός είναι κάτι παραπάνω από μια τροφή. Είναι ένα από τα ώριμα μέρη του φυτού, που έχει πάρα πολλές πληροφορίες. Γιατί ο ξηρός καρπός είναι πολύ ανθεκτικός και είναι συνήθως, το μέρος του φυτού που μπορεί να μετακινηθεί οπουδήποτε στον κόσμο, αποφέροντας μεγάλο κέρδος. Με τον ίδιο τρόπο, οι ιστορίες που μοιραζόμαστε μπορούν να ταξιδέψουν, να εμπνεύσουν και να προσφέρουν αξία.

Ας έρθω στο ψητό. Λίγο πολύ, όλοι ξέρουμε τις πραγματικές ιστορίες των ανθρώπων του κύκλου μας. Το bou είναι μια ευκαιρία να μάθουμε και ιστορίες ανθρώπων, εκτός του κοινωνικού μας κύκλου. Τι είδους ιστορίες εννοώ; Ιστορίες επιτυχίας ή αποτυχίας.

Θα μπορούσαν να είναι ιστορίες απλές, για παράδειγμα, όταν πριν δύο χρόνια ήθελα να χάσω 5 κιλά, έβαλα στοίχημα με έναν φίλο μου ότι θα τα καταφέρω. Καθώς δε μου αρέσει καθόλου να χάνω, το κέρδισα. Δεν ήταν το χρηματικό ποσό που θα έχανα, αυτό που με έκανε να πετύχω αλλά η αίσθηση της νίκης. Το κίνητρό μου σταμάτησε να είναι η απώλεια των κιλών, η οποία δεν ήταν τόσο ισχυρή παρακίνηση για μένα αλλά η νίκη ενός στοιχήματος. Από τότε, συνειδητοποίησα ότι αυτά τα "στοιχήματα" λειτουργούν ως πολύ καλή "ώθηση" για μένα και τα "χρησιμοποιώ" συχνά για την επίτευξη κάποιου στόχου μου.

Θα μπορούσαν να είναι ιστορίες πιο πολύπλοκες, για παράδειγμα πώς πέτυχα να γίνω πλούσιος ή πώς κατάφερα να ζω σε παγκάκι. Θα μπορούσαν να είναι ιστορίες θετικές ή αρνητικές, παραδείγματα προς μίμηση ή προς αποφυγή. Από όλα, μπορούμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα που μπορεί σε κάποιους από εμάς να φανεί χρήσιμο.

Ποιο είναι το success story μας; Ποιο στόχο μας πετύχαμε; Ποιον δεν πετύχαμε; Ποια ήταν τα κίνητρά μας; Ποια ήταν τα εμπόδια; Πώς τα ξεπεράσαμε; Πώς διαχειριστήκαμε την αποτυχία; Ξαναπροσπαθήσαμε; Ζήσαμε μια ζωή με το βάρος της αποτυχίας; Νιώθουμε ότι σταθήκαμε τυχεροί ή άτυχοι;
Πώς έρχεται η επιτυχία; Μόνο με τύχη; Επιμονή; Αφοσίωση; Οργάνωση;

Σίγουρα, μέσω μιας τέτοιας διήγησης εδώ, δε θα πρέπει να αποκαλύπτεται η ταυτότητά μας, οπότε, σε αυτό το πλαίσιο, η ιστορία που θα γράψουμε μπορεί να είναι αλληγορική ή με αρκετά παραποιημένα στοιχεία αλλά δε βρίσκω κανένα νόημα οι ιστορίες αυτές, να είναι αποκύημα της φαντασίας. Θα μπορούσαν, επίσης, να είναι ιστορίες κάποιων γνωστών μας για τις οποίες τυχαίνει να γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες.

Αφιερώστε λίγο χρόνο να γράψετε και γίνετε εσείς ο "ξηρός καρπός"! Διαδώστε τις πληροφορίες σας παντού και απόφερετε "κέρδος"!

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
21.854
Πόντοι
12.946
Λοιπόν φίλοι μου,

Θα ήθελα εκτός από το βασικό σας προμηθευτή ξηρών καρπών και καφέ, αυτό το νήμα να είναι ένα νήμα διδακτικό, ένας χώρος έμπνευσης αλλά και διασκέδασης.

Θα μπορούσαν να είναι ιστορίες απλές, για παράδειγμα, όταν πριν δύο χρόνια ήθελα να χάσω 5 κιλά, έβαλα στοίχημα με έναν φίλο μου ότι θα τα καταφέρω. Καθώς δε μου αρέσει καθόλου να χάνω, το κέρδισα. Δεν ήταν το χρηματικό ποσό που θα έχανα, αυτό που με έκανε να πετύχω αλλά η αίσθηση της νίκης.

Ποιο είναι το success story μας; Ποιο στόχο μας πετύχαμε; Ποιον δεν πετύχαμε; Ποια ήταν τα κίνητρά μας; Ποια ήταν τα εμπόδια; Πώς τα ξεπεράσαμε; Πώς διαχειριστήκαμε την αποτυχία; Ξαναπροσπαθήσαμε; Ζήσαμε μια ζωή με το βάρος της αποτυχίας; Νιώθουμε ότι σταθήκαμε τυχεροί ή άτυχοι;
Πώς έρχεται η επιτυχία; Μόνο με τύχη; Επιμονή; Αφοσίωση; Οργάνωση;
Βάζεις πολλά και δεν μπορώ να απαντήσω με 1 ποστ σε όλα.
Κρίμα δεν σε είχα γνωρίσει πριν 2 χρόνια να σου έφτιαχνα μια ειδική διατροφή,
εύκολος στόχος τα 5 κιλά.

Το δεύτερο, για την επιτυχία χρειάζεται σκληρή δουλεία και να σε ευνοήσουν οι συγκυρίες.
Θα τα αναλύσουμε στην πορεία :coffee:

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
26.104
Πόντοι
6.236
Βάζεις πολλά και δεν μπορώ να απαντήσω με 1 ποστ σε όλα.
Κρίμα δεν σε είχα γνωρίσει πριν 2 χρόνια να σου έφτιαχνα μια ειδική διατροφή,
εύκολος στόχος τα 5 κιλά.

Το δεύτερο, για την επιτυχία χρειάζεται σκληρή δουλεία και να σε ευνοήσουν οι συγκυρίες.
Θα τα αναλύσουμε στην πορεία :coffee:
Δεν πειράζει! Γράψε τώρα μια ειδική διατροφή! Απ' ό,τι είδα, είναι κάποιοι εδώ που ενδιαφέρονται για αδυνάτισμα μετά τις γιορτές! Αν γίνεται, το πρόγραμμα να περιλαμβάνει άφθονους ξηρούς καρπούς :wink:

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
15.879
Πόντοι
3.556
Τρια χρόνια πίσω, για κάποιο άγνωστο λόγο, απέκτησα έμπνευση και άρχισα να γράφω! Εγραψα οκτώ ιστορίες μικρού μήκους περίπου είκοσι σελίδες η κάθε μια, με φατναστικό περιεχόμενο βέβαια. Η τελευταία, που μου άρεσε και περισσότερο από όλες, είχε σαν θέμα το κυνήγι των μαγισσών κατά τον 16ο - 17ο αιώνα. Διάβασα ένα άρθρο και έγραψα μια ιστορία για μια από αυτές και την ζωή που ακολούθησε η κόρη της! Δεν ξέρω αν θα σας άρεσε να την διαβάσετε και αν είναι καλή ιδέα να την αναρτήσω, βέβαια είναι σε χειρόγραφη μορφή και πρέπει να την περάσω στον υπολογιστή, πράγμα που θέλει λίγο χρόνο...

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
26.104
Πόντοι
6.236
Τρια χρόνια πίσω, για κάποιο άγνωστο λόγο, απέκτησα έμπνευση και άρχισα να γράφω! Εγραψα οκτώ ιστορίες μικρού μήκους περίπου είκοσι σελίδες η κάθε μια, με φατναστικό περιεχόμενο βέβαια. Η τελευταία, που μου άρεσε και περισσότερο από όλες, είχε σαν θέμα το κυνήγι των μαγισσών κατά τον 16ο - 17ο αιώνα. Διάβασα ένα άρθρο και έγραψα μια ιστορία για μια από αυτές και την ζωή που ακολούθησε η κόρη της! Δεν ξέρω αν θα σας άρεσε να την διαβάσετε και αν είναι καλή ιδέα να την αναρτήσω, βέβαια είναι σε χειρόγραφη μορφή και πρέπει να την περάσω στον υπολογιστή, πράγμα που θέλει λίγο χρόνο...
Εμένα θα μου άρεσε πάρα πολύ να τη διαβάσω!

Θα σε ενδιέφερε να συνεχίσεις το γράψιμο ή ήταν κάτι που σου ήρθε και σου έφυγε;
Όταν έγραφες τις ιστορίες, σκεφτόσουν ότι θα τις διάβαζαν οι φίλοι σου; Ότι θα εξέδιδες ένα βιβλίο;
Εκείνη την περίοδο, εκτός από το άρθρο, διάβαζες τέτοιες ιστορίες γενικά;
Και εγώ είχα μπει στη διαδικασία να γράψω αλλά εγκατέλειψα σύντομα το σπορ. Χρειάζεται να έχεις ταλέντο!

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
21.854
Πόντοι
12.946
Δεν πειράζει! Γράψε τώρα μια ειδική διατροφή! Απ' ό,τι είδα, είναι κάποιοι εδώ που ενδιαφέρονται για αδυνάτισμα μετά τις γιορτές! Αν γίνεται, το πρόγραμμα να περιλαμβάνει άφθονους ξηρούς καρπούς :wink:
Πριν χρόνια πήγαινα σε ένα γυμναστήριο, πολύ καλός ο ιδιοκτήτης Τσέχος ήτανε.
Σε κάποια στιγμή μου είπε ότι κάνω μαλακίες, είχε δίκιο και τις διόρθωσα.
Συνέχισα κατά καιρούς και σε άλλα και μου αρέσει να διαβάζω για θέματα διατροφής.
Το θέμα είναι ότι μπερδεύετε ο κόσμος, όταν λέμε χάνω 5 κιλά τι είναι, λίπος ή μυς?
Οι ξηροί καρποί καλοί είναι αλλά με μέτρο γιατί έχουν θερμίδες,
εξαρτάται και από τον μεταβολισμό που έχει ο καθένας πόσους να φάει.

Ωρίων

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Ιουλ 2019
Κριτικές
2
Like
26.104
Πόντοι
6.236
Πριν χρόνια πήγαινα σε ένα γυμναστήριο, πολύ καλός ο ιδιοκτήτης Τσέχος ήτανε.
Σε κάποια στιγμή μου είπε ότι κάνω μαλακίες, είχε δίκιο και τις διόρθωσα.
Συνέχισα κατά καιρούς και σε άλλα και μου αρέσει να διαβάζω για θέματα διατροφής.
Το θέμα είναι ότι μπερδεύετε ο κόσμος, όταν λέμε χάνω 5 κιλά τι είναι, λίπος ή μυς?
Οι ξηροί καρποί καλοί είναι αλλά με μέτρο γιατί έχουν θερμίδες,
εξαρτάται και από τον μεταβολισμό που έχει ο καθένας πόσους να φάει.
Με τι είδους διατροφή χάνεις λίπος;
Ποιος είναι ο ξηρός καρπός με τις λιγότερες θερμίδες;

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
35.431
Πόντοι
6.536
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται.
Μια ερώτηση για να με κατατοπίσεις....

Το κυνήγι αφορά Καθολικές ή προτεσταντικές περιπτώσεις ή μίξη και των 2?
Μιλάμε δηλαδή για τις δυτικές Βρετανικές αποικίες(νυν ΗΠΑ),Ισπανία,Ιταλία,Γερμανία και λιγότερο Γαλλία?

:coffee:

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
21.854
Πόντοι
12.946
Keep it simple, μακριά από επεξεργασμένα τρόφιμα και άσκηση (ότι μπορεί ο καθένας).
Το αυγό είναι η καλύτερη πρωτεΐνη.
Γενικά οι υδατάνθρακες παρέχουν 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, η πρωτεΐνη παρέχει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο και το λίπος παρέχει 9 θερμίδες ανά γραμμάριο.

unnamed.gif

Τελευταία τροποποίηση:
Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
15.879
Πόντοι
3.556
Εμένα θα μου άρεσε πάρα πολύ να τη διαβάσω!

Θα σε ενδιέφερε να συνεχίσεις το γράψιμο ή ήταν κάτι που σου ήρθε και σου έφυγε;
Όταν έγραφες τις ιστορίες, σκεφτόσουν ότι θα τις διάβαζαν οι φίλοι σου; Ότι θα εξέδιδες ένα βιβλίο;
Εκείνη την περίοδο, εκτός από το άρθρο, διάβαζες τέτοιες ιστορίες γενικά;
Και εγώ είχα μπει στη διαδικασία να γράψω αλλά εγκατέλειψα σύντομα το σπορ. Χρειάζεται να έχεις ταλέντο!
Σε ευχαριστώ!
Από τότε και μετά δεν έγραψα τίποτα, απλώς ήρθε κι έφυγε δυστυχώς...Τίποτα δεν σκεφτόμουν από όλα αυτά και δεν με απασχολούσε κι όλας να σου πω την αλήθεια, αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πως όταν κρατούσα το μολύβι ήταν πολύ έντονη η επιθυμία να γράψω και μου έβγαζε μεγάλη ευχαρίστηση όλο αυτό, δεν ξέρω πως αλλιώς θα μπορούσα να το περιγράψω, ήταν ωραία εμπειρία πάντως!

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
15.879
Πόντοι
3.556
Πολύ ενδιαφέρον ακούγεται.
Μια ερώτηση για να με κατατοπίσεις....

Το κυνήγι αφορά Καθολικές ή προτεσταντικές περιπτώσεις ή μίξη και των 2?
Μιλάμε δηλαδή για τις δυτικές Βρετανικές αποικίες(νυν ΗΠΑ),Ισπανία,Ιταλία,Γερμανία και λιγότερο Γαλλία?

:coffee:
Το άρθρο που είχα διαβάσει, ανέφερε ένα περιστατικό στην Ισπανία, μικρό κείμενο και δεν έγραφε πολλά και δεν έχω διαβάσει και περισσότερα να σου πω την αλήθεια, απλώς μου τράβηξε το ενδιαφέρον και έγραψα!
Υγ : Την δευτέρα θα έχω ποιοτική ιστορία με φωτογραφικό υλικό από το Οακα :coffee:

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
15.019
Πόντοι
3.846
Μπράβο Ωρίωνα ,θεωρώ ότι εδώ στο μπου πέρα από τους φιδέμπορες που προσπαθούν να αναπληρώσουν την αδιάφορη ζωής τους, στο αυθόρμητο έχουν ειπωθεί φοβερές ιστορίες, από αυτές που λέγανε στα καφενεία οι παλιοί όταν δεν υπήρχαν οθόνες να σε απορροφήσουν.

Θα γράψω 2 ιστορίες από τη θητεία μου στο στρατό:

1. Τι σου είναι οι συμπτώσεις

Η τελευταία μου μετάθεση (έχω κάνει Πεζικό 12 μήνες) ήταν σε μια μονάδα χαμηλής ετοιμότητας που σχεδόν όλοι οι φαντάροι είμαστε Κρητικοί. Ενώ όλοι από την ίδια σειρά είχαμε έρθει στη μονάδα την ίδια περίοδο (μέσα σε μία εβδομάδα) υπήρξε φαντάρος από τη σειρά μας που ήρθε από την παραμεθόριο περίπου ένα μήνα μετά. Μας είπε ότι είχαν αργήσει πολύ να του εγκρίνουν τη μετάθεση γιατί είχε χαθεί στη γραφειοκρατία.
Φυσικά έγινε το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όλοι "έλα ρε σειρά τι σου κάνανε οι μαλάκες, και που υπηρετούσες ρε φίλε ,από πού είσαι και τέτοια".
Αργότερα το βράδυ ήμουν με κάτι φιλαράκια και τα λέγαμε και μπαίνει μέσα ένας άλλος φαντάρος επίσης από τη σειρά μας και αρχίζει πανικόβλητος.
'Ρε γαμώτο τι έπαθε το παιδί που ήρθε σήμερα, βρε τον καημένο"
Τι είχε πάθει ο δύσμοιρος φαντάρος;
Διασταυρώνοντας τα στοιχεία αποκαλύφθηκε ότι ο φαντάρος που ήρθε με καθυστέρηση στη μονάδα τα είχε με μια κοπέλα από την πόλη του. Μόνο που όσο έλειπε η κοπέλα του τον κεράτωνε με ένα φίλο του φαντάρου που ήρθε και μας τα είπε.
Όπως καταλαβαίνετε επαληθεύτηκε το ρητό "ο κερατάς τα μαθαίνει τελευταίος". Δηλαδή το παιδί αυτό ζούσε μέσα στην καλή χαρά ,ενώ όλοι οι υπόλοιποι ξέραμε ότι τον είχε κάνει να μη χωράει στο θάλαμο η δικιά του. Τώρα αν χωρίσανε ή αν έγινε μανούρα δε μάθαμε, χαθήκαμε μετά το απολυτήριο.

rodriguez96

Ανώτατος
Εγγρ.
5 Δεκ 2017
Κριτικές
32
Like
21.854
Πόντοι
12.946
Ποιος είναι ο ξηρός καρπός με τις λιγότερες θερμίδες;
Πολλά ρωτάς σε ένα πόστ, αλλά θα σου απαντήσω.
Πάρε ένα λίνκ που έχει συγκριτικά για όλες τις τροφές, γράφεις την τροφή και σου βγάζει τα διατροφικά στοιχεία :coffee:
Έβαλα για παράδειγμα σύγκριση αμύγδαλο με φουντούκι, εσύ βάλε ότι θέλεις.
Μην τα περιμένεις έτοιμα και συγνώμη για την διακοπή του προγράμματος,
συνεχίστε...

Συνημμένα

• Στιγμιότυπο οθόνης (810).png
    Στιγμιότυπο οθόνης (810).png
    115,5 KB · Εμφανίσεις: 1
  • Στιγμιότυπο οθόνης (811).png
    Στιγμιότυπο οθόνης (811).png
    115,1 KB · Εμφανίσεις: 1

Stories

Νέο!

Stories