kazabuburas
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 13 Απρ 2012
- Κριτικές
- 27
- Like
- 645
- Πόντοι
- 376
αυτό γιατί πάλι ??
Τι γιατι ρε τυπε?
Για σερβιτορος πηγε ο αλλος, οχι για λαντζερης.
αυτό γιατί πάλι ??
Αν κανει τον γκρουμ οχι. Αν κανει και λαντζα ομως, βλαπτει και παραβλαπτει.
Καλως ή κακως υπαρχουν ειδικοτητες.
Αλλο ρεσεψιον, αλλο γκρουμ, αλλο σερβιτορος, αλλο μαγειρας, αλλο λαντζερης, αλλο housekeeper, αλλο μετρ, αλλο καμαριερα.
Αν ειναι να κανουν ολοι τα παντα, τοτε να πληρωνονται και ναλογως λεω εγω
Τι γιατι ρε τυπε?
Για σερβιτορος πηγε ο αλλος, οχι για λαντζερης.
Αν υπαρχουν πολλοι η λιγοι ειναι αλλο πραμα.Υπάρχουν πολλοί που πράττουν ενάντια στο συμφέρον τους, βάση ιδεολογίας?
Όχι τι λένε, τι πράττουν.
δηλαδή με την λογική σου στην οικοδομή ο σιδεράς δεν θα κουβαλάει σίδερα (γιατί δεν είναι η ειδικότητα του ρε παιδάκι μου)
ο σοβατζής δεν θα φτιάχνει λάσπη...
Προφανως ΟΛΑ τα ατομικα συμφεροντα δεν ταυτιζονται γιατι στην κοινωνια υπαρχουν ΤΑΞΕΙΣ.
Ο τραβατρομπας παντως το ατομικο του συμφερον το ταυτιζει με αυτο οσων ειναι στα κουμαντα γιατι αυτοι ειναι υπευθυνοι(νομιζει)για το οτι ο τραβατρομπας τρωει η εφαγε(ειναι και καποιας ηλικιας και αρα προλαβε"καλες εποχες",καλα μεροκαματα κλπ.,γι'αυτο το"νομιζει")...Ολα τα υπολοιπα που γραφει επονται φυσιολογικα...
εεε λοιπόν τι θα γίνει αμα δεν έχει δουλειά θα αράζει??
Να σου πω, εισαι σοβαρος?
Το ιδιο ειναι?
Με την δικια σου λογικη δηλαδη, αν εισαι σερβιτορος, πρεπει να κανεις και ρεσεψιον και γκρουμ και...καμαριερα και ολα ετσι?
Η λογική (λέμε τώρα) του κάθε τραβατρόμπα είναι συγκεκριμένη και μονοσήμαντη.
Όποιος δεν είναι σαν τα μούτρα τους είναι τελειωμένο πρεζάκι ME ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΤΗΓΜΑ ΑΙ ΦΟΝ, γιατί αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να μην είναι σαν τα μούτρα τους..
Υπάρχουν πολλοί που πράττουν ενάντια στο συμφέρον τους, βάση ιδεολογίας?
Όχι τι λένε, τι πράττουν.
Πως δεν εχει δουλεια?
Τα εστιατορια δεν ειναι ανοιχτα ολη μερα. Ανοιγουν και κλεινουν 3 φορες. Πρωι, μεσημερι,βραδυ.
Τελειωνεις το πρωι, ετοιμαζεις το εστιατοριο για να ειναι ετοιμο το μεσημερι. Το ιδιο και μετα και παει λεγοντας.
Αν τελειωσεις νωριτερα δηλαδη, πρεπει να πας να κανεις την καμαριερα πχ γιατι αυτες δεν θα χουν τελειωσει?
μάλιστα.. και αν το πρωί πχ γεμίσουν 3 τραπέζια, το μεσημέρι 2 και το βράδυ 1 και καθαρίσεις σε συνολικά 3 ώρες τις άλλες 5 τι θα κάνεις ?
Σιγουρα οχι τον γκρουμ, τον λαντζερη και την καμαριερα παντως.
Αν δεν εχει τοση δουλεια τοτε να σε ειχε 4 ωρο πχ ωστε να μπορεις να δουλεψεις και αλλου(αν εισαι σερβιτορος, πολυ ανετα και σε καφε, εστιατοριο).
Το κανει? Οχι. Φουλ ταιμ θελει ο κυριος. Φουλ ταιμ στο αντικειμενο σου τοτε.
Αν θες και αλλα, τουτε θα πληρωνεις εξτρα και για τα αλλα, ετσι παει.
Οχι βρηκαμε τον μαλακα, θα τον εχουμε 12 ωρες, θα τον πληρωνουμε για 8 ωρες και σε αυτες τις ωρες θα κανει οτι δουλεια υπαρχει. Αν θες αυτο, τοτε το ξεκαθαριζεις ευθυς εξαρχης και δεν το παρουσιαζεις στην πορεια λεγοντας και ατακες του στυλ 'αυτο ειναι αμα γουσταρετε' γιατι κι εγω δεν εχω το παραμικρο προβλημα τοτε να μπω στο μπαρ να βαρεσω καμια 50αρια αποδειξεις και για τα 50 ατομα που θα ερθουν, να μου....φυγει και κανα ψηφιο παραπανω και μετα στ αρχιδια μου κιολας. Δεν ειμαι ...μπαρμαν για να μαι εδικος, ας προσεχες κυριε ιδιοκτητα.
Ετσι παει
μάλιστα.. και αν το πρωί πχ γεμίσουν 3 τραπέζια, το μεσημέρι 2 και το βράδυ 1 και καθαρίσεις σε συνολικά 3 ώρες τις άλλες 5 τι θα κάνεις ?
και φυσικά μετά όταν σου πεί... τζίρος 5000 ρίχτα.. θα αρχίσεις να μυξοκλαίς για το λάθος και να ζητάς συγνώμη...
εκτός φυσικά αν την πληρώσει ο συναδελφος που είναι χρεωμένος...
Κι άλλη μια άποψη:
Δεν το ψάχνεις μήπως και βρεις αλλού?
....ΑΣΧΕΤΑΚΙ χαχαχαχα....λοιπον καταρχας δεν ξερουν να "σιδερωσουν" ολοι..αρα ο μαστορας σιδερωνει και ο βοηθος κουβαλαει....στους σοφατζηδες τωρα...προφανως και ολοι ξερουν να κανουν λασπη,ΑΛΛΑ το συνεργειο εχει εναν που δουλευει τη μηχανη(και ξερει να σου βγαλει πεταχτο ,λασπη,μαρμαρο)...ολοι οι αλλοι τραβανε πηχη...ρουφα τη μυξα σου και ασε την οικοδομη ησυχη,αρκετα την εχεις μπινελικωσει!δηλαδή με την λογική σου στην οικοδομή ο σιδεράς δεν θα κουβαλάει σίδερα (γιατί δεν είναι η ειδικότητα του ρε παιδάκι μου)
ο σοβατζής δεν θα φτιάχνει λάσπη...