Νέα

Τι μας ταΐζουν οι αλήτες...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TheBlade
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 91
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Έμαθα να μαγειρεύω επειδή μου άρεσε η εικόνα στο φαγητό, επειδή η μαμά μου δεν μαγείρευε, επειδή έμενα μόνη και επειδη στα βόρεια είναι βαριά τα φαγητά.  Έκανα το λάθος να τρώω απέξω κανα δύο χρόνια, αλλά δεν πιστεύω ότι και αυτά που μαγειρεύουμε είναι πάντα αγνά υλικά..
Προτιμώ όμως να μειώνω την αηδία των σκουπιδίων που μπορεί κανεις να συναντήσει σε φάστ φούντ.  Ε καμμία φορά με πιάνει μια λαιμαργία για χαζοφαγητά.

Max Cady

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Κριτικές
17
Like
11
Πόντοι
2.178
Trendy ναι, αλλά ως ελληνάρας να πάω να φάω στο γυράδικο...

Ρε φίλος, έχεις δει τον γύρο πριν μπει στην σούβλα? Μια γλειώδης μάζα περιτριγυρισμένη από αλογόμυγες η οποία μένει ακάλυπτη από το πρωί ως το βράδυ που θα παραγγείλεις δυο πιττόγυρα...
Και εκεί σκατά πουλάνε... καλαμάκια χοιρινά που τα τρως και πας στον άλλο κόσμο για δευτερόλεπτα και αν είσαι τυχερός επιστρέφεις.
Μην μιλήσουμε για βρωμοσυκώτια και σπλήνες και ράμφη και ουρές κλπ κλπ... Είτε δεν τρως απ'έξω, είτε τρως και το λούζεσαι(ή το χέζεσαι καλλίτερα)
Παιδια το καλαμακι κανει 0,10 Ε (10 λεπτα) και το πληρωνουμε 1,50 Ε. Υποτιθεται τοι καποια απο τα κερδη πανε και στην υγιεινη του χωρου και των εργαζομενων και οχι ολα στην τσεπη του Λαμογιου-επαγγελαμτια!

Max Cady

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Κριτικές
17
Like
11
Πόντοι
2.178
ρε παιδια καλα ολα αυτα κ σιγουρα εχουν μια δοση αληθειας, ολες αυτες οι ιστοριες που διακινουνται μεσω mail ομως μου φαινονται λιγο υποπτες.... συνηθως ειναι παπαριες κ εξυπηρετουν αλλους σκοπους...

Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
ε μην τρελαθουμε τωρα.....
με τη μαγειρικη των μπαμπαδων μας μεγαλωσαμε ??????
τις γευσεις και τις μυρωδιες της μαγειρικης των πατεραδων μας εχουμε στον ουρανισκο και στη μυτη μας ???????

μην ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε.....  :idiot: :idiot:

Πλάκα στην πλάκα, εγώ ναι. Ό,τι μου μαγείρευε ο πατέράς μου! Η μάνά μου από μαγειρική ήταν σκράπα! Φιλότιμη μεν, ατάλαντη δε. Οπότε μπαμπά τι θα φάμε σήμερα?

Επισκέπτης
Και εμάνα ο μπαμπάς μαγείρευε ως έλληνας...αλλά το αλάτι συννεφο!

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Έμαθα να μαγειρεύω επειδή μου άρεσε η εικόνα στο φαγητό, επειδή η μαμά μου δεν μαγείρευε, επειδή έμενα μόνη και επειδη στα βόρεια είναι βαριά τα φαγητά.  Έκανα το λάθος να τρώω απέξω κανα δύο χρόνια, αλλά δεν πιστεύω ότι και αυτά που μαγειρεύουμε είναι πάντα αγνά υλικά..
Προτιμώ όμως να μειώνω την αηδία των σκουπιδίων που μπορεί κανεις να συναντήσει σε φάστ φούντ.  Ε καμμία φορά με πιάνει μια λαιμαργία για χαζοφαγητά.

Δεν τα λέτε άσχημα κυρία μου.
Όντως προσπαθώ κι εγώ να τρώω όσο γίνεται πιο καθαρά και σπιτικά...
και πιστεύω φαίνεται.
Αν και δεν κάνω καμιά ιδιάιτερα υγειινή διατροφή, π.χ. τρώω συχνα μαγειρευτά με τη σαλτσούλα τους, πικάντικα, κρέατα,κ.α., φαίνεται η διαφορά απο το σκουπιδοφαγητό.
Όταν καμιά φορά κάνω καμιά εξέταση αίματος.
Χοληστερίνη , τριγλυκερίδια κ.τ.λ., μονίμως στο κάτω όριο.....
Και είμαι και καλοταισμένος, μην φανταστείς κανέναν αδύνατο.
Όπως σωστά λές, περίπου 1 - 2 φορές το μήνα, με ποιάνει και μένα μια λιγούρα (που μπορεί να συνδυάζεται και με έλλειψη χρόνου για μαγείρεμα τη δεδομένη στιγμή),και την πέφτω σε γύρους - πίτσες και τα συναφή.

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Μπαααα... Τρία πράγματα ήξερε να φτιάχνει και ξέρει. Κοκκινιστό, φούρνου κοτόπουλο/μπιφτέκια με πατάτες, μακαρονάδες. Και αλάτι λίγο γενικώς. Αλλά φώναζε ο μπούλης, κι'αλλο κι'αλλο και έγινε σαν μπιφτέκι και μετά τρέχαμε...

Max Cady

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Κριτικές
17
Like
11
Πόντοι
2.178
αν εισαι ελληναρας και οχι τρεντης δεν θα πας στο σουβλατζιδικο και θα φας γυρο, θα φας καλαμακι που δεν παιρνει τοοοοση πολυ νοθεια.. ή ακομη καλλιτερα αν δεν το ξερεις (καλα) το μαγαζι δεν θα φας καθολου..
θα πας σε καμια ταβερνουλα που γνωριζεις καλα το ποιόν της  :grin: ή σε καποιο καλο εστιατοριο να τα ακουμπησεις για να εχεις λιγοτερες πιθανοτητες να φας μπίχλα κλπ κλπ..
κι αν δεν το αντεχεις οικονομικα θα κατσεις σπιτι σου..

αλλα εσυ θελεις να μου το παιζεις τρέντης..  :grin:

υ.γ. και παλι δεν το λεω για σενα παληκαρι..  ;)

Καλα και αυτο για την ταβερνα και το εστιατορειο ΜΥΘΟΣ ειναι! Θελει ψαξιμο παιδια. Ο Ελληνας καταναλωτης ΔΥΣΤΥΧΩΣ δεν ειναι ευαισθητοποιημενος! Θεωρει μαγκια να φτυσει την τσιχλα κατω, αλλα ντρεπεται(αν ειναι δυνατον?) να πει στον ΜΠΙΧΛΗ σουβλατζη να μην πιανει τα λεφτα και μετα με τα βρωμο-χερα του την πιτα η να φτυνει στο χαρτακι να ξεκολησει και μετα να διπλωνει την πιτα! Η να πιανει τα παγακια με το χερι! ΑΥΤΑ ντρεπεται να τα πει, ο λαλακας ο Ελληναρας

Max Cady

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Κριτικές
17
Like
11
Πόντοι
2.178
Θεωρώ πως η χρήση της ψησταριάς με κάρβουνα σε όλα τα στάδια (άναμα φωτιάς, ψήσιμο με κατανάλωση κρασιού/μπύρας, κλπ), είναι κλειδί για όλους. Σας πληροφορώ πως από τη στιγμή που πέρασα σε αυτό το στάδιο, δεν χρειάστηκε να ξαναψωνίσω από γυράδικο. Η ταβέρνα δεν διακοπηκε απο την ατζέντα, αλλά η ψησταριά είναι μια απελευθέρωση...
Τίγκα σου λέω...

Ο κινδυνος να παθεις καρκινο απο ψημενη μπριζολα ειναι στατιστικα ο ιδιος με το να σε "χτυπησε" κεραυνος!
Οποτε πρεπει να εισαι πολυ γκαντεμης

Επισκέπτης
Καλά είναι και να είσαι χύμα μερικές φορές. Αλλά και ένα πιάτο όμορφο και εύγεστο με ένα κρασάκι ε δε το συζητώ λέει..

Max Cady

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Κριτικές
17
Like
11
Πόντοι
2.178
Mεταξύ σοβαρού και αστείου, όποιος έχει πάει στρατό και όποιος έχει πάει αγγαρεία στα μαγειρία γνωρίζει ότι η ανθεκτικότητα του ανθρώπου είναι απείρως μεγαλύτερη από αυτή που νομίζουμε!

Και η μαλακια του το ιδιο!

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Ο κινδυνος να παθεις καρκινο απο ψημενη μπριζολα ειναι στατιστικα ο ιδιος με το να σε "χτυπησε" κεραυνος!
Οποτε πρεπει να εισαι πολυ γκαντεμης

Ρε φίλε, ο άνθρωπος μάλλον εννοεί πως ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΤΡΕΛΛΑ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ......αν κατάλαβα καλά.

OP
OP
T

TheBlade

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
16
Καλά είναι και να είσαι χύμα μερικές φορές. Αλλά και ένα πιάτο όμορφο και εύγεστο με ένα κρασάκι ε δε το συζητώ λέει..

Και αρέσει τα μάλλα και στις περισσότερες κυρίες....
Για διάβασε το ποστ μου πιό πάνω(απάντηση # 50).....το χω δοκιμάσει !

Max Cady

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Κριτικές
17
Like
11
Πόντοι
2.178
Κατοπιν βρίσκεις ένα κρεοπωλείο (εκτός απο κάποιους τυχερούς που μπορέι να προμηθεύονται κρέας απο συγγενείς στην επαρχία, ή και να το παράγουν οι ίδιοι), που εμπιστέυεσαι,

ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ να γινω κουραστικος, αλλα ΕΠΙΜΕΝΩ, Εμπιστοσυνη δεν υπαρχει με τους Ελληνες "επαγγελματιες". Πρεπει να το χτιστει σιγα-σιγα και να το ΨΑΧΝΟΥΜΕ συνεχεια. Ειδικα σε περιοδους με μεγαλη καταναλωση:Πασχα, Σαρακοστη, Αυγουστος, Χριστουγεννα κτλ

blindz

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Απρ 2006
Κριτικές
22
Like
40
Πόντοι
6.765
Ας μην σχολιασουμε την ποιοτητα των ξενων και ελληνικων αλυσιδων φαστ φουντ.Εχουν ακουστει παρα πολλα χωρις κανενας μας να ξερει τι ειναι αληθεια και τι οχι.Το μονο σιγουρο ειναι οτι οπου υπαρχει καπνος υπαρχει και φωτια.
Δειτε την ταινια-ντοκυμαντερ SUPERSIZE ME .Δυστηχως στο θεμα τροφιμων κανεις δεν μπορει να ξερει τι τρωει ακομα και αν ειναι απο χωριο.Απο την στιγμη που ολοι οι σποροι ειναι μεταλλαγμενοι οσο και βιολογικα να το μεγαλωσεις παντα θα εχεις ενα βιολογικο μεταλλαγμενο προιον.Τωρα το ποσο ακυνδινο η επικυνδυνο ειναι θα το ξερουμε σε καμια 50αρια χρονια.Τα τελευταια χρονια οι παραγωγοι γυρνανε σε βιολογικες καλλιεργειες αλλα το χωμα το οποιο τις καλλιεργουν ειναι ποτισμενο με φυτοφαρμακα σε απιστευτο σημειο.

Επισκέπτης
Και αρέσει τα μάλλα και στις περισσότερες κυρίες....
Για διάβασε το ποστ μου πιό πάνω(απάντηση # 50).....το χω δοκιμάσει !
Μπλέιντ φανταζομαι σε όλους (άντρες γυναικές) αρέσει ενα καλό φαγητό, άλλοι προτιμούν τα πιο απλά, άλλοι θέλουν και την ποικίλια της πιο περίεργης γεύσης. Αν μαγειρεύεις ξέρεις τι εννοω.
Το καλύτερο είναι να τρώς με παρέα, ή να μαγειρεύεις για φίλους κτλ, για αυτό κάποιοι απο εσάς πιθανόν να βαριέστε το μαγείρεμα.
Για το παλικάρι που του αρέσει η ψησταριά είναι μια καλη λύση σίγουρα αλλά βρε παιδί μου συνέχεια τοξίνες τρώς;
Τα αποτελέσματα της κακής διατροφής δυστυχώς δεν είναι μόνο το πάχος, αλλά και πολλαπλά και σοβαρα προβλήματα υγείας σε μεγαλύτερες ηλικίες.  Τώρα αν τρώμε μεταλλαγμένες τροφές και βλαβερές.. δεν μπορουμε να το ελέγξουμε (τι στο καλό κάνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες;)

Max Cady

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Απρ 2007
Κριτικές
17
Like
11
Πόντοι
2.178
καλα οχι πως εχετε αδικο για το τι μπορει να τρωμε... βεβαια αν κατσουμε να σκεφτουμε οτιδηποτε ειναι βλαβερο για μας δεν θα ζουμε...

αλλα περι των mcdonalds κ kfc ειναι urbanlegends... ειναι δυνατον να τα πιστευετε?
ψαχτε τα κ λιγο πρωτα...

[URL unfurl="true"]http://en.wikipedia.org/wiki/McDonald's_urban_legends[/url]

Αν σου ελεγα οτι πολλα τα εχω δειαπο πρωτο χερι η τα εχω ακουσει απο επιστημονες-γκουρου του τομεα?
Και απο ποτε η wikipedia ειναι επιστημονικη εγγυκλοπαιδια και γιατι να την εμπιστευομαι περισσοτερο απο την ερευνα του Κουλογλου?
Καλο το internet, αλλα υπαρχει ζωη και εκτος internet.
Ας χρησιμοποιησει ο καθενας και τα δικα του ματακια, αυτακια και τα αλλα αισθητηρια οργανα!

BiteMeIaMfresH

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2006
Like
15
Πόντοι
66
εγω εμαθα να μαγειρευω απ οταν αρχισα να ζω μονη μου γιατι πριν δεν χρειαζοταν :cheesy:
αλλα το βαριεμαι κ το αντιπαθω τα μαλα αν κ οχι να το παινευτω αλλα μαγειρευω καλα λολ... για μενα αποτελει απλη αναγκη μιας κ ουτε τα ετοιματζιδικα μου πολυαρεσουν κ αυτα που μ αρεσουν τα τρωω 3-4 φορες το μηνα κ αν...
ονειρο ζωης να βρω ανδρα σεφ ή που να λατρευει να μαγειρευει χαχαχαχαχα

σορρυ παρακελσους αλλα το θεωρω αδιανοητο να πιστευετε τετοια πραγματα... αλλα οκ.. δικαιωμα του καθενος να πιστευει οτι θελει

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Like
3
Πόντοι
16
Π.χ. το τσένταρ στις ΗΠΑ δεν θυμάμαι για πόσο ποσοστό φραγμένων αρτηριών ευθύνεται και για πόσους θανάτους. Βιομηχανικό τυρί μπρρρρ...

Τώρα όσον αφορά τα αρνιά, κατσίκια του χωριού κλπ κλπ... καληνύχτα και εκεί. Του χωριού, δηλαδή ελεύθερα να τρώνε ό,τι να 'ναι και δη από προσωπική εμπειρία της Δίβρης (Ηλεία) τρώνε σκατά και σκουπίδια, ό,τι παίζει δηλαδή στο φυσικό περιβάλλον από τους ελληνάρες σκουπιδαραίους... Τι να πεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom