Νέα

Τι ήταν πραγματικά η 21 Απρίλη; Χούντα ή χούντα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Requiem7
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Κριτικές
10
Like
43
Πόντοι
2.157
τελος παντων λακη, μη γαμας το θρεντ.. συνεχισε το διαγγελμα..  :)

leonoro

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Like
11
Πόντοι
166
:cheesy: Εμένα το ιατρός δεν με χαλάει καθόλου laki

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Εύστοχο. Όσο για το θέμα έκατσα και διάβασα εικοσι τόσες σελίδες θρεντ αντί να πάω για καφέ με μια πρώην που μου έστειλε μήνυμα πριν καμιά ώρα. Κάποια άτομα είναι για πολλές ντομάτες. Η ορολογία μου είναι αδιάφορη. Πείτε το όπως θέλετε. Επανάσταση, ανασταση, υπέρταση, υπόταση, ανάταση, στάση. Μια απόρία έχω μόνο. Όποιοι δηλώνουν νοσταλγοί εκείνου του καθεστώτος, το ζήσανε ή είναι μπούληδες 17-21 ετών που τον παίζουν όλη μέρα μπροστά στο γιουτουμπ και αποβλακώνονται ολημερίς στην τβ έχοντας όποια ιδεά έχουν από τον βασιλοχουντικό παππού τους;

Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπεις.

Κι εσένα αν ο παππούς σου ήταν τσιράκι της χούντας και είχε πάρει ένα χουντοδάνειο και είχε γίνει από το τίποτα επιχειρηματίας με "πρόσωπο" στην κοινωνία χουντικός θα ήσουν... ;)

Ξέρεις πόσοι άχρηστοι ανέβηκαν τρια - τρια τα σκαλιά της κοινωνικής πυραμίδας την εποχή της χούντας μόνο και μόνο επειδή ήξεραν που πότε και πώς να γλύψουν αποτελεσματικά;  :tickedoff:

Εγώ πάντως έχω ακόμα μερικά από τα βιβλία του δημοτικού σχολείου με τη φωτο του Παπαδόπουλου.  Το τι μαλακίες γράφουν μέσα είναι αδιανόητο.  Την εποχή που στη Δυτική Ευρώπη γίνονταν οι μεγαλύτερες διανοητικές ζυμώσεις του 20ου αιώνα εμείς είχαμε ένα μάτσο γραφικούς να μας κυβερνούν.  Μην τα θυμόμαστε καλύτερα... :headbang:

Από την άλλη όταν είσαι 17 - 21 μπορείς να υποστηρίζεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι.  Αυτή είναι και η γοητεία της νεότητας.  Κι εγώ στα 17 μου δήλωνα μαοϊκός έχοντας διαβάσει μιάμιση σελίδα από το κόκκινο βιβλιαράκι (μπορεί και λιγότερο)...Κι ένας παλιός συμφοιτητής μου, τότε σκληροπηρυνικός μαρξιστής και οπαδός της ανατροπής της αστικής δημοκρατίας με ένοπλα μέσα (είχε πηδήξει τα μισά Εξάρχεια στις αρχές της δεκαετίας του 80', ήταν φοβερό πόσο έυκολα γάμαγες τότε αν ήσουν δυνατός στο επαναστατικό λέγειν...), σήμερα είναι ιδιοκτήτης πολυτελούς εστιατορίου και βιλίτσας στα Νότια Προάστια... :cheesy:

Το πρόβλημα δεν είναι να δηλώνεις χουντικός στα 16 σου, τότε τόσα ξέρεις τόσα λες.  Αν συνεχίσεις και στα...26 σου τότε πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεσαι... :think:

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
... Ένας υπάλληλος κοστίζει στον εργοδότη 26 μισθούς ετησίως.

Απο που το βγάζεις αυτότο νούμερο god-gr?
Εγώ ξέρω ότι:
Καθαρές απολαβές + κρατήσεις εργαζομένου = μικτές απολαβές.
Μικτές απολαβές + εισφορά εργοδότη = εργοδοτική επιβάρυνση.
Κάθε χρόνο καταβάλλονται 14 μισθοί (12 + 1 δώρο Χριστ + 1/2 Δ.Π. + 1/2 Επιδ. Αδείας) και πρέπει (ο συνετός εργοδότης) να βάζει στην άκρη και ένα μισθό ακόμα, πρόβλεψη για περίπτωση αποζημιώσεως σε απόλυση (που όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα καταβληθεί ποτέ, μπορεί κάποτε να φύγει μόνος του).
Και έτσι έστω, είναι 15 μισθοί.

Εσύ απο που βγάζεις τους 26?

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
  Εξαρτάται από ποια οπτική γωνία το βλέπεις.

Κι εσένα αν ο παππούς σου ήταν τσιράκι της χούντας και είχε πάρει ένα χουντοδάνειο και είχε γίνει από το τίποτα επιχειρηματίας με "πρόσωπο" στην κοινωνία χουντικός θα ήσουν... ;)

Ξέρεις πόσοι άχρηστοι ανέβηκαν τρια - τρια τα σκαλιά της κοινωνικής πυραμίδας την εποχή της χούντας μόνο και μόνο επειδή ήξεραν που πότε και πώς να γλύψουν αποτελεσματικά;  :tickedoff:

Εγώ πάντως έχω ακόμα μερικά από τα βιβλία του δημοτικού σχολείου με τη φωτο του Παπαδόπουλου.  Το τι μαλακίες γράφουν μέσα είναι αδιανόητο.  Την εποχή που στη Δυτική Ευρώπη γίνονταν οι μεγαλύτερες διανοητικές ζυμώσεις του 20ου αιώνα εμείς είχαμε ένα μάτσο γραφικούς να μας κυβερνούν.  Μην τα θυμόμαστε καλύτερα... :headbang:

Από την άλλη όταν είσαι 17 - 21 μπορείς να υποστηρίζεις ότι σου κατέβει στο κεφάλι.  Αυτή είναι και η γοητεία της νεότητας.  Κι εγώ στα 17 μου δήλωνα μαοϊκός έχοντας διαβάσει μιάμιση σελίδα από το κόκκινο βιβλιαράκι (μπορεί και λιγότερο)...Κι ένας παλιός συμφοιτητής μου, τότε σκληροπηρυνικός μαρξιστής και οπαδός της ανατροπής της αστικής δημοκρατίας με ένοπλα μέσα (είχε πηδήξει τα μισά Εξάρχεια στις αρχές της δεκαετίας του 80', ήταν φοβερό πόσο έυκολα γάμαγες τότε αν ήσουν δυνατός στο επαναστατικό λέγειν...), σήμερα είναι ιδιοκτήτης πολυτελούς εστιατορίου και βιλίτσας στα Νότια Προάστια... :cheesy:

Το πρόβλημα δεν είναι να δηλώνεις χουντικός στα 16 σου, τότε τόσα ξέρεις τόσα λες.  Αν συνεχίσεις και στα...26 σου τότε πρέπει να αρχίσεις να ψάχνεσαι... :think:
Σωστός ο Κεμάλ. Κάτι άλλα σχόλια άνωθι είναι για γέλια. Το καλύτερο για την ανθρωπότητα θα ήταν κάποιοι να συμβουλευτούν κάποιον ειδικό (γιατρό).

Επισκέπτης
  Εγώ πάντως έχω ακόμα μερικά από τα βιβλία του δημοτικού σχολείου με τη φωτο του Παπαδόπουλου.  Το τι μαλακίες γράφουν μέσα είναι αδιανόητο. 

Μεγαλύτερες μαλακίες από το ΣΥΡΙΖΟβιβλίο της Ρεπούση & Σία δεν έχουν γραφτεί ποτέ σε κανένα βιβλίο.

Σε προκαλώ.

Αναδημοσίευσε τις μεγαλύτερες μαλακίες που εσύ θεωρείς ότι έγραφαν τα τότε βιβλία. Να τις διαβάσουμε κι εμείς και τις κρίνει ο καθένας. Αυτό δεν είναι ... δημοκρατία; Να εκφράζει ο καθείς μια άποψη και αυτή να κρίνεται!

Φασισμός είναι από την άλλη να υποστηρίζει κάποιος, ο οποιοσδήποτε , ότι ένα βιβλίο γράφει μαλακίες, χωρίς να αναφέρει το τι γράφει το βιβλίο. Όπως π.χ. οι λακέδες των Εβραίων που δικάζουν τον Πλεύρη για το βιλίο του, χωρίς να το έχει διαβάσει κανείς τους!

Επισκέπτης

Ξέρεις πόσοι άχρηστοι ανέβηκαν τρια - τρια τα σκαλιά της κοινωνικής πυραμίδας την εποχή της χούντας μόνο και μόνο επειδή ήξεραν που πότε και πώς να γλύψουν αποτελεσματικά; 

Επειδή εμείς δεν τους ξέρουμε, σου ζητάμε να τους αναφέρεις επώνυμα κι αυτούς!

Επώνυμα, εννοούμε με το ... επώνυμό τους!

Π.χ. Κοσκωτάς

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Μεγαλύτερες μαλακίες από το ΣΥΡΙΖΟβιβλίο της Ρεπούση & Σία δεν έχουν γραφτεί ποτέ σε κανένα βιβλίο.

Σε προκαλώ.

Αναδημοσίευσε τις μεγαλύτερες μαλακίες που εσύ θεωρείς ότι έγραφαν τα τότε βιβλία. Να τις διαβάσουμε κι εμείς και τις κρίνει ο καθένας. Αυτό δεν είναι ... δημοκρατία; Να εκφράζει ο καθείς μια άποψη και αυτή να κρίνεται!

Φασισμός είναι από την άλλη να υποστηρίζει κάποιος, ο οποιοσδήποτε , ότι ένα βιβλίο γράφει μαλακίες, χωρίς να αναφέρει το τι γράφει το βιβλίο. Όπως π.χ. οι λακέδες των Εβραίων που δικάζουν τον Πλεύρη για το βιλίο του, χωρίς να το έχει διαβάσει κανείς τους!

Ρε φίλε έλεος που θα κάτσω να αντιγράψω στο σάιτ κομμάτια από τα βιβλία της Επταετίας επειδή και καλά με προκαλείς εσύ.  Σιγά μην κάτσω να κάνω και επανάληψη στα βιβλία του Δημοτικού για να μου βάλεις τεστ αύριο.  :helpplea:

Όποιος θέλει πηγαίνει στην Εθνική Βιβλιοθήκη ή στη βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων ή στη βιβλιοθήκη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και τα βρίσκει και τα διαβάζει και κρίνει αν έχεις δίκιο.

Σεβάσου τη νοημοσύνη εκείνων που σε διαβάζουν... :rolleyes:

Υ.Γ:  Το βιβλίο της Ρεπούση δεν το έχω διαβάσει, οπότε δεν έχω άποψη.

Εγγρ.
14 Αυγ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Σύντροφοι

Επειδή δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε (εδώ δεν έχουν συμφωνήσει άλλοι τόσα χρόνια) η συμβουλή μου είναι μια διαβάζετε  - διαβάζετε - διαβάζετε.  Μην θεωρείτε τίποτα δεδομένο διαβάστε όλες τις απόψεις και αποφασίστε ποίος  έχει δίκαιο. 
Η ιστορία στην Ευρώπη τουλάχιστον - μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα (βουλγαρία και βραζιλία π.χ)- έδειξε ότι οι λαοί που ακολούθησαν τη δημοκρατία είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο από τους λαούς του ακολούθησαν τον κομουνισμό.

Αυτά που λένε οι κομουνιστές θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχουν δίκιο στην διαπίστωση αλλά τελείως λάθος στα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν.
Η Ιρλανδία ήταν μια φτωχή χώρα,- στο δικό μας ή ίσως και λίγο παρακάτω επίπεδο- με αρκετό σοσιαλισμό, εφάρμοσε φιλελεύθερη πολιτική και το αποτέλεσμα είναι ο μέσος μισθός σήμερα να είναι 2500 Ευρώ και να έχει ανεργία 3%.
Την Θάτσερ που όλοι την βρίζουν (στην Ελλάδα βέβαια - που όλα τα ξέρουν-) κατάφερε ο μέσος μισθός σήμερα να είναι 2800 Ευρώ.  Σε εμάς τα ξέρετε καλύτερα ζητάμε εγγυημένο ελάχιστο εισόδημα, κράτος πατερούλη, και ελάχιστο μισθό 1300 Ευρώ. Η ειρωνεία είναι ότι στο Ριζοσπάστη δουλεύουν αρκετοί χωρίς ασφάλιση και πολλοί με το βασικό μισθό 600 Ευρώ -για το καλό του κόμματος και του αγώνα βέβαια-. 

Για την Χούντα τώρα.
τα πρώτα χρόνια της χούντας υπήρχε στην Ευρώπη μια γενικότερη ανάπτυξη που επηρέαζε και την Ελλάδα.  Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλές βιοτεχνίες - βιομηχανίες ζητούσαν εργάτες.  Αυτό κάνει ακόμα και σήμερα μερικούς να νοσταλγούν εκείνη την εποχή όπου έξω απο κάθε φάμπρικα υπήρχε μια ταμπέλα "Ζητούνται εργάτες".  Φυσικά προς το τέλος οι Συνταγματάρχες έδειξαν τις "ικανότητές" τους και ο πληθωρισμός και η ακρίβεια άρχισε να καλπάζει και ο κόσμος να ζορίζεται.

Δεν έχει νόημα να μιλάμε σήμερα αν ήταν Χούντα  ή επανάσταση αυτό έχει κριθεί από την ιστορία και οι πρωταγωνιστές πέθαναν στην φυλακή - και καλά να πάθουν-.  ( το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τους δολοφόνους της 17Ν αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.) Θα πρέπει να σημειωθεί βέβαια ότι οι στρατιωτικοί κατέλαβαν την εξουσία χωρίς αντίσταση και ελάχιστη ήταν και η αντίσταση τα χρόνια που ακολούθησαν.  Μόνο προς το τέλος της υπήρξε αντίδραση απο το λαό με αποκορύφωμα το Πολυτεχνείο.  (Τώρα που βρέθηκαν τόσοι πολλοί αντιστασιακοί ? είναι και αυτό ένα άλλο μεγάλο θέμα) Κυνήγησαν τους κομουνιστές και όσους τους ενοχλούσαν, έστειλαν εξορία αρκετούς αλλά οι συνθήκες της εξορίας δεν είχαν καμιά σχέση με τις εξορίες που ακολούθησαν τον εμφύλιο.  Ευτυχώς έμειναν μόνο 7 χρόνια και δεν πρόλαβαν να κάνουν μεγάλη ζημιά στη χώρα.  Πρόλαβαν όμως και έκαναν μεγάλη ζημιά στην Κύπρο.

Η διαφθορά τότε ήταν παρόμοια με την σημερινή -μόνο που σήμερα είναι πιο καλυμμένη και πιο σοφιστικέ (βλέπε μίζες ταμείων-.

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Like
4
Πόντοι
6
Απο που το βγάζεις αυτότο νούμερο god-gr?
Εγώ ξέρω ότι:
Καθαρές απολαβές + κρατήσεις εργαζομένου = μικτές απολαβές.
Μικτές απολαβές + εισφορά εργοδότη = εργοδοτική επιβάρυνση.
Κάθε χρόνο καταβάλλονται 14 μισθοί (12 + 1 δώρο Χριστ + 1/2 Δ.Π. + 1/2 Επιδ. Αδείας) και πρέπει (ο συνετός εργοδότης) να βάζει στην άκρη και ένα μισθό ακόμα, πρόβλεψη για περίπτωση αποζημιώσεως σε απόλυση (που όμως δεν είναι σίγουρο ότι θα καταβληθεί ποτέ, μπορεί κάποτε να φύγει μόνος του).
Και έτσι έστω, είναι 15 μισθοί.

Εσύ απο που βγάζεις τους 26?

Υπολογίζω 12 μηνιαίες αποδοχές + 1 χριστούγεννα + 1/2 Πάσχα + 1/2 Επίδομα Αδείας. = 14
+12 Μηνίαια Ασφάλιση
    = 26 !

Επισκέπτης
  Ρε φίλε έλεος που θα κάτσω να αντιγράψω στο σάιτ κομμάτια από τα βιβλία της Επταετίας επειδή και καλά με προκαλείς εσύ. 

Κοίτα, όταν κάποιος έχει διαβάσει κάτι που είναι κατάπτυστο κάτι χτυπητό θα το έχει μείνει, μερικές λέξεις ρε αδελφέ, δεν χρειάζεται να το θυμάται απ'εξω , ποιηματάκι. Στην τελική αν έχει το βιβλίο, αναφέρει έναν αριθμό σελίδας και καταλαβαίνουμε. Άσε που τα σκάνερ τώρα κοστίζουν λίγο παραπάνω από ένα κουτί καπότες, οπότε όταν έχει κάποιος ένα βιβλίο που το έχει διαβάσει , δεν είναι δύσκολο να ανεβάσει και μια φωτό σε ένα site που το κάνει τσαμπέ αυτό και γρήγορα.

Το βιβλίο της Ρεπούση δεν το έχω διαβάσει, οπότε δεν έχω άποψη.

Οι πατάτες του βιβλίου της Ρεπούση είναι τόσο πολλές και τόσο χτυπητές που δεν ήταν δύσκολο να γίνουν γνωστές , σε όλους και να καταδικαστούν.  Εσύ όταν γίνονταν αυτά προφανώς ήσουν αλλού ή ... διάβαζες άλλα!

Φαντάζομαι παρόλο που προφανώς διάβαζες όταν γινόταν γνωστό το αίσχος της Ρεπούση, θα έμαθες τουλάχιστον ότι η Γιαννάκου που το υπερασπίστηκε μαυρίστηκε και δεν είναι πια βουλευτής ... ή διάβαζες άλλα και όταν μεταδίδονταν τα αποτελέσματα και δεν το έμαθες ούτε αυτό;

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Οι πατάτες του βιβλίου της Ρεπούση είναι τόσο πολλές και τόσο χτυπητές που δεν ήταν δύσκολο να γίνουν γνωστές , σε όλους και να καταδικαστούν.  Εσύ όταν γίνονταν αυτά προφανώς ήσουν αλλού ή ... διάβαζες άλλα!
Σωστά, δε φτάνει η Ρεπούση το μεγαλείο ενός Πλεύρη! Εσύ βρίσκεις πατάτα το βιβλίο της Ρεπούση και αριστούργημα το βιβλίο του Πλεύρη που λέει ότι κακώς κάναν οι Γερμανοί και δε σκοτώσαν όλους τους Εβραίους, ότι το Νταχάου και το Άουσβιτς θα πρεπε να ταν ανοικτά ανά πάσα στιγμή γιατί θα τα χρειαστούμε, ότι ο Κόφι Ανάν είναι απόγονος ανθρωποφάγων και άλλες τέτοιες μαλακίες εμετικές ; Αν ναι, τότε αγόρι μου εσύ είτε θες ψυχίατρο επειγόντως οπότε έχεις το ακαταλόγιστο,  ή με την ανοχή όλων εδώ μέσα εκτελείς υπηρεσία προσβάλλοντας με το χειρότερο τρόπο όποιον ανήκει σε αριστερό με την ευρύτερη έννοια χώρο. Δε φταις εσύ όμως. Αυτοί που σε ανέχονται φταίνε.

god_gr

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουλ 2007
Like
4
Πόντοι
6
Hello !!! ΙΚΑ ?
Όντως δεν είναι ίδιο το ποσό (μπερδεύτικα πριν) αλλά την ασφάλεια του εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα ποιος την πληρώνει ?
Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είναί, αλλά αν υπολογίσεις το βασικό μισθό ενός ιδιωτικού υπαλλήλου σήμερα στα 650 ευρώ περίπου + την ασφάλισή του, αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα από 1000ευρώ/υπάλληλο. = >12.000 ευρώ ανα έτος. + 2 μισθοί τα δώρα-επιδόματα, ΣΥΝΟΛΟ: > 13.500 ευρώ ετησίως. Αυτά κοστίζει τουλάχιστον ένας υπάλληλος στον εργοδότη του.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Ξέρεις πόσοι άχρηστοι ανέβηκαν τρια - τρια τα σκαλιά της κοινωνικής πυραμίδας την εποχή της χούντας μόνο και μόνο επειδή ήξεραν που πότε και πώς να γλύψουν αποτελεσματικά; 

ΝΑ θυμίσω, kemal, ότι επι χούντας έπεσε το σύνθημα (κρατική διαφήμιση) "Τρώτε νόστιμο, φτηνό χοιρινό" (ήθελαν να μειώσουν τις εισαγωγές μοσχαρίσιου), την ίδια εποχή που ο υπουργός της χούντας ΜΠΑΛΟΠΟΥΛΟΣ δικάστηκε (ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ) για σκάνδαλα με σάπια κρέατα (που έφερνε συγγενής του) και ο ίδιος είχε αποκτήσει στην πιάτσα της κρεαταγοράς το παρατσούκλι "ο φιλετοφάγος"!

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Κοίτα, όταν κάποιος έχει διαβάσει κάτι που είναι κατάπτυστο κάτι χτυπητό θα το έχει μείνει, μερικές λέξεις ρε αδελφέ, δεν χρειάζεται να το θυμάται απ'εξω , ποιηματάκι. Στην τελική αν έχει το βιβλίο, αναφέρει έναν αριθμό σελίδας και καταλαβαίνουμε. Άσε που τα σκάνερ τώρα κοστίζουν λίγο παραπάνω από ένα κουτί καπότες, οπότε όταν έχει κάποιος ένα βιβλίο που το έχει διαβάσει , δεν είναι δύσκολο να ανεβάσει και μια φωτό σε ένα site που το κάνει τσαμπέ αυτό και γρήγορα.

Φαντάζομαι παρόλο που προφανώς διάβαζες όταν γινόταν γνωστό το αίσχος της Ρεπούση, θα έμαθες τουλάχιστον ότι η Γιαννάκου που το υπερασπίστηκε μαυρίστηκε και δεν είναι πια βουλευτής ... ή διάβαζες άλλα και όταν μεταδίδονταν τα αποτελέσματα και δεν το έμαθες ούτε αυτό;

Νομίζω ότι σου απάντησα πιο πάνω.  Βρίκσεις, διαβάζεις, κρίνεις, συγκρίνεις και δεν περιμένεις από άλλους να κρίνουν και να συγκρίνουν για σένα.  Βασικός κανόνας για να πας μπροστά.

Έχω σταματήσει να διαβάζω σχολικά βιβλία και δε μου αρέσει να κρίνω τη δουλειά ενός ανθρώπου από ότι μου μεταφέρουν άλλοι η τα μίντια.  Αν δεν καταλαβαινόμαστε δεν μπορώ να σε βοηθήσω άλλο.  :helpplea:

Οι ψηφοφόροι της κυρίας Γιαννάκου δε με ενδιαφέρουν.  Ούτε γνωρίζω τους νεοδημοκράτες της περιφέρειάς της στο σύνολο τους ώστε να μου έχουν εκμυστηρευτεί αν την καταψήφισαν για το βιβλίο ή για κάποιον άλλο λόγο.  Εσύ που προφανώς έχεις το προνόμιο αυτό κατέληξες και στο σχετικό συμπέρασμα.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
...Κι ένας παλιός συμφοιτητής μου, τότε σκληροπηρυνικός μαρξιστής και οπαδός της ανατροπής της αστικής δημοκρατίας με ένοπλα μέσα (είχε πηδήξει τα μισά Εξάρχεια στις αρχές της δεκαετίας του 80', ήταν φοβερό πόσο έυκολα γάμαγες τότε αν ήσουν δυνατός στο επαναστατικό λέγειν...),

Επικροτώ.

Υπήρχαν (1974~82) άπειρα κομματίδια  (και με την έννοια του μικρού πολιτικού κόματος και με την ένοια του μικρού θηλυκού κόμματου) και κάθε "αρχηγός" κομματιδίου ξεσκιζόταν με τα "κομματίδια" που τον λάτρευαν σα θεό...

Να μη πω ότι πολλοί είχαν βρει τη μέθοδο "ιδρύουμε κόμμα" με αποκλειστικό στόχο τον πήδο...

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
62
Πόντοι
66
Hello !!! ΙΚΑ ?
Όντως δεν είναι ίδιο το ποσό (μπερδεύτικα πριν) αλλά την ασφάλεια του εργαζόμενου στον ιδιωτικό τομέα ποιος την πληρώνει ?
Δεν θυμάμαι ακριβώς πόσο είναί, αλλά αν υπολογίσεις το βασικό μισθό ενός ιδιωτικού υπαλλήλου σήμερα στα 650 ευρώ περίπου + την ασφάλισή του, αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότερα από 1000ευρώ/υπάλληλο. = >12.000 ευρώ ανα έτος. + 2 μισθοί τα δώρα-επιδόματα, ΣΥΝΟΛΟ: > 13.500 ευρώ ετησίως. Αυτά κοστίζει τουλάχιστον ένας υπάλληλος στον εργοδότη του.

Τα έχεις μπερδεμένα στο μυαλό σου.

Μικτός μισθός = (έστω) 800.
Κρατήσεις (ΙΚΑ) = (έστω) 16%, καθαρά = 800 - 128 = 672. Τόσα βάζει στην τσέπη.

Επι πλέον στα 800 ο εργοδότης πληρώνει (νομίζω) 27% (=216) πάλι στο ΙΚΑ.

Άρα ο εργοδότης εκταμιεύει 1.016.

1.016 χ 14 = 14.224 το χρόνο.

Εννοείς ότι πολλά είναι?

Εν πάσει περιπτώσει δεν είναι χ 26 που έλεγες πριν.

Δε θυμάμαι ακριβώς τα ποσοστά, αλλά δεν απέχουν πολύ αυτά που σου γράφω απο την πραγματικότητα.

Kemal

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2007
Like
0
Πόντοι
1
Επικροτώ.

Υπήρχαν (1974~82) άπειρα κομματίδια  (και με την έννοια του μικρού πολιτικού κόματος και με την ένοια του μικρού θηλυκού κόμματου) και κάθε "αρχηγός" κομματιδίου ξεσκιζόταν με τα "κομματίδια" που τον λάτρευαν σα θεό...

Να μη πω ότι πολλοί είχαν βρει τη μέθοδο "ιδρύουμε κόμμα" με αποκλειστικό στόχο τον πήδο...

Θυμάσαι τις πλέον περιζήτητες γκόμνες τότε;

Οι γκόμενες του "Ρήγα Φεραίου", οι γνωστές "ψηφοπαγίδες"... :)

Εποχή έντονης πολιτικοποίησης τότε.  Όσοι έχουμε εμπειρίες από πολιτικές διαδικασίες πριν το 85' νομίζω ότι σήμερα κάθε έννοια πολιτικής αντιπαράθεσης μας φαίνεται σοφτ και εντελώς για το "θεαθήναι".

Είναι σαν να γάμαγες παλιά την Σκλεναρίκοβα και τώρα να σου λένε να γαμήσεις τον Καρεμπέ... :rolleyes:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom