Ποιό θέμα; Για το αν η 21η Απριλίου ήταν χούντα ή επανάσταση;Αλλά πάλι ξέφυγε η συζήτηση. Επιστροφή στο ΘΕΜΑ λοιπόν...
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Τι ήταν πραγματικά η 21 Απρίλη; Χούντα ή χούντα;
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Requiem7
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 4K
- Εμφανίσεις 118K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)
alexandros1976
Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2007
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
Καταρχήν Καλημέραεσύ φιλαράκο Alexandros1976 είσαι Κομμουνιστής ? Αν ναι, τότε πως είσαι φίλαθλος-οπαδός της πιο καπιταλιστικής ποδοσαφαιρικής ομάδας (της οποίας φίλαθλος είμαι και εγώ για να μην παρεξηγούμαστε και πάει αλλού το θέμα!!!)? Με Πρόεδρο έναν από τα άτομα που ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις στην Ελλάδα? Με Πρόεδρο ένα άτομο με βεβαρημένο παρελθον? Μήπως και αυτά δεν έχουν σχέση? Μήπως επί Κομμουνισμού στη Ρωσσία υπήρχε πάλι κάποιος Αμπράμοβιτς ? Για να μην μου πεις ότι και το ποδόσφαιρο δεν έχει σχέση. Και μην μου πεις πάλι ότι δεν ήταν έτσι παλιά. Γιατί από τον καιρό που εσύ αλλά και εγώ (μιας και δεν έχουμε μεγάλη διαφορά στην ηλικία) παρακολουθούμε αυτή την ομάδα πρόεδροί της ήταν άτομα ιδίου "ενδιαφέροντος" και "βαρύτητος"...
Θα απαντούσα από εχθές αλλά απουσίαζα…
Λοιπόν θα προσπαθήσω να είμαι λιτός και περιεκτικός..
1.Δεν είμαι ιδεολόγος Κομουνιστής απλά λόγω καταβολών (οικογένεια) αλλά και ιδιοσυγκρασίας Συμπαθώ το ΚΚΕ
Ένας ακόμη λόγος είναι ότι πιστεύω πως είναι το μονό κόμμα που λέει Αλήθεια!!!!!
2.Τι είναι αυτό που σου κάνει εντύπωση στο ότι υποστηρίζω τον Ολυμπιακό??
Μα δεν θα μπορούσα να υποστηρίζω άλλη ομάδα….Δεν έχεις ακούσει ποτέ για τον ΝΙΚΟ ΓΟΔΑ που πεθανε με την Φανελα του Θρυλου?? Για τον ΑΝΔΡΕΑ ΜΟΥΡΑΤΗ???
Για τόσους άλλους κομουνιστές που δοξάσαν την φανέλα του Ολυμπιακού??
Μήπως οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού από καταβολής του Δεν προέρχονταν από την Εργατική Τάξη και ως εκ τούτου ήταν και Κομουνιστές?
Υπάρχει ποιο «Λαϊκός» Σύλλογος από τον Θρύλο?
Άκου για να καταλάβεις ζω την ζωή μου με τον «δυτικό τρόπο» αυτό δεν με εμποδίζει να συμπαθώ το ΚΚΕ….
Και μην μου απαντήσεις ότι αν το ΚΚΕ και τα στρατιωτικά παρακλάδια του είχαν κερδίσει τον εμφύλιο θα ήμασταν Αλβανία η Βουλγαρία
Γιατί θα σου απαντήσω
1.Οτι αυτά ήταν κανονισμένα από πριν (Γιάλτα) το ποιος θα κερδίσει…γη αυτό και η ΕΣΣΔ δεν έστειλε ποτέ βοήθεια στους Έλληνες Αντάρτες ενώ Αντίθετα οι Άγγλοι έστειλαν ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΤΟΧΗΣ
Και βομβάρδισαν την Αθηνά και τον Πειραιά…
2. Ότι μετά την Νίκη των Δεξιών (Αστικών κομμάτων) ζούμε σε μια χωρά οπού στο έτος 2007 το 85% της Ελληνικής Ατομικής Ιδιοκτησίας(Ακίνητα-Διαμερίσματα-Αγροτεμάχια-Αγροί-Αυτοκίνητα-Μηχανήματα) είναι ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ σε τράπεζες ???
3. Ότι οι Ελληνικές Τράπεζες είναι οι Πλουσιότερες στην Ευρώπη …(δανείζουν με το υψηλότερο επιτόκιο και δανείζονται με το χαμηλότερο)
4. ότι ο ΣΕΒ κάνει ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ…..στα εργασιακά ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ επί δεκαετίες δικαιώματα
Ως εκ τούτων πιστεύω άτι οπότε το αποφασίσουν (ΣΕΒ και Τράπεζες) γινόμαστε πολύ χειρότεροι από Αλβανία και Βουλγαρία……
Νομίζω ότι οποίος έχει κοινή λογική καταλαβαίνει τι λέω…..
Σου παραθετω αποσπαμα για να καταλαβεις γιατι ειμαι Ολυμπιακος ….
Ποια θα μπορούσε να είναι η τελευταία επιθυμία ενός μελλοθάνατου αγωνιστή στις φυλακές της Κέρκυρας, μεσούντος του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα;
Ο καταδικασμένος σε θάνατο Νίκος Γόδας είχε ήδη αποφασίσει τι θα κάνει, όταν θα ερχόταν αυτή η στιγμή: Τα χαράματα της 19ης Νοεμβρίου του 1948 όταν τον ειδοποίησαν οι φύλακες ότι τον ζητούν στη διεύθυνση, ο Νίκος Γόδας ζήτησε την ερυθρόλευκη φανέλα και το άσπρο σορτσάκι και πορεύθηκε για την εκτέλεση, στο νησάκι Λαζαρέτο, μπροστά στο λιμάνι της Κέρκυρας...
Οι άλλοι κρατούμενοι, μελλοθάνατοι, ισοβίτες ή με μεγάλες ποινές, στριμώχτηκαν στα σίδερα του κελιού τους κι άρχισαν να φωνάζουν όπως έκαναν σε κάθε εκτέλεση: «Λαέ της Κέρκυρας, πάλι απόψε παίρνουν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης για εκτέλεση».
Η φυλακή μπορεί ν' αντηχούσε απ' τις φωνές, οι φωνές μπορεί να ακούγονταν μέχρι τα σπίτια απέναντι, αλλά σε λίγη ώρα ο Μικρασιάτης Νίκος Γόδας, τριάντα χρονώ, βασικός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στα χρόνια της Κατοχής, στεκόταν μπροστά στο απόσπασμα φορώντας τη φανέλα του «Θρύλου».
«Νενικήκαμεν -ζήτω οι Ολυμπιονίκες του σοσιαλισμού. Γεια σας, συναθλητές μου», ήταν τα τελευταία του λόγια φεύγοντας απ' τη φυλακή, όπως τα διασώζει ο συγκρατούμενός του εκείνα τα χρόνια Σταμάτης Σκούρτης (σήμερα γενικός γραμματέας του Συλλόγου Εκτοπισθέντων-Φυλακισθέντων Κέρκυρας).
Στο βιβλίο του «Ωσπου να ξημερώσει» (σελ. 318, εκδ. Κιβωτός) περιγράφει ως εξής την εκτέλεση: «...ο ήλιος σκάει πίσω απ' τα βουνά και δεν ξέρεις τι είναι πιο κόκκινο, η φανέλλα που φοράει κατάσαρκα ο Νίκος, που οι λευκές λωρίδες της κοκκίνησαν απ' το αίμα, ή ο ήλιος; Η οικογένεια του Νίκου Γόδα μού μετέφερε τα λόγια του σε κάποιο απ' τα γράμματά του σε ανύποπτο χρόνο, αφού η εκτέλεση ανακοινωνόταν πάντα στον μελλοθάνατο το τελευταίο βράδυ: "Θέλω να ζήσετε καλά. Πεθαίνω για την πατρίδα και τα ιδανικά μου. Αν κάνετε γιο, να του δώσετε τ' όνομά μου". Κι ο αδελφός του Δημήτρης ονόμασε την κόρη του Νίκη».
peloponisios
Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Σεπ 2005
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Ρε παιδιά τα έχουμε μπλέξει όλα. Καλές οι ιδέες τις αριστεράς αλλά ποιός είναι αριστερός σήμερα ? ποιός είναι γενικότερα ιδεολόγος σήμερα?
Πολλοί, όσο και αν φαίνεται παράξενο.
jimmakos1971
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Οκτ 2005
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Τώρα που το ξανασκέφτομαι...καλά ρε μεγάλε το πότε σε μάρανε και όχι το γεγονος αυτό καθ'αυτό? !!!
To πότε έχει μεγλάλη σημασία στην προκειμένη ερώτηση. Το γεγονός αυτό κάθ αυτό ήταν απολύτως φυσιολογικό μετά τη στροφή του Ζέρβα. Οποιος έχει αμφιβολίες ας διαβάσει τον υπαρχηγό του τον Πυρομάγλου.
jimmakos1971
Μέλος
- Εγγρ.
- 25 Οκτ 2005
- Like
- 0
- Πόντοι
- 1
Ρε παιδιά τα έχουμε μπλέξει όλα. Καλές οι ιδέες τις αριστεράς αλλά ποιός είναι αριστερός σήμερα ? ποιός είναι γενικότερα ιδεολόγος σήμερα? Και όσον αφορά τα 400 ευρώ και τα 10ωρα , ένα είναι γεγονός, πως στη ζωή όποιος δουλεύει αμοίβεται. Δεν ξέρω κανέναν εγώ προσωπικά που να δουλεύει οχι 10, αλλά 7 και 8 ώρες και να ΄παίρνει 400 ευρω...
Προφανώς δεν έχεις επισκευτεί ποτέ σούπερ μάρκετ, Χόντο, Mall και λοιπά πολυκαταστήματα. Τράβα μια βόλτα ,κοίτα γύρω σου και θα γνωρίσεις προσωπικά εκατοντάδες.
Φιλε Αλεξανδρος
Τιποτε δεν μου διαφευγει
Ο κομμουνισμος δεν ειναι υπευθυνος μονο για οσα ΔΕΙΝΑ προκαλεσε στον καιρο της παντοδυναμιας του ,αλλα και για αυτα που εφερε η σηψη του
Αν λοιπον ειχαμε την "τυχη" να τον δοκιμασουμε ,θα γευομασταν και το σαπισμα του κουφαριου του , που δεν ειχε καν το φιλοτιμο να το θαψει.................
Τιποτε δεν μου διαφευγει
Ο κομμουνισμος δεν ειναι υπευθυνος μονο για οσα ΔΕΙΝΑ προκαλεσε στον καιρο της παντοδυναμιας του ,αλλα και για αυτα που εφερε η σηψη του
Αν λοιπον ειχαμε την "τυχη" να τον δοκιμασουμε ,θα γευομασταν και το σαπισμα του κουφαριου του , που δεν ειχε καν το φιλοτιμο να το θαψει.................
Ενώ ο καπιταλισμός δεν έχει προκαλέσει κανένα δεινό σε αυτόν τον κόσμο...Φιλε Αλεξανδρος
Τιποτε δεν μου διαφευγει
Σε πληροφορώ ότι τα άτομα που δουλεύουν εκεί είναι στην πλειοψηφία τους άτομα που έχουν τελειώσει απλά ένα λύκειο και δεν έχουν περαιτέρω σπουδές. Οπότε που να βρούν δουλειά? Μήπως σε καμιά πολυεθνική σαν γενικοί διευθυντές? Δεν είναι φασισμός. Είναι απλά προσωπικές επιλογές του καθενός εως που θα φτάσει τη "μόρφωσή" του. Από την άλλη δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάποιος δουλεύει 10 ώρες την ημέρα επί 6 ημέρες την εβδομάδα για 100 ευρώ ανα εβδομάδα ή 400 τον μήνα. Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι... Αλλά ακόμα και αν είναι έτσι, γιατί δεν φεύγουν? τους βάζει κανένας με το ζόρι σε αυτές τις δουλειές? Σε ιδιωτικές εταιρείες οι υπάλληλοι πλήρώνονται πάνω από 600-650 ευρώ τον μήνα + ασφάλεια. Όχι ότι είναι πολλά, αλλά ζεις χωρίς να κάνεις τον κλέφτη.Προφανώς δεν έχεις επισκευτεί ποτέ σούπερ μάρκετ, Χόντο, Mall και λοιπά πολυκαταστήματα. Τράβα μια βόλτα ,κοίτα γύρω σου και θα γνωρίσεις προσωπικά εκατοντάδες.
Από την άλλη σκέψου και τα "αφεντικά". Ένας υπάλληλος κοστίζει στον εργοδότη 26 μισθούς ετησίως. Με 1000ευρώ κατώτερο μισθό, ποιό μαγαζί θα αντέξει? Μπορείς εσύ να με προσλάβεις στη δουλειά σου και να μου δίνεις 26.000ευρώ ετησίως? Α! και τις άδέιές μου κανονικά. Θα με πληρώνεις, θα κάθομαι και θα δουλεύεις εσύ για περίπου 40 ημέρες ετησίως. Σύμφωνοι ?
Τωρα θα απαντησω και στο αρχικο ερωτημα
Οσοι μιλανε Ισπανικα καλως την λενε ΧΟΥΝΤΑ (JUNTA)
Στα Ελληνικα τωρα
Την 21 Απριλιου ο ΝΟΜΙΜΟΣ (τοτε ) ανωτατος αρχοντας επεβαλε ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΩΣ
καθεστως μη δημοκρατικο. Αρα εχουμε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
Την 13 Δεκεμβριου ο στρατος εκανε τον ΝΟΜΙΜΟ αρχοντα ΤΕΩΣ Αρα εχουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Οσοι μιλανε Ισπανικα καλως την λενε ΧΟΥΝΤΑ (JUNTA)
Στα Ελληνικα τωρα
Την 21 Απριλιου ο ΝΟΜΙΜΟΣ (τοτε ) ανωτατος αρχοντας επεβαλε ΝΟΜΙΜΟΦΑΝΩΣ
καθεστως μη δημοκρατικο. Αρα εχουμε ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ.
Την 13 Δεκεμβριου ο στρατος εκανε τον ΝΟΜΙΜΟ αρχοντα ΤΕΩΣ Αρα εχουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Εύστοχο. Όσο για το θέμα έκατσα και διάβασα εικοσι τόσες σελίδες θρεντ αντί να πάω για καφέ με μια πρώην που μου έστειλε μήνυμα πριν καμιά ώρα. Κάποια άτομα είναι για πολλές ντομάτες. Η ορολογία μου είναι αδιάφορη. Πείτε το όπως θέλετε. Επανάσταση, ανασταση, υπέρταση, υπόταση, ανάταση, στάση. Μια απόρία έχω μόνο. Όποιοι δηλώνουν νοσταλγοί εκείνου του καθεστώτος, το ζήσανε ή είναι μπούληδες 17-21 ετών που τον παίζουν όλη μέρα μπροστά στο γιουτουμπ και αποβλακώνονται ολημερίς στην τβ έχοντας όποια ιδεά έχουν από τον βασιλοχουντικό παππού τους;Φιλε eskiya
Τα δεινα που εχει προκαλεσει ο καπιταλισμος στον κοσμο
δςν ειναι ΤΙΠΟΤΕ
μπροστα σε αυτα
που ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να προκαλεσει.....
Επισκέπτης
Μια απόρία έχω μόνο. Όποιοι δηλώνουν νοσταλγοί εκείνου του καθεστώτος, το ζήσανε ή είναι μπούληδες 17-21 ετών που τον παίζουν όλη μέρα μπροστά στο γιουτουμπ και αποβλακώνονται ολημερίς στην τβ έχοντας όποια ιδεά έχουν από τον βασιλοχουντικό παππού τους;
Ενώ ας πούμε ο μέσος αναρχικός χασικλής Αλβανο-λάγνος των Εξαρχείων που είναι εναντίον των Απριλιανών έχει πλήρω επίγνωση των γεγονότων εκείνης της εποχής από την ... Ελευθεροτυπία, που γράφει τα πάντα, εκτός από το πόσα δις έφαγε ο Φυντανίδης από Δημόσια Έργα και από το athens.indymedia που χρηματοδοτείται κατευθείαν από το ... Τελ Αβίβ !!
Επισκέπτης
Γνωριζεις οτι το 85% της Ελληνικης Ατομικης Ιδιοκτησιας(Ακινητα-Διαμερισματα-Αγροτεμαχια-Αγροι-Αυτοκινητα-Μηχανηματα) ειναι ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΟ σε τραπεζες??????
αν αυτο δεν ειναι πισωγυρισμα ......τοτε τι ειναι?????
Ειναι και βλακεία μεταξύ άλλων ρε μεγάλε ...
Δεν μπορεί η κάθε Σούλα που είναι πωλήτρια καλλυντικών και από τον πατέρα δεν κληρονόμησε τίποτε άλλο πέρα από το μουνί της η οποία είναι παντρμένη με το Σάκη που είναι πωλητής κινητών και από τον πατέρα του κληρονόμησε αντίστοιχα τα αρχίδια του να θέλουν να αγοράζουν καινούργιο διαμέρισμα σε Χαλάνδρι/Φάληρο κτλ και να έχουν και τζιπ και να κάνουν και ακριβές διακοπές και να πάνε και γαμήλιο στις Μαλβίδες και να πηγαίνουν και 3μερα στην Αράχωβα ...
Δεν βγαίνει , είναι πάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους. Οπότε οι τράπεζες τους γαμάνε. Δεν φταίνε μόνο οι τράπεζες, οι οποίες δεν διαφωνώ στο ότι γαμιούνται, γαμιούνται. Αλλά φταίνει και όσοι πάνε και τους στήνουν κώλο για να το παίξουν χλιδάτοι.
giorgospapa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 39
- Πόντοι
- 2.157
....και να πάνε και γαμήλιο στις Μαλβίδες..
μαλβίδες ειναι το σωστο ή μαλδίβες ????
GIORGOSK
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Σεπ 2005
- Κριτικές
- 4
- Like
- 2.366
- Πόντοι
- 506
Δεν βγαίνει , είναι πάνω από όσο αντέχει η τσέπη τους. Οπότε οι τράπεζες τους γαμάνε. Δεν φταίνε μόνο οι τράπεζες, οι οποίες δεν διαφωνώ στο ότι γαμιούνται, γαμιούνται. Αλλά φταίνει και όσοι πάνε και τους στήνουν κώλο για να το παίξουν χλιδάτοι.
Ρε Λάκη μια φορά που έγραψες κάτι σωστό!!!
Ρε Λάκη μια φορά που έγραψες κάτι σωστό!!!
Επισκέπτης
μαλβίδες ειναι το σωστο ή μαλδίβες ????
Τώρα που το τσεκάρω βλέπω αγγλικά Maldives οπότε στα Ελληνικά μάλλον Μαλδίβες.Είναι απίστευτο το ότι ασχολείσαι με μία λέξη που γράφτηκε λάθος και δεν βαρέθηκες να κάνεις post μόνο και μόνο γι'αυτό! Αν δηλαδή εννοώντας "παπάρια" έγραφα "παπάργια" (εδώ μέσα υπάρχουν πολλοί μορφωμένοι , που μπερδεύονται με το ιατρος-γιατρος-ιατρικη) θα έκανες πάλι post ;
giorgospapa
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 10
- Like
- 39
- Πόντοι
- 2.157
Είναι απίστευτο το ότι ασχολείσαι με μία λέξη που γράφτηκε λάθος και δεν βαρέθηκες να κάνεις post μόνο και μόνο γι'αυτό!
τωρα σ αυτο δε θες απαντηση.. θελεις ??
Επισκέπτης
Αλλά φταίνει
κι εδώ έχω βάλει ένα επιπλέον "ι". Έγραψα "φταίνει" αντί "φταίνε"¨. Πως και δεν έκανε κανείς post να το επισημάνει;
Επισκέπτης
τωρα σ αυτο δε θες απαντηση.. θελεις ??
Σαφώς δεν θέλω! Σιγά μην ασχοληθούμε κι άλλο με αυτή την παπαργιά ...
(βάζω πολλά "Γάμα" όπου μπορώ γιατί αν δεν βάλω "γάμα" σε λέξη που ακούγεται και το αφήσω με σκέτο "ι" θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα με διαφόρους μορφωμένους που το ιατρός τους χαλάει ... )
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 120
- Εμφανίσεις
- 33K