Νέα

Τι επιχείρηση θα ανοίγατε αν είχατε ένα μκρό κεφάλαιο;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Mikros
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 53K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Αν είχατε ή σας έδινε κάποιος χρήματα π.χ. 50000 euro - 100000 euro για να ανοιξετε μια νόμιμη επιχείρηση στην Ελλάδα η οποία θα έβγαζε τα λεφτά της σε ένα έυλογο χρονικό διάστημα, τι θα επιλέγατε να κάνετε;

Θα αγόραζα χρυσές λίρες και θα τις έθαβα στο σπίτι μου.
Με την αναπτυξη του Σαχλαμαρα, σε 2-3 χρόνια, με τα μισα από τα λεφτα θα αγοράσω καμμια 100 στρέμματα σε Μεσσηνία, Αιτωλοακαρνανία ή Στερεά.

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Πρώτον,
όσον αφορά τις 4000-5000€ που είπα, ΝΑΙ το δέχομαι πως ήμουν υπερβολικός. Αν δεν είναι όμως τόσα θα είναι 3000-3500€ οπωσδήποτε.
Δεύτερον,
δεν μίλησα μόνο για Σουηδία αλλά και για Νορβηγία όμως υπάρχουν και άλλες χώρες. Δεν θα κάνω τώρα copy paste σε
άρθρα όπως έκανες εσύ για να στηρίξω το σκεπτικό μου.
Επίσης αν διαβάζεις αυτά που γράφω, είπα πως σε κανένα μέρος του κόσμου δεν σου χαρίζεται ούτε ένα ευρώ. Αυτό το διάβασες;
Απλά τα πράγματα είναι ΠΙΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ. Τόσο απλά. Φυσικά και έχω ταξιδέψει σε άλλες χώρες, δεν καταπίνω αμάσητο οτιδήποτε
διαβάζω στο internet...

Όμως για να μην μακρηγορούμε... Θα ήθελα να μας πεις εσύ, ένας συνταξιούχος του οποίου η σύνταξη από τα 1000-1100€ έχει πάει
ήδη στα 600-650€, πότε θα δει την σύνταξη του να επιστρέφει εκεί που ήταν; Οποιαδήποτε σοβαρή-αντικειμενική οικονομική ανάλυση,
εφημερίδα κλπ αν διαβάσεις θα καταλάβεις πως για τα επόμενα τουλάχιστον 10 χρόνια θα υπάρχει ύφεση και μόνο ύφεση.
Για πες μας, πιστεύεις πως είμαι απαισιόδοξος; Κασσάνδρα; Εσύ δηλαδή θεωρείς πως σε 2-3 χρόνια από τώρα όλα θα είναι πάλι
μέλι γάλα, σωστά;

3500χιλιαδες για να μαζευεις σκουπιδια? :2funny: :2funny: :2funny:
ουτε ο δικηγορος δν παιρνει τοσα  :2funny: :2funny: :2funny:
απο 1100 δν γινεται να πηγε 600 απο 1100 θα πηγε γυρω στο 750-800.και απο 1800 π παιρναν μερικοι τωρα πηγε 1200..ε σιγα το δραμα
φυσικα και δν βλεπω αναπτυξη απλα βλεπω να συνεχιζεται αυτη η ιστορια με τη κριση για χρονια ακομα  :grin: :grin:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Και ποσα στρεμματα κατα την γνωμη σου χρειαζεται να εχει καποιος για να ζησει απο αυτο?

Σορυ αν ειναι ακυρη η ερωτηση, αλλα δεν εχω ιδεα :grin:

ε πρεπει να παρεις πολλους παραγοντες αν ειναι ξηρα τα στρεμματα η πεδινα
ποσα ατομα πρεπει να ταισει τι μηχανηματα εχει κτλ τι καλιεργειες βαζει ειναι πολλοι οι παραγοντες...
παντως με 20κ30 στρεμματα π παλια(δεκαετια 80) βγαζαν καλο μεροκαματο δν κανεις τιποτα σημερα
εγω θα ελεγα απο 80-100 κ πανω...βεβαια μπορεις να χεις κ 50 κ να δουλευεις αλλα 50-70 αλλα θα πληρωνεις ενοικιο στον ιδιοκτητη και θα γαμιεσαι στη δουλεια

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.780
Πόντοι
496
Και ποσα στρεμματα κατα την γνωμη σου χρειαζεται να εχει καποιος για να ζησει απο αυτο?

με τις σημερινες αξιες γης(σωστα αναφερει ο φιλος )
καμια 100στη στρεμματα υπολογιζε :grin: :2funny:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390

εχω φιλο π εχουν γυρω στα 500 μονο τα νοικιαζουν δν τα δουλευουν  :grin: :grin:
εχουν κ μαγαζια δν εχουν αναγκη...αν και καηκαν π δωσαν 200χιλ για φωτοβολταικα αλλα εχουν πολυ χρημα  :grin: :grin:

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.780
Πόντοι
496
εχω φιλο π εχουν γυρω στα 500 μονο τα νοικιαζουν δν τα δουλευουν  :grin: :grin:
εχουν κ μαγαζια δν εχουν αναγκη...αν και καηκαν π δωσαν 200χιλ για φωτοβολταικα αλλα εχουν πολυ χρημα  :grin: :grin:

ε οκ με 500 εισαι αρχοντας
μην πω τσιφλικας :rolleyes:

bourdeliotis

Μέλος
Εγγρ.
28 Μαΐ 2014
Κριτικές
23
Like
5
Πόντοι
26
μικρο φοιτιτικο σπιτι. κοστος κανα 30-40ρι αποδιδει 10% το χρονο (3.000 το χρονο καθαρα στο χερι συμπεριλαμβανομενων φορων ακινητων και φορων ενοικιων)σε νοικια και δεν φοβασαι κουρεμα, σε αντιθεση με το να τα κρατας σε τραπεζα να αποδιδουν 2-5% και ανα πασα στιγμη να μπορουν να στα δεσμευσουν-κουρεψουν. χωρια που στο αποτερα μελλον μπορουν να ανατιμηθουν, αυτην την στιγμη εχουν την μικροτερη αξια λογω του σοκ της κρισης και των καινουριων φορων ακινητων.

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Πολλα τα λεφτα

Δηλαδη με αγορα-συμβολαιογραφικα-προετοιμασια θες 2-2.5 κατοσταρικα.

Αρχιδια...

txar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2011
Κριτικές
3
Like
1.780
Πόντοι
496
Πολλα τα λεφτα

Αρχιδια...

ε τι νομισες φιλε
με 1000ε/στρ θα κονομας
τα λεφτα πανε στα λεφτα
μονο σαν τοποθετηση μακροχρονια αν το δεις

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
Πολλα τα λεφτα

Αρχιδια...

τι εννοεις δηλαδη ?θα δωσεις 100χιλιαδες για χωραφια κ αλλες 100-150 για συμβολαιογραφο? :think: :think: :think: :think: :think:
δν σε πιανω  :think: :think: :think: :think: :think:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
195
Πόντοι
1.390
μικρο φοιτιτικο σπιτι. κοστος κανα 30-40ρι αποδιδει 10% το χρονο (3.000 το χρονο καθαρα στο χερι συμπεριλαμβανομενων φορων ακινητων και φορων ενοικιων)σε νοικια και δεν φοβασαι κουρεμα, σε αντιθεση με το να τα κρατας σε τραπεζα να αποδιδουν 2-5% και ανα πασα στιγμη να μπορουν να στα δεσμευσουν-κουρεψουν. χωρια που στο αποτερα μελλον μπορουν να ανατιμηθουν, αυτην την στιγμη εχουν την μικροτερη αξια λογω του σοκ της κρισης και των καινουριων φορων ακινητων.

:thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup: :thumbsup:

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16
ε τι νομισες φιλε
με 1000ε/στρ θα κονομας
τα λεφτα πανε στα λεφτα
μονο σαν τοποθετηση μακροχρονια αν το δεις

Ελεγα μπας και 50στρ φτανουν :cheesy:

τι εννοεις δηλαδη ?θα δωσεις 100χιλιαδες για χωραφια κ αλλες 100-150 για συμβολαιογραφο? :think: :think: :think: :think: :think:
Οχι ρε τυπε
Συμβολαιογραφος-δικηγορος-εφορια και φανταζομαι περιφραξη,οργωμα,σπορα και μια καβατζα μεχρι να φυτρωσει αυτο που εχεις βαλει

Δεν ξερω ειπα, εκανα μια εκτιμηση

Heartbreaker83

Μέλος
Εγγρ.
1 Μαΐ 2011
Like
12
Πόντοι
16

Στην καλαματα που εκανα μια ερευνα πανε 1500 το στρ

οποτε εγω υπολόγισει μεση τιμη αγορας 130χιλ

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16

Για να ζησεις εσυ κι η οικογενεια σου θελεις μαξιμουμ 2 στρεμματα γης. Εννοώ να εχεις τα πάντα στο τραπεζι σου για να μην πεινασεις ποτέ (πατατες, λαχανικά, κρέας κτλ) για όλο το χρόνο.
Στην υπόλοιπη γη μπορεις να εχεις διαφορες καλλιέργειες που να δίνεις έξω μεσω ίντερνετ (κρασί, τσίπουρα, λαδι κτλ), να συντηρεις κτηνοτροφία και να φτιάχνεις δικά σου κρέατα - αλλαντικά πάλι για αγορες στο εξωτερικό.
Μπορείς να κανεις επισης οικολογικό τουρισμό, σεξοτουρισμό στη φαρμα, σίλικον-φαρμα για σπουδαγμενους μπολντοτυπους ή να νοικιάζεις το βουστασιο για γυρισματα τσόντας μ ' εσενα σε πρωταγωνιστικούς ρόλους κτλ.
Γενικά αν εχεις γη και φαντασια-ορεξη για δουλεια, επιβιωνεις.

Συμβουλη 1: μην το κανεις αν δεν ειναι αυτο το μερακι σου κι αν δεν ξερεις τι κάνεις. Αν σου λειπει ο φρεντοτσινο στο κολωνακι ή οι ψόφιες των ΒΠ...
Η αγροτική ζωή είναι πολυ σκληρή και το να βρισκεις δημιουργεις αξιολογα προιοντα και αγορες στο εξωτερικο δεν ειναι ευκολο.

Συμβουλη 2: ξεχαστε μονοκαλλιεργειες κι επιδοτησεις ! Οι επιδοτησεις δόθηκαν στοχευμενα για να καταστρεψουν την αγροτική παραγωγή και συντομα θα καταργηθούν. Στηριχτητε σε πολυ - καλλιεργειες τοπικών ποικιλιων και ξεχαστε το χρήμα για την ωρα. Πρωτο μελημα - επιβιωση, αυταρκεια, αυτονομια...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom