https://www.facebook.com/gallaghern...aVmoKWuK8iTgGIvQnlmSkanMSml__w-s&__tn__=<,P-R
16 ώρ. ·
Περί υπογεννητικότητας και υπογονιμότητας.
Αν δεν υπήρχε ο κοβιντ θα δούλευα στο νοσοκομείο μέχρι τον 7ο ή θα έπαιρνα αναρρωτική και ψίχουλα από το ΙΚΑ, λόγω επειδή συμβασιούχος.
Τώρα που ευτυχώς (...) ο κοβιντ μας έδωσε την άδεια ευπαθούς, ήρθε η στιγμή που το κράτος κρίνει πως το δικό μου το παιδί θα είναι πολύ μαγκιόρικο και δε θα έχει ανάγκη τη μαμά του, λίγες βδομάδες μετά τη γέννα θα έπρεπε να γυρίσω στην εργασία μου, ξανά πάλι λόγω επειδή συμβασιούχος.
Τώρα ευτυχώς σε αυτό το έκτρωμα που ψηφίζεται, έχει εξίσωση των συμβασιούχων με τους μόνιμους σε επίπεδο αδειών που έχουν να κάνουν με τη κύηση και τη γέννα.
Βέβαια παραμένει να έκανα μπινιά για να μη πάρω τα πεντακοσακάτι ευρώ του ΙΚΑ αυτόν τον μήνα αλλά τον μισθό που έπαιρνα, γιατί αλλιώς -πολύ απλά- δε θα έβγαινε ο μήνας.
Όταν έμεινα έγκυος, 5η κύηση εν τω μεταξύ χωρίς άλλο παιδί εν ζωή, με φοβερά κακό ιστορικό που έχω παλιότερα αναφέρει ξανά, το πρώτο πράγμα που μου είπαν οι συγγενείς μου, ήταν, με τη δουλειά τι θα κάνεις;
Όχι "είναι υγιές;" "είσαι υγιής;" "χρειάζεσαι κάποια βοήθεια;".. Με ρώτησαν βέβαια πώς θα τα βγάλουμε πέρα γιατί τον ντελικανή τον πληρώνουν με προκαταβολές στη χάση και στη φέξη και του χρωστάνε κάνα από τη δουλειά του κάτι παρανοϊκά ποσά, είπα, με υπομονή, οικονομία και σύνεση, ε και το πράγμα έμεινε εκεί..
Στο γραφείο προσωπικού έκαναν τις πάπιες για την άδεια ευπαθών και αναγκάστηκα η αίτηση που έκανα για να τη λάβω, να έχει πάνω επισυναπτόμενο το ΦΕΚ.
Οι συνάδελφοί μου ξίνισαν επικά γιατί τους ξεβόλεψα που έφυγε ο μλκς που έκανε αγόγγυστα τα απόγευμα πρωί νύχτα γιατί οι άλλοι όπως χαρακτηριστικά έλεγαν "έχουμε παιδιά!" οπότε παιδιά ίσον προτεραιότητα σε κανονικό ανθρώπινο πρόγραμμα, σε άδειες και ρεπό. Εμείς οι άτεκνες δεν μπορούσαμε να έχουμε τέτοιες απαιτήσεις.
Κανείς δε με ενημέρωσε για τα βασικά.
Πως εάν θες κανονική παρακολούθηση της κύησης, με κάνα μηχάνημα που δείχνει όντως το παιδί και όχι θέατρο σκιών και μένεις στη επαρχία, πρέπει να πας σε ιδιώτη γιατί στο νοσοκομείο το μηχάνημα που έχουν είναι από τότε που ακούγαμε τη Καιτούλα τη Γαρμπή να τραγουδάει "κι αν ξυπόλητη χορεύω".
Πως αν χρειάζεσαι συμπληρώματα γιατί έχεις χαμηλό "κάτι", δε γράφονται όλα και έχει περάσει και μήνας που έδωσα τριψήφιο ποσό σε βιταμίνες κλπ.
Πως αν χρειαστείς αντιβίωση κατά τη κύηση, ο γιατρός στα επείγοντα που θα σε δει, είναι τόσο εξουθενωμένος και χωρίς άδεια επί πάνω από έναν χρόνο, που ενώ αναφέρεις 655 φορές εσύ και ο φάκελός σου πως έχεις αλλεργία σε συγκεκριμένη ομάδα αντιβιοτικών, σου συνταγογραφεί τέτοια, με τα μάτια μισάνοιχτα από τη νύστα και το burnout. (Ευτυχώς μου έκοψε και έψαξα τη δραστική της ενώ ήμουν έξω από το φαρμακείο..)
Δε με ενημέρωσαν πως οι απαραίτητες εξετάσεις της κύησης για να δούμε αν το παιδί αναπτύσσεται σωστά ή έχει κάποιο θέμα, ακόμα και να στις γράψουν, είτε δε βρίσκεις ραντεβού σε δημόσιο νοσοκομείο με τίποτα, είτε εάν βρεις, ο γιατρός που θα κάνει την εξέταση δεν είναι εμβρυομητρικός.
(Σα να λέμε έχεις Tesla και το πάς στον κυρ Χρήστο στο συνεργείο που πάω και το πεζοραλάκι. Εξαιρετικός μάστορας και άνθρωπος και φίλος, αλλά δεν είναι στην εξειδίκευσή του.)
Όπερ εστί ως τώρα έχουμε: 150άρα επί 2 σε ιδιώτη εμβρυομητρικό για να δεις αν το αλιενάκι που κουβαλάς έχει ως μόνο του πρόβλημα που γεννιέται Ελλάδα και επαρχία, με φτωχούς γονείς.
Συν κάνα πενηντάρι το μήνα την επίσκεψη στον ιδιώτη.
Συν κάνα ακόμα πενηντάρι το μήνα μέσο όρο τα συμπληρώματα των βιταμινών.
1200 κάπου; (1,5 μισθός μου)
Αυτά χωρίς να έχει έρθει το μωρό ακόμα.
Χωρίς καμμία αγορά που ευτυχώς υπήρξαν φίλοι που συνέδραμαν γιατί το μωρό τώρα θα είχε να το περιμένουν 1 μπουρνούζι και 1 φορμάκι (αυτά μας έδωσαν οι συγγενείς που τους ξεβολέψαμε με την ιδέα των επερχόμενων εξόδων)
1200€ λοιπόν χωρίς να έχει χρειαστεί κάτι εξειδικευμένο.
Αυτά σε μια απόλυτα βατή, υγιή (περιέργως για μένα) φυσιολογική κύηση.
Δεν είναι λοιπόν θέμα υπογεννητικότητας ή υπογονιμότητας η φασούλα.
Μήπως λέω μήπως, να αναθεωρούσαμε τι φταίει που τα ζευγάρια αργούν να αποφασίσουν για παιδί ή δε το αποφασίζουν καν;
Δε ξέρω, να βάλω στην εξίσωση πως στα δημόσια νοσοκομεία στην επαρχία δεν κάνουν πχ επισκληρίδιο γιατί δεν έχουν εξειδικευμένο προσωπικό;
Που σε πάνε αναγκαστικά με ολική νάρκωση αν έχεις δίδυμα γιατί δεν αναλαμβάνουν φυσιολογικό τοκετό σε δίδυμες κυήσεις γιατί τα πρωτόκολλα που επικαλούνται πως ακολουθούν είναι του 1821;
Που λόγω κοβιντ δεν αφήνουν σύζυγο σύντροφο να μείνει να βοηθήσει το βράδυ στο νοσοκομείο που είσαι χειρουργημένη, παρά μόνο με τεστ μοριακό (πλήρωνε μλκ το 50άρι), μόνο 1 βράδυ, αλλιώς μετά είτε αποκλειστική (κι άλλα λεφτά) ή μόνο γυναίκα συνοδό (έλα μανούλα μου από την άλλη μεριά της Ελλάδας, κάνε κι εσύ ένα ακόμα μοριακό τεστ κόβιντ..)
Που δε σου παρέχουν γενικά τίποτα και πρέπει να φέρεις μέχρι και το χαρτί υγείας σου από το σπίτι;
Ευτυχώς δίνει ο Κούλης 2 χιλιάρικα για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.
Τα οποία παίρνεις 40 μέρες αφού γεννήσεις τα μισά και 6 μήνες μετά τα άλλα μισά.
Μεγάλη βοήθεια ιδίως επειδή τώρα θα πληρώνομαι από το ΙΚΑ τα ψίχουλα που λέγαμε..
Η μαξαρισμένη μου πιστωτική, απεφάνθη πως υπογονιμότητα και υπογεννητικότητα υπάρχει γιατί το να κάνεις μωρό στην Ελλάδα του 2021 είναι πολύ ακριβό σπορ.
Αν θέλουν οι ιθύνοντες τώρα που έχει θέσεις πολλές στο συνέδριο, πάω εγώ να μιλήσω.
Δε γινόταν όμως ρε παιδιά να το κάνατε στην Αθήνα που έχω σπίτι να μείνω;
Βέβαια ρεύμα δεν θα έχει πλέον αλλά νταξ, λέμε τώρα..