ελλαδα:
η μοναδικη χωρα παγκοσμιως που ακουγονταν σε πανελληνια μεταδοση τα ποσα χρηματισμου διαιτητων α εθνικης (4 εκατομμυρια ο διαιτητης και απο 1 εκατομμυριο οι πλαγιοι) και δεν εγινε απολυτως τιποτα
Το πουλί αναφέρεται στις εκπομπές του Μάκη από το 2002, αλλά σαν γνήσιος προπαγανδιστής παρουσιάζει την μισή αλήθεια.
Παρακάτω το απόσπασμα από μία συνομιλία του Σπάθα με τον τότε εν ενεργεία διαιτητή Σπύρο Βούλγαρη.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σπάθας: Καλησπέρα.
Σπύρος: Έλα, καλησπέρα.
...Σπάθας: Έχεις μιλήσει με τον Λάμπρο καθόλου;
Σπύρος: Με τον Λάμπρο τον Μάρη;
Σπάθας: Ναι.
Σπύρος: Ναι, με πήρε τηλέφωνο.
Σπάθας: Περιμένεις κάτι;
...Σπύρος: Εντάξει; Λοιπόν...και μου είπε, έλα να συναντηθούμε. Λοιπόν...και πράγματι συναντηθήκαμε. Λοιπόν. Μου είπε, λοιπόν ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για τον άσο και είναι διατεθειμένοι να δώσουνε χρήματα. Του λέω, άκουσε με να σου πω κάτι. Εγώ έχω μιλήσει με τον Γιάννη. Μου έχει πει όσο μπορώ χωρίς να εκτεθώ, να πάω λίγο την ομάδα. Έτσι; λοιπόν αλλά από κει και πέρα Λάμπρο το μόνο που προέχει είναι ο Σπύρος και τίποτα άλλο.
Σπάθας: Πολύ ωραία.
Σπύρος: Και γυρίζει και μου λέει θα σου ζητήσω τότε κάποιες κάρτες. Λοιπόν και μου ζητάει τα ονόματα που μου είχες δώσει εσύ να μην τα δείξω.
Σπάθας: Μάλιστα.
Σπύρος: Έτσι; Μου είπε ότι οι άνθρωποι στον "άσο" είναι διατεθειμένοι να δώσουν κάποια χρήματα. Έτσι; Εγώ του είπα αυτά τα πράγματα, μπήκα μέσα στο παιχνίδι, από τους έξι που μου είχες δώσει εσύ παίζανε οι δυο. Οι άλλοι τέσσερις ήταν πάγκο.
Σπάθας: Ωραία.
Σπύρος: Έβγαλα στον έναν...
Σπάθας: Μπράβο.
...Σπύρος: Και πάμε παρακάτω. Τελειώνει το παιχνίδι και με πιάνει στην άκρη ο φίλος μας, ο...
Σπάθας: Ο Παντελής...
Σπύρος: Με το τυρί. Λοιπόν και μου λέει μίλησα, μου είπε ότι τα πάει καλά μαζί σου, οτί δεν τα πάει τόσο καλά με τον Παππά
Σπάθας: Μπράβο, έτσι μου είπε, μου το είπε.
Σπύρος: Μπράβο. Λοιπόν και του λέω ναι, ο Γιάννης μου μίλησε, μου είπε ότι μπορούσα, αλλά ξέρεις ότι ήταν το πρώτο μου παιχνίδι. Μου λέει ότι δεν έχω απολύτως κανένα παράπονο.
Σπάθας: Δεν έχουν οι άνθρωποι.
Σπύρος: Έτσι ακριβώς. Όπως το λες. Κανένα απολύτως παράπονο.
Σπάθας: Σπύρο, εγώ επειδή θέλω να είμαι...
Σπύρος: Και ξέρεις και τι άλλο μου είπε; Και την Τρίτη θ' ανέβω στην Αθήνα.
Σπάθας: Ναι, δεν θα έλθει λόγω της Εθνικής το παιχνίδι.
Σπύρος: Και να δω πως μπορώ να σώσω την ομάδα.
Σπάθας: Αδελφέ, εγώ απέναντί σου αγόρι μου θέλω να είμαι εντάξει, γι' αυτό επειδή τους είπα να μη στείλουνε πουθενά τίποτα, θα φροντίσω με τους ανθρώπους να πιούμε ένα καφέ γιατί είναι καλοί άνθρωποι, αλλά θέλω να ακούσεις ότι ο Γιάννης δεν έχει ανακατευτεί σε τίποτα που να ήταν επιλήψιμο για το Σπύρο.
Σπύρος: Και εσύ Γιάννη να ξέρεις ότι ο Σπύρος δεν πάιζει χωρις τον Γιάννη. Εντάξει;
Σπάθας: Φιλιά, τα λέμε.
Σπύρος: Ό,τι θέλεις...
Σπάθας: Γεια σου.
Σπύρος: Γιάννη, ό,τι θέλεις για το επόμενο, σε περιμένω.
Σπάθας: Φιλιά.
''Λάμπρος'' είναι ο Λάμπρος Μάρης, τότε αντιπρόεδρος της ΕΠΑΕ (ΕΠΑΕ ήταν η Superleague της εποχής), πρώην αντιπρόεδρος του ΠΑΟ και παράγοντας, επισήμως, της ομάδας του Αγίου Νικολάου εκείνη την περίοδο. Ήταν αυτός που ως πρόεδρος της ομάδας της Κρήτης, έστειλε το Σωτήρη Κυργιάκο στον ΠΑΟ, για όσους θυμούνται.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το νόημα της παραπάνω συνομιλίας είναι ότι η παράγκα κανόνιζε να κιτρινιστούν 6 παίκτες του ΠΑΟΚ στο ματς με το παράρτημα της Κρήτης, ώστε να συμπληρώσουν κάρτες και να μην παίξουν στο ματς της μεθεπόμενης αγωνιστικής με τον βάζελο στη Λεωφόρο.
Ο διαιτητής εν τέλει κιτρινίζει μόνο τους 2 από τους 6, γιατί οι άλλοι 4 ήταν στον πάγκο. Στο ματς της Λεωφόρου ο βάζελος κερδίζει τον παοκ με 5-2 και κλειδώνει την δεύτερη θέση και τα λεφτά του τσαμπιονσλιγκ
Άραγε θυμούνται οι μπουγατσοβάζελοι αυτήν την ιστορία ή την έχουν ξεχάσει ? Υπάρχει κανένας μπουγατσοαρδ στα μέσα του Τσετσένου να φρεσκάρει την μνήμη τους ?
Μάλλον όχι, αφού όλοι είναι βάζελοι, εκτός από τον τύπο πάνω δεξιά που τραυλίζει