Η νέα ζωή του Ντιόγο
Ο Ντιόγο Λουίς Σάντο έπρεπε να φτάσει μέχρι την Ταϊλάνδη για να ζήσει την πιο παραγωγική περίοδο στην καριέρα του!
Ο Βραζιλιάνος πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού αλλά και των Πορτουγκέζα, Φλαμένγκο, Παλμέιρας και Σάντος, απολαμβάνει τη ζωή στην Ασιατική χώρα και μέσα σε μερικούς μήνες έχει γίνει το απόλυτο είδωλο των φίλων της νέας του ομάδας Μπουριράμ Γιουνάιτεντ.
Ο 27χρονος, πέτυχε γκολ στο ντεμπούτο του χαρίζοντας στη Μπουριράμ τον τίτλο του Σούπερ Καπ, με τη συνέχεια να είναι ακόμα καλύτερη: συγκεκριμένα, είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 8 γκολ σε 9 αγώνες, φέρνοντας την ομάδα του στην κορυφή της βαθμολογίας, ενώ σκόραρε τέσσερις φορές σε έξι αγώνες του ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ, απολαμβάνοντας συνολικά έναν μέσο όρο 0.76 γκολ ανά αγώνα!
Μάλιστα, στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας του για το Τσάμπιονς Λιγκ, το 5-0 επί της κινεζικής Γκουανγκζού, πέτυχε χατ-τρικ για πρώτη φορά μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια!
«Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 2007, όταν έπαιζα στη Σέριε Β τη Βραζιλίας με τον Πορτουγκέζα και πέτυχα τρία γκολ κόντρα στη Γκρέμιο Μπαρουέρι», δηλώνει ο Ντιόγο στο βραζιλιάνικο ΕSPN, προσθέτοντας ότι απολαμβάνει τις ιδιαιτερότητες της ζωής στην Ταϊλάνδη:
«Πριν από κάθε ματς πρέπει να περιμένω στο πούλμαν την ώρα που οι συμπαίκτες μου προσεύχονται. Ο βουδισμός είναι η θρησκεία εδώ και υποχρεωτικά πριν από το παιχνίδι η ομάδα πρέπει να επισκέπτεται το ναό. Οι ξένοι μένουμε στο πούλμαν και οι ντόπιοι βγαίνουν γρήγορα για να προσευχηθούν. Μόνο τότε μπορούμε να πάμε στον αγώνα».
Αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο τον Ντιόγο, είναι η παρουσία ελεφάντων στους δρόμους του Μπουριράμ:
«Ήμουν με τον συμπαίκτη μου Μασένα και αποφασίσαμε να πάμε να φάμε. Περπατούσαμε στον δρόμο και ακούσαμε κάτι περίεργους ήχους. Ρώτησα τον Μασένα ''τι είναι αυτό που ακούγεται;''. Νόμιζα ότι μου έκανε κάποιο αστείο. Όμως γύρισα και είδα έναν ελέφαντα να περνά από το πεζοδρόμιο δίπλα στο εστιατόριο. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να τρέξω μακριά, αλλά ο προπονητής μας (σ.σ.: ο επίσης Βραζιλιάνος Αλεσάντρο Γάμα) που ήταν και αυτός εκεί, μου είπε ότι είναι κάτι συνηθισμένο. Αφήνουν τους ελέφαντες να κυκλοφορούν σαν τουριστική ατραξιόν, ώστε ο κόσμος να τους βγάζει φωτογραφίες και να τους δίνει φαγητό. Εγώ τον πήρα φωτογραφία, αλλά φαγητό δεν του έδωσα!».
Κάτι άλλο που έχει εντυπωσιάσει τον Ντιόγο στην Ταϊλάνδη είναι η απλότητα των ντόπιων:
«Οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί, είναι πάντα ευτυχισμένοι και ποτέ δεν γκρινιάζουν. Είναι εντυπωσιακό. Είναι πάντα πρόθυμοι να σε βοηθήσουν και αγαπούν το ποδόσφαιρο και ειδικά τους Ταϊλανδούς ποδοσφαιριστές».
Ο Ντιόγο παραδέχεται πως αντιμετώπισε με δισταγμό αρχικά την πρόταση των Ταϊλανδών, αλλά πλέον δεν το μετανιώνει:
«Η πρόταση ήταν πολύ καλή οικονομικά, αλλά δεν ήξερα τίποτα για το επίπεδο του ποδοσφαίρου. Έμεινα όμως έκπληκτος. Επενδύουν πολύ και σε μερικά χρόνια θα έρθουν μεγάλοι παίκτες εδώ».
Η μόνη που δεν έχει συνηθίσει ακόμα είναι η κουζίνα της νέας του χώρας, αν και έχει βρει κάτι που του αρέσει:
«Το νερό καρύδας είναι πιο ωραίο εδώ απ' ότι στη Βραζιλία»!