Λεμονής:"Δείχνουμε χαρακτήρα"
Οι δηλώσεις από τη Ρώμη
--------------------------------------------------------------------------------
Μικτή Ζώνη
--------------------------------------------------------------------------------
Τάκης Λεμονής: "Νομίζω ότι ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να γίνει σήμερα για εμάς. Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε. Τώρα έχουμε το ματς με τη Βέρντερ που είναι καθοριστικό. Αυτή η ομάδα αρχίζει και δείχνει χαρακτήρα στα ευρωπαϊκά ματς. Από πλευράς τακτικής η ομάδα τα πήγε πολύ καλά. Στο γκολ της Λάτσιο η μπάλα ήταν άουτ καθαρά. Μας έβγαλε λίγο από τα νερά μας το γκολ. Στο ημίχρονο είπαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω επιθετικά. Στην επανάληψη ήμασταν πολύ καλοί και πιέσαμε. Δεν σας κρύβω ότι ξέραμε ότι με νίκη ήταν πολύ κοντά η πρόκριση. Τώρα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο ματς. Είναι επικίνδυνο να κυνηγάς δύο αποτελέσματα. Η απώλεια του Τζόρτζεβιτς είναι πλήγμα. Πιστεύω ότι ο διαιτητής ήταν αυστηρός στην κίτρινη κάρτα. Εχουμε χρόνο μέχρι το παιχνίδι με τη Βέρντερ. Εχουμε χρόνο να σκεφτούμε τον αντικαταστάτη του Τζόρτζεβιτς".
"Πλέον, αλλάξαμε τελείως τη λογική των περασμένων ετών. Δημιούργησαμε μια ομάδα που βασίζεται στο σύνολο. Μόνο έτσι μπορείς να επιβιώσεις στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ακόμα έχουμε δρόμο. Σε λίγα χρόνια μπορεί ο Ολυμπιακός να γίνει μία πολύ καλή ομάδα που η συμμετοχή της στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα περνάει απαρατήρητη. Ελπίζουμε να είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα με τον Ατρόμητο γιατί και το πρωτάθλημα είναι ένας μεγάλος στόχος. Είμαστε σε καλό δρόμο, απλώς ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι θα υπάρχουν αυξομειώσεις στην απόδοση αφού η ομάδα τώρα χτίζεται".
Βασίλης Τοροσίδης: "Σίγουρα χαίρονται όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού για αυτό το διπλό. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε πως έχουμε ακόμη ένα παιχνίδι, αυτό με τη Βέρντερ, αλλά και ένα δύσκολο αγώνα για το πρωτάθλημα κόντρα στον Ατρόμητο. Φέτος πιστεύω ότι είναι η χρονιά μας. Οι νέοι παίκτες που ήρθαν είναι πολύ καλοί και καλά παιδιά. Εχουν μπει στο κλίμα της ομάδας και μας βοηθούν. Εχουμε γίνει μια καλή παρέα και γι’αυτό είμαστε ομάδα. Καλό θα ήταν να πάρουμε από σήμερα την πρόκριση, αλλά δεν πειράζει".
Τάσος Πάντος: "Πολύ μεγάλη η σημερινή νίκη. Γυρίσαμε ένα αποτέλεσμα που ήταν εις βάρος μας. Κάθε νίκη στην Ευρώπη την πανηγυρίζουμε δεόντος, πόσο μάλλον αν είναι εκτός. Περιμένουμε το επόμενο παιχνίδι για να σιγουρέψουμε την πρόκριση. Θα περιμένουμε τη συγκεκριμένη μέρα για να πάρουμε την πρόκριση. Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς. Γίνεται ομαδική δουλειά και εφαρμόζουμε την τακτική μας. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι για να παίρνουμε θετικά αποτελέσματα. Θέλω να χαρίσω τη νίκη στους συμπαίκτες μου και στον προπονητή μου. Και φυσικά στον κόσμο".
Αντώνης Νικοπολίδης: "Τη διαφορά δεν την κάνω μόνο εγώ, αλλά όλη η ομάδα. Κανένας δεν μπορεί να κερδίσει μόνος του ένα παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που κοιτάει την Ευρώπη και θέλει να κάνει το άλμα. Είμαστε σε καλό δρόμο και πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι σε αυτό. Αυτό που σκέφτομαι είναι να χαίρομαι το κάθε παιχνίδι και να βοηθάω τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει τους στόχους του".