Νέα

Θρησκεία: το όπιο των λαών

• Μέλος που άνοιξε το νήμα giorgospapa
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 324
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Έχεις ένα δίκιο επειδή δεν ήθελα να περιορίσω την πίστη μόνο στο επίπεδο της θρησκείας. Όμως όσο πιο "μεγάλη" είναι μία ιδέα τόσο η πίστη σε αυτή οδηγεί στον φανατισμό. Και από όλους τους φανατισμούς ο θρησκευτικός είναι ο χειρότερος κατά τη γνώμη μου.
Παίζεται. Υπάρχουν επίσης ο εθνικός, ο φυλετικός, ο οπαδικός, καθώς και το χειρότερο: η πίστη στο θεό-χρήμα. Τώρα τελεταία, πάντως, αρχίζει να παρατηρείται έντονα και ο αντι-θρησκευτικός φανατισμός, ο οποίος δεν ξέρω τι διαστάσεις  μπορεί να πάρει.

Από την άλλη μεριά για να συνεχίσω το παιχνίδι των λέξεων προτιμώ κάποιον που δεν μπορεί να βράσει ούτε ένα αυγό παρά έναν πιστό με το όπλο ανα χείρας..

Και οι δύο ακραίες περιπτώσεις, αλλά όλοι νομίζω αυτόν προτιμούν.

Επισκέπτης
Προς erinal_w

Άσε το υφάκι γιατί δεν σε παίρνει...

Αυτά που αναφέρω είναι ιστορικά γεγονότα που δεν έχουν αμφισβητηθεί ούτε από τον ίδιο. Απλά όσοι είναι έξω από το χώρο γνωρίζουν μόνο για τον μύθο του einstein. Και στο μύθο εμπλέκεται πάντα και η υπερβολή. Όλο το μαθηματικό πλαίσιο της γενικής σχετιaότητας είχε δημιουργηθεί από μεγάλους μαθηματικούς (Poincare) αλλά πριν τον einstein δεν είχε φυσική υπόσταση. Και αυτό ήταν μεγάλη μαγκιά.

Όσο για μένα δεν αξιώνω τίποτα πέρα από την πρόοδο του πολιτισμένου διαλόγου σε ένα θέμα που απλά τράβηξε το ενδιαφέρον μου. Εγώ δεν χρησιμοποιώ κανένα emoticon για να χαρακτηρίσω κάποιον.

εγώ χρησιμοποιώ παλικάρι και ιδίως σε απόψεις που θεωρώ ότι έχουνε κενή τάξη.

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
αυτος που δεν πιστευει οτι υπαρχει θεος σε ποια κατηγορια ανηκει? του πιστου απο την αντιστροφη οψη? θεωρεις οτι δεν ειναι φανατισμενοι και αυτοι?

εμενα αυτο που με ενοχλει ειναι η απολυτοτητα και για αυτο κατατασσω τους "πιστους" καθε κατηγοριας στο ιδιο επιπεδο...

δε δεχομαι τιποτα ως απολυτοτητα
Μαζι σου.
Ακομα και ο Κελσος που διατυπωνε ερωτησεις οπως" Αφου οι Χριστιανοι πιστευουν οτι θα αναστηθει ξανα το σωμα τους, τι θα συμβει σε ενα Χριστιανο αν τον διαμελησουν θαψουν το ποδι του και το χερι του στη γη, καψουν το κεφαλι του, και ριξουν το υπολοιπο σωμα του να το φανε τα ψαρια?" μεσα στην παιδικοτητα του ερωτηματος του αυτη ακριβως την απολυτοτητα της σκεψης προσπαθουσε να χλευασει.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Μαζι σου.
Ακομα και ο Κελσος που διατυπωνε ερωτησεις οπως" Αφου οι Χριστιανοι πιστευουν οτι θα αναστηθει ξανα το σωμα τους, τι θα συμβει σε ενα Χριστιανο αν τον διαμελησουν θαψουν το ποδι του και το χερι του στη γη, καψουν το κεφαλι του, και ριξουν το υπολοιπο σωμα του να το φανε τα ψαρια?" μεσα στην παιδικοτητα του ερωτηματος του αυτη ακριβως την απολυτοτητα της σκεψης προσπαθουσε να χλευασει.

χαχα ενδιαφερουσα η ερωτηση του κελσου :P :P

George Cumalot

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2006
Κριτικές
8
Like
229
Πόντοι
6
erinal_w

"εγώ χρησιμοποιώ παλικάρι και ιδίως σε απόψεις που θεωρώ ότι έχουνε κενή τάξη."

Η διαφορά όμως είναι ότι απλά θεωρείς. Δεν μπορείς να αντικρούσεις τίποτα από όσα ανέφερα για τον einstein. To μόνο που έκανες ήταν να επιτεθείς σε προσωπικό επίπεδο.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Μαζι σου.

Όπως το 'πες: πολύ παιδικό έως χαζό το ερώτημα του Κέλσου.

Επισκέπτης
erinal_w

"εγώ χρησιμοποιώ παλικάρι και ιδίως σε απόψεις που θεωρώ ότι έχουνε κενή τάξη."

Η διαφορά όμως είναι ότι απλά θεωρείς. Δεν μπορείς να αντικρούσεις τίποτα από όσα ανέφερα για τον einstein. To μόνο που έκανες ήταν να επιτεθείς σε προσωπικό επίπεδο.

Τι λες ρε παλικάρι που θα χάσω τον χρόνο μου να σου λέω αλλα και να καταλαβαίνεις άλλα...
Κατάλαβε πρώτα σε ποιο θρέντ μιλάμε και τι λέμε και μετά θα ασχοληθώ και θα σου κάνω τα αντίστοιχα σηματάκια :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Μην περιμένεις επίπεδο είμαι αμόρφωτη  ;)

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Εδώ ακούω ωραία πράγματα, ηλίθια πράγματα, κενά, έξυπνα, τεκμηριωμένα, βλακώδη, ότι θέλει η ψυχή μας. Εχοντας απαντήσει και σε άλλο θρέντ σε συζήτηση με τον Δημήτριο, αυτοί που πιστεύουν στην ύπαρξη θεού είναι απλά υπέρμετρα εγωιστές, νάρκισσοι και ψωνισμένοι. Εξηγούμαι με ένα απλόν παράδειγμα. Η πονηρή ερώτηση του εάν υπάρχει θεός ή όχι δεν με αφορά γιατί απλά ακόμα προσπαθώ να απαντήσω στην ερώτηση: Εάν όντως υπάρχει θεός γιατί να ασχολείται μαζί μας;

Γιγάντιος καταστροφέας
Υπέρβαρη μαύρη τρύπα καταρρίπτει κάθε ρεκόρ μάζας
Η μαύρη τρύπα τροφοδοτεί ένα κβάζαρ, έναν δακτύλιο αερίου που εκπέμπει παλμούς ενέργειας  
Όστιν, Τέξας
Αστρονόμοι από τη Φινλανδία ζύγισαν το βαρύτερο γνωστό αντικείμενο του Σύμπαντος -μια μαύρη τρύπα με μάζα 18 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του Ήλιου.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τούρκου εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα, σε απόσταση 3,5 δισ. ετών φωτός, έχει έξι φορές μεγαλύτερη μάζα από τον κάτοχο του προηγούμενο ρεκόρ.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας που πραγματοποιείται στο Όστιν του Τέξας.

Με απλά λόγια. Γνωρίζουμε από την επιστήμη ότι υπάρχει σε απόσταση 3.5 δις έτη φωτός "κάτι"
που έχει 18 δις φορές τη μάζα του ήλιου μας.

Η αλλιώς, ότι για να πάμε εκεί που είναι 18 δις φορές η μάζα του ήλιου πρέπει να ταξιδεύουμε για τριάμισυ δισεκατομμύρια χρόνια με την ταχύτητα του φωτός, δλδ με 300000 χλμ το δευτερόλεπτο.
Ο άθρωπος έχει μέσο όρο ζωής τα 70 έτη. Η μέγιστη ταχύτητα που έχει αναπτύξει πύραυλος είναι 40000χλμ την ώρα, ή αλλιώς περίπου 11χλμ το δευτερόλεπτο.
Δλδ ο άνθρωπος θέλει 3.5 δις χρόνια μέχρι τη μαύρη τρύπα εάν ταξιδεύει με ταχύτητα την οποία έχει προσεγγίσει κατά περίπου 0.00366.

Ναι κύριοι. Ο Θεός εάν υπάρχει ασχολείται διαρκώς με την πάρτη μας. Πώς ακριβώς είπαμε ότι τον λένε όταν σας συστήθηκε;

Επισκέπτης
Εδώ ακούω ωραία πράγματα, ηλίθια πράγματα, κενά, έξυπνα, τεκμηριωμένα, βλακώδη, ότι θέλει η ψυχή μας. Εχοντας απαντήσει και σε άλλο θρέντ σε συζήτηση με τον Δημήτριο, αυτοί που πιστεύουν στην ύπαρξη θεού είναι απλά υπέρμετρα εγωιστές, νάρκισσοι και ψωνισμένοι. Εξηγούμαι με ένα απλόν παράδειγμα. Η πονηρή ερώτηση του εάν υπάρχει θεός ή όχι δεν με αφορά γιατί απλά ακόμα προσπαθώ να απαντήσω στην ερώτηση: Εάν όντως υπάρχει θεός γιατί να ασχολείται μαζί μας;

Γιγάντιος καταστροφέας
Υπέρβαρη μαύρη τρύπα καταρρίπτει κάθε ρεκόρ μάζας
Η μαύρη τρύπα τροφοδοτεί ένα κβάζαρ, έναν δακτύλιο αερίου που εκπέμπει παλμούς ενέργειας  
Όστιν, Τέξας
Αστρονόμοι από τη Φινλανδία ζύγισαν το βαρύτερο γνωστό αντικείμενο του Σύμπαντος -μια μαύρη τρύπα με μάζα 18 δισεκατομμύρια φορές μεγαλύτερη από τη μάζα του Ήλιου.
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Τούρκου εκτιμούν ότι η μαύρη τρύπα, σε απόσταση 3,5 δισ. ετών φωτός, έχει έξι φορές μεγαλύτερη μάζα από τον κάτοχο του προηγούμενο ρεκόρ.
Η έρευνα παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρείας που πραγματοποιείται στο Όστιν του Τέξας.

Με απλά λόγια. Γνωρίζουμε από την επιστήμη ότι υπάρχει σε απόσταση 3.5 δις έτη φωτός "κάτι"
που έχει 18 δις φορές τη μάζα του ήλιου μας.

Η αλλιώς, ότι για να πάμε εκεί που είναι 18 δις φορές η μάζα του ήλιου πρέπει να ταξιδεύουμε για τριάμισυ δισεκατομμύρια χρόνια με την ταχύτητα του φωτός, δλδ με 300000 χλμ το δευτερόλεπτο.
Ο άθρωπος έχει μέσο όρο ζωής τα 70 έτη. Η μέγιστη ταχύτητα που έχει αναπτύξει πύραυλος είναι 40000χλμ την ώρα, ή αλλιώς περίπου 11χλμ το δευτερόλεπτο.
Δλδ ο άνθρωπος θέλει 3.5 δις χρόνια μέχρι τη μαύρη τρύπα εάν ταξιδεύει με ταχύτητα την οποία έχει προσεγγίσει κατά περίπου 0.00366.

Ναι κύριοι. Ο Θεός εάν υπάρχει ασχολείται διαρκώς με την πάρτη μας. Πώς ακριβώς είπαμε ότι τον λένε όταν σας συστήθηκε;
www.freesmileys.org] [/url]

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Οσο μεγαλώνει ένα παιδί και μέχρι τα πέντε του χρόνια ανακαλύπτει σταδιακά ότι εκτός από την επικοινωνία με ζωγραφιές, υπάρχει ο λόγος και η γραφή. Μέχρι τα 6 του επικοινωνεί πλήρως με αυτά τα πρωτόγνωρα για σένα μέσα.  :2funny:

Επισκέπτης
Οσο μεγαλώνει ένα παιδί και μέχρι τα πέντε του χρόνια ανακαλύπτει σταδιακά ότι εκτός από την επικοινωνία με ζωγραφιές, υπάρχει ο λόγος και η γραφή. Μέχρι τα 6 του επικοινωνεί πλήρως με αυτά τα πρωτόγνωρα για σένα μέσα.  :2funny:
www.freesmileys.org] [/url]

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
.......... Υπήκοε και υποταγμένε του δήθεν και του πρέπει.

........... τιποτένιοι αυλικοί, και επαγγελματίες πιπαδόροι.

.............. αυτοί που πιστεύουν στην ύπαρξη θεού είναι απλά υπέρμετρα εγωιστές, νάρκισσοι και ψωνισμένοι. 

Οι χαρακτηρισμοί είναι το πιο εύκολο και γελοίο πράγμα στην σημερινή εποχή.

persona, συγκεντρώσου, γιατί δίνεις τροφή στον podolagno να σε κοροιϊδεύει. Εκτός κι αν αυτοχαρακτηρίζεσαι γελ.... , που δεν το νομίζω.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
persona, συγκεντρώσου, γιατί δίνεις τροφή στον podolagno να σε κοροιϊδεύει. Εκτός κι αν αυτοχαρακτηρίζεσαι γελ.... , που δεν το νομίζω.
εχω ξαναπει όπως μου μιλάνε μιλάω. Ο πσάχνω συνήθως μου μιλάει με επιχειρήματα και δεν βρίζει. Ετσι και εγώ αρνούμαι να το κάνω. Οπως και εσύ δεν βρίζεις. Για τους λοιπούς οι χριστοπαναγίες θα πέφτουν βροχή.

Επισκέπτης
:piss: :piss: :piss: :piss: :piss: :piss: :piss:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom