podolagnos_28
Μέλος
- Εγγρ.
- 16 Μαΐ 2006
- Like
- 33
- Πόντοι
- 16
Βάζελος είναι....αλήτης δεν είναι πάντως....Τελικα εισαι ψυχουλα...Πως μπορεις και το κανεις αυτο??
Φανταζομαι οτι ουτε αλητης ειναι ουτε βαζελος.
Βάζελος είναι....αλήτης δεν είναι πάντως....Τελικα εισαι ψυχουλα...Πως μπορεις και το κανεις αυτο??
Φανταζομαι οτι ουτε αλητης ειναι ουτε βαζελος.
Δικαίωμά σου, αδιαπραγμάτευτο.Ισως επειδη νομιζω οτι δε διαφωνω με κανεναν.....πιστευω οτι υπαρχει θεος και οτι δεν υπαρχει ετσι οπως τον παρουσιαζουν οι θρησκειες....πιστευω ακραδαντα στην επιστημη και στις επεξηγησεις της....επισης πιστευω σε μια παγκοσμια "θρησκεια" αν μπορουμε να αποκαλεσουμε ετσι τμημα της ιδεολογιας μου.....
Δικαίωμά σου, αδιαπραγμάτευτο.
Ελπίζω όμως να μην ξεκινήσεις κι εσύ τίποτα Σταυροφορίες γι' αυτά που πιστεύεις!
"Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN... "
Δεν γνωρίζω αν ο παραπάνω διάλογος είναι αληθινός αλλά ακόμα και να είναι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα το όνομα του Einstein. Το λέω εν γνώσει μιας και έχω σπουδάσει φυσική. Είναι γνωστό ότι λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων υπέπεσε σε επιστημονικά σφάλματα. Δεν μπορούσε να αποδεχθεί την κβαντομηχανική (μία από τις δύο μεγάλες θεωρίες του προηγούμενου αιώνα) λόγω της εγγενούς τυχαιότητας των φαινομένων στην κβαντική κλίμακα (τυχαιότητα -> απουσία απόλυτου αιτιατού = θεού). Ακόμα και στην άλλη μεγάλη θεωρία του αιώνα (τη δική του γενική θεωρία της σχετικότητας) όταν είδε ότι τα εξελικτικά μοντέλα του σύμπαντος συγκρούονται με τη θεοκρατική σταθερότητα έχωσε με το χέρι μία σταθερά να εξισορροπεί τα πράγματα!
Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζω το έργο και την προσωπικότητα του.
Συμφωνούμε.Μπα....οπως κανενας δε μου εχει φυτεψει ολα αυτα στο κεφαλι ετσι δεν εχω σκοπο να κανω το ιδιο σε καποιον αλλον....οι αποψεις ειναι ρευστες και πρεπει να εξελισσονται διαρκως...να αλλαζουν....οσο ζω λαμβανω πληροφοριες καινουργιες οι οποιες διαμορφωνουν καθημερινα τις αποψεις μου...οποτε σταυροφορια εγω? χλωμο....
για το μονο που μαλλον κανω σταυροφορια χωρις να το καταλαβαινω ειναι για την υποχρεωση ολων να εχουν ανοιχτο μυαλο (στα παντα) και να μην ειναι κολλημενοι αλλα να ακουνε και να λαμβανουν ερεθισματα τα οποια θα αξιολογουν χωρις να απορριπτουν απευθειας....
"υπαρχει και κατι το οποιο λεγεται σκεπτικισμος και αγνωστικισμος"..
όποιος πιστεύει δεν αναρωτιέται απλά ΠΙΣΤΕΥΕΙ. Δεν χωράει τίποτε άλλο.
Όσο και αν διαφωνείς δεν έχει υπάρξει κανένας μέχρι τώρα που να έχει αντικρούσει τον ΚΑΝΤ (με ανάλυση).
Όσο αφορά την πόρωση τα πεπραγμένα μιλούν από μόνα τους. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ανθρωπότητα έχουν γίνει από τους "πιστούς". Είτε η πίστη ήταν για κάποιο θεό, ή για κάτι άλλο και ΟΧΙ ανάποδα.
"Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN... "
Δεν γνωρίζω αν ο παραπάνω διάλογος είναι αληθινός αλλά ακόμα και να είναι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα το όνομα του Einstein. Το λέω εν γνώσει μιας και έχω σπουδάσει φυσική. Είναι γνωστό ότι λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων υπέπεσε σε επιστημονικά σφάλματα. Δεν μπορούσε να αποδεχθεί την κβαντομηχανική (μία από τις δύο μεγάλες θεωρίες του προηγούμενου αιώνα) λόγω της εγγενούς τυχαιότητας των φαινομένων στην κβαντική κλίμακα (τυχαιότητα -> απουσία απόλυτου αιτιατού = θεού). Ακόμα και στην άλλη μεγάλη θεωρία του αιώνα (τη δική του γενική θεωρία της σχετικότητας) όταν είδε ότι τα εξελικτικά μοντέλα του σύμπαντος συγκρούονται με τη θεοκρατική σταθερότητα έχωσε με το χέρι μία σταθερά να εξισορροπεί τα πράγματα!
Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν υποβαθμίζω το έργο και την προσωπικότητα του.
υπάρχει αγαπητέ καθηγητής ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ...Μα είναι δυνατόν να κάνει τέτοιο διάλογο με έναν καθηγητή για Θερμοδυναμική και την Θεωρία της Εξέλιξης;
Υπήρχε κανένας καθηγητή στο ETH που δίδασκε ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ τα δύο γνωστικά αντικείμενα;
Αφήστε που η άποψη ότι δεν μπορεί να δει κανείς την σκέψη με τα σημερινά δεδομένα δεν ισχύει.
Με PET και MRI μπορούν να απεικονίσουν ποιά κέντρα του εγκεφάλου ενεργοποιούνται με διάφορες διανοητικές λειτουργίες.
Σα να λέμε τι λαμπάκια ανάβουν στο κεφάλι του Αρίωνα μόλις βλέπει ότι ποστάρει η πάπια.
Ποιος ειναι αυτος?Αυτός ο νεαρός φοιτητής ήταν ο ALBERT EINSTEIN...
Όσο αφορά την πόρωση τα πεπραγμένα μιλούν από μόνα τους. Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ανθρωπότητα έχουν γίνει από τους "πιστούς". Είτε η πίστη ήταν για κάποιο θεό, ή για κάτι άλλο και ΟΧΙ ανάποδα.
Πολύ γενική, ισοπεδωτική και απλουστευμένη άποψη, φίλε. Και παιχνίδι λέξεων, επίσης. Για να το συνεχίσω κι εγώ, θα πω ότι δεν μπορώ να βρω έστω έναν άνθρωπο που να μην έχει πίστη σε τίποτα: ούτε σε θρησκεία, ούτε σε αξίες/ιδανικά (δικαιοσύνη, ελευθερία κ.λπ.) ούτε στον ίδιο του τον εαυτό. Εάν υπάρχει τέτοιος, πώς να είναι ικανός να κάνει έγκλημα που δεν θα μπορεί ούτε να βράσει αυγό?
υπάρχει αγαπητέ καθηγητής ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ...
το θεμα ειναι αυτη η πιστη κατα ποσον σε επηρρεαζει στο να κανεις κατι......και ειναι πιο πιθανο οτι καποιος αθρησκος ή αθεος σιγουρα εχει πιο αδιαφορη συμπεριφορα σε καποια ζητηματα σε σχεση με καποιον που ειναι θρησκος ή θρησκοληπτος.....ο αθρησκος αδιαφορει για το αν θα αναγραφεται το θρησκευμα στην ταυτοτητα ή οχι....ο θρησκοληπτος διαδηλωνε στους δρομους....απο αυτο και μονο ειναι λογικο οτι οι θρησκοληπτοι ειναι πιο επιρρεπεις στο να κατευθυνονται απο πνευματικους ή μη ηγετες λογω των πιστευω τους
Συμφωνώ, χωρίς όμως να αποκλείω και την περίπτωση ο εκάστοτε πνευματικός ή θρησκευτικός ηγέτης να πρεσβεύει πράγματι κάτι σωστό και να μην κινείται μόνο από ιδιοτελή συμφέροντα.
Καλά, καλά.
Δεν θα ζητήσω το όνομα του καθηγητή φιλοσοφίας που χρησιμοποιεί τέτοια παιδαριώδη επιχειρήματα περί "καλού" και "κακού" θεού.
Πες μας μόνον σε ποιά από τις τόσες βιογραφίες του Einstein που κυκλοφορούν διάβασες αυτή την στιχομυθία (κεφάλαιο, σελίδα) και μετά άσε να ελέγξουμε εμείς τις πηγές.