τυπικα τους εκανε ή οχι δημοκρατια? ήταν ή οχι εθνοπατερας?
την ποιοτητα της δημοκρατιας δεν την εξεταζω....οπως δεν εξεταζω και τη δικη μας δημοκρατια....
παντως παλιοτερα τουλαχιστον ηταν υποχρεωτικη η φωτο του κεμαλ το ξερω γιατι και μεις ειχαμε στα μαγαζια μας απο το νομο....ξερεις εσυ κατι διαφορετικο για το σημερα?
αυτο για τη λατρεια που λες το εχω μυριστει και εγω
Κάθε έθνος έχει μερικούς πολύ σημαντικούς ανθρώπους που συνέβαλαν καθοριστικά σε κάποια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του...
Οι ΗΠΑ πχ έχει τον Τζωρτζ Ουάσινγκτον αλλά και τον Αβρααμ Λινκολ, η Γερμανία τον Βίσμαρκ, η Ιταλία τον Γκαριμπάλντι κ.τ.λ.
Ωστόσο αντίστοιχο καθεστώς προσωπολατρείας ακόμη και μετά θάνατον (και για 60 χρόνια από το θάνατο! ) και προσήλωσης στις ιδέες δεν συναντάται σε δημοκρατικά καθεστώτα...
Ίσως να φταίει το γεγονός ότι δεν αναδείχθηκε κάποια άλλη τόσο ισχυρή προσωπικότητα αλλά και πάλι, η λατρεία στον κεμάλ δεν εξηγείται εύκολα και σίγουρα δεν συνάδει με σύγχρονο κράτος...
Βρε ανθρωπε μου ,οποιος δεν θελει να ζυμωσει ολη μερα κοσκινιζει!
Επειδη εχεις ενα επιπεδο,μου κανει εντυπωσει ο τροπος που ψυριζεις
την μαιμου
Φυσικα και η Τουρκια δεν ειναι Ελλαδα, αλλα εμεις τι κανουμε?
Παμε μπροστα ,εκμεταλευομαστε με επιθετικη διπλωματια ρωγμες του
Κεμαλικου καθεστωτος (Χαγη κλπ),κλεινουμε θεματα ? η βρισκουμε συνεχεια δικαιολογιες να μην κανουμε τιποτα.
Ο κινεζος κατι ξεκινησε αλλα...
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδω...
Ωστόσο, αυτά που ξεκίνησε να κάνει ο κινέζος απέχουν παρασάγγας από αυτό που οι ειδικοί θεωρούν επιθετική διπλωματία και κατατάσσεται στον κατευνασμό και μάλιστα έναντι ενός κράτους αναθεωρητικού και με βεβαρυμένο μητρώο παραβίασης του διεθνούς δικαίου...
Την εξωτερική αυτή πολιτική συνεχίζει με κάποιες παραλλαγές και η νυν κυβέρνηση...
Εννοείται ότι αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το τί θα κάνουμε εμείς και όχι τί κάνει η Τουρκία, από την άλλη όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ποιον του δυνητικού μας (και ενίοτε πραγματικού) αντιπάλου...
Και επιμένω: Καμία διεθνή συνθήκη, καμία συμμαχία από μόνη της, κανένας διεθνής οργανισμός δνε πρόκειται να διασφαλίσει τα σύνορά μας...