DAMDIM100
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 10 Ιαν 2020
- Κριτικές
- 20
- Like
- 3.932
- Πόντοι
- 1.446
Αυτόν μπόρεσαν να βρουν...Ο φλώρος ο μάστορας υποδύεται τον καζατζίδη;
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του σίγουρα
Είχες να τους προτείνεις καλύτερο;
Αυτόν μπόρεσαν να βρουν...Ο φλώρος ο μάστορας υποδύεται τον καζατζίδη;
Θα τρίζουν τα κόκκαλα του σίγουρα
Είμαι σίγουρος ότι έχουμε αξιόλογα μέλη ανάμεσα μας που θα στέκονταν επάξια στον ρόλο.Αυτόν μπόρεσαν να βρουν...
Ειμαι ανάμεσα σε δύο άτομα .Αυτόν μπόρεσαν να βρουν...
Ειμαι ανάμεσα σε δύο άτομα .
Τον Στάνκογλου και τον Κοκλώνη
Και κάπως έτσι περάσαμε από τον Καζαντζίδη στον Καπουτζίδη...Ειμαι ανάμεσα σε δύο άτομα .
Και η καπουτζίδα θα ηταν ταμάμ για το ρόλοΚαι κάπως έτσι περάσαμε από τον Καζαντζίδη στον Καπουτζίδη...
Καπουτσιδης θα έσπαγε ταμεία, θα σηκωνόταν κι ο Στέλιος απ' τον ταφοΕιμαι ανάμεσα σε δύο άτομα .
Ποιός σήμερα εκφράζει τους καημούς και τα προβλήματα του λαού,όπως το έκανε ο Καζαντζίδης?Από όσα έχω δει και ακούσει μπορεί να ήταν μεγάλος τραγουδιστής αλλά και μια γελοία προσωπικότητα
Η Μαρίνα ΣάτιΠοιός σήμερα εκφράζει τους καημούς και τα προβλήματα του λαού,όπως το έκανε ο Καζαντζίδης?
Τώρα τα πιάσαμε.Η Μαρίνα Σάτι
Πηδαγε καιτη γκρει που ηταν ωραία κοντή, απο μενα ρισπεκτΑπό όσα έχω δει και ακούσει μπορεί να ήταν μεγάλος τραγουδιστής αλλά και μια γελοία προσωπικότητα
Μετά Καζαντζίδη δεν υπάρχει το κλασικό ανόθευτο λαικό τραγούδι.Πηδαγε καιτη γκρει που ηταν ωραία κοντή, απο μενα ρισπεκτ
Ο καζατζιδης ειναι μια κατηγορια μονος του, φωνή σεισμοςΜετά Καζαντζίδη δεν υπάρχει το κλασικό ανόθευτο λαικό τραγούδι.
Και αναντικατάστατος.Μύθος.Ο καζατζιδης ειναι μια κατηγορια μονος του, φωνή σεισμος
Αυτό με την λύση του συμβολαίου με την ΕΜΙ, έγινε με νόμο που έκανε το ΠΑΣΟΚ, φωτογραφικά για αυτόν... Πραγματικά κάτι τέτοιο δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει στα παγκόσμια χρονικά, όπως είπες... Ξέχασες να βάλεις στα αρνητικά ότι αυτός φταίει στην δικαστική διαμάχη που είχε με την ΕΜΙ, γιατί αθέτησε το συμβόλαιο που υπέγραψε... Είχε προπληρωθεί για έναν αριθμό τραγουδιών που δεν είπε τελικά (για δικούς του λόγους)... Μετά του έφταιγαν οι άλλοι και όλοι συνωμοτούσαν εναντίον του...Η ταινία ειναι καλή αν δεν είσαι κολλημένος.
Ο Καζαντζίδης δεν ήταν ούτε άγιος ,ούτε και εντελώς μαλάκας. Προς το τέλος της ζωής του το είχε κάψει και έλεγε όλο θεωρίες συνομωσίας (η ταινία σταματά στο 1976) και τα κωλοκάναλα που άλλου δεν ήθελαν συνέχει πρόβαλλαν αυτή του την πλευρά και έτσι τον κοροϊδευε ο κόσμος.
Να μην ξεχνάμε ότι:
- Ήταν ο πρώτος που ζήτησε και πήρε ποσοστά για τραγουδιστές και μουσικούς από πωλήσεις δίσκων. Μέχρι τότε τα έπαιρνε όλα το αφεντικό της δισκογραφικής.
- Δεν ανεχόταν να τραγουδάει σε κέντρα που οι τιμές ήταν απαγορευτικές για το μέσο οικογενειάρχη
- Έφυγε από τα κέντρα παρόλο που ήταν πρώτη φίρμα επειδή δεν του άρεσε οι πελάτες να κάνουν μαϊμουδιές (η ταινία αναφέρει ένα περιστατικό με ένα πιστολέρο στην πραγματικότητα ο Καζαντζίδης παραιτήθηκε επειδή μια τουρίστρια πέταξε ένα πιάτο και παραλίγο να τον πετύχει στο κεφάλι)
- Έκανε δίσκο με ποντιακά και με δημοτικά ,τιμώντας την καταγωγή του
- Εκτός από τα κλαψιάρικα συνεργάστηκε και με Θεοδωράκη και με Χατζιδάκι. Επίσης με Άκη Πάνου, Χιώτη, Καλδάρα, όλους τους κορυφαίους.
- Αυτός ανέδειξε τη Μαρινέλλα (αν και ίσως τη ζήλευε για την επιτυχία της)
- Ήταν τεράστιο ψυχολογικό στήριγμα για τον απόδημο ελληνισμο της εποχής. Κανένας άλλος ούτε πριν ούτε μετά δεν ήταν τόσο δημοφιλής στο εξωτερικό. Με χαώδη διαφορά κανένας.
- Για να λύσει το συμβόλαιο με την ΕΜΙ άλλαξε ο νόμος. Αυτό δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει παγκοσμίως.
Στα αρνητικά του:
- Είχε εξάρτηση από το τζόγο ,έχασε έτσι τεράστια ποσά
- Τραγούδησε πολλές σαχλαμάρες (π.χ. δε θέλω τη συμπόνοια κανενός) καθώς ήταν αμορφωτος και δεν είχε ένστικτο ποια τραγούδια αξίζουν
- Φέρθηκε πολύ άσχημα στο Νικολόπουλο απαιτώντας λεφτά που δεν ήταν δικά του
- Δεν άκουγε κανέναν για αυτό και τον έπιαναν κότσο στα συμβόλαια οι δισκογραφικές (απο την Columbia έφυγε και ξαναγύρισε, αυτό δεν το δείχνει η ταινία)
- Σίγουρα είχε θέματα με τις γυναίκες. Ούτε καλές επιλογές έκανε (η Γκρέϋ αλανιάρα, η Μαρινέλλα βεντέτα) ,ούτε και ο ίδιος ήταν υπόδειγμα συντρόφου
- Σίγουρα είχε ψωνιστεί από τη λατρεία του κόσμου. Βέβαια δεν είναι εύκολο με τόση αποθέωση να μην την ακούσεις οπότε εκεί του δινω ελαφρυντικο