Νέα

Υπάρχω - Aφιέρωμα στην ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ypotaktikos97
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 80
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

DAMDIM100

Σπουδαίος
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
4.079
Πόντοι
2.696
Λέει κάπου στην ταινία η μάνα του Καζαντζίδη: "Είμαστε Πόντιοι και θα επιβιώσουμε"... Είναι όντως ράτσα ιδιαίτερη οι Πόντιοι... Τους έκαναν έτσι οι δύσκολες συνθήκες και τα πογκρόμ εναντίον τους... Παράδειγμα ο Σαββίδης του ΠΑΟΚ, με τα τσιγάρα... Άλλο παράδειγμα ο Διονυσιάδης που έχει τα Goody΄s (Πόντιος Έλληνας μετανάστης που πήγε στις ΗΠΑ και "αντέγραψε" τα Mac Donalds)... Υπάρχει και συνονώματός του τελευταίου που μένει απέναντι από εμένα (ο ίδιος είναι προβληματικός, από την γέννα του με χαμένα τα λογικά τώρα στα 60 φεύγα) και είναι απόγονος (εγγονός) (Ρωσο)πόντιου, που ήταν επιστάτης του τελευταίου τσάρου της Ρωσίας και όταν έγινε η επανάσταση του 1917, άρπαξε από το παλάτι έναν μεγάλο σταυρό χρυσό με διαμάντια και μπριλάντια, το έκρυψε στα γεννοφάσκια του πιο μικρού του γιου (πατέρα του γείτονά μου) και ήρθε στην Ελλάδα και έκανε εργοστάσιο για εξαρτήματα τρακτέρ στον Πειραιά... Στην κατοχή συνεργάστηκε με τους Γερμανούς (έφτιαχνε εξαρτήματα για Γερμανικά τανκς)... Ο Σαββίδης του site, άλλη μορφή πάλι... Και άλλοι πολλοί που δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα...
Ξέχασα τον Παύλο Ευμορφίδη με την CocoMat ,μεγάλη λινάτσα φαίνεται ο τύπος, τον είχα πετύχει στον δρόμο με το ποδήλατο (που το παίζει οικολόγος εναλλακτικός και δήθεν υπεράνω χρημάτων), ο Μάκης Ψωμιάδης της ΑΕΚ, δεν χρειάζεται συστάσεις, ο Παύλος Ψωμιάδης με την ασφαλιστική, ο Τσάκας (Γιώργος Τριανταφυλλίδης) του Big Brrother1, πολύ πούστης (στο μυαλό) αυτός, αλλά και λούγκρες όπως η Αλόμα (Χαράλαμπος Ταραμουτζίδης), η Μπέτυ (Γιώργος Βακαλίδης), ο Γιώργος Καπουτζίδης, επίσης η διάσημη ιερόδουλος Γαβριέλα Ουσάκοβα, ήταν ποντιακής καταγωγής...Έχουν όμως και πολλούς ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών... Ξεχωρίζουν οι: Βασίλης Τριανταφυλλίδης, Γιάννης Κακουλίδης, ο Σίμος Τσαπνίδης, ο υπαρξιστής, ο οποίος αν και αγράμματος, "έφερε" από το Παρίσι το κίνημα του υπαρξισμού, ο μέγιστος Διονύσης Σαββόπουλος και πολλοί άλλοι που δεν μου έρχονται στο μυαλό τώρα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom