Νέα

«Θερμό» σενάριο για το Αιγαίο.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 184
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Δεν ειναι το θεμα μας οι ανθρωποι στις 2 χωρες...

Το Θέμα μας θα πρέπει να ήταν ακριβώς αυτό.
Η ανεκδιήγητη μιλιταριστική τουρκική διακυβέρνηση θα έπρεπε να αντιμετωπίζετε με αποτελεσματική ελληνική κυβέρνηση που ψηφίζεις και όχι με σενάρια πολέμων και κατάρες για τον τούρκικο λαό.

Γιατί σε πόλεμο εσύ κι εγώ κι αυτοί δεν θα 'μαστε τίποτα παραπάνω από πιόνια που θυσιάζονται, όχι για την πατρίδα τους, αλλά για να γλυτώσει ο αξιωματικός στο σκάκι.

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Το Θέμα μας θα πρέπει να ήταν ακριβώς αυτό.
Η ανεκδιήγητη μιλιταριστική τουρκική διακυβέρνηση θα έπρεπε να αντιμετωπίζετε με αποτελεσματική ελληνική κυβέρνηση που ψηφίζεις και όχι με σενάρια πολέμων και κατάρες για τον τούρκικο λαό.

Γιατί σε πόλεμο εσύ κι εγώ κι αυτοί δεν θα 'μαστε τίποτα παραπάνω από πιόνια που θυσιάζονται, όχι για την πατρίδα τους, αλλά για να γλυτώσει ο αξιωματικός στο σκάκι.

Φίλε έτσι είναι οι πόλεμοι...

Εξάλλου ακόμη και την ικανότερη κυβέρνηση να έχεις αν το συμφέρον του άλλου (και των ισχυρών της γης) είναι να σου κυρήξει πόλεμο θα σου τον κυρήξει, ας έχεις και τον Κλεισθένη ή τον Περικλή πρωθυπουργό!

Και αν ο μη γένοιτο γίνει πόλεμος με την Τουρκία εμείς οι μικροί σαφώς και θα είμαστε κιμάδες προς κατανάλωση. Αν όμως δεν "φάμε" όσο το δυνατόν περισσότερο και πιο γρήγορα τον δικό τους "κιμά", θα φάνε τον δικό μας, τα δικά μας σώματα και ζωές, θα πατήσουν τα δικά μας εδάφη, θα λεηλατήσουν τα σπίτια μας και τις οικογένειες μας...Απλά είναι τα πράγματα.

¨Ετσι κι αλλιώς ο Τούρκικος στρατός δεν έχει πάψει ποτέ να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση, αφού πολεμάει τόσα χρόνια τους Κούρδους, εισβάλει στο Ιράκ κ.λ.π. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε και να εκτιμήσουμε κατάλληλα αυτή την πραγματικότητα και όχι να ζούμε σε μία επίπλαστη μακαριότητα. Γιατί εκτός από τα ανατολικά υπάρχουν και στα βόρεια κάποια καλόπαιδα που επίσης "μας πάνε με χίλια"!

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Όσοι αποδέχονται την ύπαρξή τους σαν πιόνι και κρέας για κιμά εναντίον φανταστικών εχθρών εύχομαι να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους και η ώρα η καλή.

Εγώ, θα ήθελα να ζούσα μακάριος αλλά δεν με αφήνουνε. Τα καλόπαιδα που απειλούν τη ζωή μου τα βλέπω κάθε μέρα μόλις βγώ από την πόρτα μου και τα λούζομαι στη χώρα μου. Και αυτούς έχω σκοπό να πολεμήσω, όχι με όπλα, αλλά όπως μπορώ.

Εύχομαι καλή συνέχεια στη κουβέντα.

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Από την ευκολία με την οποια ορισμένοι μιλάνε για πόλεμοι και κρέατα κλπ καταλαβαίνω ότι δεν έχουν ιδέα του τι λένε.

Ο κομπλεξικός βλέπει εχθρούς παντού. Ο ηλίθιος βλέπει μονο τον πόλεμο σα λύση.

FidoDiLdo

Μέλος
Εγγρ.
15 Σεπ 2005
Like
5
Πόντοι
6
Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου σεναρίου, αλλά και η εξέλιξή του εξαρτάτε από πολλούς παράγοντες...προς το παρόν το θεωρώ απίθανο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η χώρα μας θα πρέπει να εφησυχάσει, αλλά να παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή της κινήσεις της Τουρκίας σε στρατιωτικό και διπλωματικό επίπεδο. 

Λες κατι τοσο απλο και ρεαλιστικο και αυτοι το χαβα τους.
Πραγματικα αναρωτιεμαι με τι εχουμε να κανουμε? Με ηλιθιους , με προδοτες , με φανατισμενους πολιτικα?? Ή απλα με καμμενα troll που το μονο που τους ενδιαφερει οι forum-μαχιες για να αποχτησει καποιο νοημα η θλιβερη υπαρξη τους??

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Λες κατι τοσο απλο και ρεαλιστικο και αυτοι το χαβα τους.
Πραγματικα αναρωτιεμαι με τι εχουμε να κανουμε? Με ηλιθιους , με προδοτες , με φανατισμενους πολιτικα?? Ή απλα με καμμενα troll που το μονο που τους ενδιαφερει οι forum-μαχιες για να αποχτησει καποιο νοημα η θλιβερη υπαρξη τους??

Γιατι, τωρα σοβαρά περιμένεις οντως να καταλάβουν? ........

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Όσοι αποδέχονται την ύπαρξή τους σαν πιόνι και κρέας για κιμά εναντίον φανταστικών εχθρών εύχομαι να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους και η ώρα η καλή.

Εγώ, θα ήθελα να ζούσα μακάριος αλλά δεν με αφήνουνε. Τα καλόπαιδα που απειλούν τη ζωή μου τα βλέπω κάθε μέρα μόλις βγώ από την πόρτα μου και τα λούζομαι στη χώρα μου. Και αυτούς έχω σκοπό να πολεμήσω, όχι με όπλα, αλλά όπως μπορώ.

Εύχομαι καλή συνέχεια στη κουβέντα.

Βιάζεσαι να αντιλογήσεις!

Πρώτα απ' όλα είπα το "Ό μη γένοιτο". Ούτε εγώ θέλω να συμβεί ποτέ τέτοιο πράγμα αλλά ΑΝ ΠΟΤΕ συμβεί η στάση μου είναι να μην λακίσω, προσφέροντας στον εαυτό μου φτηνά άλλοθι ...

Οι "φανταστικοί" όπως τους λες εσύ εχθροί μόλις πριν λίγα χρόνια, το 1996, ήταν στο παρα-τσάκ έτοιμοι να κυρήξουν πόλεμο στη χώρα σου και να εισβάλλουν στα εδάφη που εσύ θεωρείς δεδομένα. Μείνε λοιπόν  στον καθημερινό μακάριο μικρόσκοσμο σου και στα καλόπαιδα που βλέπεις μόλις ανοίγεις την πόρτα σου (πρόσεξε όμως γιατί ανάμεσα σε αυτά τα καλόπαιδα είναι πιθανώς και κάποια ξένης εθνικότητας με εντεταλμένη αποστολή εδώ στην Ελλάδα. Αν τυχόν καταλαβαίνεις τι εννοώ).  

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Από την ευκολία με την οποια ορισμένοι μιλάνε για πόλεμοι και κρέατα κλπ καταλαβαίνω ότι δεν έχουν ιδέα του τι λένε.

Πιστεύω οι αναφορές σου να μην συνδέονται με τη δική μου δημοσίευση Enforcer.

Γιατί προσωπικά ούτε εχθρούς βλέπω παντού ούτε βλέπω τον πόλεμο σα λύση. Ϊσα - ίσα τον πόλεμο τον βλέπω σαν μαύρο εφιάλτη.

Από την άλλη όμως είμαι αρκετά ρεαλιστής για να ξέρω ότι δεν κατοικώ ούτε στο Μονακό, ούτε στην Ελβετία ούτε στο Λουξεμβούργο. Ξέρω ότι γειτονεύω με την πιο μιλιταριστική χώρα ολόκληρης της ευρύτερης γεωγραφικά περιοχής, η οποία βρίσκεται μόνιμα σε εμπόλεμη κατάσταση. Όπως 1 και 1 κάνουν δύο, άμα βάλει κάποιος αυτά τα δεδομένα κάτω θα δει ότι δεν είναι και τόσο απειρο-ελάχιστη η πιθανότητα πολέμου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. Το αντίθετο μάλλον.

Αυτό που λέω λοιπόν προσωπικά δεν είναι "αέρα παλικάρια, πόλεμο στην Τουρκία" αλλά να μην εφησυχάζουμε, να μην μας τρώει η ανυποψίαστη μακαριότητα μας, να είμαστε πάντοτε υποψιασμένοι και πανέτοιμοι!   

Yorgos

Τιμημένος
Εγγρ.
21 Σεπ 2005
Κριτικές
22
Like
55
Πόντοι
4.095
Από την άλλη όμως είμαι αρκετά ρεαλιστής για να ξέρω ότι δεν κατοικώ ούτε στο Μονακό, ούτε στην Ελβετία ούτε στο Λουξεμβούργο. Ξέρω ότι γειτονεύω με την πιο [size=12pt]μιλιταριστική χώρα[/size] ολόκληρης της ευρύτερης γεωγραφικά περιοχής, η οποία βρίσκεται [size=12pt]μόνιμα σε εμπόλεμη κατάσταση[/size].

Γαλλία? Αγγλία? Βέλγιο? Ολλανδία?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Δε νομίζω ότι κανείς εδω μέσα βλέπει τον πόλεμο σα λύση ούτε και είδα κανέναν να προτείνει επίθεση στην Τουρκία...
Ακόμη και οι πλέον σκληροπυρηνικοί ξεκινούν το συλλογισμό τους έχοντας δεδομένο ότι η ελλάδα θα έχει ήδη δεχθεί επίθεση...

Εννοειται ότι μόνο ένας καμμένος επιθυμεί πόλεμο...

Από την άλλη πλευρά μόνο ένας βαθύτατα ονειροπόλος, αφελής ή απλά τελείως μαλάκας θα απέκλειε το ενδεχόμενο του πολέμου, με έναν τέτοιο γείτονα, σε μια τέτοια γειτονιά...

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
+1
Και επιμένω...Καλοί οι μπακλαβάδες και τα κολλητηλίκια...
Στα εθνικά τους θέματα όμως, ούτε βήμα πίσω...

σαυτο δε νομιζω να διαφωνει κανεις :)

ρε παιδια ο ενφορσερ, ο νταρκ και οι λοιποι με τους στρατοκαυλους τα βαζουν και τους δουλευουν και καλα κανουν....τετοια ατομα εκτος απο γελοια ειναι και επικινδυνα.....

εαν καποιος μιλησεις με επιχειρηματα και κανει κουβεντα περι πολιτιης και πολεμου ακομα και να διαφωνεις με καποιον μπορεις να συζητησεις! δε χρειαζεται να πεισει κανεις κανεναν! τι ειμαστε ιεαροποστολοι??

οταν ο αλλος ομως βλεπεις οτι ειναι φανατιλας μεχρι το μεδουλι πορωμενος και κομπλεξικος τι περιμενετε? να του απαντησει κανεις σοβαρα?

Zac Clouseau

Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Like
8
Πόντοι
6
Οι ''Έλληνες'' πατριώτες...νοιάζονται για θερμά επεισόδεια με γείτονες (ανεξάρτητα αν η πυξίδα δείξει Β, Ν, ΝΑ κλπ), ενώσο η χώρα βρίσκεται υπό Αμερικανική κατοχή.

Άραγε τι θα φιλοξενεί η Θεσσαλονίκη σε λίγο καιρό; Παίξε το κουίζ.

Μεγειά τα σκατομυαλά σας.

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
Δε νομίζω ότι κανείς εδω μέσα βλέπει τον πόλεμο σα λύση ούτε και είδα κανέναν να προτείνει επίθεση στην Τουρκία...
Ακόμη και οι πλέον σκληροπυρηνικοί ξεκινούν το συλλογισμό τους έχοντας δεδομένο ότι η ελλάδα θα έχει ήδη δεχθεί επίθεση...

Εννοειται ότι μόνο ένας καμμένος επιθυμεί πόλεμο...

Από την άλλη πλευρά μόνο ένας βαθύτατα ονειροπόλος, αφελής ή απλά τελείως μαλάκας θα απέκλειε το ενδεχόμενο του πολέμου, με έναν τέτοιο γείτονα, σε μια τέτοια γειτονιά...

+1000

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Like
9
Πόντοι
66
Stabit - που είσαι βρε τρελόπαιδο? αγάπησες και ξέχασες?

stabit

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2007
Like
3
Πόντοι
16
Μπα  μονο σεξ( γενικως ) χωρις αγαπη

Επισκέπτης

Εξηντα τοσα χρονια μετα οσο να'ναι οι μνημες εχουν αμβλυνθει παντως.
Δεν μιλαω για τους ηλιθιους βεβαιως,ουτε για κομπλεξικους.
Αυτοι στο φιναλε μαλλον θα ξεκληριστουν,οταν τα αφεντικα θα μετρανε πτωματα για να μοιρασουν χρημα.

Ωστε σας φταει η προπαγανδα του τοτε ΚΚΕ για την αποτυχια της Μικρασιατικης Εκστρατειας καλοπαιδα str8 και αποδελοιποι?...Προφανως λοιπον,ο Ελληνικος Στρατος εφτασε στο Καλε Γκροτο και τον Σαγγαριο για να απελευθερωσει Ελληνικους πλυθησμους...

(Αναρωτιεμαι:Αν εβγαινε ενας Γερμανος και ελεγε οτι η Wehrmacht ειχε"ιερο δικαιωμα"το 1942 να φτασει μεχρι τον Βολγα γιατι εκει υπηρχε μια Γερμανικη κοινοτητα-που οντως υπηρχε-τι θα κανατε καλοπαιδα?Για να ειστε ενταξει ΚΑΘ'ΟΛΑ θα επρεπε να συνταχθειτε μαζι του.)

Σας ευχομαι KAKH τυχη στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ το οποιο ευχεστε με ολη σας την ψυχη,και ας λετε το αντιθετο...οπως ειπε και ενας τρομερα στρατοκαυλος Λοχαγος,αλλα αριστος επαγγελματιας:"Ετσι και γινει πολεμος,θα γινει χαμος...ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ..."

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Εξηντα τοσα χρονια μετα οσο να'ναι οι μνημες εχουν αμβλυνθει παντως.
Δεν μιλαω για τους ηλιθιους βεβαιως,ουτε για κομπλεξικους.
Αυτοι στο φιναλε μαλλον θα ξεκληριστουν,οταν τα αφεντικα θα μετρανε πτωματα για να μοιρασουν χρημα.

Ωστε σας φταει η προπαγανδα του τοτε ΚΚΕ για την αποτυχια της Μικρασιατικης Εκστρατειας καλοπαιδα str8 και αποδελοιποι?...Προφανως λοιπον,ο Ελληνικος Στρατος εφτασε στο Καλε Γκροτο και τον Σαγγαριο για να απελευθερωσει Ελληνικους πλυθησμους...

(Αναρωτιεμαι:Αν εβγαινε ενας Γερμανος και ελεγε οτι η Wehrmacht ειχε"ιερο δικαιωμα"το 1942 να φτασει μεχρι τον Βολγα γιατι εκει υπηρχε μια Γερμανικη κοινοτητα-που οντως υπηρχε-τι θα κανατε καλοπαιδα?Για να ειστε ενταξει ΚΑΘ'ΟΛΑ θα επρεπε να συνταχθειτε μαζι του.)

Σας ευχομαι KAKH τυχη στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ το οποιο ευχεστε με ολη σας την ψυχη,και ας λετε το αντιθετο...οπως ειπε και ενας τρομερα στρατοκαυλος Λοχαγος,αλλα αριστος επαγγελματιας:"Ετσι και γινει πολεμος,θα γινει χαμος...ΘΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ..."

Ο Ελληνικός στρατός εφτασε στο κάλε γκρότο και το σαγγάριο για να εξοντώσει το στρατό του κεμάλ ωστε να μη γίνει αυτο που έγινε στον Μικρασιατικό Ελληνισμο και να μπορεσει να ζήσει ελευθερος υπο την κυριαρχία των ομοεθνών του και οχι των εχθρων τουρκων. Μπορει στο καλε γκροτο και στον Σαγγαριο να μη ζουσαν Ελληνες αλλα αλλος ηταν ο αντικειμενικος σκοπος του Ελληνικου στρατου που εφτασε εκει.
Ευχαριστω παρα πολυ για την κακη τυχη που μας ευχηθικες, μακαρι να ζήσεις μεχρι τα βαθια γεράματα και να λες στα παιδια σου ιστοριες για τον καιρο που ηρθαν οι τουρκοι και τους υποδέχτηκες με λελουδικά και ανοιχτες αγκάλες και ποσο ευτυχισμενα εζησες μετα και ποσο αναπτυχθηκε ο Ελληνισμος υπο την κυριαρχια των τουρκων. Και ολα αυτα γιατι εμεις που θελουμε να αντισταθουμε θα εχουμε την κακη τυχη οπως λες. Ειθε εσεις να εχετε καλη τυχη...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom