Νέα

«Θερμό» σενάριο για το Αιγαίο.

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 184
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Το να μιλαει ενας Σκανδιναβος για την ωριμοτητα της πολιτικης ζωης της γειτονος ειναι πραγματικα σημαντικο. Το να μιλαει Ελληνας, κ μαλιστα ασχετος με το θεμα, για προσωπολατρεια στην Τουρκια ειναι ενα πραγματικο ανεκδοτο.

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
Ωστόσο αντίστοιχο καθεστώς προσωπολατρείας ακόμη και μετά θάνατον (και για 60 χρόνια από το θάνατο! ) και προσήλωσης στις ιδέες δεν συναντάται σε δημοκρατικά καθεστώτα...

Ίσως να φταίει το γεγονός ότι δεν αναδείχθηκε κάποια άλλη τόσο ισχυρή προσωπικότητα αλλά και πάλι, η λατρεία στον κεμάλ δεν εξηγείται εύκολα και σίγουρα δεν συνάδει με σύγχρονο κράτος...

βρε στρ8 μου σου ειπα οτι δε με ενδιαφερει και δεν ασχολουμαι ουτε με το αν ηταν οντως δημοκρατης ο κεμαλ ουτε το ειδος της δημοκρατιας που δημιουργησε.....ουτε με ενδιαφερει αν υπαρχει καπου αλλου η προσωπολατρεια σε τετοιο βαθμο....

σου λεω πολυ απλα οτι μεχρι πριν καποια χρονια ηταν δια νομου η κορνιζα του κεμαλ ΠΑΝΤΟΥ......στο λεω γιατι ειχαμε και εμεις!!! δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι.....

επισης τον θεωρω σημαντικο προσωπο στην ιστορια της τουρκιας γιατι εκανε την πρωτη προσπαθεια δυτικοποιησης της τουρκιας και την πρωτη αποπειρα να ξεκολλησουν απο καποιες συνηθειες και πεποιθησεις που υπηρχαν επι σουλτανων....ηταν εκμοντερνιστης....προοδευτικος....

την εξελιξη αυτης της αποπειρας δεν την εξεταζουμε οποτε ας μην το κρινουμε ετσι!!!!

αυτο ολο ομως τον κανει και εθνοπατερα και δημιουργο της τουρκικης δημοκρατιας και σαφως με την καταλληλη πλυση εγκεφαλου (και δια νομου) μπορει να λατρευτει οπως λιγοι :) :)

Sexpeare in Luv

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιαν 2008
Like
2
Πόντοι
6
Πιστός στις αποκλειστικότητες μου, μπόρεσα να παρεισφρήσω στα ενδότερα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και να σας παρουσιάσω όλα τα πιθανά θερμά σενάρια για το Αιγαίο...

Το ελληνικό αμυντικό δόγμα βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα για το Αιγαίο...
azblow11.jpg

Με το πρόσχημα περίπλοκων Τουρκικών υποβρύχιων ασκήσεων κάτω από αυτό...
azscuba1.jpg

Οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις φοβούνται πως μπορεί να δεχθούν καίριο, αιφνίδιο χτύπημα από πίσω...
azfuck2.jpg

και το οποίο μάλλον θα έχει το γνωστό "τελείωμα" για τις ελληνικές δυνάμεις
azblow2.jpg

Υπάρχουν επίσης φόβοι για δόλια εμπλοκή στο Αιγαίο του λεγόμενου τρίτου, αγνώστου παράγοντα με ανυπολόγιστες συνέπειες...
azscuba4.jpg

Λόγω της φύσης των αποκαλύψεων, παρακαλώ την εχεμύθεια σας...

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το να μιλαει ενας Σκανδιναβος για την ωριμοτητα της πολιτικης ζωης της γειτονος ειναι πραγματικα σημαντικο. Το να μιλαει Ελληνας, κ μαλιστα ασχετος με το θεμα, για προσωπολατρεια στην Τουρκια ειναι ενα πραγματικο ανεκδοτο.

Πραγματικό ανέκδοτο είναι η αγωνία σου να απαντήσεις μόλις γραφτεί κάτι όχι απόλυτα θετικό για την Τουρκία...
Και είναι επίσης ανέκδοτο ότι επισημαίνεις πόσο αδαής είμαι περί των τουρκικών, χωρίς να έχεις δώσει ένα γαμημένο δείγμα, μια ολοκληρωμένη απάντηση, κάτι τελοσπάντων ότι είσαι πραγματικός γνώστης και όχι απλά τουρκολάγνος που θυμώνει όταν ένας γκιαούρης αμφισβητεί το μεγαλείο του τουρκικού έθνους...

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Αυτό σκεφτόμουνα κι εγώ - να βάλω μερικές pics να ελαφρύνουμε το κλίμα. Μάγκες, η Φιλίνη έχει γίνει MILFάρα επιπέδου Champions League. :sunglasses: :dancing:

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Πραγματικό ανέκδοτο είναι η αγωνία σου να απαντήσεις μόλις γραφτεί κάτι όχι απόλυτα θετικό για την Τουρκία...
Και είναι επίσης ανέκδοτο ότι επισημαίνεις πόσο αδαής είμαι περί των τουρκικών, χωρίς να έχεις δώσει ένα γαμημένο δείγμα, μια ολοκληρωμένη απάντηση, κάτι τελοσπάντων ότι είσαι πραγματικός γνώστης και όχι απλά τουρκολάγνος που θυμώνει όταν ένας γκιαούρης αμφισβητεί το μεγαλείο του τουρκικού έθνους...
Εχεις καταντησει πιο γραφικος κι απ το Πηλιο με τις μπαρουφες που γραφεις. Εννια σελιδες θεμα κιχ δεν εβγαλα για ποια αγωνια μου μιλας; Κοιτα να κριτικαρεις τη δικη σου χωρα που σε κυβερνουν 3 τζακια μισο αιωνα και μετα να μιλησεις με τον απεναντι. Παντως στα μαγαζια που συχναζω δεν υπαρχουν πορτρετα του μπαμπα. Εγω μεγαλωσα εκει κι εσενα ειναι η Μυτιληνη το κοντινοτερο μερος που χεις παει. Ασχολεισου με κατι αλλο. Διαφοερτικα ενημερωσου.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εχεις καταντησει πιο γραφικος κι απ το Πηλιο με τις μπαρουφες που γραφεις. Εννια σελιδες θεμα κιχ δεν εβγαλα για ποια αγωνια μου μιλας; Κοιτα να κριτικαρεις τη δικη σου χωρα που σε κυβερνουν 3 τζακια μισο αιωνα και μετα να μιλησεις με τον απεναντι. Παντως στα μαγαζια που συχναζω δεν υπαρχουν πορτρετα του μπαμπα. Εγω μεγαλωσα εκει κι εσενα ειναι η Μυτιληνη το κοντινοτερο μερος που χεις παει. Ασχολεισου με κατι αλλο. Διαφοερτικα ενημερωσου.

Μπήκες στο σάιτ μόλις στις 1.01 και μου απάντησες στις 1.08 και όποτε άσε τα περί μη αγωνίας...

Το δε επιχείρημα τύπου "κριτίκαρε τη δικιά σου χώρα όχι τη δικιά μου" είναι τουλάχιστον αστείο...

Όπως αστεία είναι η αντίληψη ότι πρέπει να έχω επισκεφτεί μια χώρα για να εκφέρω άποψη για την εξωτερική της πολιτική...

Όσο για την ενημέρωση, το ίδιο μπορώ να πω για εσένα...Το ότι ζεις στην Τουρκία, δεν σε κάνει απαραίτητα ειδικό και οπωσδήποτε όχι αντικειμενικό και "υπεράνω"...

Και στην τελική, καλλιεργείται προσωπολατρεία του "μπαμπά" (ήμαρτον, φαντάζεσαι να βγάζαμε εμείς το βενιζέλο πχ Ελευθέριο Ελληνοπατέρα;;;;;;;; ) στην Τουρκία, ναι ή ου; (με εξαίρεση τα μαγαζιά που συχνάζεις εννοείται...)

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Like
13
Πόντοι
366
str8 εμενα η αισθηση μου παντως ειναι οτι δεν υπαρχει η απησηχη που υπηρχε στο προσωπο του κεμαλ....ασχετως αν καλλιεργειται ή οχι η προσωπολατρεια....μιλαω για ατομα μεχρι 30 ετων τα οποια συναναστραφηκα και συναναστρεφομαι......τωρα δεν ξερω τι γινεται με την πλειοψηφια....

aggel2004

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Like
3.164
Πόντοι
456
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και ανταποδίδω...
Ωστόσο, αυτά που ξεκίνησε να κάνει ο κινέζος απέχουν παρασάγγας από αυτό που οι ειδικοί θεωρούν επιθετική διπλωματία και κατατάσσεται στον κατευνασμό και μάλιστα έναντι ενός κράτους αναθεωρητικού και με βεβαρυμένο μητρώο παραβίασης του διεθνούς δικαίου...
Την  εξωτερική αυτή πολιτική συνεχίζει με κάποιες παραλλαγές και η νυν κυβέρνηση...
Εννοείται ότι αυτό που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι το τί θα κάνουμε εμείς και όχι τί κάνει η Τουρκία, από την άλλη όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το ποιον του δυνητικού μας (και ενίοτε πραγματικού) αντιπάλου...

Και επιμένω: Καμία διεθνή συνθήκη, καμία συμμαχία από μόνη της, κανένας διεθνής οργανισμός δνε πρόκειται να διασφαλίσει τα σύνορά μας...
Απο το καλο παντα υπαρχει το καλυτερο...
Αν δεν ειναι επιθετικη πολιτικη (για τα μετρα της Ελλαδας) να οδηγεις
την Τουρκια στην Χαγη (παρα πολλα κρατη ισχυροτερα εχουν καταφυγει)
τοτε αναρωτιεμαι ποια ειναι αυτη τα τελευταια τριαντα χρονια.
Μηπως η πολιτικη Ανδρεα,Παπουλια ,Μολυβιατη...
Απλως θελει συνεχεια και να μην κανεις πισω ειτε σε πληρωμενους γραφιαδες ειτε σε συναισθηματικα ατομα (Καννελη,Μαλβινα κ.λ.π)
Φυσικα οι διεθνεις συμφωνιες δεν ειναι το απαν , μη ξεχνας ομως
οτι η Λωζανη βασταει αρκετα χρονια οσον αφορα τα συνορα τουλαχιστον.

aggel2004

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Like
3.164
Πόντοι
456
Πιστός στις αποκλειστικότητες μου, μπόρεσα να παρεισφρήσω στα ενδότερα του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και να σας παρουσιάσω όλα τα πιθανά θερμά σενάρια για το Αιγαίο...

Το ελληνικό αμυντικό δόγμα βρίσκεται μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα για το Αιγαίο...
azblow11.jpg

azscuba1.jpg

Οι ελληνικές ναυτικές δυνάμεις φοβούνται πως μπορεί να δεχθούν καίριο, αιφνίδιο χτύπημα από πίσω...
azfuck2.jpg

azblow2.jpg

Υπάρχουν επίσης φόβοι για δόλια εμπλοκή στο Αιγαίο του λεγόμενου τρίτου, αγνώστου παράγοντα με ανυπολόγιστες συνέπειες...
azscuba4.jpg

Κ ο ρ υ φ α ι ο
Το milf στην πρωτη φωτο ολα τα λεφτα!!!

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.591
Πόντοι
4.765

azblow11.jpg

azscuba1.jpg

azfuck2.jpg

azblow2.jpg

azscuba4.jpg

Και ομως φιλε Sexpeare υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα αν η Τουρκια δεν εκδημοκρατιστει και δεν αποκτησει χιλιαδες νεους που να σκεπτονται οπως εσυ να της δωσουν τελικα το ρολο της γυναικας στις φωτο που εβαλες και απο ολους οσους θελουν να τη γαμησουν το ρολο του αντρα να το δωσουν στο Ελληνα...για να ειναι μεγαλυτερη η ξεφτιλα.Δε ξερω αν με εννοεις...

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Με τύπους σαν τον σκορπιό δεν ξέρω εάν πιο πολύ διασκεδάζω ή θλίβομαι κάθε φορά που σταματάν να γλύφουν μουνάκια αλλοδαπών λαθρομεταναστριών στη Φυλής και μπαίνουν εδώ να βρίσουν μετανάστες, τούρκους και κάθε κατακαημένο που δεν είχε την τύχη να γεννηθεί Έλλην. 

Σε Μικρά Ασία και Κωνσταντινούπολη που έχω ταξιδέψει οι μισοί μου μιλούσαν ελληνικά όταν τους έλεγα την καταγωγή μου, που τα θυμόντουσαν από τον παππού τους  που είχε έρθει από την Κρήτη με την ανταλλαγή, και οι άλλοι μισοί κερνούσαν τσάι με γέλια και αγκαλιές.
Τώρα βέβαια στην Πόλη υπήρχαν κάτι σκορπιοί και ομορφόπαιδα που γυάλιζε το μάτι τους, αλλά αυτοί υπάρχουν σε κάθε λαό και είναι και οι μόνοι με μόνιμα θερμά επεισόδια στον εγκέφαλό τους.

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Να πηγαινουμε στα μπουρδελα δεν λεω οχι αλλα να ανοιγουμε και κανενα βιβλιο νταξει?

Δε κοιτας τα χαλια σου που εισαι ππορωμενος και μονοπλευρος μεχρι τα μπουνια και βλεπεις οτι σου αρεσει? Βιβλιο πρεπει να ανοιξεις εσυ, αλλα και να το ανοιξεις δε θα κματαλάβεις τιποτα γιατι ή θα ειναι αριστεροκομούνικο ή και να μην ειναι δε παίζει να καταλάβεις τιποτα με τοση πορωση στο μυαλο που σου εχουν περάσει, κι εσενα κι ολους τους αριστερους. Τετοια κανατε και τετοια θελατε, να χασουμε, να ειμαστε μικροι κι αδύναμοι. Μαλακιες να λες σε παιδάκια 13 χρονων. 

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Με τύπους σαν τον σκορπιό δεν ξέρω εάν πιο πολύ διασκεδάζω ή θλίβομαι κάθε φορά που σταματάν να γλύφουν μουνάκια αλλοδαπών λαθρομεταναστριών στη Φυλής και μπαίνουν εδώ να βρίσουν μετανάστες, τούρκους και κάθε κατακαημένο που δεν είχε την τύχη να γεννηθεί Έλλην. 

Σε Μικρά Ασία και Κωνσταντινούπολη που έχω ταξιδέψει οι μισοί μου μιλούσαν ελληνικά όταν τους έλεγα την καταγωγή μου, που τα θυμόντουσαν από τον παππού τους  που είχε έρθει από την Κρήτη με την ανταλλαγή, και οι άλλοι μισοί κερνούσαν τσάι με γέλια και αγκαλιές.
Τώρα βέβαια στην Πόλη υπήρχαν κάτι σκορπιοί και ομορφόπαιδα που γυάλιζε το μάτι τους, αλλά αυτοί υπάρχουν σε κάθε λαό και είναι και οι μόνοι με μόνιμα θερμά επεισόδια στον εγκέφαλό τους.

Το θεμα του σεναριου γενικώς και των σχέσεων Ελλαδας Τουρκίας δεν εχει να κανει με τις καθημερινες σχεσεις των λαων, αν ξερουν Ελληνικα γιατι ηταν στην κρήτη πριν 90 χρονια, αν κερνανε μπακλαβάδες και μας πανε με 1000 σαν ατομα. Δεν ειναι το θεμα μας οι ανθρωποι στις 2 χωρες, οι χαρουμενούληδες υπερ της φιλιας και τα φρίκουλα που γυαλιζει το ματι τους γιατι δεν εχει καμια σημασια τι κανουν. Υπάρχει μια τουρκικη κυβέρνηση που χρησιμοποιει το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι μας (ακόμα), κατοικημένα νησια, σαν πεδίο βολής των φ-16 της. Αμα μπορείτε να καταλάβαιτε τι σημαίνει αυτο, τι μυνημα περνανε.

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Το θεμα του σεναριου γενικώς και των σχέσεων Ελλαδας Τουρκίας δεν εχει να κανει με τις καθημερινες σχεσεις των λαων, αν ξερουν Ελληνικα γιατι ηταν στην κρήτη πριν 90 χρονια, αν κερνανε μπακλαβάδες και μας πανε με 1000 σαν ατομα. Δεν ειναι το θεμα μας οι ανθρωποι στις 2 χωρες, οι χαρουμενούληδες υπερ της φιλιας και τα φρίκουλα που γυαλιζει το ματι τους γιατι δεν εχει καμια σημασια τι κανουν. Υπάρχει μια τουρκικη κυβέρνηση που χρησιμοποιει το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι μας (ακόμα), κατοικημένα νησια, σαν πεδίο βολής των φ-16 της. Αμα μπορείτε να καταλάβαιτε τι σημαίνει αυτο, τι μυνημα περνανε.

+1
Και επιμένω...Καλοί οι μπακλαβάδες και τα κολλητηλίκια...
Στα εθνικά τους θέματα όμως, ούτε βήμα πίσω...

Εγγρ.
7 Νοε 2007
Κριτικές
4
Like
3
Πόντοι
16
Και μιας και θίξαμε το ρόλο των κομμουνιστων στη Μικρασιατική εκστρατεία να δουμε το βιβλιο που προτεινε καποιος

Για δειτε  στη σελιδα 8 τι λεει ο μπεναρογια για τη δραση των κκεδων, και ο Νόβιτσεφ. Για δειτε τι κανανε και για ποιο λόγο. Αμα νομιζετε οτι κανατε καλο με το υποσκάψετε το ηθικο κια να βοηθήσετετ ους τουρκους να ξεριζώσουν τον Ελληνιμσό απο την Μικρα Ασία ειστε ηλίθιοι σε ενα αδιανόητο φουτουριστικό επιπεδο. Μερικοι απο εσας ναι, ειστε. Οι αρχηγοι σας ειναι απλα ανθέλληνες εχθροι, οχι προδοτες γιατι ποτε δεν εισασταν Ελληνες στη συνειδηση σας, μονο εχθροι. Μετα κλαιγεστε και παραπονιεστε για τις διώξεις και τις φυλακες και το ξυλο απο τα καθεστωτα του μεσοπολεμου και μετα. Και λιγα σας κανανε, πολυ λιγα εν σχεση με αυτα που κανατε εσεις. 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Και μιας και θίξαμε το ρόλο των κομμουνιστων στη Μικρασιατική εκστρατεία να δουμε το βιβλιο που προτεινε καποιος

Για δειτε  στη σελιδα 8 τι λεει ο μπεναρογια για τη δραση των κκεδων, και ο Νόβιτσεφ. Για δειτε τι κανανε και για ποιο λόγο. Αμα νομιζετε οτι κανατε καλο με το υποσκάψετε το ηθικο κια να βοηθήσετετ ους τουρκους να ξεριζώσουν τον Ελληνιμσό απο την Μικρα Ασία ειστε ηλίθιοι σε ενα αδιανόητο φουτουριστικό επιπεδο. Μερικοι απο εσας ναι, ειστε. Οι αρχηγοι σας ειναι απλα ανθέλληνες εχθροι, οχι προδοτες γιατι ποτε δεν εισασταν Ελληνες στη συνειδηση σας, μονο εχθροι. Μετα κλαιγεστε και παραπονιεστε για τις διώξεις και τις φυλακες και το ξυλο απο τα καθεστωτα του μεσοπολεμου και μετα. Και λιγα σας κανανε, πολυ λιγα εν σχεση με αυτα που κανατε εσεις. 

Νομίζεις είναι τυχαίος ο αντικομμουνισμός του Βενιζέλου ή του Γ. Παπανδρέου;

Ή είδαν από πρώτο χέρι τί πραγματικά μπορεί να κάνει αυτό το ιδεολόγημα (είτε στη Θεσσαλονική, είτε στη Σμύρνη , είτε αργότερα, στα ελληνικά στρατεύματα στη Μ. Ανατολή στο Β' ΠΠ με τις κομμουνιστικές ανταρσίες που σημειώθηκαν και μας κυνηγούσαν οι βρετανοί) ...

Για "εμφύλιο" δεν μιλάω, ασ' το για άλλη φορά...

Ας όψεται η μαλακοχούντα του '67 που τους έκανε μάγκες και λειτούργησε ως το υπέρτατο άλλοθι και κολυμπήθρα του Σιλωάμ, ώστε μεταπολιτευτικά οποιαδήποτε αναφορά στα εγκλήματα του κομμουνισμού να θεωρείται χουντική προπαγανδα...

Υ/γραφο: Υπήρξε και πατριωτική αριστερά αλλά καπελώθηκε....

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16

+1000

Palios pounai alios

Μέλος
Εγγρ.
14 Απρ 2008
Like
8
Πόντοι
16
+1
Και επιμένω...Καλοί οι μπακλαβάδες και τα κολλητηλίκια...
Στα εθνικά τους θέματα όμως, ούτε βήμα πίσω...

Όχι μόνο στα εθνικά τους θέματα ούτε βήμα πίσω αλλά να "κουτσουρέψουν" κιόλας όσο μπορούν περισσότερο τα δικά μας εθνικά θέματα, να μας στερήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εθνικά μας δικαιώματα, να στέλνουν περιπαικτικά και υποτιμητικά για μας φρεγάτες τους και F-16 τους έξω από το Σούνιο!

Τόσο πολύ μας πάνε με χίλια οι Τούρκικες ένοπλες δυνάμεις!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom