Νέα

Θεωρείτε υποτιμητικό το επάγγελμα των ιεροδούλων;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα badi
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

experts

Μέλος
Εγγρ.
29 Αυγ 2008
Μηνύματα
113
Κριτικές
15
Like
199
Πόντοι
11
Γράψιμο χωρίς ανάσα  :rockon:

Βάλε κανά κόμμα και καμιά τελεία  :sunglasses:
Εγώ  με  αυτόν τον  τρόπο γνωρίζω  να  γράφω .εσύ  που  ξέρεις  περισσότερα και  να  γράφεις  και  καλύτερα γράψε την  γνώμη  σου
Το  θέμα  είναι να  πεις  την  γνώμη σου  για  το  συγκεκριμένο θέμα και  αν  έχεις  πάει  και  σε   μπουρδελο. και  όχι να  κάνεις  κριτική  στο  πως  γράφω  εγώ.

Συγγνώμη   για  την  παρατήρηση
 

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
καλα ειμαστε σοβαροι υποτιμητικο το αρχαιοτερο επαγγελμα και το μοναδικο που εχει μελλον παλια λεγανε κανε μια δουλεια να ζησεις και εμποριο να πλουτισεις τωρα λεμε κανε μια δουλεια να ζησεις και πουτανια για να πλουτισεις ....!!!!
εγω δεν θα ντρεπομουν κοθολου η γυναικα μου να εκανε αυτο το επαγγελμα ισα ισα που θα το εβρισκα και ελκυστικο αλλα ως γνωστο δεν αφηνει ο νομος τις ιεροδουλες να ειανι εγγαμες και ετσι δεν μπορω να παντρευτω μια ιεροδουλο ;) ;) ;)!!!!

Την τελευταια υπογραμμισμενη παραγραφο φανταζομαι οτι σιγουρα τα γραφεις εκ του ασφαλους
(βαση και του νομου που ειναι αγνωστο αν υπαρχει)

Εγω προσωπικα θα διαφωνησω για τον εξης λογο απο τους πολλους που μπορω να σου πω .......

Θα σου αρεσε ΕΣΕΝΑ να ΑΓΓΙΖΟΥΝ την γυναικα σου διαφορα ατομα ?

εκτος κι αν θες να παιξεις τον ρολο του ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΥ .....

Τεσπα

Πιστευω πως αν ηταν καποιος, να παντρευτει μια γυναικα προερχομενη απο αυτον τον χωρο εργασιας, θα πρεπει πρωτα .....

να διαγραψει το παρελθον της γυναικας απο το μυαλο του
(ωστε σε φασεις τσακωμων να μην το αναφερει καν - να της το χτυπαει -  γιατι θεωρω οτι δεν ειναι σωστο)

και δευτερον...

να την παρει μακρυα απο τον τοπο εργασιας της ...
για τον απλο λογο του οτι η ΓΥΝΑΙΚΑ αυτη, θα πρεπει να ''ξεχασει'' οσο μπορει τις καταστασεις και τις εμπειριες που περασε ασκωντας το λειτουργημα της - επαγγελμα της οπως θελετε πειτε το, ωστε να περασει στα συζυγικα και οικογενειακα καθηκοντα ομαλα ενω παραλληλα να ασχολειται με καποιο αλλο ειδος εργασιας (να ανοιξουν απο κοινου μαζι παντα μαγαζι-επιχειριση κτλ)
ωστε να ζησουν με αξιοπρεπεια .....

ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ .... ΚΑΙ ΠΑΛΙ
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Μόνο ένα βιβλίο του Σατρ έχω διαβάσει (Ο τοίχος), το οποίο χάρισα αντί να το πετάξω στα σκουπίδια, και δεν ξαναδιαβάζω άλλο!!!

Μάλλον, δεν κάνει την καλλίτερη αντιμετώπιση ο Σαρτρ στον Τοίχο.

Το είχα διαβάσει πιτσιρικάς το βιβλίο και μου είχε κάνει τεράστια εντύπωση.

Ιδιαίτερα η σκηνή στον "Ηρόστρατο" που ο ήρωας στρέφει το πιστόλι του στο αξύριστο σκοτεινό αιδοίο μίας ιερόδουλης.
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.880
Like
13
Πόντοι
366
Λειτουργημα δεν ειναι......ισως θα επρεπε να ειναι παντως ΔΕΝ ειναι....

υπαρχουν πολλα επαγγελματα παντως τα οποια ενω δε θεωρω υποτιμητικα παρολαυτα δεν θα ηθελα να τα ασκει το παιδι μου ή συγγενικο μου προσωπο....εξεφτελιστικο ναι υποτιμητικο οχι.....την ανθρωπινη αξιοπρεπεια του ο καθενας μπορει να την διατηρισει ακομα και αν χρειαστει να εξεφτελιστει....
 

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Μηνύματα
21.957
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Λειτουργημα δεν ειναι......ισως θα επρεπε να ειναι παντως ΔΕΝ ειναι....

υπαρχουν πολλα επαγγελματα παντως τα οποια ενω δε θεωρω υποτιμητικα παρολαυτα δεν θα ηθελα να τα ασκει το παιδι μου ή συγγενικο μου προσωπο....εξεφτελιστικο ναι υποτιμητικο οχι.....




την ανθρωπινη αξιοπρεπεια του ο καθενας μπορει να την διατηρισει ακομα και αν χρειαστει να εξεφτελιστει....


ΜΕΓΑΛΗ κουβεντα αυτη η τελευταια φραση .....και αληθεια συναμα

Μπραβο
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.209
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
Ευχαριστώ για την απάντησή σου, γιατί τουλάχιστον είσαι ο μόνος που προσπάθησε να απαντήσει σε όλες αυτές τις κουβέντες του συρμού που διαβάζω μέχρι τώρα. Δεν συμφωνώ βέβαια με τον ορισμό του λειτουργήματος, γιατί τότε θα έπρεπε να μιλάς για το "λειτούργημα της Ζάνας" και το "επάγγελμα της ΄Νάντιας" ας πούμε, όπως και για το "λειτούργημα" ορισμένων και όχι όλων των σουβλατζήδων, πλασιέ, πορτιέρηδων κλπ. μιας και το κριτήριό σου είναι ο επαγγελματισμός τους. Παρόλα αυτά, προσπάθησες όμως να το σκεφτείς το θέμα. Διότι εδώ βλέπω τον καθένα να μπαίνει και να αμολάει μια α-νοησία του στυλ "το λειτούργημα της ιερόδουλης", "αν δεν υπήρχαν θα σκοτωνόμασταν", "γαμάνε όλοι οι ανάπηροι" κλπ. Και ρωτώ εγώ τον καθένα:
Γιατί είναι "λειτούργημα"; Τι είναι το λειτούργημα, ρε μάγκες, και γιατί δεν διανοηθήκατε πιθανότατα να μιλήσετε για το "λειτούργημα" του σουβλατζή ή του πλασιέ ας πούμε;  Γιατί κάνει λειτούργημα η πόρνη και όχι ο πορτιέρης;
Πώς είστε τόσο σίγουροι ότι θα αυξάνονταν οι βιασμοί και θα σκοτωνόμασταν αν δεν υπήρχαν πόρνες; Μαντεύετε το μέλλον ή εξάγετε το συμπέρασμα αυτό από χώρες που απαγορεύεται η πορνεία, σαν τη Σαουδική Αραβία, ας πούμε, για την οποία φυσικά και δεν υπάρχουν στοιχεία γι το αν υπάρχουν ή όχι περισσότεροι βιασμοί από την Ελλάδα.
Πώς είστε σίγουροι ότι μιλάμε για το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου; Είστε σίγουροι ότι είναι όντως το αρχαιότερο αυτό και όχι του γεωργού ας πούμε;
Γι αυτό λέω ότι μπαίνει ο καθένας, αμολάει την κοινοτοπία του χωρίς να την σκεφτεί καν. Γιατί έχει μάθει να ζει και να επαναλαμβάνει σλόγκαν. Άλλωστε έτσι τον έχουν μάθει. Να λέει σλόγκαν, σαν διαφημιστικά τρέιλερ, και να την κάνει χωρίς να σκέφτεται. Και μετά του φταίνε οι πολιτικοί –γιατί κι αυτό σλόγκαν είναι αφού το ίδιο άκριτα αναπαράγεται - και ας τους ψηφίζει ή τους υποστηρίζει.
Με όλα αυτά που λέω, δεν εννοώ ότι είναι υποτιμητικό το επάγγελμα της πόρνης, όπως δεν είναι και κανένα άλλο, ούτε ότι έχω τίποτα εναντίον τους. Άλλο όμως αυτό και άλλο να το ονομάζω άκριτα ως απαραίτητο συστατικό μιας κοινωνίας, ως πυλώνα της ψυχικής και κοινωνικής ισορροπίας μιας κοινωνίας ονομάζοντάς το «λειτούργημα»  και άλλα τέτοια.

Α, έτσι μπράβο. Συμφωνώ ιδιαίτερα για τις κοινοτυπίες και όλα αυτά που ξεφουρνίζονται εδώ μέσα χωρίς δεύτερη σκέψη.

Το αρχαιότερο επάγγελμα στον κόσμο κατ' άλλους ήταν η παρασκευή μπύρας.
Οι Σουμέριοι ήταν οι πρώτοι που παρασκεύασαν μπύρα το 6000 πχ. Οι καλλίτεροι ζυθοποιοί μάλιστα ήταν γυναίκες και το επάγγελμα θεωρούνταν λειτούργημα.

Στην Βαβυλώνα οι γυναίκες ζυθοποιοί ήταν επίσης και ιέρειες.
 

anachron

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Μηνύματα
358
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
1
Λειτουργημα δεν ειναι......ισως θα επρεπε να ειναι παντως ΔΕΝ ειναι....

υπαρχουν πολλα επαγγελματα παντως τα οποια ενω δε θεωρω υποτιμητικα παρολαυτα δεν θα ηθελα να τα ασκει το παιδι μου ή συγγενικο μου προσωπο....εξεφτελιστικο ναι υποτιμητικο οχι.....την ανθρωπινη αξιοπρεπεια του ο καθενας μπορει να την διατηρισει ακομα και αν χρειαστει να εξεφτελιστει....
Ρε συ μουνίτσα, πως τα διακρίνουμε τώρα αυτά; Εξευτελιστικό αλλά όχι υποτιμητικό; (που εξευτελιστικό είναι πιο κάτω στην «ιεραρχία» (μην κολλάς στη λέξη «ιεραρχία»).
Άλλωστε σε κάθε περίπτωση δεν είναι αυτοπροσδιορισμός αλλά έχει σχέση με το πώς σε βλέπουν και οι άλλοι. Πχ κάποιος μπορεί να θεωρεί πως το να σου δίνουν 1 ευρώ και να σε φτύνουν δεν είναι υποτιμητικό ή εξευτελιστικό αλλά αν το πιστεύουν όλοι τότε είναι.
Φυσικά αν δεν έχω να φάω και περίπτωση άλλη να βρω χρήματα δεν υπάρχει, (πάντα υπάρχει αλλά ας πούμε πως δεν), τότε και εγώ θα το κάνω αλλά δεν αλλάζει το ο,τι είναι υποτιμητικό.Παρ όλα αυτά μπορείς να διατηρήσεις την αξιοπρέπειά σου όπως είπες.

Αυτό που λες για επαγγέλματα που δεν θα ήθελες να κάνει το παιδί σου αλλά δεν τα θεωρείς υποτιμητικά, είναι διαφορετικό το  να μην θέλεις πχ το παιδί σου να γίνει δημόσιος υπάλληλος από το να ντρέπεσαι να το πεις δημόσια. Και ξανακάνω την ερώτηση; Αν ανακάλυπτε κάποιος πως η κόρη του ή η γυναίκα του ήταν πόρνη θα το έλεγε γενικά στον κόσμο ή θα το έκρυβε λόγω ντροπής; Αν ναι (κανά δύο είπαν πως δεν θα είχαν πρόβλημα) τότε δεν το θεωρεί υποτιμητικό. Αν όχι, τότε το θεωρεί.
Το αν είναι λειτούργημα ή όχι είναι πολύ σημαντικό θέμα ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΑΥΤΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ THREAD.

 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.880
Like
13
Πόντοι
366
Εγω ας πουμε δε θα γουσταρα ουτε να δουλευει σε μπαρ (κανονικο οχι κωλομπαρο)
ουτε να ειναι χορευτρια (οχι στριπερ)
ουτε να ειναι σερβιτορα σε κλαμπ.......

σου λεω μερικα παραδειγματα.....

αυτο δε σημαινει οτι θεωρω υποτιμητικο το επαγγελμα απλα ειλικρινα δε θα μου αρεσε δικο μου ατομο να τα ασκει...οι λογοι ειναι πολλοι και βαριεμια να τους αναλυσω τωρα καποια αλλη στιμγη το κανουμε αν θες....

απο κει και επειτα δεν τα θεωρω υποτιμητικα επαγγελματα....οπως δε θεωρω και την πορνη υποτιμητικο επαγγελμα....ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ εφοσον αυτη ειναι συνειδητοποιημενη για το τι κανει....και εφοσον ειναι γατονι στη δουλεια της ειναι κουκια μετρημενα και εχει πληρη επιγνωση των πραξεων της....μιλαω για τετοιες περιπτωσεις....ουτε για περιπτωσεις τραφικινγκ ουτε για κοπελες που επεσαν στη δουλεια λογω δυσχεριων....εν τελει με βαση αυτα που διαβαζω εδω ειναι λιγες αυτες που μολις ανεφερα και πολλες τα γατονια....

και με αυτους τους ορους δεν θεωρω υποτιμητικο το επαγγελμα τους....θεωρω οτι ξεφτυλιζονται ξερουν πολυ καλα ομως γιατι το κανουν και που αποσκοπουν.....την τιμη και την αξιοπρεπεια τους ομως μονο αυτες μπορουν να την διαχειριστουν....

και στην τελικη εαν δικο μου ατομο αποφασιζε να ασχοληθει με αυτον τον χωρο προφανως καπου θα εχω και εγω μερος της ευθυνης ετσι δεν ειναι? (σου απανταω στο αν θα με ενοχλουσε ή οχι)
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.880
Like
13
Πόντοι
366
Και για να γινω λιγο πιο συγκεκριμενη....βασικα αυτο που θα με ενδιεφερε ειναι η μητερα μου και το μελλοντικο μου παιδι οταν μιλαω για κοντινα μου ατομα...κα μαλλον μη σου πω πιο πολυ το παιδι μου....η μανα μου θα ειχε κανει τις επιλογες τις για τους χι ψι λογους....το παιδι μου ομως που θα ειχα εγω το βαρος της ευθυνης ναι θα με ενδιεφερε το επαγγελμα που κανει και ο λογος που το κανει....

οι λοιποι συγγενεις και φιλοι να σου πω την αληθεια δεν ξερω αν θα με ενοχλουσε το τι κανουν....
 

anachron

Μέλος
Εγγρ.
31 Αυγ 2006
Μηνύματα
358
Κριτικές
4
Like
4
Πόντοι
1
Αυτό πάντως λέω. Αναφέρεσαι στην περίπτωση του «δεν θα ήθελα να το έκανε». Εγώ αναφέρομαι στην περίπτωση «ντρέπομαι» Το αν είναι παιδί, μάνα, ξεδέρφη δεν έχει τόσο σημασία. Κάποιος με αρκετά στενή σχέση που να αισθάνεσαι πως υπάρχει επιρροή από τον έναν στον άλλο, γενικά.
Και επιμένω στη λέξη «ντροπή» για τι είναι κατ’αρχάς προσωπικό συναίσθημα και κατά δεύτερον δεν χρειάζεται εξήγηση.
Επάγγελμα ή ιδιότητα ή ο,τιδήποτε άλλο υποτιμημένο ή αναξιοπρεπές δεν υπάρχει άλλωστε με απόλυτους όρους. Σε μια άλλη κοινωνία μπορεί και η πόρνη να είχε το ίδιο κύρος με έναν γιατρό ας πούμε…
 

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.904
Like
14
Πόντοι
66
Ρε, μ' αυτά που λέτε θα μας κάνετε να κόψουμε τις πουτάνες  :2funny:
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.880
Like
13
Πόντοι
366
Μην ανησυχεις....πρωτα πεθαινει ο ανθρωπος και μετα το χουι ;)
 

coral

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Μηνύματα
609
Like
4
Πόντοι
6
Επί του θέματος τώρα, σίγουρα δεν είναι τιμητικό, τουλάχιστο για τον οικογενειακό και κοινωνικό κύκλο της κοπέλας, είτε αυτή ξαπλώνει στα βρώμικα σεντόνια ενός μπουρδέλου, είτε στα καθαρά ενός καλού ξενοδοχείου.
....
Από ευγένεια και μόνο δεν θα πω πως το να είναι κάποια ιερόδουλος είναι υποτιμητικό.
Στην πραγματικότητα εξαρτάται από το πως σκέφτεται ο καθένας μας, ποιά η ιδιοσυγκρασία, η παιδεία του κλπ, ποιά τα συμφέροντά του κλπ. Αλήθεια πόσοι από εμάς που δεν το θεωρούμε υποτιμητικό, θα αισθανόμασταν υπερήφανοι για τη μητέρα μας, την αδελφή, ή την κόρη μας? Πόσοι από εμάς θα νοικιάζαμε το διπλανό από το διαμέρισμά μας για "μασσατζίδικο"? Πόσοι από εμάς, δεν θα δυσανασχετούσαμε αν η γυναίκας μας εργαζόταν σε δικηγορικό γραφείο στη Φυλής και πολλές φορές έφευγε αργά από το γραφείο? Μην κοροϊδευόμαστε και μην παραμυθιάζουμε τους άλλους. Φυσικά και μας "εξυπηρετουν" τα cg, φυσικά και ένας άνδρας πρέπει να σέβεται την κοπέλα που βγάζει μεροκάματο υφιστάμενη τον ανδρισμό του, αλλά μέχρις εκεί.
Ανεξάρτητα από το γεγονός πως πάρα πολλές κοπέλες είναι ιδιαίτερα έντιμες, παρόλο που δραστηριοποιούνται σε ένα¨"βρώμικο" από αρκετές πλευρές, χώρο, παρά το γεγονός πως αρκετές γυναίκες, είτε εκ φύσεως, είτε επειδή οι ίδιες προσπαθούν γι αυτό, δεν έχουν αλλοτριωθεί από τη "δουλειά" και το "χώρο", παρ' όλα αυτά δεν παύει να είναι κατά τη γνώμη μου μια όχι ιδιαίτερα τιμητική δραστηριότητα. Με όλο το σεβασμό μου στις κοπέλες που με έχουν υποστεί και με έχουν κάνει να ξεφύγω από την καθημερινότητα ... 


Φίλε fleshforfantasy δεν είναι σωστό να αισθάνεσαι ιδιαίτερες τύψεις, αν φέρεσαι στις κοπέλες σαν κύριος (πάντοτε, ακόμα και αν έχεις να κάνεις με πουτάνα στη συμπεριφορά).
 


 

kaytos

Μέλος
Εγγρ.
4 Ιαν 2007
Μηνύματα
6.904
Like
14
Πόντοι
66
Φίλε fleshforfantasy δεν είναι σωστό να αισθάνεσαι ιδιαίτερες τύψεις, αν φέρεσαι στις κοπέλες σαν κύριος (πάντοτε, ακόμα και αν έχεις να κάνεις με πουτάνα στη συμπεριφορά).
 

Πάντα κύριος!!!
Τίμια συναλλαγή, πληρώνεις το αντίτιμο, απολαμβάνεις τις υπηρεσίες, και σε καμία περίπτωση δε φέρεσαι στις εκδιδόμενες προσβλητικά... :)

 

julian73

Μέλος
Εγγρ.
29 Νοε 2005
Μηνύματα
430
Κριτικές
4
Like
73
Πόντοι
1
Δεν το θεωρώ καθόλου υποτιμητικό. Ο προβληματισμός σας, βασίζεται και είναι επηρεασμένος από το σημερινό σύστημα αξιών, που λόγω χριστιανισμού έχει δαιμονοποιήσει το -εξωσυζικό- σεξ.
Σκεφτείτε ότι στην αρχαία Ελλάδα του 12θεου, οι εταίρες απολάμβαναν υψηλού κύρους και η παρέα τους ήταν περιζήτητη.
Όταν λέω εταίρες, εννοώ τις Πάολες, τις Σαμάνθες και τις Ντάριες της εποχής, έτσι;
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom