Αυτο ειναι πολυ δυσκολο να το απαντησω αλλα θα προσπαθησω ....
Κατ' αρχας δεν εδωσα συμβουλη (δεν ειμαι συμβουλατορας)
ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΠΑ....
Ευχαριστώ για την απάντησή σου, γιατί τουλάχιστον είσαι ο μόνος που προσπάθησε να απαντήσει σε όλες αυτές τις κουβέντες του συρμού που διαβάζω μέχρι τώρα. Δεν συμφωνώ βέβαια με τον ορισμό του λειτουργήματος, γιατί τότε θα έπρεπε να μιλάς για το "λειτούργημα της Ζάνας" και το "επάγγελμα της ΄Νάντιας" ας πούμε, όπως και για το "λειτούργημα" ορισμένων και όχι όλων των σουβλατζήδων, πλασιέ, πορτιέρηδων κλπ. μιας και το κριτήριό σου είναι ο επαγγελματισμός τους. Παρόλα αυτά, προσπάθησες όμως να το σκεφτείς το θέμα. Διότι εδώ βλέπω τον καθένα να μπαίνει και να αμολάει μια α-νοησία του στυλ "το λειτούργημα της ιερόδουλης", "αν δεν υπήρχαν θα σκοτωνόμασταν", "γαμάνε όλοι οι ανάπηροι" κλπ. Και ρωτώ εγώ τον καθένα:
Γιατί είναι "λειτούργημα"; Τι είναι το λειτούργημα, ρε μάγκες, και γιατί δεν διανοηθήκατε πιθανότατα να μιλήσετε για το "λειτούργημα" του σουβλατζή ή του πλασιέ ας πούμε; Γιατί κάνει λειτούργημα η πόρνη και όχι ο πορτιέρης;
Πώς είστε τόσο σίγουροι ότι θα αυξάνονταν οι βιασμοί και θα σκοτωνόμασταν αν δεν υπήρχαν πόρνες; Μαντεύετε το μέλλον ή εξάγετε το συμπέρασμα αυτό από χώρες που απαγορεύεται η πορνεία, σαν τη Σαουδική Αραβία, ας πούμε, για την οποία φυσικά και δεν υπάρχουν στοιχεία γι το αν υπάρχουν ή όχι περισσότεροι βιασμοί από την Ελλάδα.
Πώς είστε σίγουροι ότι μιλάμε για το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου; Είστε σίγουροι ότι είναι όντως το αρχαιότερο αυτό και όχι του γεωργού ας πούμε;
Γι αυτό λέω ότι μπαίνει ο καθένας, αμολάει την κοινοτοπία του χωρίς να την σκεφτεί καν. Γιατί έχει μάθει να ζει και να επαναλαμβάνει σλόγκαν. Άλλωστε έτσι τον έχουν μάθει. Να λέει σλόγκαν, σαν διαφημιστικά τρέιλερ, και να την κάνει χωρίς να σκέφτεται. Και μετά του φταίνε οι πολιτικοί –γιατί κι αυτό σλόγκαν είναι αφού το ίδιο άκριτα αναπαράγεται - και ας τους ψηφίζει ή τους υποστηρίζει.
Με όλα αυτά που λέω, δεν εννοώ ότι είναι υποτιμητικό το επάγγελμα της πόρνης, όπως δεν είναι και κανένα άλλο, ούτε ότι έχω τίποτα εναντίον τους. Άλλο όμως αυτό και άλλο να το ονομάζω άκριτα ως απαραίτητο συστατικό μιας κοινωνίας, ως πυλώνα της ψυχικής και κοινωνικής ισορροπίας μιας κοινωνίας ονομάζοντάς το «λειτούργημα» και άλλα τέτοια.
Αν δεν υπηρχαν ιεροδουλες ...
μαλλον θα ειχαμε πολλαπλασια φαινομενα βιασμων
με πολυ ασχημες καταληξεις (φανταζομαι)
Ανεπιθυμητες εγκυμοσυνες, εκτρωσεις - και πολλα αλλα ...
Η διαφορα ''ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ'' θεωρω ΕΓΩ ....
οτι πρεπει να οριζεται απο τον τροπο που ασκει το επαγγελμα - εργασια του ο ''εργαζομενος''
Αυτο αλλωστε φαινεται απο τον τροπο που συμπεριφερεται
και δουλευει ο ''εργαζομενος''
Αν δηλαδη ειναι ...
ψυχρος και βιαστικος η ζεστος και υπομονετικος
αν μιλαει σχετικα με το επαγγελμα του...
δηλαδη αν δινει συμβουλες αλλα οχι δολιες και πονηρες με ΜΟΝΟ σκοπο
το κερδος αλλα με κυριο γνωμωνα την καλυτερη εξυπηρετηση του ''πελατη''
και οχι αρπακολατζιδικα....
Επισης εγω πιστευω οτι το ΚΕΡΔΟΣ ....
Δεν πρεπει να ειναι αυτοσκοπος σε καμια δουλεια
(τωρα μαλλον διαβαζομαι για ρομαντικος και βλακας)
Πιστευω επισης οτι το ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΡΔΟΣ....
Ερχεται οταν δειχνεις ΣΕΒΑΣΜΟ-ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ''ΠΕΛΑΤΗ'' ..........
Με αυτα τα ολιγα ελπιζω να σε καλυψα εν ολιγης