ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΟΥ ΑΡΗ ΠΟΥΛΙΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ
Ο ανθρωπολόγος Άρης Πουλιανός υποστηρίζει την κοινή καταγωγή Ελλήνων και Αλβανών
«Εγώ θεωρώ πιο Έλληνες τους Αλβανούς. Είμαστε ένα πράμα, μια φάτσα».
Ο σπουδαίος Έλληνας και μέγας πατριώτης Σωτήρης Σοφιανόπουλος, ο οποίος είχε ιδρύσει το κόμμα ''ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ'' είχε δηλώσει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι οι Αλβανοί είναι Έλληνες.
Δείτε τι λέει στο παρακάτω βίντεο στα λεπτά 4:00-6:10:
«Αλβανοί δεν υπάρχουν. Είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Ιλλυριοί είναι και Πελασγοί. Διότι κάποτε είπα σε έναν καθηγητή από τα Τίρανα “ξέρεις ότι είσαι Έλλην;” και μου λέει “Τι είναι αυτά που λες; Εγώ είμαι Αλβανός”, ειρωνικά. Και του απήντησα “Για να δούμε τι είσαι, και τι θα πει Αλβανός κατ' αρχήν. Πότε γίνατε κράτος; Το 1912. Ξέρετε κανένα κράτος να έγινε το 1912 στον κόσμο; Έγιναν κράτη, ελευθερώθηκαν μετά τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά υπήρχαν σαν οντότητες”. Και του λέω του κυρίου καθηγητού “Είσαστε 3 εκατομμύρια όλοι κι όλοι. Αν εξαιρέσουμε τους Έλληνες βορειοηπειρώτες, είσαστε 2,5 εκατομμύρια. Είσαστε Λατίνοι;”. Λέει όχι. “Είσαστε γερμανικές φυλές;”, λέει όχι. “Είσαστε Σλάβοι”, μου λέει όχι. Είσαστε μογγόλοι που είναι οι Φινλαδοί, οι Ούγγροι, οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι;”. Μου λέει όχι. Του λέω “Είσαστε Άραβες;”, λέει όχι. “Ε, τότε, ρε φίλε, του λέω, τι μπορεί να είστε; Εάν δεν είστε και Έλληνες, διότι οι Έλληνες είναι και η άλλη μεγάλη ομάς που κατέληξε να είναι μια οντότης εθνική, διότι άλλο Πελασγοί, άλλο Ίωνες, άλλο Δωριείς και ούτω καθ' εξής… Ερωτώ λοιπόν το εξής “Εσύ λοιπόν κύριε καθηγητά μου, τι είσαι; Εάν δεν είσαι και Έλλην, δεν μπορεί να πέσατε 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι από τον ουρανό;”. Και προς τιμήν του κλονίστηκε και μου είπε “Αυτό το επιχείρημα δεν μου το έχει θέσει άλλος μέχρι στιγμής, θα το λάβω σοβαρώς υπόψιν και θα αρχίζω να αλλάζω τη στάση μου όσον αφορά στην εθνότητα”».