Νέα

Ταξίδι στο Άγιο Όρος. Εμπειρίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jimy.m.
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 107
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Termin

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Φεβ 2018
Like
7.743
Πόντοι
2.306
Να σας ρωτήσω βρε παιδιά, εγώ δεν έχω πάει ποτέ στο όρος, δηλαδή δεν έχω νιώσει ούτε ανάγκη ούτε περιέργεια, αλλά έχω κάτι γνωστούς, έλα έλα έλα να δεις τι στο διάλο έχουν πάθει λες και χάνω κάτι τόσο σπουδαίο;

kronos

Μέγας
Εγγρ.
28 Δεκ 2006
Κριτικές
3
Like
12.579
Πόντοι
3.506
Πηγα πριν απο αρκετα χρονια,στη Δυτικη πλευρα οπου ειναι και τα περισοτερα μοναστηρια.
Οι αντιφασεις και οι αντιθεσεις αρχιζουν απο το ταξιδι με το καραβακι  στην Ουρανουπολη,μονο ανδρες..
Η ατμοσφαιρα θυμιζει λιγο τη πρωτη μερα που πας νεοσυλεκτος στο στρατοπεδο.
Εκει κανεις τις πρωτες γνωριμιες.Καθε λογης τυποι.
Απ αυτον που ηθελε να εξαφανισθει γιατι τον κυνηγουν τα χρεη,μεχρι αυτον που πραγματικα θελει να δει και να ζησει μια διαφορετικη εμπειρια.
Στα μοναστηρια οι ιδιες αντιφασεις.Υπαρχουν αυτα που θυμιζουν πενταστερα ξενοδοχεια με ατομικα κελια,οπου σου στρωνουν καθημερινα μεχρι το κρεβατι με πεντακαθαρα σεντονια,(Διονυσιου) και τα πιο "λαικα" οπου μενεις σε θαλαμο με αλλα 20-30 ατομα,με ατμοσφαιρα στρατωνα  (Αγ.Παυλου).
Σε καθε μοναστηρι μενεις 1 το πολυ 2 μερες.Μετα σου λενε ευγενικα,να τους αδειασεις τη γωνια..
(Εαν τους πας καποιο δωρακι,η κανεις καμια μικρη δωρεα,μπορει να σε αφησουν καμια μερα παραπανω..)
Οποτε εισαι συνεχεια στο "ψαξε" στα τηλεφωνα των μοναστηριων ποιο μπορει να σε δεχθει.(Ισως και τη μονη περιπτωση που χρειαζεσαι το κινητο).
Και οι καλογεροι στο ιδιο κλιμα.Μου ετυχε δω καλογερο ντυμενο σαν μοντελακι, να κερναει λουκουμακι (ρασο με τελειωμα μαυρη δαντελα και επενδυση εσωτερικα με ροζ φοδρα) αλλα και καλογερους σκελετωμενους απο τη νηστεια,με τριμμενα ρασα να προσευχονται αργα τη νυχτα στην εκκλησια μεσα στο αμυδρο φως των κεριων.
Οταν ομως καταφερεις να ξεπερασεις ολες αυτες τις αντιφασεις που βλεπεις παντου,θα νοιωσεις οτι στον αερα πλαναται μια αυρα,μια ανεξηγητη θετικη ενεργεια που σου γαληνευει τη ψυχη.
Τοτε καταλαβα αυτο που μου ειπε μια βιβλικη φυσιογνωμια ενας υπεργηρος καλογερος στη μονη Διονυσιου,οταν τον ρωτησα ποιο ειναι αυτο που πρεπει οπωσδηποτε να δω στο Αγ.Ορος.
"Αγαπητε,το Αγιο Ορος δεν ειναι αυτο που βλεπεις,αλλα αυτο που δεν βλεπεις.."

day622

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2016
Like
101
Πόντοι
1
Έχω πάει δύο φορές το 17 και το 18,θεωρώ ότι είναι ένα μέρος που κάθε άντρας πρέπει να πάει μια φορά στη ζωή του έστω και αν δεν είναι πολύ τής θρησκείας. Εμένα με χαλάρωσα αυτή μου η επίσκεψη και θα ξαναπάω ίσος τώρα το Μάρτιο. Τα σύμβολα του χριστιανισμου και η ομορφιά των μονών είναι απίστευτα όπως και η φιλοξενία τον μοναχών. Αγαπημένη μου μόνη η Ξενοφώντος. Έκανα των φοτων στο Βατοπεδίου τέτοια εμπειρία λειτουργίας δεν έχω ξαναζήσει.

day622

Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2016
Like
101
Πόντοι
1
Επίσης μια εμπειρία που μπορώ να μοιραστώ εδώ μαζί σας και ίσως αυτό side είναι από τα καταληλοτερα μια και όλη το χρησιμοποιούμε για άλλους σκοπούς. Όταν έφτασα στη μόνη Ξενοφώντος έτρεχα να πάρω εικόνες για την οικογένειά μου. Καθώς έψαχνα να πάρω του κάθε ενός την ονομάστηκη του εικόνα είχα βρει για μένα και τα παιδιά, με πλισιαζει ένας μοναχός και μου λέει πάρε και αυτή την εικόνα δώρο. Και χωρίς να του έχω πει τι ψάχνω μου έδωσε την εικόνα που μου έλειπε.Αυτη μου η εμπειρία με έκανε να νοιώσω πολλά πράγματα που δεν χρειάζεστε να περιγράψω.

Διαγραμμένο μέλος 85965

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2010
Κριτικές
5
Like
1.328
Πόντοι
216
Επίσης μια εμπειρία που μπορώ να μοιραστώ εδώ μαζί σας και ίσως αυτό side είναι από τα καταληλοτερα μια και όλη το χρησιμοποιούμε για άλλους σκοπούς. Όταν έφτασα στη μόνη Ξενοφώντος έτρεχα να πάρω εικόνες για την οικογένειά μου. Καθώς έψαχνα να πάρω του κάθε ενός την ονομάστηκη του εικόνα είχα βρει για μένα και τα παιδιά, με πλισιαζει ένας μοναχός και μου λέει πάρε και αυτή την εικόνα δώρο. Και χωρίς να του έχω πει τι ψάχνω μου έδωσε την εικόνα που μου έλειπε.Αυτη μου η εμπειρία με έκανε να νοιώσω πολλά πράγματα που δεν χρειάζεστε να περιγράψω.
Πόσες φορές στον έχουν χώσει οι άγιοι πατέρες?

Νίο

Μέγας
Εγγρ.
24 Ιουν 2018
Κριτικές
6
Like
11.407
Πόντοι
3.936
Σκεφτομαι για ταξιδι 3 η 4 ημερων στ.αγ.ορος.
Ανοιγω το νημα για εμπειρια απο καποιον που χει παει.
Δεν ψαχνω για γενικες ινφο αλλα για την εμπειρια να μου πει οποιος εχει παει.
Κάτι για ντούρου ντούρου καταστάσεις έχει ακουστεί. Δεν ξέρω όμως αν είναι αλήθεια..

giannis43

Μέλος
Εγγρ.
2 Δεκ 2005
Like
0
Πόντοι
1
Φυσικά και να πας για δυο μέρες .Μονο που ειναι πολύ καλύτερα με κάποιον που ξέρει μοναχούς και να εχει ξαναπάει στις μονες.Ο καθένας παίρνει διαφορετικά πράγματα από εκει .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom