[redtube]@sex volcano
Η Ταυλ[/redtube]ανδη ειναι μια χωρα με πολυ μεγαλες αντιθεσεις..Υπαρχει μεγαλη διαφορα στο κατα κεφαλην εισοδημα αναμεσα στις αστικες και τις αγροτικες περιοχες.Αυτος ειναι ο λογος που ο μεσος ορος πεφτει τοσο χαμηλα.
Χωρις να το παιζω ειδικος,μιας και η πολυ μικρη εμπειρια που εχω απο τη χωρα περιοριζεται στην επισκεψη κατα βαση μονο "αστικων" περιοχων...Δεν εχω μονο την αισθηση,αλλα ειμαι πεπεισμενος 100%,πως καποιος που ζει και εργαζεται στη Μπανγκοκ..με χρηματικες απολαβες ακομα και του "βασικου" μισθου,εχει πολυ καλυτερο βιωτικο επιπεδο και ποιοτητα ζωης απο καποιον που ζει με τα 480 ευρω του βασικου στην Αθηνα.
Μπορει η Ταυλανδη να υστερει σε τομεις οπως παιδεια,υγεια και γενικα κοινωνικες παροχες,αλλα ο Ταυλανδος με τα 13.000 μπατ,ειναι "βασιλιας" σε σχεση με τον Ελληνα των 480 ευρω.
Αν δε,αφαιρεσεις απο τα 480 ευρω τη ληστρικη φορολογια,ΕΝΦΙΑ,ΦΠΑ 24% (εναντι 7% της Ταυλανδης) και λογης λογης αλλα χαρατσια σε εμμεσους και αμεσους φορους που πληρωνουμε,μη σου πω πως ο Ταυλανδος παιρνει και περισσοτερα στη τσεπη,εχοντας παραλληλα και σαφεστατα χαμηλοτερο κοστος ζωης.
Οταν πρωτοπηγα πριν 10 χρονια,συγκρινα την ποιοτητα ζωης τη δικη μου με των Ταυλανδων και ελεγα απο μεσα μου "Ε ρε να βρεθει κανενα κοριτσακι απο εδω να το ερωτευτω..Θα κανει τη τυχη του..θα το παρω στην Ελλαδα και θα ζει σα βασιλισσα σε σχεση με εδω"...
Πιστεψε με πως τωρα συμβαινει το αντιθετο..Μακαρι να εβρισκα μια Ταυλανδη να με παρει να ζησω στη Ταυλανδη!!!
Οσον αφορα την "υγεια" που προανεφερα,φετος δυστυχως ειχα μια ατυχια και χρειαστηκε να "δοκιμασω" τις ιατρικες υπηρεσιες σε ιδιωτικο νοσοκομειο της Ταυλανδης.Οι τιμες σαφως υψηλες σε σχεση με τους μισθους που παιρνουν εκει,αλλα φτηνοτερα απο εδω..Και βεβαια υπαρχουν ιδιωτικα νοσοκομεια στη Ταυλανδη,που κατι "Ιατρικο κεντρο","Υγεια","Metropolitan" και λοιπα ιδιωτικα θεραπευτηρια στην Ελλαδα ειναι ΑΧΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΒΛΟΙ μπροστα τους.
Εχω δυστυχως επισης την εντυπωση,πως με τις ελλειψεις που υπαρχουν τωρα πια στα Ελληνικα κρατικα νοσοκομεια σε φαρμακα και αναλωσιμα,δεν απεχουν πολυ απο τα αντιστοιχα της Ταυλανδης.Το μονο που μας σωζει ειναι η υψηλη σε σχεση με το μεσο ορο καταρτιση των Ελληνων ιατρων.
Τελος να αναφερω πως στον γενικο ορο "ποιοτητα ζωης",βασικος παραγοντας ειναι και η "περιρρεουσα" ατμοσφαιρα που επικρατει και βιωνεις σαν κατοικος ενος τοπου..Δευτερα..Τριτη..Τεταρτη βραδυ κλπ...κυκλοφορεις στο κεντρο της Μπανγκοκ και βλεπεις παντου ΖΩΗ..Ανθρωπους χαμογελαστους να διασκεδαζουν..Στην Αθηνα αντιστοιχα,εκτος του οτι τις καθημερινες ειναι παντου νεκρα,αυτο που βλεπεις και εισπρατεις ειναι κατηφια,προβληματισμο,λυπημενα προσωπα και αγωνια για την επομενη μερα..
Υ.Γ:Και επειδη σου αρεσει να παραθετεις στοιχεια..Ψαξε και βρες την πανευρωπαικη ερευνα που κατεταξε τους Ελληνες ως ΤΟΝ ΠΙΟ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ...