Αντιγράφω:
«ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΟΜΕΝΑ ΦΙΛΟΥ.»
Κάποτε βρέθηκα σε μία παρέα παιδιών που ως νέος φοιτητής με βοήθησαν πολύ στην αρχή.
Με όλα τα παιδιά κρατήσαμε επαφή και στην συνέχεια και με ένα από αυτά, βρεθήκαμε τυχαία κάποια μεταγενέστερη περίοδο να διαμένουμε στην ίδια πολυκατοικία.
Φυσικά το πήγαινε - έλα απο τις φοιτητοπαρέες έδινε και έπαιρνε.
Ο φίλος μου (αν και όχι κολλητός) ερχόταν πυκνά - συχνά στο διαμέρισμα μου για καφέ. Κάποια στιγμή αυτός γνώρισε μια γκόμενα και αφού συγκατοίκησαν άρχισαν να έρχονται και μαζί παρέα. Ήταν μία ψηλή μελαχρινή κοπέλα σε στιλ Μαρίας Παπαχαραλάμπους. Εκτός ότι ήταν πολύ μορφωμένη, ήταν και καταπληκτική μαγείρισσα - τα καλύτερα μπουρεκάκια στην ζωή μου τα έχω φάει από αυτήν.
Εγώ τότε είχα μια γκόμενα και κάποια ανύποπτη στιγμή που αυτή είχε έρθει στο σπίτι μου, η γκόμενα του φίλου μου μαζί με μία φίλη της, είχαν έρθει για να την «τσεκάρουν». Δεν το χάναμε με τίποτα μου είπαν. Γυναικεία περιέργεια, απάντησα εγώ.
Έτσι οι μέρες περνούσαν ευχάριστα και ανέμελα μέχρι που...
Μέχρι που ο φίλος μου ανακοίνωσε ότι φεύγει αιφνιδίως για το χωριό του. Επειδή η κοπέλα και ο φίλος μου ερχόντουσαν πλέον σχεδόν σε καθημερινή βάση στο σπίτι μου τα πράγματα είχαν αρχίσει να γίνονται επικίνδυνα.
Οκ, του είπα,να ξέρεις ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα μεταξύ μας και θα θα σου προσέχω την Μ....
Αυτός τότε γέλασε πονηρά (μετά κατάλαβα γιατί) και μου είπε: είμαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα μεταξύ σας.Τα μάτια του έλαμπαν καθώς το έλεγε.
Ο φίλος έφυγε και η κοπέλα συνέχιζε να έρχεται μόνη της πλέον. Τα πράγματα άρχισαν να γίνονται επικίνδυνα. Κάθε φορά που ερχόταν έφερνε και ένα πιάτο σπιτικό φαγητό ή μπουρεκάκια ή κάτι παρόμοιο που είχε φτιάξει. (Τα καλύτερα σπιτικά εδέσματα στην ζωή μου, εκεί τα έχω φάει εκεί). Όμως εγώ καταλάβαινα πώς είτε από ανασφάλεια και μοναξιά είτε από κάτι άλλο τα πράγματα είχαν αρχίσει να θερμαίνονται. Μύριζε μπαρούτι. Καταλάβαινα ότι η γκόμενα γούσταρε αλλά εγώ εκεί βράχος, πετούσα χαρταετό όλη μέρα.
Την προηγούμενη μέρα που είχε φέρει κάτι που είχε φτιάξει που είχε πει ότι να μην το πω στο φίλο μου γιατί σε αυτόν δεν είχε φτιάξει ποτέ το «τάδε» έδεσμα.
Σε κάποια ανύποπτη στιγμή ένας κοινός γνωστός μου πρότεινε να βγούμε μαζί έξω σε ένα κλάμπ. Πάρε και την φίλη σου, αν θέλει να έρθει μου είπε.
Όταν τις πρότεινα να βγούμε η κοπέλα χάρηκε πολύ και δέχτηκε απευθείας γιατί από τότε που είχε φύγει ο φίλος μου, δεν είχε βγει έξω βράδυ. Ντύθηκε, στολίστηκε (πολύ όμορφη) και βγήκαμε να διασκεδάσουμε. Στο γυρισμό μου αποκάλυψε ότι ο γνωστός μου, της την είχε πέσει και ότι αυτή είχε αρνηθεί.
(πράγμα που με χάλασε όταν το έμαθα γιατί αυτός δεν μου είχε πει ότι την γούσταρε και εκ τον υστέρων κατάλαβα τον πονηρό σκοπό που μας προσκάλεσε.)
Η επισκέψεις της στο σπίτι μου συνεχίστηκαν καθημερινά. Έλειπε και η δικιά μου σε ταξίδι. Οπότε υπήρχε ελεύθερο το πεδίο.
Κάποια στιγμή, είπαμε να δούμε μια τανία μαζί. Στην αρχή καθόμαστε δίπλα σε ένα καναπέ και μετά σιγά – σιγά χαλαρώσαμε και αυτή ξάπλωσε στο κάτω μέρος του.
Η ατμόσφαιρα άρχισε να ηλεκτρίζεται απότομα. Σε κάποια στιγμή του έργου παίχτηκε μια σοφτ ερωτική στιγμή. Αυτή τότε είπε αναστατωμένη : «Ούφ… δεν μπορώ άλλο… καλύτερα να φύγω…»
Με κοίταξε, την κοίταξα, δεν έκανα καμία κίνηση και ούτε της απάντησα. Συνέχυσα να πετάω «χαρταετό.»
Το κορίτσι σηκώθηκε και έφυγε. Μετά από αυτό οι επισκέψεις αραίωσαν.
Μέτα από λίγο καιρό ήρθε και ο φίλος.
Μου είπε εμπιστευτικά τον λόγο που έφυγε βιαστικά. Είχε πάει στο χωριό του να αρραβωνιαστεί μία κοπέλα που του είχε βρει ο πατέρας του μέσο προξενιού!
Με παρακάλεσε να μην το πω στην Μ… Δεν της το είπα. Μετά από λίγο έμαθα ότι χώρισαν και η κοπέλα πήγε αλλού να μείνει.
Καθώς δεν έβγαινε συχνά και σπουδάζαμε σε διαφορετικά πανεπιστήμια, δεν έτυχε να την ξαναδώ. Ούτε και το επιδίωξα.
Τέλος ιστορίας.
Τι θα έπρεπε να έχω κάνει; Τίποτα απολύτως. Το «ποτέ» σημαίνει «ποτέ».
Το αν φέρθηκε ο φίλος σαν μαλάκας και η κοπέλα γούσταρε εμένα, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Εξάλλου τότε που παιζόντουσαν όλα αυτά ,εγώ δεν τα ήξερα και ούτε και θα μπορούσα να τα ξέρω.
Υ.Γ.
Τα καλύτερα γαμήσια είναι αυτά που δεν έγιναν και οι μεγαλύτεροι έρωτες είναι αυτοί που έμειναν στην χειραψία. Νόμος.