Νέα

Συνταγές φαγητών

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 527
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποιοςα πιστευεται οτι μπορει να ειναι ο μαμαλακης του σαιτ

  • εριναλ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • λουκρητια

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • βελβυ

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • gl

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • μπαρος

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • ροχαλα

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • γουλφακης

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σκασκα

    Ψήφοι: 1 1,8%
  • μπουμπ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σταμ90

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • νωντας

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • αλιντισσα

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • γκαμπαντου

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • λιλας

    Ψήφοι: 13 23,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Μηνύματα
2.469
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
φίλε μου το θρεντ το άνοιξε άλλος εγώ στην πλάκα πόσταρα μερικές συνταγές και μπήκε το νούμερο και βρίζει.
δεν του είπε κανείς με το ζόρι να το διαβάζει αλλά πλάκωσαν τα βλαχαδερά να το παίξουν μάγκες. 
Αυτο που παρατηρω ειναι οτι οι κατωτεροι δινουν συμβουλες στους ανωτερους ενω θα επρεπε να συμβαινει το
αντιθετο.
 

Επισκέπτης
Κερναω κερασια λοιπον.
Και μαθε οτι λεγονται αρχιδια ή αλλιως εν συντομια @@

Ποσταρε κανα φαγητο πχ αρχιδια ταυρου που ειναι υπερ-διεγερτικα
Χυλοπίτες με γεμιστό κοτόπουλο
Για καψούρια και μπακούρια!

Υλικά
για 2 μερίδες:

    * 2 στήθη κοτόπουλου
    * 300 γρ. χυλοπίτες φρέσκιες ή εμπορίου
    * 80 γρ. ξινομυζήθρα
    * 20 γρ. στακοβούτυρο
    * χυμό από 2 φρέσκιες μεγάλες ντομάτες
    * 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    * 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
    * 300 ml νερό
    * 1 ποτήρι λευκό κρασί
    * λίγο μπαχάρι
    * λίγη κανέλα
    * λίγο κύμινο
    * αλάτι
    * πιπέρι
    * λίγο ελαιόλαδο
    * λίγο φρεσκοτριμμένο σχοινόπρασο για το φινίρισμα
    * λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το φινίρισμα

Διαδικασία

Ως γνωστόν, υπάρχουν χυλοπίτες και χυλόπιτες. Τις πρώτες τις τρώμε και χαιρόμαστε. Τις δεύτερες τις τρώμε και τσουρουφλιζόμαστε! Λέγεται ότι η έκφραση "έφαγα χυλόπιτα" προήλθε από έναν κομπογιαννίτη, ο οποίος στις αρχές του 19ου αιώνα αναλάμβανε να θεραπεύσει τους βαριά ερωτευμένους και απογοητευμένους με ένα χυλό από σιτάρι τον οποίο έψηνε σε φούρνο. Αν ήξερε τη συνταγή που ετοιμάζουμε σήμερα, μπορεί και να τα κάταφερνε.

Ξεκινάμε, ανακατεύοντας την ξινομυζήθρα με το στακοβούτυρο καλά και αλατοπιπερώνουμε. Γραπώνουμε το κοτόπουλο, σχίζουμε το ψαχνό του στη μέση με ένα μαχαίρι και το γεμίζουμε με το άνωθεν μίγμα μας. Δεν ξεχνάμε να το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα, για να μη μας ανοίξει μετά και χυθεί η γέμιση. Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο και πάμε παρακάτω.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές για 2-3 λεπτάκια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα ξανθούν, πέφτει ο χυμός ντομάτας που θα αρωματίσει και θα χρωματίσει το φαγητό μας. Περιμένουμε να πιει το μίγμα τα υγρά του και σβήνουμε με το κρασί. Η αλκοόλη του κρασιού πρέπει να εξατμιστεί, για να μην πικρίσει το αριστούργημα. Ρίχνουμε και το νεράκι και μόλις πάρει μια βράση αρωματίζουμε με λίγη κανέλα και 2-3 σπυριά μπαχάρι. Σε αυτό το σημείο, βουτάμε στο μίγμα και τις χυλοπίτες μας. Περιμένουμε 5-6 λεπτάκια μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται, και μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα ταψάκι. Το φουρνίζουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο σχοινόπρασο και παρμεζάνα. Αυτό το πιάτο ανασταίνει κάθε πικραμένο και ερωτοχτυπημένο. Μετά τον κομπογιαννίτη, εμείς θα δώσουμε τη λύση. Καλή μας όρεξη!
 

Επισκέπτης
Κουραμπιέδες με άχνη
Αυτούς τους ξεσκονίζουμε!

Υλικά
για περίπου 80 κομμάτια:

    * 300 γρ. βούτυρο
    * 350 γρ. μαργαρίνη
    * 150 γρ. ζάχαρη άχνη
    * 1 βανίλια
    * 1 κιλό και 250 γρ. αλεύρι μαλακό
    * 30 γρ. κονιάκ
    * 350 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
    * 20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Αυτοί οι κουραμπιέδες φτιάχνονται πάρα, μα πάρα πολύ εύκολα! Βάζουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη στο mixer, μαζί με το μπέικιν, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι η ζύμη να αφρατέψει. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και το κονιάκ και μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη για πλάσιμο σταματάμε. Κάνουμε τα κουραμπιεδάκια σε μέγεθος αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά - αφού τους πατήσουμε με το δαχτυλάκι μας ελαφρά, για να μη φουσκώσουν πάρα πολύ.

Μόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!
 

paterjohn

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2007
Μηνύματα
603
Like
0
Πόντοι
6
τι ερχονται παλι τα χριστουγεννα?
Κουραμπιέδες με άχνη
Αυτούς τους ξεσκονίζουμε!

Υλικά
για περίπου 80 κομμάτια:

    * 300 γρ. βούτυρο
    * 350 γρ. μαργαρίνη
    * 150 γρ. ζάχαρη άχνη
    * 1 βανίλια
    * 1 κιλό και 250 γρ. αλεύρι μαλακό
    * 30 γρ. κονιάκ
    * 350 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
    * 20 γρ. μπέικιν πάουντερ

Διαδικασία

Αυτοί οι κουραμπιέδες φτιάχνονται πάρα, μα πάρα πολύ εύκολα! Βάζουμε το βούτυρο και τη μαργαρίνη στο mixer, μαζί με το μπέικιν, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και χτυπάμε για 15 λεπτά. Ρίχνουμε και το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη, μέχρι η ζύμη να αφρατέψει. Ρίχνουμε μέσα τα αμύγδαλα και το κονιάκ και μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη για πλάσιμο σταματάμε. Κάνουμε τα κουραμπιεδάκια σε μέγεθος αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά - αφού τους πατήσουμε με το δαχτυλάκι μας ελαφρά, για να μη φουσκώσουν πάρα πολύ.

Μόλις κρυώσουν, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Καλή όρεξη!
 

paterjohn

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2007
Μηνύματα
603
Like
0
Πόντοι
6
τους ξεσκονιζει τους κουραμπιεδες?
 

paterjohn

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2007
Μηνύματα
603
Like
0
Πόντοι
6
τσιπρας    σασπριτς=εκπληξη στα ρωσικα
 

paterjohn

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2007
Μηνύματα
603
Like
0
Πόντοι
6
δεν παναγαμηθουν ...ολα τα μουνια
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.860
Like
13
Πόντοι
366
το περιμενα πως και πως ενα τετοιο θρεντ :P
μαρεσει που το λεγα για πλακα οτι θα ανοιγε και κατι τετοιο....χεχεχεεχε
 

Επισκέπτης
Γαμοπίλαφο με ζυγούρι
Ζύγουρα πράγματα!

Υλικά
για 2 μερίδες:

    * 1,5 κιλό ζυγούρι
    * 120 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
    * 1 λίτρο ζωμό από το ζυγούρι
    * χυμό από 1 λεμόνι
    * αλάτι χονδρό
    * πιπέρι

Διαδικασία

Για το πρώτο Γαμοπίλαφο που φτιάξαμε στις 30/12/05 βλέπε Αρκουδολίστα. Τότε, το μαγειρέψαμε με γίδα βραστή. Σήμερα, το φτιάχνουμε με αρνάκι απογαλακτισμένο (που τρώει χορταράκι δηλαδή) και είναι μέχρι 12 μηνών - αυτό είναι το λεγόμενο ζυγούρι.

Ξεκινάμε αλατοπιπερώνοντας το κρέας. Το βράζουμε σε αρκετό νερό για 3-4 ώρες μέχρι να μαλακώσει πάρα πολύ. Τον αφρό που δημιουργείται στην αρχή του βρασίματος τον αφαιρούμε με την κουτάλα.

Κρατάμε το κρέας χώρια. Βάζουμε τον ζωμό να πάρει μία βράση. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να γλασάρει. Μόλις πια, είναι έτοιμο το σερβίρουμε μαζί με το κρέας, χυμό λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Μηνύματα
2.469
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Κολοκυθακια τηγανητα(σπιρτοξυλα)

Υλικα

1 κιλο κολοκυθακια
Αλευρι αλατι ξυδι

Διαλεγουμε τα κολοκυθακια μετρια σε μεγεθος και τρυφερα.Τα καθαριζουμε τα πλενουμε καιτα κοβουμε σε πολυ λεπτες
λουριδες ετσι σαν σπιρτοξυλα.Τα αλατιζουμε και τα αφηνουμε να σταθουν για αρκετη ωρα πανω σε ενα καθαρο πανι
30 λεπτα για την ακριβεια.Τα αλευρωνουμε και τα τιναζουμε σε μπολικη και καυτη φριτουρα.

Τα βγαζουμε και τα αφηνουμε να στραγγισουν και μετα τα σερβιρουμε, συνοδευοντας τα με μια πικαντικη σκορδαλια.

(Τα φτιαχνει η μανα μου καμια φορα).
 

francesco

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Ιαν 2007
Μηνύματα
2.469
Κριτικές
13
Like
1
Πόντοι
2.007
Καλη τσικνοπεμπτη παιδες!τι καλο  ψησατε σημερα: Κανα σουβλακι, κοντοσουβλι μπρζιζολες, παντσετες.  κοκορετσι,
να πω την αληθεια τρελενομαι για ψητα.Εμεις τωρα ψηνουμε.
 

gt21

Μέλος
Εγγρ.
7 Φεβ 2007
Μηνύματα
978
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Συνταγή:  Λαγός Στιφάδο
Μερίδες:  -
Θερμίδες:  - ανά μερίδα
Υλικά:  1 Λαγός ή κουνέλι περίπου 3 κιλά
Ξίδι
3 κιλά κρεμμυδάκια βολβοί
1 1/2 κούπας λάδι
Αλάτι
3 φύλλα δάφνης
6-8 κόκκοι μπαχάρι
6-8 κόκκοι μαύρο πιπέρι
800 γραμμάρια ντομάτες περασμένες από σίτα
3-4 σκελίδες σκόρδο
----- Για τη μαρινάτα
1/4 κούπας ξίδι
4 φύλλα δάφνης
20 κόκκοι μαύρο πιπέρι
10 κόκκοι μπαχάρι
5 σκελίδες σκόρδο

Τρόπος παρασκευής

Πλύντε καλά τον λαγό και ξεπλύνετε τον με ξίδι. Κόωτε τον σε μερίδες. Ετοιμάστε τη μαρινάτα και βάλτε τα κομμάτια του λαγού μέσα σ'αυτή. Αφήστε τα στη μαρινάτα, στο ψυγείο 2 έως 6 ημέρες. Για να καθαρίστε ευκολότερα τα κρεμμυδάκια, βουτήξτε τα σε νερό που βράζει και αφήστε τα να σταθούν περίπου 30 λεπτά. Σοτάρετέ τα λίγα λίγα στο λάδι και στραγγίστε τα. Στο ίδιο λάδι σοτάρετε τα κομμάτια του λαγού, αφού τα βγάλετε από τη μαρινάτα και τα στραγγίσετε. Περάστε τη μαρινάτα από σουρωτήρι και ρίξτε την στην κατσαρόλα με τον λαγό. Ρίξτε αλάτι, πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι, το πιπέρι και τη ντομάτα. Σκεπάστε και βράστε τον λαγό για 15 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και συνεχίστε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να δέσει η σάλτσα. Εάν τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν πριν δέσει η σάλτσα, στραγγίστε τη σε μια κατσαρόλα και συμπυκνώστε την. Όταν δέσει, ρίξτε την στην κατσαρόλα με το στιφάδο. Βάλτε τα κομμάτια του λαγού στο κέντρο μιας μεγάλης πιατέλας και αραδιάστε τριγύρω τα κρεμμυδάκια. Σερβίρετε το στιφάδο ζεστό. Όσο περισσέψει, φυλάξτε το στο ψυγείο. Τη δεύτερη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμη.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ

 

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Μηνύματα
8.672
Like
86
Πόντοι
66
Καλη τσικνοπεμπτη Παιδες! Τι καλο ψησατε σημερα: κανα σουβλακι, κοντοσουβλι, μπρζιζολες, παντσετες, κοκορετσι,
να πω την αληθεια τρελλαινομαι για ψητα! Εμεις τωρα ψηνουμε...

Κι εγώ...

Καλή όρεξη σε όλους σας !!!
 

Συνημμένα

  • bbq.jpg
    bbq.jpg
    234,9 KB · Εμφανίσεις: 72

pantremenos(1)

Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2007
Μηνύματα
6.478
Like
12
Πόντοι
66
Καλη τσικνοπεμπτη παιδες!τι καλο  ψησατε σημερα: Κανα σουβλακι, κοντοσουβλι μπρζιζολες, παντσετες.  κοκορετσι,
να πω την αληθεια τρελενομαι για ψητα.Εμεις τωρα ψηνουμε.
Εμείς το βράδυ. έχω πάρει μπριζόλες και παιδάκια απο αρνάκι.
Καλη Τσικνοπέμπτη σε όλους.
:dancing: :dancing: :dancing:
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Πριν κανενα χρονο ειχα ανοιξει αυτο εδω το θρεντακι αλλα απ'οτι φενεται ξεχαστηκε!
Το ξαναφερνω λοιπον στο προσκηνιο!  :grin:

Τωρα ομως που οι γυναικες αρχιζουν και κατακλυζουν το bourdela ας μας πουν κι αυτες τι γνωριζουν και αν μαγειρευουν!  :boobies:

Διοτι κυριες μου εμενα δεν με περνατε.  :dancing:
Εσεις τουλαχιστον γνωριζετε να φτιαχνετε κανενα βραστο αβγουλακι?  :sunglasses:
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Ας ποσταρω λοιπον αυτο που εφαγα σημερα!

Σεφταλια!

Συστατικά:

600 γρ κιμάς μόσχου
400 γρ κιμάς χοιρινός
200 γρ ψίχα ψωμιού τριμμένη
200 γρ κρεμμύδι ξερό
1 αβγό
100 ml ελαιόλαδο
χυμός 1 λεμονιού
500 γρ σκέπη μπόλια από χοιρινό ή αρνί
αλάτι κατά προτίμηση
πιπέρι κατά προτίμηση
κανέλα τριμμένη κατά προτίμηση
ρίγανη κατά προτίμηση
μαϊντανός κατά προτίμηση


Παρασκευή και ετοιμασία:
Βάζουμε τη σκέπη στο νερό με λίγο λεμόνι για 1 ώρα για να ασπρίσει και να μαλακώσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τους κιμάδες, την ψίχα ψωμιού, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό ψιλοκομμένα, τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το αβγό. Ζυμώνουμε πολύ καλά ώσπου να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Στραγγίζουμε την σκέπη και την κόβουμε σε μικρά τεμάχια 5 Χ 5 εκ. περίπου. Τυλίγουμε την ανάλογη γέμιση στο κάθε τεμάχιο της σκέπης και ψήνουμε στο φούρνο ή στην σχάρα. Κατά το τέλος του ψησίματος σβήνουμε ή περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και σερβίρουμε με πίτες κια μία μικρή σαλάτα με ψιλοκομμένη τομάτα και μαϊντανό.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!  :sunglasses:
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Σπανακόρυζο

Υλικα

1/2 κιλό Σπανάκι
3 ψιλοκομμένα Κρεμμύδι(α)
Αλάτι
Πιπέρι
3 κουταλιές Βούτυρο
1 φλυτζανάκι Ρύζι
1 ποτήρι Νερό

Παρασκευή και ετοιμασια:

Βράζουμε το σπανάκι και το στραγγίζουμε.

Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο με τα κρεμμύδια και τα καβουρδίζουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το σπανάκι. Τα ανακατεύουμε και μετά από λίγο βάζουμε και ένα ποτήρι νερό. Μόλις αρχίζει να βράζει προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι και το πιπέρι.


Απλο και υγιεινο!  :sunglasses:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom