Κερναω κερασια λοιπον.
Και μαθε οτι λεγονται αρχιδια ή αλλιως εν συντομια @@
Ποσταρε κανα φαγητο πχ αρχιδια ταυρου που ειναι υπερ-διεγερτικα
Χυλοπίτες με γεμιστό κοτόπουλο
Για καψούρια και μπακούρια!
Υλικά
για 2 μερίδες:
* 2 στήθη κοτόπουλου
* 300 γρ. χυλοπίτες φρέσκιες ή εμπορίου
* 80 γρ. ξινομυζήθρα
* 20 γρ. στακοβούτυρο
* χυμό από 2 φρέσκιες μεγάλες ντομάτες
* 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
* 300 ml νερό
* 1 ποτήρι λευκό κρασί
* λίγο μπαχάρι
* λίγη κανέλα
* λίγο κύμινο
* αλάτι
* πιπέρι
* λίγο ελαιόλαδο
* λίγο φρεσκοτριμμένο σχοινόπρασο για το φινίρισμα
* λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα για το φινίρισμα
Διαδικασία
Ως γνωστόν, υπάρχουν χυλοπίτες και χυλόπιτες. Τις πρώτες τις τρώμε και χαιρόμαστε. Τις δεύτερες τις τρώμε και τσουρουφλιζόμαστε! Λέγεται ότι η έκφραση "έφαγα χυλόπιτα" προήλθε από έναν κομπογιαννίτη, ο οποίος στις αρχές του 19ου αιώνα αναλάμβανε να θεραπεύσει τους βαριά ερωτευμένους και απογοητευμένους με ένα χυλό από σιτάρι τον οποίο έψηνε σε φούρνο. Αν ήξερε τη συνταγή που ετοιμάζουμε σήμερα, μπορεί και να τα κάταφερνε.
Ξεκινάμε, ανακατεύοντας την ξινομυζήθρα με το στακοβούτυρο καλά και αλατοπιπερώνουμε. Γραπώνουμε το κοτόπουλο, σχίζουμε το ψαχνό του στη μέση με ένα μαχαίρι και το γεμίζουμε με το άνωθεν μίγμα μας. Δεν ξεχνάμε να το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα, για να μη μας ανοίξει μετά και χυθεί η γέμιση. Στη συνέχεια το αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο και πάμε παρακάτω.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές για 2-3 λεπτάκια. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκορδάκι και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το κρεμμύδι πάρει χρώμα ξανθούν, πέφτει ο χυμός ντομάτας που θα αρωματίσει και θα χρωματίσει το φαγητό μας. Περιμένουμε να πιει το μίγμα τα υγρά του και σβήνουμε με το κρασί. Η αλκοόλη του κρασιού πρέπει να εξατμιστεί, για να μην πικρίσει το αριστούργημα. Ρίχνουμε και το νεράκι και μόλις πάρει μια βράση αρωματίζουμε με λίγη κανέλα και 2-3 σπυριά μπαχάρι. Σε αυτό το σημείο, βουτάμε στο μίγμα και τις χυλοπίτες μας. Περιμένουμε 5-6 λεπτάκια μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλατοπιπερώνουμε, αν χρειάζεται, και μεταφέρουμε το φαγητό μας σε ένα ταψάκι. Το φουρνίζουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο και πριν το σερβίρουμε ρίχνουμε από πάνω λίγο σχοινόπρασο και παρμεζάνα. Αυτό το πιάτο ανασταίνει κάθε πικραμένο και ερωτοχτυπημένο. Μετά τον κομπογιαννίτη, εμείς θα δώσουμε τη λύση. Καλή μας όρεξη!