Νέα

Συνταγές φαγητών

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 527
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ποιοςα πιστευεται οτι μπορει να ειναι ο μαμαλακης του σαιτ

  • εριναλ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • λουκρητια

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • βελβυ

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • gl

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • μπαρος

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • ροχαλα

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • γουλφακης

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σκασκα

    Ψήφοι: 1 1,8%
  • μπουμπ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σταμ90

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • νωντας

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • αλιντισσα

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • γκαμπαντου

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • λιλας

    Ψήφοι: 13 23,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Γλυκό Μήλο Φιρίκι

Οδηγίες: 
                                                       
Yλικά

½  κιλό μήλα φιρίκια1 κιλό ζάχαρη

2 φλιτζάνια νερό

½ λεμόνι (το χυμό)

1-2 ξύλα κανέλας

8-10 γαρύφαλλα

Αμύγδαλα ασπρισμένα

3-4 κουταλιές γλυκόζη



Ξεφλουδίζουμε τα φιρίκια και με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη. Μόλις η ζάχαρη λιώσει, προσθέτουμε τα φιρίκια, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα αφήνουμε να βράσουν ξαφρίζοντας συνεχώς μέχρι το γλυκό να «δέσει». Το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και γεμίζουμε το κενό που δημιουργήθηκε στα φιρίκια από την αφαίρεση των κουκουτσιών με τα αμύγδαλα. Μεταφέρουμε το γλυκό σε καθαρά βάζα για φύλαξη.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Ριζότο με Χτένια και Γαρίδες

Συστατικά: 
60γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
80 γρ. χταπόδι βρασμένο και ψιλοκομμένο
4 γαρίδες καθαρισμένες
4-6 χτένια
120 ml λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας κρέμα tartufo
¼ stick βανίλιας ή 3-4 σταγόνες σιρόπι βανίλιας
Ξύσμα από ένα λεμόνι ψιλικομμένο
Ζωμός θαλασσινών
Ζωμός λαχανικών
200 γρ ρύζι Arborio
Λίγο βούτυρο


   
Οδηγίες: 


Σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λάδι και προσθέτουμε τα θαλασσινά  και το ρύζι  ανακατεύοντας τα συνέχεια. Αφού σωταριστούν τα σβήνουμε με το κρασί και αφαιρούμε τα θαλασσινά για να μην μαγειρευτούν περισσότερο από όσο πρέπει.

Καλύπτουμε το ρύζι με το ζωμό και συμπληρώνουμε όσο χρειάζεται βράζοντας το σε χαμηλή φωτιά ώσπου το ρύζι να είναι al  dente. Αφού το ρύζι ετοιμαστεί προσθέτουμε την κρέμα τρούφας, το ξύσμα  λεμονιού, τη βανίλια, αλατοπίπερο,  και τα θαλασσινά που είχαμε αφαιρέσει προηγουμένως.

Στο τέλος δένουμε το ριζότο με το βούτυρο και το σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με μία φέτα λεμονιού.
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Κοτόπουλο προβενσάλ με καπνιστό ζαμπόν, ελιές & βασιλικό

Συστατικά: 
1 κοτόπουλο 1.800 γραμμαρίων, κομμένο σε μερίδες
αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι κομμένο κόκκινο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι καπνιστό χοιρινό ή μπέικον Καναδά, κομμένο σε κύβους
3 φλιτζάνια κομμένα ντοματίνια με το χυμό τους
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 φύλλα δάφνης, θρυμματισμένα
1 κοφτή κουταλιά σούπας φρέσκο κομμένο θυμάρι
2/3 φλιτζανιού ελιές Nicoise, χωρίς κουκούτσι, πλυμένες και στραγγισμένες
½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δάφνης, κομμένα 

   
Οδηγίες: 
Πλύνετε και σκουπίστε το κοτόπουλο και αλατοπιπερώστε το. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε Dutch oven (κατσαρόλα για σιγοβράσιμο) ή σε μια μεγάλη φαρδιά κατσαρόλα και ροδίστε το κοτόπουλο σε δόσεις, γυρίζοντάς το να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Απομακρύνετε με μια τρυπητή κουτάλα.

Αδειάστε το λίπος από την κατσαρόλα κρατώντας μόνο δύο κουταλιές της σούπας. Σοτάρετε τα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν, περίπου 10 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και ανακατέψτε για ένα λεπτό. Προσθέστε το καπνιστό χοιρινό ή το μπέικον Καναδά και ανακατέψτε τα όλα μαζί περίπου για ένα λεπτό.

Τοποθετήστε το κοτόπουλο πάλι στην κατσαρόλα, προσθέστε τις ντομάτες, το ζωμό και το κρασί. Αφήστε να πάρει μια βράση σε υψηλή φωτιά. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε τα αρωματικά και αφήστε να σιγοψηθούν μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, περίπου 45 λεπτά. Περίπου στα μισά του μαγειρέματος του κοτόπουλου, προσθέστε τις ελιές και περίπου πέντε λεπτά πριν το απομακρύνετε από τη φωτιά προσθέστε το βασιλικό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και σερβίρετε.
 

Επισκέπτης
Spaghetti alla Puttanesca

Συστατικά: 
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κουταλιές σούπας λάδι
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες
αλάτι και πιπέρι
1/4 κουταλάκι γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1/2 κ. σπαγγέτι
2 αντζούγιες
2 κουταλιές σούπας κάπαρη
8 ελιές χωρίς κουκούτσι 

   
Οδηγίες: 
Σωτάρετε το σκόρδο με το λάδι. Προσθέτετε τη ντομάτα, αλάτι, μαύρο και κόκκινο πιπέρι. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το μαϊντανό, τη ρίγανη και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Βάζετε τα μακαρόνια για βράσιμο. Λιώνετε τις αντζούγιες με ένα πηρούνι και τις προσθέτετε στη σάλτσα μαζί με την κάπαρη και τις ελιές. Βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ετοιμαστούν τα μακαρόνια. Σερβίρετε ζεστά.
ποιος ξέρει από που βγήκε ο όρος πουτανεσκα?
 

Tefktros

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2007
Μηνύματα
98
Like
0
Πόντοι
0
Putsa ravioli...

Cosmopolitan σελ.134

Ρε δε χ....μαστε λέω εγω...
 

Επισκέπτης
Ραβανί απο το Γαλαξίδι
Προστέθηκε από marianna_mykonos, 21.02.08
Περιγραφή
Γαλαξιδιότικη Συνταγή! Τέλειο σε γέυση..
no photo Μέση βαθμολογία vote imagevote imagevote imagevote imagevote image / 5 1 χρήστες ψήφισαν
+ στις Συνταγές μου
Οι Συνταγές μου
Στείλτο με e-mail
Εκτύπωση
Πρόσθεσε στη λίστα μου
Σύσταση αυτού του στοιχείου σε φίλο.

Email του φίλου σας:

Το όνομα σας:

Το email σας:

Θέμα μηνύματος:


Συστατικά
Στα γρήγορα
Διατροφή
Vegan
Χορτοφαγική
Κουζίνα
Ελληνική
Κύριο συστατικό
Ρύζι
Νηστίσιμα
Νηστίσιμα
Φτιάχνει
περίπου 10 κομμάτια

    * 5 φλιτζάνια ρύζι (κατά προτίμηση καρολίνα)
    * 200 γρ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
    * 1 ½ φλιτζάνι αραβοσιτέλαιο
    * 1 κιλό ζάχαρη
    * 10 φλιτζάνια νερό
    * τριμμένο γαρύφαλλο και τριμμένη κανέλα

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό και σε άλλη το λάδι στο οποίο ροδίζουμε τα αμύγδαλα ελαφρά.
  2. Όταν ροδίσουν, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Προσθέτουμε κανέλα και γαρύφαλλο και μετά το ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Το μίγμα θα ομογενοποιηθεί αλλά ταυτόχρονα θα πήξει αρκετά και δεν πρέπει να μείνει πολύ πάνω στο μάτι για να μην κολλήσει.
  5. Ρίχνετε το μίγμα σε λαδωμένο ταψί ή φόρμα και το βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο.
  6. Ψήνετε για μια ώρα στους 200°C μέχρι να ροδίσει το γλυκό.
  7. Σερβίρετε κρύο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να πασπαλίσετε κάθε κομμάτι με κανέλα κατά το σερβίρισμα.
 

nick025

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2007
Μηνύματα
3.273
Κριτικές
12
Like
5
Πόντοι
5.175
σε λίγο τα νέα θρεντ για τις δουλειές στο σπίτι!
:2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:
το νέο σκουπάκι με προσόντα
:2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:
 

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Μηνύματα
1.392
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
πατσας κανεις?
 

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Μηνύματα
1.392
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
θελω και συνταγη
 

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Μηνύματα
508
Like
14
Πόντοι
6
Όμορφα, όμορφα! Τώρα τα επόμενα βήματα θα είναι:

- Online μαθήματα σταυροβελονιάς και κουμπότρυπας
- Διαγωνισμός 'Φτιάξε το δικό σου ζιπουνάκι!', με έπαθλο μια εξαμηνιαία συνδρομή στο 'ΕΣΕΙΣ & ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ'
- Συνέντευξη από κοπτοραπτού,με τίτλο 'Στα 16, με οδήγησε η ανάγκη στην 'Πειραϊκή-Πατραϊκή'

Το μόνο που μου απομένει είναι να δω thread με τίτλο: 'Βοήθεια! Μού'φυγε πόντος στο καλσόν και το βράδυ έχω να πάω Πλούταρχο!!!'

Δεν πάμε καλά, ρε σεις!!!  :headbang:
 

Επισκέπτης
Κολομπαρόπιτα
Η γυμνή πίτα!

Υλικά

    * 1½ κιλό κολοκυθάκια
    * 200 γρ. φέτα
    * 150 γρ. ρύζι γλασέ
    * 3 αυγά
    * 120 γρ. ζάχαρη
    * Ελαιόλαδο

για το κουρκούτι:

    * ½ λίτρο γάλα εβαπορέ
    * 50 ml νερό
    * Αλεύρι όσο πάρει

Διαδικασία

Στην κολομπαρόπιτα πολλά είναι αυτά που συμβαίνουν ανάποδα. Κατ’ αρχήν δεν ξεκινάμε με τη ζύμη, όπως συνήθως, κάνουμε με τις πίτες, αφού η κολομπαρόπιτα είναι γυμνή (εξ ου και το κολομπαρόπιτα). Δεν έχει φύλλο, δηλαδή. Ξεκινάμε με τη γέμιση. Μια γέμιση φτιαγμένη από ρύζι γλασέ και κολοκυθάκια.

Δεύτερον, ουδείς γνωρίζει να πει με ακρίβεια, αν πρόκειται για γλυκό ή αλμυρό έδεσμα καθώς, «παντρεύει» με μυστήριο τρόπο τη ζάχαρη με τη φέτα.

Τρίτον, με τέτοιο όνομα, πώς κάνεις καριέρα στη μαγειρική; Τι λες στο παιδί, όταν σε ρωτά τι πα’ να πει, το κολατσιό που το ταϊζεις; Η απάντηση είναι στη γεύση. Το τρως και άνευ παρεξηγήσεως... σ'αρέσει.

Ξεκινάμε, περνώντας τα κολοκυθάκια στο ρεντέ. Σ’ ένα μεγάλο μπολ τα ανακατεύουμε μαζί με τη φέτα, το ρύζι, τη ζάχαρη, 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο και ελάχιστο αλάτι.

Στο ταψί που θα ψήσουμε την πίτα, βάζουμε ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, στρώνουμε αλεύρι, για να μην κολλήσει και αδειάζουμε τη γέμιση που ετοιμάσαμε.

Στο ίδιο μπολ που χρησιμοποιήσαμε πριν, θα φτιάξουμε το κουρκούτι. Βάζουμε το γάλα και το νερό και ρίχνουμε αλεύρι σταδιακά. Ανακατεύουμε συνεχώς, για να μη σβολιάσει και σταματάμε να ρίχνουμε αλεύρι, όταν το κουρκούτι μας έχει αποκτήσει λεία υφή.

Μόλις το κουρκούτι είναι έτοιμο, το βάζουμε πάνω στην πίτα, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά.

Καλή μας όρεξη!
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
σε λίγο τα νέα θρεντ για τις δουλειές στο σπίτι!
:2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:
το νέο σκουπάκι με προσόντα
:2funny:  :2funny:  :2funny:  :2funny:

εδω ρε μαγκες εχουμε ανοιξει ολοκληρα threads για ακυρα αλλα θεματα!
Τι σε κανει να πιστευεις οτι δεν θα δεις και ψηφοφορια για το καλυτερο σκουπακι?
χαχαχαχαχα!!! :2funny: :2funny: :2funny:
 

Επισκέπτης
Πατσάς

Υλικά
Διαδικασία

Σύμφωνα με τους Τεγόπουλο – Φυτράκη ο πατσάς είναι το στομάχι και τα πόδια σφάγιου και το φαγητό που παρασκευάζεται από αυτά. Φυσικά, ο πατσάς είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Ο πατσάς είναι τελετουργία. Είναι μεράκι. Είναι σούπα για ξημέρωμα - το φάρμακο μετά από μία κρασο-ξυδο-κατάνυξη ή πριν από ένα κουραστικό μερο-νυχτοκάματο.

Παλιότερα, στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά σε περιοχές που πιάνει κρύο γερό, υπήρχαν νοικοκυρές που συνήθιζαν να μαγειρεύουν στο σπίτι πατσά. Σήμερα, η τέχνη της παρασκευής του ανήκει κυρίως, στα πατσατζίδικα. Πού να παίξει μπαλτάς και σκορδοστούμπι στο σπίτι; Θα φοβηθούν οι γείτονες... Ο κ. Κυριάκος στη Θεσσαλονίκη αποκάλυψε μερικά από τα μυστικά του καλού πατσά στο Νηστικό Αρκούδι... για να ξέρουμε τι είναι εν τέλει ο πατσάς και πώς να τον παραγγείλουμε.

Πρώτον ο πατσάς πρέπει να κόβεται επί τόπου και κατά παραγγελία. Μπορεί να είναι μοσχάρι, χοιρινός, αρνίσιος – περί ορέξεως... Μπορεί να παραγγείλεις αποκλειστικά ποδαράκι ή αποκλειστικά κοιλιά. Μπορείς να τα συνδυάσεις. Μπορείς επίσης, να ζητήσεις ψιλοκομμένο ή χοντροκομμένο (αν είσαι από τους φανατικούς). Με ή χωρίς σκορδοστούμπι. με ή χωρίς "κόκκινο" (γλυκό κόκκινο πιπέρι βρασμένο στο ζουμί του πατσά). Να προσθέσεις μπούκοβο και επιπλέον, ξύδι. Και στο τέλος-τέλος ή... στην αρχή μιας νέας μέρας να τον απολαύσεις! Ο πατσάς είναι ό,τι καλύτερο, για να στρώσεις στομάχι και να σηκωθείς την επομένη (ή την ίδια μέρα) με το κεφάλι και το στομάχι σου στις θέσεις τους.
 

DIKY

Μέλος
Εγγρ.
1 Οκτ 2007
Μηνύματα
1.392
Κριτικές
1
Like
12
Πόντοι
16
βρηκα συνταγη..

[move]Πατσάς [/move]
Μερίδες:  5
Θερμίδες:  - ανά μερίδα
Υλικά:  1 πατσάς αρνίσιος
4 σκελίδες κομμένες στα 4 Σκόρδο
1 φύλο Δάφνη
λίγο Δεντρολίβανο
1/2 φλυτζάνι τσαγιού Λάδι
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύδι

Τρόπος παρασκευής

Ξύνετε τον πατσά, τον πλένετε, τον ζεματάτε, τον ξαναπλένετε με κρύο νερό. Κόβετε τον πατσά σε λεπτές λωρίδες, τις βάζετε σε κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά, τις σκεπάζετε με νερό και αφήνετε τον πατσά να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου.

Σερβίρετε με ξύδι.

 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom