Γλυκό Μήλο Φιρίκι
Οδηγίες:
Yλικά
½ κιλό μήλα φιρίκια1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
½ λεμόνι (το χυμό)
1-2 ξύλα κανέλας
8-10 γαρύφαλλα
Αμύγδαλα ασπρισμένα
3-4 κουταλιές γλυκόζη
Ξεφλουδίζουμε τα φιρίκια και με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη. Μόλις η ζάχαρη λιώσει, προσθέτουμε τα φιρίκια, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα αφήνουμε να βράσουν ξαφρίζοντας συνεχώς μέχρι το γλυκό να «δέσει». Το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και γεμίζουμε το κενό που δημιουργήθηκε στα φιρίκια από την αφαίρεση των κουκουτσιών με τα αμύγδαλα. Μεταφέρουμε το γλυκό σε καθαρά βάζα για φύλαξη.
Οδηγίες:
Yλικά
½ κιλό μήλα φιρίκια1 κιλό ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
½ λεμόνι (το χυμό)
1-2 ξύλα κανέλας
8-10 γαρύφαλλα
Αμύγδαλα ασπρισμένα
3-4 κουταλιές γλυκόζη
Ξεφλουδίζουμε τα φιρίκια και με ειδικό εργαλείο αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα ρίχνουμε σε λεκάνη με νερό προσθέτοντας το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Σε κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη. Μόλις η ζάχαρη λιώσει, προσθέτουμε τα φιρίκια, την κανέλα και τα γαρύφαλλα και τα αφήνουμε να βράσουν ξαφρίζοντας συνεχώς μέχρι το γλυκό να «δέσει». Το αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα και γεμίζουμε το κενό που δημιουργήθηκε στα φιρίκια από την αφαίρεση των κουκουτσιών με τα αμύγδαλα. Μεταφέρουμε το γλυκό σε καθαρά βάζα για φύλαξη.