Νέα

Συνταγές φαγητών

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 527
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποιοςα πιστευεται οτι μπορει να ειναι ο μαμαλακης του σαιτ

  • εριναλ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • λουκρητια

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • βελβυ

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • gl

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • μπαρος

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • ροχαλα

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • γουλφακης

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σκασκα

    Ψήφοι: 1 1,8%
  • μπουμπ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σταμ90

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • νωντας

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • αλιντισσα

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • γκαμπαντου

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • λιλας

    Ψήφοι: 13 23,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Όμορφα, όμορφα! Τώρα τα επόμενα βήματα θα είναι:

- Online μαθήματα σταυροβελονιάς και κουμπότρυπας
- Διαγωνισμός 'Φτιάξε το δικό σου ζιπουνάκι!', με έπαθλο μια εξαμηνιαία συνδρομή στο 'ΕΣΕΙΣ & ΤΟ ΠΛΕΞΙΜΟ'
- Συνέντευξη από κοπτοραπτού,με τίτλο 'Στα 16, με οδήγησε η ανάγκη στην 'Πειραϊκή-Πατραϊκή'

Το μόνο που μου απομένει είναι να δω thread με τίτλο: 'Βοήθεια! Μού'φυγε πόντος στο καλσόν και το βράδυ έχω να πάω Πλούταρχο!!!'

Δεν πάμε καλά, ρε σεις!!!  :headbang:

Καλη ιδεα....θα εχει φαση ανοιξε το!!!  :idiot:  :birdman:
 

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Μηνύματα
508
Like
14
Πόντοι
6
... Άντε, παιδιά, και μ'ένα καλό παλικάρι! :)
 

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Μηνύματα
508
Like
14
Πόντοι
6
Μα να σου πω... Κάτσε, πώς το λέγανε παλιά... Α, ναι: Γκέικ σοκολάτα και χοιρινό με πουστάρδα!  :)
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Εδω θα διαφωνισω. Η μαγειρικη ρε μαγκες ειναι αντρικο θεμα.
Ασχετα που το εχουμε καταντησει γυναικιο.
Αλλωστε οι μεγαλυτεροι μαγειρες ειναι αντρες.
 

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Μηνύματα
2.017
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
+1 Speed. Αλλα βρες καμια πιο "ψαγμενη" συνταγη...

Σμερνα για ψαροντουφεκαδες

Σμερνα γεμιστη: Γδερνουμε τη σμερνα με προσοχη μεχρι το μεσο της ουρας, χωρις να ξεχωρισουμε ή να τρυπησουμε το δερμα, που πρεπει να ξανανεβει σαν καλτσα. Τρυπαμε το κρεας και χωνουμε μεσα του μικρα κομματια καυτερης πιπεριας, σκελιδες σκορδο και ανηθο. Αλατοπιπερωνουμε, ανεβαζουμε ξανα το δερμα και την ψηνουμε στα καρβουνα.



 

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Μηνύματα
508
Like
14
Πόντοι
6
Εδω θα διαφωνισω. Η μαγειρικη ρε μαγκες ειναι αντρικο θεμα.
Ασχετα που το εχουμε καταντησει γυναικιο.
Αλλωστε οι μεγαλυτεροι μαγειρες ειναι αντρες.

Ναι, και στην πλειοψηφία των οικογενειών το αγόρι μαθαίνει σκούπισμα-σφουγγάρισμα (ελέω στρατού) πριν το κορίτσι, το οποίο συνήθως έχει τη μάνα να κάνει το νοικοκυριό. Άρα, τι προτείνεις? Να γυρίσουμε στις 'ρίζες'? Λ.χ. να βρίσεις την κοπέλα σου γιατί, ενώ είχες ετοιμάσει τα παπουτσάκια, αυτή γύρισε σπίτι τα μεσάνυχτα επειδή τριγύρναγε με τις φίλες της στα μπιλιάρδα και τα μπουρδέλα και κρύωσε το φαϊ? :idiot:

Και, για να μην παρεξηγούμαι: εργένικο βίο διάγω, και συγίρισμα κάνω, και μαγειρεύω πολύ πέρα από αυγά μάτια με τηγανιτές πατάτες. Απλά, για τη φυσιογνωμία του site μου έρχεται κάπως...
 

Επισκέπτης
Φιλέτο σφυρίδας με σάλτσα φινόκιου
Αν δε σ' αρέσει σφύρα μου!

Υλικά
για 4 μερίδες:

    * 4 τμχ φιλέτο σφυρίδας (180 γρ/τμχ)
    * αλάτι
    * πιπέρι
    * ελαιόλαδο

για τη σάλτσα:

    * 1 τμχ φινόκιο
    * 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
    * 50 ml λευκό κρασί
    * 300 γρ. demi glace ή ζωμό κότας
    * χυμό από 1 λεμόνι
    * λίγες σταγόνες λάδι λουίζας
    * αλάτι
    * πιπέρι
    * ελαιόλαδο
    * ρύζι και βρασμένα λαχανικά προαιρετικά για γαρνίρισμα

Διαδικασία

Παίρνουμε τη σφυρίδα, τη φιλετάρουμε (βγάζουμε και κόκκαλα και δέρμα), την αλατοπιπερώνουμε και τη σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Έπειτα από λίγα λεπτά, αφού τσιτσιρίξει, την αφαιρούμε από το τηγάνι. Προσθέτουμε στο ίδιο σκεύος λίγο ελαιόλαδο ακόμη και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το φινόκιο κομμένα καρέ. Πέντε λεπτά αργότερα, σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τότε ρίχνουμε το demi glace και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για 8 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε και το χυμό από το λεμόνι και βράζουμε για άλλα 3 λεπτά.

Ώρα για σερβίρισμα. Τοποθετούμε προσεκτικά τη σφυρίδα στο πιάτο μαζί με μια κουταλιά ρυζιού (αν θέλουμε), περιχύνουμε με τη σούπερ σάλτσα που φτιάξαμε και γαρνίρουμε (πάλι αν θέλουμε) με βρασμένα λαχανικά. Πασπαλίζουμε το δημιούργημα με 2-3 κουτ. σούπας λάδι λουίζας που θα του δώσει μια λεμονάτη γεύση.

Καλή μας όρεξη!
 

Επισκέπτης
Τρελόπιτα
Τρελός παπάς τη βάφτισε!

Υλικά

    * 6 αβγά
    * 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
    * 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    * 1 /12 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
    * 1 μπέικιν
    * 2 βανίλιες
    * 15 φύλλα κρούστας

για το σιρόπι:

    * 3 φλ. τσαγιού νερό
    * 3 φλ. τσαγιού ζάχαρη

Διαδικασία

Η Τρελόπιτα μοιάζει με την γνωστή πατσαβουρόπιτα (στη γλυκειά της έκδοση) ή για άλλους τεμπελόπιτα. Κοινό χαρακτηριστικό όλων, όπως μας αποκαλύπτει η τελευταία επωνυμία: η ταχύτητα και η ευκολία. Επί το έργον λοιπόν, άνθρωποι, άνθρωποι!

Βάζουμε στο mixer τη ζάχαρη με τα αβγά και χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε διαδοχικά το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, το μπέικιν και τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Παίρνουμε ένα ταψάκι και το λαδώνουμε λιγουλάκι. Ραντίζουμε με την κρέμα που ετοιμάσαμε το κάθε φύλλο κρούστας, το πιάνουμε από τις άκρες και το σουρώνουμε κατά μήκος (θα γίνει ένα μακρύ μπαστουνάκι). Το ίδιο κάνουμε με όλα τα φύλλα και τα βάζουμε δίπλα- δίπλα στο ταψί. Ό,τι περίσσεψε από την κρεμούλα μας το απλώνουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε το σιροπάκιον πολύ απλά, ανακατεύοντας τη ζάχαρη με το νερό σ' ένα κατσαρολάκι. Βγάζουμε την πίτα, την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Το αφήνουμε ολίγον τι να ρουφήξει γλύκα και σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!
 

Επισκέπτης
Μακαρονάδα του Ψαρά
…και της παρέας του!

Υλικά
για 2 μερίδες:

    * 100 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και ζεματισμένες
    * 300 γρ. μύδια με κέλυφος
    * 100 γρ. χταπόδι βρασμένο
    * 30 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    * 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
    * 150 γρ. σάλτσα ντομάτας
    * 70 ml ούζο
    * 20 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
    * 20 γρ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    * 20 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
    * λίγο αλάτι
    * λίγο πιπέρι
    * λίγο tabasco
    * λίγο ελαιόλαδο
    * 250 γρ. μακαρόνια no6

για τη σάλτσα ντομάτας:

    * 150 γρ. φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες
    * 20 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    * 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    * λίγο βασιλικό
    * 30 γρ. καρότο τριμμένο
    * αλάτι
    * πιπέρι
    * λίγο ελαιόλαδο
    * λίγη ζάχαρη

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά μας (κρεμμύδια, σκόρδο, καρότο), ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες μας, αλάτι, πιπέρι, λίγο ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις το μείγμα μας πιει το ζουμί του προσθέτουμε τον βασιλικό και μόλις πάρουν όλα μαζί μια βράση έχουμε τελειώσει με τη σάλτσα. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα μακαρόνια σε μία κατσαρόλα με το γνωστό τρόπο, έχοντας όμως ρίξει στο νερό τους λίγο άνηθο και μαϊντανό.

Σε ένα δεύτερο τηγάνι (μεγάλο γιατί θα πέσουν και τα μακαρόνια μέσα) σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σταδιακά τα μύδια, το χταπόδι και τις γαρίδες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε, πιτσιλάμε 2-3 σταγόνες tabasco και σβήνουμε με το ουζάκι. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μέσα τη σάλτσα ντομάτας μαζί με λίγο ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Αφού πάρει μια βράση το φαγητό μας, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να κοκκινίσουν. Τα σερβίρουμε αμέσως αχνιστά και λαχταριστά.

Καλή μας όρεξη!
 

Επισκέπτης
Σφακιανό αρνί με γιαούρτι
Μάγισσα Κρήτη!

Υλικά
για 4 μερίδες:

    * 1 κιλό αρνί μπούτι
    * 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
    * 1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
    * 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
    * 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
    * λίγο ελαιόλαδο
    * αλάτι
    * πιπέρι
    * νερό όσο πάρει

Διαδικασία

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Κρήτη αρνί πολύ θα φας - έτσι, αλλιώς κι αλλιώτικα. Μέχρι και τούρτα από αρνί θα δεις. Αν υπήρχε σχολή Ανωτάτης Αρνοψηστικής σίγουρα θα στεγαζόταν στη Μεγαλόνησο. Σήμερα, δοκιμάζουμε κρέας με γιαούρτι, ένα συνδυασμό που συνηθίζεται από τους Κρητικούς.

Κόβουμε το αρνί σε μερίδες και το αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, παίρνουμε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το λάδι μας. Θωρακίζουμε το αρνάκι, προσθέτουμε ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε τα υλικά μας καλά. Επειτα από 3 λεπτά προσθέτουμε το γιαούρτι. Το μυστικό είναι να ανακατεύουμε συνεχώς, για να δέσει το γιαούρτι με τα υπόλοιπα υλικά καλά και ιδιαίτερα με το λίπος του αρνιού. Τέλος, χύνουμε λίγο νερό (ανάλογα πάντα με το κρέας) και το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα περίπου. Σερβίρουμε με μια καλή ρακή.

Καλή μας όρεξη!
 

Επισκέπτης
Κότα κρασάτη με πέτουρα
Όποιος ανακατεύεται με τα πέτουρα, τρώει κότες!

Υλικά
για 4 μερίδες:

    * 1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
    * 10 μικρές ντομάτες
    * 1 μεγάλο κρεμμύδι
    * 1 ποτήρι κόκκινο μπρούσκο κρασί
    * 100 γρ. κεφαλοτύρι
    * 2 κλωνάρια μαϊντανό
    * 2 κλωνάρια σέλινο
    * αλάτι και πιπέρι
    * κανέλα
    * ελαιόλαδο
    * 250 γρ. πέτουρα

Διαδικασία

Αν νομίζετε ότι τα πέτουρα έχουν κάποια σχέση με τα πίτουρα, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Τα πέτουρα είναι οι σπιτικές χυλοπίτες. Κάποιες νοικοκυρές στα Γρεβενά φτιάχνουν ακόμη μόνες τους πέτουρα για όλη τη χρονιά και πολύ καλά κάνουν, διότι και ωραία σούπα-πρωινό κάνουν και γίνονται νοστιμότατα κοκκινιστά και ταριάζουν ωραιότατα με κότα. Ορίστε η απόδειξη!

Ξεκινάμε παίρνοντας μία κατσαρόλα, στην οποία βάζουμε το ελαιόλαδο, για να ζεσταθεί. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και το τοποθετούμε στην κατσαρόλα να τσιγαριστεί. Μόλις ροδίσει, το βγάζουμε και ρίχνουμε στο λάδι της κατσαρόλας το κρεμμύδι (που έχουμε περάσει από τον τρίφτη) και το σκόρδο, για να κοκκινίσουν. Επανατοποθετούμε στην κατσαρόλα μας το κοτόπουλο, το αφήνουμε να κάτσει λιγάκι ακόμη και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες (αφού τις περάσουμε από τον τρίφτη), το σέλινο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα, λίγο αλάτι, και κλείνουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για μισή ώρα περίπου. Σε δεύτερη κατσαρόλα, βράζουμε τα πέτουρά μας σε νερό με αλάτι- χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά- και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμαστεί και το κρέας.

Αφού δοκιμάσουμε το κοτοπουλάκι και βεβαιωθούμε ότι έγινε λουκούμι, είμαστε έτοιμοι. Κάνουμε μία βάση με πέτουρα στο πιάτο μας από πάνω περιχύνουμε τη σάλτσα και απιθώνουμε και τα κοτοπουλίδια. Πασπαλίζουμε με κανέλα και κεφαλοτύρι και… από νοστιμιά, να φαν' κι οι κότες!

Καλή μας όρεξη!
 

psolaras78

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.794
Κριτικές
74
Like
1.833
Πόντοι
9.295
Γαμω τα copy paste σου βραδιατικα

ΕΙΠΑΜΕ

Φορα ποδιτσα αν γουσταρεις και μαγειρεψε μας

Στα @@ μου που θα κανω τοσο ντορο(υλικα και ψωνια απο σουπερ μαρκετ)

Θα στειλω την υπηρετρια μου αφου την τσιμπουκωσω και τη χυσω στη μαπα να μου τα παρει


Πλακα κανεις?
 

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Μηνύματα
508
Like
14
Πόντοι
6
Έκαστος στο είδος του, και ο γαύρος (arion1955) στα 'μαγειρέματα' ;)

(No offence, φιλαράκι, οκ?)
 

Επισκέπτης
Γαμω τα copy paste σου βραδιατικα

ΕΙΠΑΜΕ

Φορα ποδιτσα αν γουσταρεις και μαγειρεψε μας

Στα @@ μου που θα κανω τοσο ντορο(υλικα και ψωνια απο σουπερ μαρκετ)

Θα στειλω την υπηρετρια μου αφου την τσιμπουκωσω και τη χυσω στη μαπα να μου τα παρει


Πλακα κανεις?
τι ζόρι τραβάς?
 

psolaras78

Τιμημένος
Εγγρ.
20 Ιουν 2006
Μηνύματα
5.794
Κριτικές
74
Like
1.833
Πόντοι
9.295
Έκαστος στο είδος του, και ο γαύρος (arion1955) στα 'μαγειρέματα' ;)

(No offence, φιλαράκι, οκ?)
Γκαρσονι που θα φερνει την παραγγελια μου θα γινει το Μαη και αυτος
Φιλικα
 

ljsilver

Μέλος
Εγγρ.
24 Απρ 2006
Μηνύματα
508
Like
14
Πόντοι
6
Το avatar από Καραϊσκάκη δεν είναι?... Ωχ! Από ΟΑΚΑ, και βλέπω πανώ της Original? Αν είναι έτσι, φίλε, συγνώμη για την προσβολή να σε αποκαλέσω 'γαύρο' :'(
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom