Νέα

Συνταγές φαγητών

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 527
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποιοςα πιστευεται οτι μπορει να ειναι ο μαμαλακης του σαιτ

  • εριναλ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • λουκρητια

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • βελβυ

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • gl

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • μπαρος

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • ροχαλα

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • γουλφακης

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σκασκα

    Ψήφοι: 1 1,8%
  • μπουμπ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σταμ90

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • νωντας

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • αλιντισσα

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • γκαμπαντου

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • λιλας

    Ψήφοι: 13 23,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Κρέμα λευκής σοκολάτας με μπανάνα

Συστατικά:

Υλικά για 4 άτομα
175 γρ. λευκή σοκολάτα
150 mΙ κρέμα γάλακτος
2 ώριμες μπανάνες
4 κουταλιές χυμός λεμονιού
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
80 γρ. σκουρόχρωμη ζάχαρη
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
φλούδες λευκής και μαύρης σοκολάτας

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ: 1 ώρα


Οδηγίες:

Σπάζετε τη λευκή σοκολάτα και τη βάζε­τε σε ένα πυρίμαχο μπολ μαζί με τρεις κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Την αφήνετε να λιώσει σε μπεν μαρί. Λιώνετε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις ανακατεύετε με το χυμό λεμονιού. Τις πολ­τοποιείτε στο μπλέντερ, προσθέτετε τη λιω­μένη σοκολάτα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Παγώ­νετε το μείγμα για μία ώρα στο ψυγείο. Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα σε ένα μπολ. Προσθέτετε την κρέμα στο γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Μοιράζετε σε τέσσερα ποτήρια από μια κουταλιά από το μείγμα με το γιαούρτι. Πασπαλίζετε με σκουρόχρωμη ζάχαρη και από πάνω βάζετε λίγο από το μείγμα με τις μπανάνες. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να εξαντληθούν τα υλικά. Γαρνίρετε με νιφάδες σοκολάτας.
 

lilly

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
926
Like
0
Πόντοι
6
Πριν κανενα χρονο ειχα ανοιξει αυτο εδω το θρεντακι αλλα απ'οτι φενεται ξεχαστηκε!
Το ξαναφερνω λοιπον στο προσκηνιο!  :grin:

Τωρα ομως που οι γυναικες αρχιζουν και κατακλυζουν το bourdela ας μας πουν κι αυτες τι γνωριζουν και αν μαγειρευουν!  :boobies:

Διοτι κυριες μου εμενα δεν με περνατε.  :dancing:
Εσεις τουλαχιστον γνωριζετε να φτιαχνετε κανενα βραστο αβγουλακι?  :sunglasses:
Μεσιέ ταχύτητα, οι πρώτες συνταγές με τις μακαρονάδες είναι όνειρο! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Όντως δεν σε περνάω, αλλά αυγά ξέρω να βράζω  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

(Την τελευταία συνταγή τι την ήθελες?! Αχ!)
 
OP
OP
S

SPEED

Τιμημένος
Εγγρ.
14 Οκτ 2005
Μηνύματα
12.355
Κριτικές
263
Like
141
Πόντοι
7.985
Μεσιέ ταχύτητα, οι πρώτες συνταγές με τις μακαρονάδες είναι όνειρο! :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Όντως δεν σε περνάω, αλλά αυγά ξέρω να βράζω  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

(Την τελευταία συνταγή τι την ήθελες?! Αχ!)

Λεω να την κανω πραξη αυριο που θα εχω και χρονο μετα την δουλεια! Χαχαχα!!!
 

*christi*

Μέλος
Εγγρ.
19 Δεκ 2008
Μηνύματα
2.776
Like
0
Πόντοι
16
  Μηλόπιτα

    Υλικά

    * 1/2 βιτάμ
    * 2 κούπες ζάχαρη
    * 4 μήλα μεγαλούτσικα
    * 4 αυγά (χώρια κρόκους - χώρια ασπράδια)
    * 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    * 1 φακελάκι baking
    * ξύσμα πορτοκαλιού
    * χυμός ενός πορτοκαλιού
    * 1 βανίλια
    * κανέλα τριμμένη
    * 3-4 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο ή πορτοκάλι
    * καβουρδισμένο και ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή φουντούκι
    * ελάχιστο αλάτι
    * λίγη άχνη
   

    Οδηγίες

    Βάζουμε το βούτυρο σε ταψί και ρίχνουμε στο φούρνο, ο οποίος προθερμαίνεται στους 180° για να λιώσει.
    Εν τω μεταξύ, όση ώρα λιώνει το βούτυρο, κόβουμε τα μήλα σε μισοφέγγαρα. Οταν λιώσει το βούτυρο στρώνουμε τα μισά μήλα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με κανέλα και τη μαρμελάδα σε μικρές - μικρές κουταλιές, σε διάφορα σημεία (να πάει παντού) και από πάνω πασπαλίζουμε με αμύγδαλο ή φουντούκι.
    Βάζουμε σε μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια. Χτυπάμε καλά, μέχρι ν' ασπρίσουν και ρίχνουμε σταδιακά το χυμό ενός πορτοκαλιού.
    Σ' άλλο μπολ χτυπάμε τ' ασπράδια με το αλάτι και λίγη ζάχαρη ώστε να γίνουν μαρέγκα.
    Ενώνουμε και τα δυο υλικά και προσθέτουμε τ' αλεύρι, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις (από κάτω προς τα πάνω), ώστε να μη φύγει ο αέρας.
    Απλώνουμε τα 2/3 του χυλού στα μήλα. Προσθέτουμε άλλη μια στρώση μήλα με κανέλα και από πάνω, τον υπόλοιπο χυλό ισιώνοντάς τον να πάει παντού.
    Ψήνουμε στον αέρα στους 180° για 50 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να χλιαρίνει και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Πασπαλίζουμε με άχνη.
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.860
Like
13
Πόντοι
366
Αυτο το πραγμα με τα γραμμαρια και τις ποσοτητες ποτε δεν το καταλαβα....εγω τα κανω ολα με το ματι :2funny:

σπιντακο εφτιαξες μονος σου σεφταλιες??? μπραβο!!!

ενα απο τα πιο ερεθιστικα πραγματα ειναι ενας αντρας που μαγειρευει :P :P

 

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Μηνύματα
3.848
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Κανονικά θα έπρεπε να είναι το θρεντ των γυναικών , αλλά κάτι είπα τώρα...  :2funny:
Πού να ξέρουν από μαγειρική όμως οι κοκόνες μας.... έχουν την ...καριέρα τους και δεν τα προλαβαίνουν όλα αυτά τα βάρη....
 

alex_kf

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Μηνύματα
702
Κριτικές
61
Like
0
Πόντοι
676
Κανονικά θα έπρεπε να είναι το θρεντ των γυναικών , αλλά κάτι είπα τώρα...  :2funny:
Πού να ξέρουν από μαγειρική όμως οι κοκόνες μας.... έχουν την ...καριέρα τους και δεν τα προλαβαίνουν όλα αυτά τα βάρη....

Αφορά και εμάς συναγωνιστή , να μην τις έχουμε ανάγκη  :rockon: :rockon:
 

Don Pornos

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Δεκ 2008
Μηνύματα
5.146
Κριτικές
26
Like
6.827
Πόντοι
9.865
Κανονικά θα έπρεπε να είναι το θρεντ των γυναικών , αλλά κάτι είπα τώρα...  :2funny:
Πού να ξέρουν από μαγειρική όμως οι κοκόνες μας.... έχουν την ...καριέρα τους και δεν τα προλαβαίνουν όλα αυτά τα βάρη....
να τρώνε ασταμάτητα όμως ξέρουν  :2funny: :2funny:
 

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Μηνύματα
3.848
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
Για να συμμετέχω και εγώ θα πω την κορυφαία συνταγή μου. Τσάι , με γεύση φρούτα του δάσους. Βράζουμε το νερό και μετά το βάζουμε σε μια κούπα. Στη συνέχεια βουτάμε το φακελάκι με το τσάι στο καυτό νερό , περιμένουμε 2 λεπτά και ΕΤΟΙΜΟ  :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:
 

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
4.547
Like
11
Πόντοι
16
Τζιγεροσαρμάς

Υλικά

1 συκωταριά αρνίσια (συκώτι, πλεμόνι, καρδιά κλπ)
2 σκέπες αρνιού
1 γλυκάδι αρνιού
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ρύζι (καρολίνα)
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 1/2 φλυτζάνι καφέ ανιθο ψιλοκομμένο
αλάτι - πιπέρι κατά το δοκούν

Εκτέλεση

(α) προετοιμασία συκωταριάς

Βράζουμε την συκωταριά και το γλυκάδι σε αφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Την βγάζουμε να στραγίξει και να κρυώσει. Αφού κρυώσει την ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια (προσοχή με το μαχαίρι και όχι άλεσμα σε μηχανή κιμά)

(β) προετοιμασία ρυζιού

Βράζουμε το ρύζι για 5 λεπτά το στραγγίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια

(γ) Προετοιμασία γέμισης

Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι και ρίχνουμε την ψιλοκομμένη συκωταριά. Ανακατεύουμε συνεχώς για τσιγαρισμα. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο, το ρύζι το αλάτι και το πιπέρι. Τσιγαρίζουμε για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς ώστε να υπάρχει ομοιγενής κατανομή των υλικών

(δ) Προετοιμασία σκέπης

Σε ένα μεγάλο μπώλ βάζουμε χλιαρό νερό και βάζουμε τις σκέπες μέσα έτσι ώστε να πλυθούν και να ανοίξουν. Τις πλυμένες σκέπες χωρίς να τις στργγίξουμε τις απλώνουμε σε ένα άλλο μπώλ (το οποίο θα χωρά περίπου μιάμιση φορά την γέμιση) έτσι ώστε να το σκεπάσουν όλο το μπώλ και να προεξέχουν στο πλάι.

(ε) Γέμισμα

Στο μπώλ με την απλωμένη σκέπη ρίχνουμε την γέμιση. Διπλώνουμε την περισσευούμενη σκέπη έτσι ώστε να καλύψει όλη την γέμιση. Προσοχή δεν πρέπει να αφεθούν κενά. Παίνουμε το ταψί και το ακουμπάμε πάνω στο μπώλ. Γυρίζουμε ανάποδα όλο το σύστημα έτσι ώστε το γεμιστό να καθήσει απαλά στο ταψί χωρίς να ανοίξει.

(στ) Ψήσιμο

Ψήνουμε τον σαρμά σε 180 βαθμούς για 1-1,25 ώρες. Κατά το ψήσιμο φροντίζουμε να αδειάσουμε το λίπος από το ταψί τουλάχιστον μία φορά.

Σερβίρεται ζεστό με κόκκινο κρασί (ξυνόμαυρο ή cabernet) Προυπόθεση η χαμηλή χοληστερίνη.

Καλή όρεξη

ΥΓ Πασχαλινή συνταγή
 

teras1956

Μέλος
Εγγρ.
17 Φεβ 2006
Μηνύματα
4.547
Like
11
Πόντοι
16
Κοιτάξτε συναγωνιστές τις σοβαρές δουλειές ποτέ δεν τις αναθέτουμε σε γυναίκες...

Και το στομάχι μας είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να ασχοληθεί με αυτό γυναίκα...
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.860
Like
13
Πόντοι
366
Κανονικά θα έπρεπε να είναι το θρεντ των γυναικών , αλλά κάτι είπα τώρα...  :2funny:
Πού να ξέρουν από μαγειρική όμως οι κοκόνες μας.... έχουν την ...καριέρα τους και δεν τα προλαβαίνουν όλα αυτά τα βάρη....

πφφφφφ με προσβαλλεις :P


και να φοράει ποδίτσα επάνω από το boxerάκι......! Είστε όλες σας μερακλούδες  ;)

καλα δεν το ειχα σκεφτει ετσι :2funny: νομιζω οτι εμενα θα μου πηγαινε πιο πολυ η ποδια :P απλα το βρισκω ομορφο και ερεθιστικο.....δεν ξερω γιατι.....οπως και τους αντρες που μαστορευουν......με φτιαχνουν......χαχαχαχαχα (χωρις τα γρασσα και τις μουτζουρες)
 

Πουτανγαμών

Τιμημένος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Μηνύματα
3.848
Κριτικές
198
Like
468
Πόντοι
2.950
πφφφφφ με προσβαλλεις :P


καλα δεν το ειχα σκεφτει ετσι :2funny: νομιζω οτι εμενα θα μου πηγαινε πιο πολυ η ποδια :P απλα το βρισκω ομορφο και ερεθιστικο.....δεν ξερω γιατι.....οπως και τους αντρες που μαστορευουν......με φτιαχνουν......χαχαχαχαχα (χωρις τα γρασσα και τις μουτζουρες)
Δεν αναφερόμουνα σε εσένα που έχεις ποστάρει εδώ. Αλλά σε όλες τις άλλες που έχουν μαμήσει το σάιτ με σαχλοποστ και εδώ που θα έπρεπε να μας πάρουν μονότερμα εξαφανίστηκαν  :rolleyes:
 

giorgos58

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2008
Μηνύματα
13.713
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
166
και να φοράει ποδίτσα επάνω από το boxerάκι......! Είστε όλες σας μερακλούδες  ;)
Συναγωνιστη τι θες να πης με αυτο,μηπως να ειναι σκημενη χαμηλα και να ρουφα το μπιμπερο για να παρη το γαλατακι :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

mounitsa

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Οκτ 2006
Μηνύματα
20.860
Like
13
Πόντοι
366
Δεν αναφερόμουνα σε εσένα που έχεις ποστάρει εδώ. Αλλά σε όλες τις άλλες που έχουν μαμήσει το σάιτ με σαχλοποστ και εδώ που θα έπρεπε να μας πάρουν μονότερμα εξαφανίστηκαν  :rolleyes:


εγω βαριεμαι να ποσταρω συνταγες παντως......μονο που βλεπω τις δοσολογιες και τις λιστες και τους βαθμους στο φουρνο μου τη δινουν........ποτε μου δεν ανοιξα τσελεμεντε.....μονο προφορικα μου εχει πει η γιαγια μου καμια δυσκολη συνταγη και ολα τα αλλα με το ματι και τη φαντασια μου........

ισως ειναι και βλακεια αυτο φυσικα γιατι διαβαζω πολυ ωραιες συνταγες εδω μεσα!!! αλλα ειμαι το ατομο που επισης δε διαβαζει ποτε τις οδηγιες μεχρι να φτασει στο απροχωρητο οποτε τι περιμενεις :2funny:
 

lilly

Μέλος
Εγγρ.
16 Δεκ 2008
Μηνύματα
926
Like
0
Πόντοι
6
Λεω να την κανω πραξη αυριο που θα εχω και χρονο μετα την δουλεια! Χαχαχα!!!

Αχ! Άτιμο! Ζηλεύω! θα με κάνεις να πάω στο ζαχαροπλαστείο!  :< :< :<

Μην περιμένετε ούτε από μένα συνταγές. Δεν ξέρω να γράφω δοσολογίες αν θέλετε πάντως εξασκώ το κλόπυ πέιστ... :P :P :P

Κοιτάξτε συναγωνιστές τις σοβαρές δουλειές ποτέ δεν τις αναθέτουμε σε γυναίκες...

Και το στομάχι μας είναι πολύ σοβαρό πράγμα για να ασχοληθεί με αυτό γυναίκα...
Τς τς τς! Άχρηστες θα μας βγάλεις όλες? Πφφφ! :P :P :P
 

Steven_1

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2007
Μηνύματα
2.658
Κριτικές
3
Like
21
Πόντοι
16
ΟΜΕΛΕΤΑ

υλικα : 3 αυγά


εκτέλεση : σπάμε τα αυγα μεσα σε ενα τηγανι, τα ψηνουμε και τρωμε


ευχαριστώ
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom